Şimdi Ara

Kodu Programa Çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba kısa bir süre önce pythonla programlamaya başladım fakat bir sorum var diyelim ben bir hesap makinesi yaptım. Olayın kod kısmı tamam. Bu kodu naıl uygulama haline çevireceğim .exe olarak ?

• kodu zaten ilgili ide de yazıp derleyince otomatik exe dll jar vb uygulamaya çevirir
  • Python interpreted bir dil yani bir yorumlayıcısı var ve satır satır kodları yorumlayıp çalıştırıyor. Pythonda kod yazdığınızda elinizdeki .py uzantılı dosya programın kendisidir aslında, ama illa .exe gibi çalıştırılabilir yapmak istiyorum diyorsanız internette buna uygun araçlar var araştırın bulursununuz. Ama pythonun amacı zaten bu değildir, doğrudan .exe için c, c++, c# gibi diller kullanılabilir veya .jar için java kullanılabilir bu da çalıştırılabilir dosyadır.
  • exe temel olarak bir sıkıştırmadır yani seni rar, zip yaptığında olan şeyde temel olarak budur aslında. exe windows sistemler için geliştirilmiştir sen içerisine kodlarını paketlersin ve tek bir dosyada sunarsın windows onu bildiği için açar ve çalıştırır. Benzer bir durum javada da vardır sen .jar dosyasına tıklarsın ve uygulama açılır. Python da ise arkadaşında belirttiği gibi py dosyaları vardır ve bu py dosyalarını python ile açarsan kodun çalışmaya başlayacaktır. Eğer bu py dosyalarını exe olarak paketlemek istersen bunu yapan programlarda mevcuttur elbet. İnsanlar neden yapmıyor çünkü mac, linux, windows hepsi exe için ortak bir format değil bu yüzden py pırakıyor sende istediğin sistemde çalıştırıyorsun.

http://www.pyinstaller.org/ aracını kullanabilirsin.
    Kullanamazsan youtube da py to exe diye aratırsan videoları çıkacaktır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.