Şimdi Ara

Köfteci Yusuf Ana Konu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
35
Favori
74.175
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • batı karadenizde yaşıyorum, buralarda da ülkenin diğer tarım şehirlerinde olduğu gibi yaban domuzu popülasyonu çok fazla. köylü mahsulünü korumak için çit çeker gürültü çıkaran ekipmanlar kurar en son çarede domuz avına çıkarlar. eskiden bazıları için bu hem tarım ürünlerini korumak hemde vahşi bir spor olan avcılığı spor olarak yapmaktan ibaretti. özellikle son yıllarda bu domuz avcılığı da günden güne azaldı, peki ne değişti de insanlar domuzları eskisi kadar avlamıyor diye soracaksınız bir sürü sebebi var bunun elbette öncelikle tüfek/fişek/mermi gibi kullanılan av malzemelerinde fiyatlar ülkenin alım gücüyle ters orantılı olarak epey maliyetli oldu insanlar domuza attıkları kurşunları hesaplar hale geldi, bununla birlikte kokarca böceği zehirli tırtıl vs... gibi bir sürü tarım zararlısı canlılar türedi ve bunlarla mücadele edemiyorlar, bu sene batı karadeniz fındığı neredeyse hiçbir ekonomik değeri olmayan çoğu üreticinin toplamadığı bir tarım ürünü haline geldi özellikle kahverengi kokarca(osuruk) böceği yüzünden. ülkenin fındık rekoltesinin yüzde kaçını bu bölge sağlıyor bilmiyorum ama dediğim gibi durum vahim. yani yaban domuzu mücadelesi köylü için artık öncelik halinden çıkmış bulunuyor.

tüm bu sürecin Türkiye'de tarımın bitirilmesine ve dışa bağımlılığa yönelik yapılmış dış minnakların planlı programlı işleri olduğuna gönülden inanıyorum, çünkü köylü yılmış bezmiş durumda emeğinin karşılığı yok birde üstüne tarım zararlıları yüzünden mahsul çöp olmuş vaziyette, çoğu kişi artık fındık yapmam uğraşmam kafasında, ben tanıdığım bir çok kişi bu durumdan muzdarip olduğu için Allah yardımcıları olsun diyorum, siz su veren itfaiyenin hortumunu da diyebilirsiniz sonuçta bir nevi ektiklerini biçiyor durumundalar kimse kimseye itiraz etmez

gelelim domuz eti meselesine ; herkesin kulaktan dolma bildiği avlanan domuzların etlerinin satılması hadidesi maalesef gerçek bir olay, gerçekliğine gelince eş dost ortamında çarşıda pazarda sanayide vs... köylülerle tarım işiyle uğraşanlarla az buçuk sohbet ederseniz bu etleri işletmelere el altından bazı tiplerin sattıklarını duyabilirsiniz, ben isim bilmiyorum ama bu bölgelerdeki özellikle turistik beldelerde pideci kebapçılardan hep uzak dururum söylentilere istinaden yada köklü bilinen işletmeler dışında yeni açılmış kebapçı falan filan işim olmaz asla sizede tavsiye ederim.

buraya kadar yazdıklarımın köfteci yusuf agayla ne alası var oraya geleceğim şimdi. bu yaban domuzu etini el altından bir yerlere satmak öyle kolay bir şey değil, doldurayım kamyona götüreyim kebapçıya vereyim falan çok gerçekçi değil arkadaşlar o kadar iş hacmi olan bir işletme için bahsi geçen miktarda domuz eti tedariği ciddi bir stok ve sevkiyat gücü gerektitir, yine bu etlerin işlenmesi falan kısaca çok gerçekçi değil bu yaban domuzu mevzusu, evcil domuz çiftlikleri de zaten inek etinden pahalıya sattıklarına göre yusuf yada diğer zincir restoran mevzusu bana pek inandırıcı gelmiyor.

kendi açımdan değerlendirecek olursam ; şehirler arası seyahatlerde ailecek yemek tercihimizi yusuftan yana kullanıyoruz, etleri güzel yada gerçekten çok ucuz olduğu için değil, etleri ortalama fiyatları da ortalama düzeyde, fakat şu mevzu var ; her şubesinde aynı fiyatlar geçerli ne ödeyeceğini az çok biliyorsun, ben misal giriyorum web sitesine bakıyorum köfte ne kadar menü ne kadar içecek ne kadar kahvaltı ne kadar vs... diye. bizimkiler genelde köfte/hamburger menüsü alır genelde ben et suyu çorbasını bu yaz başına kadar cidden başarılı bulurdum (son bir kaç seferdir tadı fena olmasa da içindeki et miktarı azalmış) fakat şöyle bir şey var ; adamlar 50-60 liralık çorbanın yanında bile kızarmış köy ekmeği salata ezme ikram ediyor. yemek bitiyor çay söylüyoruz bedava, ortam sakinse çok bekleyen yoksa otur 4-5 bardak çay iç istersen kimse de afra tafra yapmıyor yada çay bitti vs... demiyorlar.

şimdi şöyle düşünün, köfteci yusuf gibi bir işletme var Türkiye'nin bir çok yerinde benzer hizmeti sunuyorlar şubelerinin büyük çoğunluğunda, karşılarında bir tas çorbaya 150 lira alan ikram falan nedir bilmeyen, 200 gram köfteye 400-500 lira isteyen salataya para yazan 1 bardak çay ikram etmekten aciz şark kurnazları.

işte bu ortalama fiyatlı ortalama lezzetli işletmenin vatandaş yararına iş yapabilmesi bu şark kurnazı esnafların işine gelmiyor maalesef, matematiksel olarak düşük bir ihtimalde ve hayatın olağan olarak gerçeklikten uzak mantıksız bir yöntemi karalama amaçlı kullandıklarını düşünüyorum.

köfteci yusuf babamın oğlu değil, çoğu yol üstü şubeleri özellikle tatil dönemlerinde masalar pis hizmette gecikmeler vs... var bunların hepimiz farkındayız hatta eski kalitesinden lezzetinden uzak biliyoruz hepimiz evet ama şunu gözden kaçırmayın lütfen ; bugün yaşadığım şehirdeki yerel bir köftecide (kasap bilmem ne oğlu) 1 porsiyon 200 gram köfte 350 lira evet yanlış duymadınız kilogramı 1750 lira , yanında kola şişesinde 1 litre ayran 150 lira, salata isterseniz ücretli 2 kişilik salata 150 lira, köfteyle birlikte pişmiş domates biber ilk seferde birer parça geliyor ilave isterseniz onlarda paralı yani 4 kişilik bir aile çıktınız köy bakkalından hallice bir mekanda köfte yiyeceksiniz minimum 2000 lira ödeyeceksiniz, bakın içinde kolası fantası yok, bittikçe isteyebileceğiniz ezmesi salatası kızarmış ekmeği yok.

işin özeti şu ; iyileri tenzih ederim ama ülkenin esnafların büyük çoğunluğu (yüzde 99,99'u) ekonomik krizi fırsat bilmiş halkın sırtında abuk subuk paralarla insanları sömürme yarışındalar, son 3-4 senedir saniyicisi kebapçısı çorbacısı korkunç zenginleşti, hiçbirisinin işine gelmiyor vatandaşa normal fiyattan hizmet edilmesi, ben sırf bu sebeple mücbir sebeplerle zorunlu kaldığım durumlarda köfteci yusufu tercih etmeye devam edeceğim, onun dışında da mümkün mertebe evde yiyip içmeye çalışıyoruz ailecek hem daha sağlıklı hemde daha ucuza tıka basa doyuyoruz, çayı kahveyide termosa koyup deniz ırmak kenarında içiyoruz misssss

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• STND kullanıcısına yanıt
    Bizim köfteciden bahsediyorsan o ayrı hocam. Bizim köfteci zaten açıklandı. Adı açıklanmayan firma hala belirsiz ama yüzde 90 Köfteci Yusuf.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BarishGuler B kullanıcısına yanıt

Köfteci yusuf kimindi? (el altından)

• Üretim videosu görmeden inanmam(eski olucak)

• flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Domuz eti, İslam dini açısından haram olarak kabul edilir ve Müslümanlar tarafından yenmez. Ancak, bazı diğer dinler veya kültürler domuz etini tüketir. Domuz eti genellikle dana etine göre daha ucuzdur. Bunun nedeni, domuzların daha hızlı büyümesi ve beslenme maliyetlerinin daha düşük olmasıdır. Fakat ülkeden ülkeye ve bölgeden bölgeye fiyat farkı olabilir. Müslüman ülkelerde domuz eti satışı sınırlı ya da yasak olabilir.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Kimsenin değil
    Yusuf un

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

TR de politika geregi az bir kesim yedigi icin pahali satiliyor sanirim zaten macro migros gibi marketlerde metroda falan var yalniz. Tr de uretilmişler pahali olabilir ancak ithal ise ucuz olmasi lazim.

Biz domuz yiyoruz yurtdisinda hep ucuz oluyor danaya göre. 30% en az.

indirimikovala.....

Özledik

• Command.com kullanıcısına yanıt

senin araştırıp da yazdığın o dandik facebook sayfası mı ? hahahahahaha

iyi güldürdün emmi

• Hala bu firmadan yiyen var mı yav? Daha ne yapması lazım bırakmanız için? Aklamaya çalışanları gördükçe gülüyorum yazık cidden.

Domuz inekten daha kolay üreyen daha hızlı büyüyen bi hayvan. O yüzden baya ucuza geliyor.

Bu arada ben de 1-2 kere köftesini yiyip beğenmemiştim. En son sucuğunu aldım leş gibiydi daha da almadım. Artık ekmek bile almam burdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cream cheese -- 9 Ekim 2024; 14:23:0 >
  • Köfteci yusuf'a kumpas var. Eminim ama kanıtlayamam.

Çökemediler şimdi de ayağını kaydırmaya çalışıyorlar.

Adam salak mı bir dünya şubesi var, denetleme var domuz etine bulaşsın.

Kesin tedarikçilerinden biri sattı bu eti bunlara.

• iskender86 kullanıcısına yanıt
    1. Köfteci Yusuf, tedarik değil kendi çitfliğini işlettiğini söyledi devamlı.
    2. Madem kumpas var. "O firma biz değiliz" desin ve kumpası boşa çıkarsın.

Bu kadar. Bitti gitti.

• iskender86 kullanıcısına yanıt

Domuz etini anlamayan salaktır

O kadar bariz ki ancak bilerek katılır hata ile olmaz

• en son çiğ hamburger köftesini aldım,leş gibi kokuyordu yiyemedik..belki o da domuzdu..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Domuz eti Türkiye de daha pahalı değil mi ? Türkiye sınırları içerisin de etten daha ucuz domuz eti görmedim duymadım. Gören varsa aydınlatsın.

Köfteci yusuf F/P satış yapan bir marka. Kıymaya tavuk eti yada etten daha ucuz bir şey koymuş olsa anlarım.

Yusufun asla franchise bayilik vermeyen sadece kendi şubesini açan dik kafalı bi adam olduğunu duymuştum. Ya çökmeye çalılıyorlar yada operasyon düzenliyorlar.

Domuz eti malum toplumumuz da çok hassas bir yere dokunuyor. At , Eşek, köpek , kedi eti olunca bu kadar gündemde kalmıyor.

Not : buara da smoked bacon a bayılırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troublemakerboy -- 9 Ekim 2024; 16:7:16 >
  • Avukatı açıklama yaptı biz değili diye.

• birikideneme B kullanıcısına yanıt

''Gazete Pencere Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu'ya iddiaları sordu ancak net bir yanıt alamadı. Avukat Ali Uslu, Gazete Pencere’ye yaptığı açıklamada konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti. ''

Köfteci Yusuf Ana Konu
  • ben yaptı diye görmüştüm pardon ;)

• Evrekas kullanıcısına yanıt

Şu raporu sorgulayacak bir yer olsa keşke. Ortada çok fazla kirli bilgi var.

• Köfteci Yusuf Ana Konu
    Köfteci Yusuf Ana Konut24
    İşte belgesi: Köfteci Yusuf’la ilgili domuz eti tespiti, şubat ve mart aylarındaki iki raporla yapılmış
    https://t24.com.tr/haber/iste-belgesi-kofteci-yusuf-la-ilgili-domuz-eti-tespiti-subat-ve-mart-aylarindaki-iki-raporla-yapilmis,1188743
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.