merhabalar arkadaş kodlama hakkında ve diller hakkında hiç bir bilgim yok ama bu konuda cidden kendimi geliştirmek istiyorum yaparım veya yapamam bilmiyorum ama en azından bir yerden başlamak istiyorum hangi dili öğrenmeyelim ve o öğreniceğim dil hangi programlarda işe yarıcak vs bu konuda yardımcı olabilicek varmı nerden başlamam hakkında
Genelde yeni baslayanlara c/c++ onerilir. Bunun nedeni temel diller olmasidir. Ne yapabilecegine gelince; Bircok dille aklina gelen neredeyse herseyi yapabilirsin ama bazisiyla cok kolay olur bazisiyla cok zorlanirsin. Ornegin gomulu sistemler, iste donanimla epey ilgili olan yazilimlar icin alt seviye diller kullanilirken, otomasyon, cok fazla performans gerektirmeyecek programlar, web icin de yuksek seviyeli diller kullanilir. C# Java Visual Basic gibi diller kullaniciya yakin olusuyla anlasilmasi kolay dillerdir. Bence kendin karar vermelisin ama onerim C# ile baslaman. Neden? C# kodlamasi kolay, anlamasi kolay ve hazir kutuphaneler olsun terimler olsun ingilizceye epey yakin. C# gibi VB veya Java gibi ogrenmesi kolay dilleri basta ogrenirsen sıkılmazsin, kolayca ogrenirsin, daha sonra canin daha buyuk biseyler yapmak istediginde C ogrenirsin ve temelin oldugu icin kolay ogrenirsin