Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ingilzcen ve matematiğin iyi olmalı.algoritma kurabiliyorsan tamamdır olursun.bu işin sıkıcı olup olmaması sana kalmış bir şey.bu işi kendin sıkıcı veya eğlenceli yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalkorsan88

quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Kod yazmaktan zevk almıyorsan tam bir baş ağrısıdır. Algoritma kurmak, kod yazmak, problem çözmek zevkli şeylerdir ama herkesin zevkleri farklıdır.

harika ve çok zevkli

bende böyle düşünüyordum ki... sonradan anladım. davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: Aequitas13

7 senedir piyasadayım, web tabanlı yazılım yapıyorum. Tavsiye etmiyorum. Yaşamaya zaman bulamıyorum :S

Hocam Sen böyle diyorsan makina müh.leri ne yapsın, veya elektronik. Mühendislikler içinde nispeten daha kolay bence. sizce de öyle değil mi

Sektörüne göre değişir hocam. Koca mesleği sadece bir alana bakarak yorumlayamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cglrkznr

quote:

quote:

Kod yazmaktan zevk almıyorsan tam bir baş ağrısıdır. Algoritma kurmak, kod yazmak, problem çözmek zevkli şeylerdir ama herkesin zevkleri farklıdır.

harika ve çok zevkli

bende böyle düşünüyordum ki... sonradan anladım. davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş :D

ben çok zevk alıyorum özellikle derste hocamız şu programı yazın diyor onunla mücadele vermek arkadaşlarınla bir araya gelip konu üzerinde tartışmak çok eğlenceli geliyor bana

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cglrkznr

quote:

quote:

harika ve çok zevkli

ben çok zevk alıyorum özellikle derste hocamız şu programı yazın diyor onunla mücadele vermek arkadaşlarınla bir araya gelip konu üzerinde tartışmak çok eğlenceli geliyor bana

tabiki eğlenceli yanları var fakat gerçek hayatta müşterilerle uğraşmak çok zor ben çok kısa süredir(2 ay) bi yazılım şirketinde çalışıyorum part time olarak ve okadar saçma sapan istekler varki ve okadar anlamayan elemanları var programı. sürekli değiştiriyosun ve hatalar fazla can sıkıcı oluyor. o yüzden tanıdığım her bilg mühendisi sigara kullanıyor :)

• ger.çeği sölemek gerekirse siz daha iyi bilirsiniz mezun olmuşsunuz ama
    ben şu an 1. sınfta okuyorum eyvallah kod yazmak zor ama kodunuz çalıştığında verdiği his ben yeeeeeeeehhhhhhhaaaaaaaaa diye bağğırmıştım mükemmel bir duygu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: jervis

ger.çeği sölemek gerekirse siz daha iyi bilirsiniz mezun olmuşsunuz ama
    ben şu an 1. sınfta okuyorum eyvallah kod yazmak zor ama kodunuz çalıştığında verdiği his ben yeeeeeeeehhhhhhhaaaaaaaaa diye bağğırmıştım mükemmel bir duygu....

aynen özellikle sınıfta ilk ben bitirmişsem işte bu diye bağırırım
  • http://forum.donanimhaber.com/m_63801883/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63801883
    prof. kulubü gibi birşey c ev türevlerinin bir bak bu kadar adam zorlanıyor ama bırakmıyorlar çünkü kötü alışkanlık gibi bağımlılık yapıyor...
  • Hobi olarak android veya ios oyunlari yazarsin. Hemde ekstra gelirin olur. Aylik 200-300$.
    Hobi olarak yapmayip ciddi yogunlasirsan bi işte çalismana bile gerek kalmaz, sadece program oyun yaparak zengin olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kod yazmak degil zor olan. O kodu nasil yazacagini bilmek.
    Bunu Turkce bilmek ve roman yazmak arasindaki fark gibi dusunebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

Kod yazmak degil zor olan. O kodu nasil yazacagini bilmek.
    Bunu Turkce bilmek ve roman yazmak arasindaki fark gibi dusunebilirsin.

Çok iyi türkçe konuşurum ama bir sayfa roman yazacak yeteneğim yok. Şimdi ben kodu yazmayı öğrenince iyi bir kodcu olabilecekmiyim nerden bilicem. mesela matematiğin iyiyse olursun gibi bir ölçü de yok elimde
  • güzel kardeşim, peki neden çalışmaya başlamıyorsun? o zaman görebilirsin yapıp yapamayacağını. seni tanımıyoruz ki yaparsın veya yapamazsın diye kesin yargılarda bulunalım. onlarca kez söylenmiş, kodu öğrenmek problem değil. önemli olan kodu nerede ve nasıl kullanacağını bilmen. bunun adı da algoritma oluyor. algoritma işini ise yukarıda uzun uzadıya anlattım. sen en iyisi birkaç gün algoritma çalış, yapıp yapamadığına bak. eğer ışık varsa ilerlersin.
  • Programcı arkadaşım var, kırşehirde oturuyordu. Ama türkiyede onun gibi programcı bi elin parmağını geçmez öyle söyliyim. Kendi oyun motorunu yazıyordu adam. İşte çalışma isteği geldi adama ve istanbulda bi programcı arkadaşı vardı, bekar ve kirada oturuyodu. Onun yanına gitti şirketinde işe başladılar. Adamın sosyal hayatı bitti sabahın köründe gidip akşam 9-10 lara kadar çalışıyolar. Böylede zor bir meslek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis Yarısı

güzel kardeşim, peki neden çalışmaya başlamıyorsun? o zaman görebilirsin yapıp yapamayacağını. seni tanımıyoruz ki yaparsın veya yapamazsın diye kesin yargılarda bulunalım. onlarca kez söylenmiş, kodu öğrenmek problem değil. önemli olan kodu nerede ve nasıl kullanacağını bilmen. bunun adı da algoritma oluyor. algoritma işini ise yukarıda uzun uzadıya anlattım. sen en iyisi birkaç gün algoritma çalış, yapıp yapamadığına bak. eğer ışık varsa ilerlersin.

internette izledim if else felan anlatıyor adam yani anlaşılmicak bir durum yok gibi gözüküyor. AMa okuyanlar zor diyor heralde kişiye göre değişiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ParadoxL

Bende Bu Sene ATML Ye Başladım Güzel Şeyler Olucak Sanırım Veri Tabanı Alt Dalı Alıcam Hangi Programa Dillerini Görürüm ?

c#
  • quote:

quote:

güzel kardeşim, peki neden çalışmaya başlamıyorsun? o zaman görebilirsin yapıp yapamayacağını. seni tanımıyoruz ki yaparsın veya yapamazsın diye kesin yargılarda bulunalım. onlarca kez söylenmiş, kodu öğrenmek problem değil. önemli olan kodu nerede ve nasıl kullanacağını bilmen. bunun adı da algoritma oluyor. algoritma işini ise yukarıda uzun uzadıya anlattım. sen en iyisi birkaç gün algoritma çalış, yapıp yapamadığına bak. eğer ışık varsa ilerlersin.

internette izledim if else felan anlatıyor adam yani anlaşılmicak bir durum yok gibi gözüküyor. AMa okuyanlar zor diyor heralde kişiye göre değişiyor

if else en kolay yerleri onun

• quote:

quote:

bak güzel kardeşim son defa yazacağım ve defolup iktisat çalışacağım. öncelikle hevesli gibisin, bu güzel. algoritma değişkendir, yazacağın programa göre değişkenlik gösterir. algoritma denince aklına karmaşık sayısal ve sözel ifadelerden oluşan sayfalar dolusu yazı gelmesin. aslında gelsin ama şimdi değil. öncelikle ne gelsin biliyor musun, o problemin sözel çözümü gelsin. önce aklında onu sözel olarak çöz. daha sonra o problem ne tür bir algoritma yazmanı gerektiriyorsa, kullandığın dil ile harmanlar yazarsın. sadece basamak sırasını doğru analiz et yeter. basamak sıralamasını doğru olarak hesap edip kafanda ne yapacağını canlandırdıktan sonra (x adımı şu zamanda gelecek, y adımı şu koşulda ve zamanda gelecek, z adımı olmazsa şöyle olacak zartsa zurt pertse pört) onu algoritmaya dökmek kolay. önemli olan sıralamayı yapman. kalkıp kullanıcıdan veri girişi isteyen bir program yapmak istediğinde kullanıcıdan veri tanımlamasını son adımda isteme yeter. neyin ne zaman yapılacağını bil. analitik düşünebilmek demek tek bakışta 10 bilinmeyenli denklem çözmek değildir. önce mantıksal bir sıralamaya oturtup, sonra tabiri caizse punduna getirecek ve yazacaksın. bunlar basit algoritmalar ama dediğim gibi zamanla farklı algoritmalar gördükçe bakış açın da gelişecektir.

tabi bunlar benim bir amatör olarak görüşlerim. üstadlar ne der bilemem. ben böyle çalışıyorum ve az da olsa edindiğim tecrübelere dayanarak çalıştığını söyleyebilirim.

• quote:

quote:

quote:

bak güzel kardeşim son defa yazacağım ve defolup iktisat çalışacağım. öncelikle hevesli gibisin, bu güzel. algoritma değişkendir, yazacağın programa göre değişkenlik gösterir. algoritma denince aklına karmaşık sayısal ve sözel ifadelerden oluşan sayfalar dolusu yazı gelmesin. aslında gelsin ama şimdi değil. öncelikle ne gelsin biliyor musun, o problemin sözel çözümü gelsin. önce aklında onu sözel olarak çöz. daha sonra o problem ne tür bir algoritma yazmanı gerektiriyorsa, kullandığın dil ile harmanlar yazarsın. sadece basamak sırasını doğru analiz et yeter. basamak sıralamasını doğru olarak hesap edip kafanda ne yapacağını canlandırdıktan sonra (x adımı şu zamanda gelecek, y adımı şu koşulda ve zamanda gelecek, z adımı olmazsa şöyle olacak zartsa zurt pertse pört) onu algoritmaya dökmek kolay. önemli olan sıralamayı yapman. kalkıp kullanıcıdan veri girişi isteyen bir program yapmak istediğinde kullanıcıdan veri tanımlamasını son adımda isteme yeter. neyin ne zaman yapılacağını bil. analitik düşünebilmek demek tek bakışta 10 bilinmeyenli denklem çözmek değildir. önce mantıksal bir sıralamaya oturtup, sonra tabiri caizse punduna getirecek ve yazacaksın. bunlar basit algoritmalar ama dediğim gibi zamanla farklı algoritmalar gördükçe bakış açın da gelişecektir.

tabi bunlar benim bir amatör olarak görüşlerim. üstadlar ne der bilemem. ben böyle çalışıyorum ve az da olsa edindiğim tecrübelere dayanarak çalıştığını söyleyebilirim.

Sağolun

• Uğraşsam çok iyi işler çıkarabilirim ama kod yazarken sıkılıyorum.Öğrenmenin yanında zevk meselesi.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.