Merhaba, Kodi sürümüm 21.1 Omega ve Sony Android TV'de kullanıyorum. Hatta bununla ilgili kodi, github gibi forumlarda konular var ama bir çözümüne denk gelmedim. Çözüm için bazı kodlar yazılmış ama onları da nereye gireceğimi anlamadım maalesef. Örnek bir konu; Gray Bars on Sony AF8 after being updated to version 21. · Issue #25166 · xbmc/xbmc https://github.com/xbmc/xbmc/issues/25166 |
= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (103. sayfa)

-
-
en güzeli şimdilik "opensubtitles.com" fakat o da günde 3-4 yazı veriyor. Sonrasında 24 saat yasak koyuyor. Onu kurun derim.
ORG olanı üyelik isteyip fake bir altyazı gönderiyor.
-
Arkadaşlar Selamlar,
Burda bir iki kere sordum bir iki yanıt veren oldu ama derdime çare olmadı maalesef.
Sorunum şöyleki ;
Evimde her zaman çalışan üzerinde windows yüklü bir pc var. bu pc ye bağlı 2 tane HDD mevcut. onlarda da indiriğim film, dizler mevcut.
Birde evimde Android TV im var, diğer bir odada Android boxlu başka bir tv im var. bunların üzerinde KODİ nin son veriyonları yüklü yanılmıyorsam V21 olmalı. Bu cıhazlardan PC deki HDD lere erişimi kesınlıkle beceremedim. Kodinin eski sürümü olan V18 vs kurarsam sıkıntı yok catır catır görüyor ama V20 V21 lerde kesinlikle olmuyor.. bir arkadaş bana nerde yanlış yaptııgımı anlatır mı ? bu yeni verisyonlarda bir yerlerınde bilmediğim bir ayarmı var... tşkrler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 7 Şubat 2025; 10:2:13 > -
Kodi'nin Services (Hizmetler) ayarına gidin SMB ve UPnP/DLNA hizmetlerini kontrol edin. Onlar aktif değilse onları aktifleştirin.
Kodi'nin son sürümlerinde güvenlik sebebiyle default kurulum ayarlarında bu hizmetler kapalıdır. Ayrıca SMB devre dışı bırakılmış da olabiliyor. İşte o zaman işler biraz karışık. Bu durumu Xbox'ta Kodi kullanırken yaşamıştım. Cihazların getirdiği güvenlik kısıtlamasından kaynaklanıyor olabilir. Çünkü aynı Kodi sürümü olmasına rağmen farklı cihazlarda farklı ağ ayarları ile kuruluyordu.
Bu durumda Virtual filesystems başlığı altındaki SMB supports eklentisini Enable yapmalısınız:
Techno Jenyoutube
Kodi 20 on XBOX | Setup with Samba Networkshttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=FNcYWfutP2E
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
android box'lara gelen en son kodi güncellemesinde, remote (uzaktan kumanda) eklentisi yapıyor. sebebini bilen varmı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncelleme notlarında Android sürüm için bir nevi kumanda olan gelişmiş joystick desteğinden bahsediliyor. Ondan olabilir:
https://kodi.tv/article/kodi-21-2-omega-release/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
öyleymiş sanırım. esprisini anlamadım ama..
github
[Backport] Android default buttonmaps and generic controllers by garbear · Pull Request #25389 · xbmc/xbmchttps://github.com/xbmc/xbmc/pull/25389 -
Hocam merhaba ben redwizard Nvidia shield de kuruyorum ama filmi ac dediğimde akiş yok hatası alıyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
Real-debrid aboneliğiniz yoksa akışlara ulaşamazsınız.
Teşekkür ederim 🙏🏿
Hocam bu redwizardı nasıl kaldırıyoruz kodiden
Redwizard, eklentilerden oluşan bir kurulumdur. İster eklentileri tek tek kaldırırsınız isterseniz Ayarlardan Veri temizliği yolu ile Kodi'yi başlangıç ayarlarıyla başlatırsınız.
Kodi'nin kendi repo'sunda Backup eklentisi var. Kodi kullanan herkese tavsiyemdir. Kodi'de birşeyler denemeden önce onunla yedeğinizi alın. Birşeyler ters gidince geri yüklersiniz. Hatta başka cihazlardaki Kodi'ye ayarlarınızı aktarmak adına da kullanabilirsiniz 👍🏻...
Tamam hocam sağol. Sıfırlamak en iyi çözüm gibi duruyor
Merhaba arkadaşlar android box ta kodi V21 var tek seyirtürk yüklü açmak istediğimde kaynak sunucudan veri alınamıyor hatası veriyor hemde arka arkaya 6 7 kere sorunu nasıl çözebilirim teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Büyük ihtimalle bahsettiğiniz portal sorunlu.
Yani geçici ya da kalıcı olarak erişime kapandı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar Real debrid de resolveurl hatası alan varmı acaba.
-
Güncelleme yaptım o olmadı.Cep telefonunu da vpn le denedim oldu. Nvidia shield de vpn lazım. Vpn le çözülüyor.
Aynı sorun bende de oldu. Realdebrid e bağlanma sorunu yaşanıyor. Resolverlar reauthorize edemiyor. Ancak vpn ile oluyor. Sorunu yaşayan ve vpn olmadan çözebilen var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende de aynı sorun var dünden beri güncelleme getirirler çözerler diye bekledim ama bir gelişme yok. Çözüm bulan olursa bana da haber etsin lütfen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X