Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.032
Cevap
274
Favori
397.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Reisconen dışından ile cihaz ayarları içinde bulacağınız uygulamalar içerisindeki kodiyi kastetmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdblack35 H kullanıcısına yanıt

hocam o arayüz için geçerli çözünürlük. her cihaz kodi de arayüz için 4k yı desteklemiyor ama 4k video izlemede bi sorun değil.

• @Reiskonen hocam merhaba 2021 model Philips PUS8506 Android TV'ye kodi yükledim Google Play mağazasından

Taşınabilir Sabit diskten 4K Dolby Vision Remux filmleri izlerken 10-15 dakika gibi bir zaman sonra görüntü donuyor durdurup tekrar başlatmam gerekiyor her seferinde

sizce sorunu nasıl çözebilirim hangi ayarları değiştirmeliyim yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 29 Temmuz 2024; 21:48:20 >
  • Merhaba, emin değilim ama arabellek sorunu gibi geldi. Bir ara bende de yapıyordu sonradan düzeldi gibi araştırmadım.

• Reiskonen kullanıcısına yanıt

Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim hangi ayarlarla bir de harddiski direkt usb 3.0 kabloyla TV'ye bağlayarak oynatıyorum filmleri

arabellek hatasına sebep olur mu yine de

• grikurtccc G kullanıcısına yanıt

Çözemezsiniz, tv belleği ve teknik yapısı yetersiz kalıyor.

Harici cihaz Mediaplayer almanız lazım.60 gb-100gb boyutlu filmleri sorunsuz takılmadan izlemek için özellikle 2 cihaz var , zidoo (x9s, z9x) yada nvidia shield pro 2019

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cce kullanıcısına yanıt

Hocam bu TV'yi kullanıp sorun yaşamayanlar 4K Dolby Vision Remux izleyenler var ama belki de sadece Kodi'de oluyordur sorun

çünkü kendi media player'ından açınca sıfır sıkıntı ama orada da mkv dosyalardaki Dolby Vision'ı tanımıyor TV

sadece HDR10 / HDR10+ görüyor mkv'de.

Başka tavsiye edebileceğiniz kodi alternatifi var mı acaba 5.1 ses desteği olan dolby vision destekli

Merhabalar

2 tbb harici ssd içinde filmlerim var ve bunları Tv boxta yüklü Kodi üzerinden izleyebiliyordum. Tvbox’ı fabrika ayarlarına döndürmem gerekti. Şimdi SSD içindeki filmleri görmüyor, daha doğrusu klasörleri görüyor ama filmleri görmüyor. Dosya yöneticisi ile filmler gözüküyor. VLC ile filmleri oynatabiliyorum ama Kodi görmüyor. SSD’yi PC’ye bağladığımda dosyaları görüyor. Yardımcı olabilir misiniz acaba? Saygı ve selam ile …

• erdal73 kullanıcısına yanıt

mesajınızı geç gördüm.sorunu çözmediyseniz yazayım.

tvbox ayarlarında kodi uygulamasını bulup ona cihaza erişim izni vermeniz gerekişyor.sonrasında klasörlerin içini görebilirsiniz

Sn. cce

Dediğiniz şekilde sorunumu çözdüm. Teşekkür ederim.

• Şu 2.1 Dolby Digital destekli soundbar'dan kullanıyorum doğru passthrough ayarları ne olmalı audio kısmında?

5.1 sesli film izleyeceğim zaman downmixi otomatik mi yapıyor kodi?

= KODI KURULUM VE AYARLARI  [ANA KONU] =philips
    Satın al: Philips Kablosuz subwoofer'lı soundbar 2.1 TAB6405/10 Kablosuz subwoofer'lı soundbar 2.1
    https://www.philips.com.tr/c-p/TAB6405_10/kablosuz-subwooferli-soundbar-2.1
  • Mac adresini m3u ya dönüştürebileceğim güvenilir bir site veya uygulama mevcut mudur acaba
    Bilgisi olan aydınlatabilir mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostlar opensubtitles haricinde Türkçe destek olarak en çaplı altyazı eklentisi hangisidir, neyi tavsiye edersiniz?

• tayaydin kullanıcısına yanıt

a4ksubtitles kullanıyorum .opensubtitles dahil 5 kaynakta altyazı çekiyor. diğer kaynaklar türkçe destekliyor mu pek araştırmadım.

• kacanga kullanıcısına yanıt
    Evet onu ekledim. Bir de Elementum ile beraber gelen altyazı desteği var, ben de onu tavsiye ederim. Elementum'u kullanmasam da altyazı desteği için kaldırmadım. Real-debrid + The Crew ile beraber çok iyi oldu 👍🏻...

Merhabalar mesajınızı okuduktan sonra Crew uygulamasını kurdum 3 aylık realdebrid satın aldım. Gercekten muhteşem 90gb filmleri şak diye açıyor ve akıcı bir şekilde izlemeye başlıyorsun ayar yaptıktan sonra turkce altyazisi otomatik geliyor. Ama elementum kullanıyorum realdebrid ekleyemedim ayarlar bölümünde bulamadım varmi bir yolu. Birde crewden başka hangi film içerikli uygulama tavsiye edersiniz teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 3 Ekim 2024; 19:40:31 >
  • ozcan69 O kullanıcısına yanıt
    Elementum'un debrid desteği yok, klasik torrent mantığı ile çalışıyor. İlk araştırmalarımda Kodi'de debrid desteği olarak The Crew eklentisi öneriliyordu; onu da test etmişsiniz zaten.

Aslında cazip kitaplık düzeni ve debrid desteği ile beraber Stremio + Torrentio ikilisi gayet modern ve kullanışlı duruyor. Altyazı için TurkceAltyazi eklentisi, Trakt entegrasyonu, Türkçe metada için The Movie Database eklentisi ile tüm ihtiyaçlarıda karşılıyor. Dolby Vision, TrueHD Atmos, HDR, DTS desteği var. Modern ses sistemlerinin desteklediği tüm kodekleri oynatır (Emin olmamak beraber DTS-HD MA'yı çekirdek DTS olarak verdiğini sanıyorum ama TrueHD'de sorun yok). Pekçok platform desteği var. En son 2019 ve üstü Samsung Tizen, 2020 ve üstü LG webOS TV'lerede geldi. Bölgesel kısıtlamalardan ötürü mağazalarında gözükmüyor olabilir, bölgeyi örneğin Almanya yapıp ayrı bir account açıp yükleyip eski Türkiye bölgenize dönerek uygulamayı kullanabilirsiniz; silinmiyor ama güncelleme de almıyor (çok sıkda güncellenmiyor zaten). Kodi ile ilgili sayfa olduğunun farkında olarak, hazır real-debrid almışken donanımınız uyuyorsa Stremio'yu da deneyin:

https://www.stremio.com/

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Trakt bende aktif zaten nivedia pro kullanıyorum +samsung 990b mevcut. Stremio realdebrid nivediada nasıl entegre edebilirimstremio ayarlarda birsey bulamadım. Teşekkürler

• ozcan69 O kullanıcısına yanıt
    Ekipmanlarınız harika, sadece içeriğe ihtiyacınız varmış 🙂...

Stremio'ya maharet kazandıran eklentileri oluyor. Resmi ve topluluk eklentilerini uygulama üzerinden yükleyebiliyorsunuz. Gayr-ı resmi Stremio eklentilerde mevcut internette. İşte bunlardan biri de torrent sitelerinden içerikleri araştırıp torrent dosyalarını uygulamaya tanıtan Torrentio eklentisi. Kurulum ayarlarında Real-debrid ile ilgili kısma hesabınızın API'sini giriyorsunuz tamamdır. Klavye/fare takılı değilken bu işlemleri Shield'de yapmak zordur. PC'ye veya telefonunuz Android ise telefonunuza Stremio'yu indirip kurun ve hesap oluşturun. Gerekli tüm ayarlamaları PC'den/telefondan yapın sonra Shield'deki Stremio'ya o hesap ile giriş yapın, hooop tüm ayarlamaların Shield'de geldiğini göreceksiniz.

- Torrentio'dan başka şu eklentileri de öneririm:
    - The Movie Database (Ayarlarından dili Türkçe yapın, film/dizi hakkında ön bilgiler Türkçe olsun).
    - Trakt Integration
    - [RE] TurkceAltyazi
    - OpenSubtitles (org/com) ile ilgili tüm eklentiler

Bunların haricinde önyüklenmiş tüm eklentileri (müsade edilenleri) kaldırabilirsiniz...

Değerli bilgileriniz için tekrar çok teşekkürler. Realdebrid stremio ekleme yaptım cep telefonu uzerinden önerdiğiniz eklentileri indirdim. Sadece eve geçtiğimde nivedia boxu açmak ..umarım 500mbs internet ve real-debrid. stremioda takılmadan izlenir. Bu arada siz hangi soundbar kullanıyorsunuz. Samsung b den d modeline geçmek mantıklımi acaba bilemedim. Yoksa senheiser ambeo max modelinimi veya senheiser plus modelini.i tercih etmeliyim. Arka kitleri yok ama sonradan eklenebilirmi bilmiyorum yorumlarda baya arkadan gelen seslerden ve Atmosdan bahsediyor bilemedim. Sizin düşünceniz nedir bu durumda teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 4 Ekim 2024; 20:20:13 >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.