Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ananımızı ağlatıyolar yapmayın çok istekli ve ilgili değilseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Thrax

quote:

Orijinalden alıntı: Xcalibure

quote:

Bence senin vasıfların bu işi yapmak için gayet yeterli. Şunu bir kere unut. Kod yazmak kesinlikle ve kesinlikle ezber işi değildir. Kod kesinlikle ezberlenmez. Kodu yazmak için bir mantık vardır seninde dediğin gibi. Mantığını anladıktan sonra zaten parmaklar kendiliğinden yazmaya başlar. Sen bir proje düşünür onunla ilgili ne yapman gerektiğine karar verir daha sonra bu karar verilenlerle hangi kod daha iyi uyuşur onu bulursun. Sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir. Olmayan birşeyi var etmenin keyfi kesinlikle tarif edilemez bir güzelliktir. Biraz önce konuyu açan arkadaşada aynı şeyi söyledim sanada söyliyim. Kod yazmak çok keyifli ama bir o kadar da emek isteyen birşeydir. Kod yazmak çok nankör bir iştir. Kullanmazsan çabuk unutursun. Sürekli kata yapman gerekir. Artık işini hayatına göre değil hayatını işine göre ayarlaman gerekir. Eğer bunlar sorun olmazsa yazılım sana çok büyük artılar getirir. Hayatından zevk almayı gösterir. Bunlar sana uyarsa bence yazılımı düşün.

quote:

Orijinalden alıntı: smasher1907

quote:

Hocam Merhaba Öncelikle ben bu işin uzmanı değilim ama mesleğim bu olacak aynı yaştayız Anadolu Teknikte okuyorum Öncelikle 3 Senedir programlama görüyorum her sene farklı dil ilk C Sharp Konsol ekranından Görsele geçtim Masaüstü programları falan işte şimdi php görüyorum. Kısaca kendimi tanıtayım dedim size bilginiz olsun. Matematiğim bu seneye kadar hep 1 dir programlamada gıdım işime yaramadı İlerde işime yarar mı ? bilemem ama algoritmik zekam iyidir. Öncelikle Kod ezberlenmez hocam anlayarak yapıcaksın. Ezber yapmadım şu ana dek Kodu anlaman yeterli mantığın çözmeniz gerek sadece Temeli oturtursan gerisi gelir. Üniversite için ise ben Yazılım mühendisliği istiyorum donanım ağ vs sevmediğimden dolayı fazladan ders görmeye gerek duymuyorum. Size de bu yönde ilerlemenizi tavsiye ederim.

0'dan bir şey yaratmanın zevkini düşünemiyorum bile. En merak ettiğim kısmı da burası.

Sinirimi bozan bir durum daha var hiçbir şey bilmeyen insanlar gelip herkes bilgisyardan anlıyor dışarıda bir sürü bilgisayar mühendisi var gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar, elektrik elektronik okumak daha mantıklı zaten onu yapan bilgisayarı hayli hayli yapar 2 ders görür programlamayı da halledir gibi düşünenler var. Bunlar insanın sinirini bozuyor hocam siz ne düşünüyorsunuz?

Ek olarak üniversite konusunda, üniversiteden üniversiteye çok fark eder mi yani benim odtü ya da bilkent kazanırsam bu bana ek bir şey sağlar mı yoksa ortalamanın üstünde bir üniversite kazanmak yeterli olur mu kendini geliştirdikten sonra?

http://forum.donanimhaber.com/m_68599420/mpage_2/key_/tm.htm

Dostum konuya gir son mesajı attım orda baya bi anlattım oku istersen. Ayrıca becerebiliyorsan kesinlikle ODTÜ ye gitmeni tavsiye ederim. Küçüklüğümden beri içimde kalan şeylerden birisidir ODTÜ. Yazıyı oku aklına birşey takılırsa gene yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xcalibure -- 16 Ocak 2013; 22:51:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bence senin vasıfların bu işi yapmak için gayet yeterli. Şunu bir kere unut. Kod yazmak kesinlikle ve kesinlikle ezber işi değildir. Kod kesinlikle ezberlenmez. Kodu yazmak için bir mantık vardır seninde dediğin gibi. Mantığını anladıktan sonra zaten parmaklar kendiliğinden yazmaya başlar. Sen bir proje düşünür onunla ilgili ne yapman gerektiğine karar verir daha sonra bu karar verilenlerle hangi kod daha iyi uyuşur onu bulursun. Sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir. Olmayan birşeyi var etmenin keyfi kesinlikle tarif edilemez bir güzelliktir. Biraz önce konuyu açan arkadaşada aynı şeyi söyledim sanada söyliyim. Kod yazmak çok keyifli ama bir o kadar da emek isteyen birşeydir. Kod yazmak çok nankör bir iştir. Kullanmazsan çabuk unutursun. Sürekli kata yapman gerekir. Artık işini hayatına göre değil hayatını işine göre ayarlaman gerekir. Eğer bunlar sorun olmazsa yazılım sana çok büyük artılar getirir. Hayatından zevk almayı gösterir. Bunlar sana uyarsa bence yazılımı düşün.

quote:

Orijinalden alıntı: smasher1907

quote:

Hocam Merhaba Öncelikle ben bu işin uzmanı değilim ama mesleğim bu olacak aynı yaştayız Anadolu Teknikte okuyorum Öncelikle 3 Senedir programlama görüyorum her sene farklı dil ilk C Sharp Konsol ekranından Görsele geçtim Masaüstü programları falan işte şimdi php görüyorum. Kısaca kendimi tanıtayım dedim size bilginiz olsun. Matematiğim bu seneye kadar hep 1 dir programlamada gıdım işime yaramadı İlerde işime yarar mı ? bilemem ama algoritmik zekam iyidir. Öncelikle Kod ezberlenmez hocam anlayarak yapıcaksın. Ezber yapmadım şu ana dek Kodu anlaman yeterli mantığın çözmeniz gerek sadece Temeli oturtursan gerisi gelir. Üniversite için ise ben Yazılım mühendisliği istiyorum donanım ağ vs sevmediğimden dolayı fazladan ders görmeye gerek duymuyorum. Size de bu yönde ilerlemenizi tavsiye ederim.

0'dan bir şey yaratmanın zevkini düşünemiyorum bile. En merak ettiğim kısmı da burası.

Sinirimi bozan bir durum daha var hiçbir şey bilmeyen insanlar gelip herkes bilgisyardan anlıyor dışarıda bir sürü bilgisayar mühendisi var gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar, elektrik elektronik okumak daha mantıklı zaten onu yapan bilgisayarı hayli hayli yapar 2 ders görür programlamayı da halledir gibi düşünenler var. Bunlar insanın sinirini bozuyor hocam siz ne düşünüyorsunuz?

Ek olarak üniversite konusunda, üniversiteden üniversiteye çok fark eder mi yani benim odtü ya da bilkent kazanırsam bu bana ek bir şey sağlar mı yoksa ortalamanın üstünde bir üniversite kazanmak yeterli olur mu kendini geliştirdikten sonra?

http://forum.donanimhaber.com/m_68599420/mpage_2/key_/tm.htm

Dostum konuya gir son mesajı attım orda baya bi anlattım oku istersen. Ayrıca becerebiliyorsan kesinlikle ODTÜ ye gitmeni tavsiye ederim. Küçüklüğümden beri içimde kalan şeylerden birisidir ODTÜ. Yazıyı oku aklına birşey takılırsa gene yardımcı olurum.

Eline sağlık hocam güzel yazmışsın.

ODTÜ kazanabilirim fakat şöyle bir şey var ilk sınava, ygsye, 66 gün kaldı ve ben bu geçen zamanımı pek iyi değerlendiremedim ha temelim iyi, sınavlarda iyi bir şeyler yapıyorum süper olmasa da, hâlâ büyük bir şansım var fakat gene de tedirgin oluyorum. Bu sene olmazsa seneye kesin olur buna güveniyorum ama bir yıl kaybetmek kötü olur, çevre baskısı yüzünden filan zorla tercih yapmam umarım eğer kazanamazsam.

Bu meslek çok fazla girişkenlik isteyen bir meslek mi? Biraz da asosyallik var, biraz zorunluluk biraz kendi isteğimden dolayı, o yüzden pek girişken değilim. İleride açılır mıyım onu da bilmiyorum.

• KOD hiç sıkılmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oppachi -- 16 Ocak 2013; 23:09:15 >
  • kafa lazım hadi öğrenden git yaz değil bu işler.

karşılaştığın bir problem karşısında algoritmanı belirleyip program bilginle birleştirmen lazım.

zor iş yani sevmeyen uğraşamaz bende gördüm 2 dçnem c+ falan hep sıkıntı yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: oppachi

KOD hiç sıkılmadım

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR?
  • quote:

Konuyu açan arkadaşa attığım mesajı sana da atayim.
    Bu meslek için değil aslında her meslekte girişken olman gerekiyor. Hangi meslekte çalışırsan çalış kendini göstermek için birşeyler yapmak insanlarla iyi ilişkiler içerisinde olmak gerekir. Bu sayede seviye atlarsın kendini gösterebilirsin. Sanıyorum hiç iş tecrüben yok. Bir iş tecrübesi edin ne demek istediğimi anlarsın. Ayrıca asosyal olma artık. Sonuçta hayata atılıyorsun. İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmek için kitaplar var. Onlardan da tavsiyeler alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xcalibure -- 16 Ocak 2013; 23:42:20 >
  • Anladım hocam.

Sorularımı cevaplayan herkese teşekkürler. Şu sınav bir hayırlısıyla geçsin de gerisi ondan sonra gelecek inşallah.
  • Sadece bilgisayar Mühendisi kod yazmaz. Ne varsa Mühendis deyince her haltı sadece onlar yapar anlayışı var. Tek yaptığı imza atar.

(Not: Herkes için geçerli değil.)

Ayrıca bende mühendisim ve büyük bir firmada yazılım geliştiriyorum. Yazılımcının ihtiyacı olan nesnel, pratik ve sistemli düşünmek. Bide en önemlisi hevesli olmak. Hevesli olup sevdiğin işi yapınca saatlerini pc başında geçirmek istiyorsun
  • Kafanda 1 fikrin olduktan sonra, hiç biri zor değil ama pratik zeka değilsen hiç zorlama yazılım alanında uzmanlaşmazsın direk donanımdan yardırırsın.
  • Kod yazmak zevklidir, karamsarliga kapilma. Onemli olan saglam altyapi ve isin mantigi.
  • Ne zevklidir ne de sıkıcıdır. Kafan basıyorsa, araştırmayı seviyorsan, saatlerce bilgisayar başında oturacak sabrın var ise zevklidir tabi. Ama ezbere hareket edip, araştırmadan, sırf yazmak için yazarsan... O zaman işin zor.
  • Yüksek para ile birlikte zaman ve saç götüren bir meslek, tabii bu mesleğe yatkın insanlar var matematik beynine sahip olanlar gibi bilirsin işte çalışmaz ama yaparlar. Senin çalışman lazım. Çok !
  • Okuldaki hocamın çok güzel bir lafı vardı

quote:

Şiir yazmak için okuma yazma bilmek yeterlidir, ama herkes şiir yazamaz.

Kod yazmak da aynı şekildedir. Her php/.net/c#/java/javascript/delphi/python aklına ne gelirse hepsinin syntax yapılarını öğrenebilirsin.
    Fakat ortaya bir ürün çıkarmak öyle kolay iş değildir.
    Bende yazılım yetenektir görüşünde olan birisiyim.
    Normalde Endüstri mühendisiyim. Kendimi geliştirerek yazılım öğrendim. 50 yaşında elektronik mühendislerine de kursta eğitmenlik yaptığım oldu, okulu yeni bitiren bilgisayar mühendislerine de. İnanın bilgisayar müh. diploması olup değişken tanımlamayı bilmeyenleri de gördüm, Tab tuşu nedir, font neye denir bilmeyeni de. Okulu bir şekilde bitirirsin. Ama iyi yazılımcı olmak zor iştir.

• yok hoca zor degil, hiç düşünmeden bilg. mühendisi ol
  • Çok disiplin isteyen ve ömür boyu çalışma halinde olman gereken bi meslek.Ben öğrencisiyim ve genelde tavsiye etmiyorum çevreme.
  • Bende bilg. müh. istiyordum yaz aylarında denize filan gideceğime nerdeyse sabahtan akşama kadar bilgisayarda oturup birşeyler öğrenmeye çalışıyordum css/php dir filan(Değişik şeyler araştırmayı seviyorum pcde denemediğim program üye olmadığım forum yoktur). Nedense tercih zamanı kafam karıştı elektrik-elektronik müh. yazdım. Şuanda hazırlık okuyorum ama aklımdan bilgisayar müh. geçmiyor değil. Bu senede sınava girip memlekete yakın bir üni veya bilg. müh. yazmayı düşünüyorum. Ama olmasa bile çap ta düşünmüyor değilim. Çoğu dersler ortak sayılabilir zaten. Asıl son sene ne olacağınıza ne istediğinize çok iyi karar verin hiçbirşey olmaz demeyin tercihinizi ona göre tedbirli yapın.
  • konuyu açan arkadaş sürekli "zevkli mi, zor mu" tarzından sorular sormuş. güzel kardeşim o kişiden kişiye değişir. adam vardır günde 10 saat kod yazar tık demez, bir problemin çözümü için 7-8 saat uğraşır tık demez ama başka adam vardır ki "yeter ulan!" der ve çıldırır. o sana bağlı bir şey. ayrıca dil öğrenmek, kod yazmak bunlar işin kolay kısmı. MIS 1. sınıfta okuyan ve 10 yıldır bilgisayar ile iç içe olmuş, lise yıllarında boş zamanlarında basit diller ile uğraşmış biri olarak söyleyebilirim ki algoritma mantığı tanrı vergisi bir yetenektir. tabii ki algoritmaya yeteneğin varsa bile her gördüğün programın, makinenin çalışma mantığını anında anlayacaksın diye bir kaide yok. bunu pekala bilgisayar ile ilgili başka problemleri çözmeye çalışarak da yapabilirsin. zamanla olacak bir şey o. sana tavsiyem, benim yaptığım gibi sağda solda gördüğün program, makine vs zerzevatın çalışma mantığını çözmeye çalış. beyin egzersizi gibi bir şey oluyor, çok da iyi oluyor. ama kendini fazla kaptırma, yoksa benim yaptığım gibi alışveriş yaparken pos cihazının yazılımının mantığını anlamaya çalışıp üstüne sesli düşünüp manyak konumuna düşebilirsin. let me i tell you a true story;

geçen gün aynı evde kaldığım bir arkadaşın (bilgisayar öğretmenliği okuyor) sunumu oldu. web sitesi hazırlamalarını istemişti hoca. arkadaş işin kod kısmından anlamaz, xara web designer'dan hazır site yapıyordu ama bir yerde kullanıcı girişi paneli oluşturması gerekti ve yapamadı. bir database gerekiyordu ve doğal olarak işin içine php ve sql de giriyordu. benden yardım istedi ama ben de sql ve php'den çakmam. ne yapabilirim diye düşündüm ve html bildiğim için html ile oluşturulmuş bir sitenin giriş sayfasını editledim ve çaldığım siteden tamamen alakasız bir siteye dönüştürdüm. çünkü bana lazım olan db bağlantısıydı ve o site bunu sağlayabiliyordu. tam ayarlamalar bitecekti ki aklıma giriş yapıldıktan sonra çaldığım siteye yönlendirileceği geldi. o zaman da arkadaş sunum esnasında sıçacaktı, sayfanın arak olduğu belli olacaktı. yönlendirme linkini aradım ama bulamadım, dolayısıyla değiştiremedim. o an sıçtın mavisini gördüm. 2-3 dk düşündüm, daha sonra arkadaşa " bedava hosting alıp bir site kuralım ve hazır portal kurarak onun db bağlantısını kullanalım. yönlendirme işini hallederiz, böylece sen giriş yaptığında karşımıza istediğimiz gibi bir site çıkar, istediğimiz gibi düzenleriz onu." dedim. son çare olarak yapacaktık ama neyse ki arkadaş geçen yıldan kalan bir ödevden o gün için gerekli olan kısımları buldu ve sorun hallolmuş oldu.

bütün bunları 20 saattir uykusuz olmama rağmen neden yazdım? olay aslında o kadar komplike değil. tamam aslında karmaşık ama mantık olarak bu sadece. algoritma denince insanların aklına çok farklı şeyler geliyor ama olayın özü bu. pratik zekalı olacaksın, fırlama olacaksın amiyane tabirle. temelde tamamen bu saydığım etkenlerden oluşan "problem çözme yeteneği" ileride çok daha komplike bir hal alacaktır ama bu da senin eğitiminle doğru orantılı olacaktır. kimse anasının karnında öğrenmiyor.

benim hatırı sayılır bir bilgisayar geçmişim olmasına rağmen ben bile kendimden emin değilim henüz. ama zamanla ufak problemleri çözdüğümü farkediyorum ve bu da bana umut veriyor. dediğim gibi her şey sende bitiyor. kendine güveniyorsan yaz.

not : yukarıda anlattığım tamamen örnek vermek içindi. dehayım falan demiyorum, bu amaçla bulaşanı üzerim. üzerim ve dönüp arkama bile bakmam.

• konunun başlığı değişmiş galiba ....

kod yazmak çok zor iş algoritmasını çıkarman lazım aşırı fazla zekamı dersin mantık mı dersin o gerekli ... gerçi oda nasıl öss kazanmak için çok zoru çözmek gerekiyorsa iyi programı yazmak içinde çokça yazmak çalışmak lazım
  • parası bal kaymak, işi ömür törpüsü
    gülü seven dikeninede katlanır artık
    4-5 Yıldır IT de çalışıyorum daha önceki iş yerimde olsun şuan ki olsun Yazılımcı arkadaşlar hep bizden yüksek maaş alırlar, daha çok çalışırlar gecenin bir yarısı telefon sesine uyanabilirsin
    ama biz teknik taraf onlar kadar sıkmıyorz kendimizi onlar kadar gergin çalışmıyoruz rahatız Relaxx
    tercih sana kalmış ya paran yada hayatın =P
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.