Şimdi Ara

__Kodak Z Serisi Kullanıcıları__ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
0
Favori
16.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilginç... hiçbir ışık kaynağı olmayan yerde(örn gece) bile "16 enstantane ile insan gözünün görmediği şeyleri yakalıyor makine... sen bi yerde hata yaptın yada makinede sorun var ?
  • Allah Allaah çok garip.

editliyorum. Hocam şimdi çözdüm olayı. :)

Yahu ben 1/2000 de yapıyordum ve onun en düşünüde 1.160 sanıyordum meğersam daha sağa doğru şıklar varmış.

Şimdi denedim de çok güzel oldu. Çok sağolun (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Classiic -- 23 Haziran 2012; 2:34:06 >
  • amasseia hocam imzanın kodunu paylaşırmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Classiic

Allah Allaah çok garip.

editliyorum. Hocam şimdi çözdüm olayı. :)

Yahu ben 1/2000 de yapıyordum ve onun en düşünüde 1.160 sanıyordum meğersam daha sağa doğru şıklar varmış.

Şimdi denedim de çok güzel oldu. Çok sağolun (:

bu konuyu da böylece halletmiş olduk
  • Ammessia hocam imzanı çaldım biraz ama kusura bakmayasın (:

isteyenlere de tarif edebilirim.

Hlywz@ çok teşekkür ediyorum (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Classiic -- 23 Haziran 2012; 15:03:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Classiic

Ammessia hocam imzanı çaldım biraz ama kusura bakmayasın (:

isteyenlere de tarif edebilirim.

Hlywz@ çok teşekkür ediyorum (:

Herkes çalabilir imzamı herkese kapım açık :)

XacerX imza kodu ne oluyo ben anlamam ki öyle çok teknolojik şeylerden :)
  • Hıskızlık yapanın fotoğrafları bozuk çıksın :):)

Çok iyi ya bu sumo :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 23 Haziran 2012; 15:38:28 >
  • classiic@ önemli değil yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
    http://www.fotokritik.com/2849892/firtina-sonrasi-sakinlik buda dün çektiğim bi fotoğraf....
    amessesia, sumoyu nerden buldun ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllywz -- 23 Haziran 2012; 16:08:04 >
  • hilal fotosu yakalamak isteyenler bu gece güzel bir hilal mevcut. (:
  • arkadaşlar gerçekten anlamadım nasıl kullanacağız imzayı
  • XacerX@

Hocam ben tarif edeyim hem kullanmak isteyenlerede bilgi olmuş olur.

Yukarıda profilim kısmına tıklıyosun, açılan sayfada İmza kısmına geliyosun ve

[simage].....[/simage]

http://img138.imageshack.us/img138/34/59503081144c16e96e2ct.jpg

Yukarıdaki linki bu imagelerin arasına noktalı olan kısma yazıyosun (kopyala-yapıştır) da olur.

Yani örnek şöyle olucak [simage]http://imageshack.us/imgdiye devam edip [/simage] şeklinde.

İmza kısmına bu şekil yapıştır aşşaıya in uygula tamam De. Sonrasında olucaktır.
  • çok sağolun hocam süpersiniz
  • arkadaşlar hiç fotoğraf paylaşımı yok... hadi canlanın biraz ya.. hep ben hep ben olmuyo ama :)
    buda ilk pan denemem....
     __Kodak Z Serisi Kullanıcıları__
  • hocam çok güzel yakalamışsınız.çok beğendim.birde ilk denemenizmiş haklısınız biz pek fotoğraf loyamıyoruz.şahsen elime çok güzel birkaç resim geçse anında koyacağım ama biryerlere çıkamıyorum malesef ama en kısa zamanda bir kaç fotoğraf koyacağım
  • hllywz@

Çok güzel bir kare hocan. Hangi modda nasıl çekim yaptınız yazarsanız çok güzel olur.

Ve aslında diğer arkadaşlar çekim yaptıkları modları belirtirlerse kısaca çok iyi olur.

Bende çıkıcam az sonra bakalım neler çekicem.
  • bu fotoğraf pan çekim tekniği ile çekildi arkadaşlar... yani enstantane hızını 1/30 yada 1/20 gibi bi değere getiriyosunuz... diyafram ve iso ile ışık ayarını yapın. tabi bu ayarları manuelde yada s modunda yapıyosunuz. neyse bu ayarları yaptıktan sonra fotoğrafını çekeceğiniz araba kuş insan neyse işte onu makineyle takip etmeye başlıyosunuz. yani arabaya netleyip arabanın gittiği yöne doğru dönüyosunuz makineyle beraber. ve size uygun zamanda deklanşöre basıyosunuz. ama takibe devam ediyosunuz. tam olarak fotoğraf çekimi bitinceye kadar.
    çekim tekniği bu şekilde arkadaşlar. bi kaç denemeden sonra eliniz alışır zaten.bunda en önemli olay arabayı takip etmek arkadaşlar. arabayla aynı hızda hareket etmelisiniz. onun için ilk önce yavaş giden arabalarla deneyin
    üstteki fotoğrafın exif bilgileri;
    enstantane(obtüratör hızı.) : 1/20
    f/ 6.3
    iso=125
    camera: kodak z990

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllywz -- 24 Haziran 2012; 21:34:48 >

• yani diyorsunuzki otobanda falan bir arabayı takip edin bir kaç saniye öyle çekin
  • yok yav ne otobanı :) takip etmekten kasıt netleyın arabaya. sonra araba ilerlerken sizde makineyi çevirin arabanın gittiği yere doğru. öyle takip edin :)
    baktın olmuyo; bin taksiye, öndeki aracı takip et
  • quote:

Orijinalden alıntı: hllywz

yok yav ne otobanı :) takip etmekten kasıt netleyın arabaya. sonra araba ilerlerken sizde makineyi çevirin arabanın gittiği yere doğru. öyle takip edin :)
    baktın olmuyo; bin taksiye, öndeki aracı takip et

:):):) bu güzeldi ışte bak güldürdün beni :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  __Kodak Z Serisi Kullanıcıları__
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.