Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ceyar Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.032
Cevap
274
Favori
397.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende RD var Crew yüklü herhangi bir sıkıntı yok ve ben vpn kullanmıyorum. Umbrellaya giremiyorum beni atıyor.
  • Unzerstörbar kullanıcısına yanıt
    RD'de geçen hafta bişeyler oldu:
    x (formerly twitter)
    Real-Debrid (@RealDebrid) on X
    https://x.com/RealDebrid/status/1859673163681960169

ResolveURL eklentisini güncelleyin, düzelir...

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Bende herhangi bir sıkıntı yok tavsiye ettiğiniz the crew dün Akşam çalışıyor du. Güncelleme nasil yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 1 Aralık 2024; 12:21:19 >

Hocam otomatik güncelleme kapalı olabilir cocoscraper ve kullandığınız movie Addons hangisiyse (fen light, crew,umbrella) onu da güncelleyin geçen hafta rd birşeyler yaptı bende de aynı sorun oldu daha sonra hepsi güncelleme yayınladı o güncelleme ile düzeldi sorun

• Değerli arkadaşlar, film arşivim için uzun yıllardır kullandığım Zidoo X9s cihazımı emekliye ayırdım. Mevcutda bulunan güçlü bir laptop bilgisayatım var. Tüm arşivimi bunda tutup izlemek istiyorum.

Tabi Zidoo da bulunan arşivimin poster formatı ve tek tıkla filmi açıp izlemem çok keyifli oluyordu.

Bunu laptop da yapabilmem için yaptığım araştırmalar neticesinde bu işi en iyi Kodi başarabiliyor, yanılıyormuyum?

Sadece kendi arşivim ile yetinmeyip kodi ile online dizi ve film de izleyebiliyorum değil mi?

Kodi konusunda oldukça geri kalmışım ve bir çoğunuzun yazdığını anlamak benim için zor maalesef (yaş itibari ile de geri kaldım bu konulardan).

Şimdi siz değerli arkadaşlara bir kaç soru sormak istiyorum ve sizlerin hem cevapları ile hem de yönlendirmelerinizde bu işi nihayete eridrmek istiyorum.

İlk olarak film ve dizi arşivimi posterli (film bilgilerinin ve görsellerinin olduğu) bir şekilde Kodide gösterebilmem için hangi eklentiyi yüklemem gerekli (ücretli ve veya ücretsiz).

Online olarak hiç takılmadan dizi veya film izlemek için hangi eklentiyi veya eklentileri yüklemem gerek?

Bunun için alldebrid den ücretli bir üyelik satın alıp önereceğimiz kodi eklentisine yüklemem gerekiyor mu?

Şimdiden cevaplarınız ve yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

• Wharfedale kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Bende sizin söze bir iki bişiyler daha ekleyeyim. Bende uzun yıllar KODİ yi severek kullandım. Bir yerden (sanırım 3 yıldır felan kullanmıyorum) Sonra Pluginlerin sonu gelince bendede rafa kalktı gibi. Aslında ben genelde evdeki acıkta tuttup bir bilgisayarın içine indirdiğim film ve dizileri evimde aynı networke bağlı olan Akıllı TV ve Android Akıllı Box lardan izlemeyi seviyordum. Kodi bunu Afişli şekilde başarıyordu. Lakin genede arada bir takıla takıla izletiriyor insanın canını sıkıyordu. Bende o aralar Jellyfin ile tanıştım . Server yazılımını ilgili acık bilgisayara kuruyorum. oynatıcı tarafını ilgili cihazlara . gene muhteşem şekilde afişli vs getiriyor ve gram takılma yapmıyor. kesinlikle öneririm ama plugin vs ekleyerek online sitelerden film izletiyor mu bilmiyorum. araştırmadım. Bu arada Kodinin 18 versiyonuna kadar olan sürümleri evdeki share edilmiş cihazları cok rahat görürken 19 ,20 ,21 sürümlerinde bu share kısmı bende bir türlü çalışmadı bundan dolayıda çok soğudum KODI den... Diyeceklerim bu kadar.. Ama Jellyfin cidden cok başarılı.

Soundbar konusunda yeni paylaştığım şu mesajımla size bir yol göstermiş olayım. Ama sadece yol gösterebilirim; vaktim olmadığından detaya inemem, mesajlara yanıt veremem. Hadi kolay gelsin:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160139331
    Forum kuralları gereği kullanım niyetinizi bu şekilde belirttiğinizden yardım mesajınıza cevap alamayabilirsiniz.

Debrid hizmetlerinin yasal olmayan işlerde kullanılmasını önermiyoruz, diğer yanda debrid hizmetlerinden Real-debrid'in adı daha çok öne çıkıyor.
  • Arkadaşlar bu forumun en başındaki Kodi yukelemesi ve eklentisi( Turkvod) halen geçerli midir? Kodiyi TV ye indirdim, kurmaya çalışıyorum.
    Ne yapmam lazım, ilm mesajdaki kurulum yolu yeterli olur mu ? Sonradan başka eklentiler çıktı mı? Turkvod eklentisi halen çalışıyor mu ? Forumda epey yazılmış ama neyi nerede bulacağımı bilemedim.
    Yardımcı olursanız memnun olurum.
  • Hocam bende güncelledim ama hala aynı şekilde
    Linkleri buluyor ama açmıyor
    Real Debrid açıklama yapmış , sosyal medyada da herkes olmuyor yazıyor
    Siz ve burda ki bazı arkadaşlar da nasıl oluyor anlamadım olayı.

Size zahmet kullandığınız repo ları yollar mısınız.
    İki mesaj üstte detaylı anlatımı yaptığım mesajın linki mevcuttur...
  • Saol hocam tamamdır.
  • Turkce altyazi bulmak icin hangi siteleri nerden eklemeliyiz
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda gördüğüm Kodi için en iyi altyazı eklentisi a4kSubtitles dır. Sürekli de güncellenmektedir, tavsiye ederim. Geliştiricinin github linki:
    github
    GitHub - jewbmx/jewbmx.github.io: JewRepo Source Link
    https://github.com/jewbmx/jewbmx.github.io

Repository linki (File Manager'a Add Source olarak aşağıdaki linki girin, sonra zip'ten yükle, Repo'dan yükle adımları ile a4kSubtitles i yükleyin) :
    h t t p s ://jewbmx.github.io/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 9 Aralık 2024; 20:15:22 >

tsskler, yukledim peki altyazilardan kisminda nasil gösteriyorum

Ben sorunuzu ve sorununuzu tam anlayamadım aslında.
    - Altyazı kaynağınız Depolama birimi ise: Browse for subtitle...
    - Altyazıyı eklenti mahareti ile internetten indirecekseniz Download subtitle...
    yolunu kullanacaksınız.
    = KODI KURULUM VE AYARLARI  [ANA KONU] =

Altyazı dili vs gibi ayarları Kodi'nin
    Player/Settings/Language ve Subtitles'dan ayarlamalısınız:
    = KODI KURULUM VE AYARLARI  [ANA KONU] = = KODI KURULUM VE AYARLARI  [ANA KONU] =

Bilmem sorularınızın cevabını alabildiniz mi?

Eyvllh halettim tskler

bu son versiyon kodi evdeki diger ayni aga bagli pcdeki diski görmüyor, bir ayari vs mi var? Ozellikle kodi 18 tekrar indirip denedim o goruyor ama bu kodi 21 ler 20 ler görmüyor

Eski versiyonlarda nasıl oluyordu bilmiyorum ama ben kodi 21 de modem üstünden bağladığım hdd'yi dosya yöneticisinden add source kısmından smb server(ip ve konum ekleyerek) olarak ekledim ve gördü. Aşağı bıraktığım linkten bakabilirsiniz, yada farklı bir yöntemle paylaşıyorsanız oradan ayarları kontrol edebilirsiniz.

https://kodi.wiki/view/SMB

Kodi'yi eskiden, XBMC zamanlarından bilirim ama her sürümünü kullanmadım. 19, 20, 21 sürümlerini daha fazla test etmişimdir. Özellikle 21 Omega sürümü ile FFmpeg 6.0 kullanmaya başlayıp resmi olarak Dolby Vision'u desteklemeye başladığında daha da ilgimi çekti. 21 sürümünü Windows, Android, Xbox, webOS gibi farklı platformlarda deniyorum. Bu denemelerimde eklenti ve izinler konusunda farklılıklar gördüm. Örneğin üst mesajda arkadaşında bahsettiği SAMBA (SMB) özelliği bazı cihazlarda varsayılan kurulum ayarı olarak aktif iken bazı cihazlarda kapalı, sonradan bu ayarı bulup aktifleştirmek gerektiğine şahid oldum. Ağda paylaşılmış bilgisayar CD sürücüsü ağ sürücüsü olarak geçer ve Kodi'de SMB özelliği aktif ise Add Source dediğinizde gözükür. Gözükmüyorsa SMB gibi ağı bulma ayarları kapalı veya devre dışıdır.

Örneğin şu videoda Xbox'da kurulu Kodi'de kapalı olan SMB özelliği nasıl aktifleştirilir o anlatılmış:

Techno Jenyoutube
    Kodi 20 on XBOX | Setup with Samba Networks
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=FNcYWfutP2E

Youtube linki çalışmıyor bende .

Kodiyi 18 e kadar bende kullandım. 18 de dahil olmak üzere hepsinde evimin networkune bağlı pc deki hardidskin içine girip bakıyordum... ama 19 ve sonrası çözemedim yani ekle diyorum eklemeyince bıraktım gitti. sonrasında jellyfin kolay geldi onunla devam ettim. bu gunlerde tv yı değiştirdim google tv ile geldi. gene kodiyi deneyeyim dedim gene evdek share edilmiş cihazları görüyor ama içini ekletmiyor. derdim oydu. bunun için bir ayar varsa bulursam iyi olacak. uzun zamandır kafama takılıp çözemediğim sorunu çözmenin mutlulugunu yaşatırsınız :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 10 Aralık 2024; 18:1:53 >
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.