Şimdi Ara

Kol kasları için yeterli ağırlık sizce nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: semamca_07

arkadaşlar sormak istediğim kol kasları için çalışırken genelde 7 kg ile çalışıyorum ama artık hafif gelmeye başladı antrenman bittikten sonra hiç ağrı hissetmiyorum fazla ağırlık koyuncada 10kg gibi bu sefer setleri çıkaramıyorum 7 kg ile çalışınca yorgunluk oluyor kollarım şişiyor dokunduğumda da hissediyorum ama o tatlı ağrı olurya ilk başladığınızda hamlıktan olan o ağrılar hiç olmuyor acaba yanlışmı çalışıyorum.sizce setleri tamamlayamasamda ağırlığı arttırıp 10 kg ilemi devam edeyim yoksa yine 7 kg ile mi devam edip setlerimi tamamlayayım ve kolarımın güçsüz olduğunu düşünüyorum kolları güçlendirmek içi ne yapmalıyım.2 3 ay salona gittim salona şimdilik tekrar gitmeyi düşünmüyorum vaktim olmuyor çünkü salona git diyenler olabilir diye şimdiden yazayım elimde set olarak 2 tane 5 kg lik plastik dumbell ve 50 kglik 120 cm bar dahil ağırlık seti var sehpa vs herşey mevcut nasıl çalışacağımıda biliyorum ama bu ağrı olayı beni düşündürüyor fikirlerinizi paylaşın benimle lütfen..

bak burada da demişsin kollarımı güçlendirmek istiyorum. 10 kg dumbelli al 4 tekrar ile başla her 15 günde bir tek tekrar arttır. işte bu kadar 12 tekrarda ağırlığı arttır 2-2.5 kg. ben böyle böyle dediğim gibi 10 kilodan 22 kiloya çıktım gençliğimde (2001-2002 yılları). bunu da dips ve barfiksle desteklersen 1 senede 25i çok rahat görürsün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kuros

quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

quote:

Orijinalden alıntı: kuros

tekrar...

Yeni başlayan kimse 10 ile başlayamaz.Başlangıç ağırlığı 5tir bence ama oda 1 hafta sonra 7.5 sonra 10 olmalı bence.Ben kendim için demiyorum ben 15 ile başlıyorum sete 20 ile bitiriyorum.Ama önceki bench ağırlıklarınız da 100 e yakın bir sayı demiştiniz ben daha 45-50deyim.Aylardır gelen adamlar bile basamıyor 100ü sayılarınız yüksek referans noktanız önemli değil benim için.

Şimdi şunu belirteyim referans noktası olarak verdiğim örnekler tüm düyanın üstünde fikir birliği ettiği yıllardır bu iş yapanların tuttuğu istatistikler sonucu belli olmuş değerler.

Önceki mesajında verdiğin bütün kaynakları kontrol etmedim ama en azından t-nation'da verilen bilgilerin saçmalık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Başlangıç için 30 şınav denmiş,.. Tamam belki hiç spor yapmamış biri değil ama başlangıç seviyesinde olan biri 30 şınav çeker.

Peki ya 20 dips?

90 kilo vücut ağırlığı ile 20 dips çıkaran birisi dünyanın hiç bir yerinde başlangıç seviyesinde değildir. Hatta çok rahat orta seviyede denebilir.

Zaten öyle olsa destekli dips makinalarının falan üretimi olmazdı.

Keza vücut ağırlığıx1.5 deadlift denmiş ki başlangıç seviyesinde biri değil kendini sakatlamadan o kg'yi kaldırmak, ağrlığı tutması bile mümkün değil.

Bunları da bu sporun merkezi denebilecek ABD'den yazıyorum bu arada...

• basitçe açıklamak gerekirse 12 tekrar yapıyorsun diyelim.6ya kadar rahat yaptın.10a kadar zorlandın.12ye kadarda artık kollarım böyle kalkmıyo belin yeirnden oynuyo hafif anca öyle zar zor kaldırıyosun.İşte o ağırlık senin için ideal şahsen ben öyle yapıyorum ve biceps antremanından sonra 3 gün ağrıyor.
  • Geçen bi şınav çekeyim dedim 25 tane çekebildim.

Bundan 3 sene falan önce şnav programını 3-5 hafta uyguladığım zaman 40-50 şınav çekebiliyordum. Vücut geliştirmeyi böyle şeylerle çok da alakalandırmayın bence. Vücut geliştirme ne kadar güçlü olduğunuzu değil nasıl göründüğünüzü önemser. Kimse birini "sen 50 kilo dambılla curl çalışıyormuşsun" diye vücut geliştirme müsabakalarında dereceye sokmaz. Benim 2 katım ağırlıklara girip leş gibi vücudu olanlar var.
    Adama bakıyorsun davul gibi göbek var, obezite başlangıcı. Ama benden çok daha fazla kilolarla çalışabiliyor. Velev ki vücudu benle aynı olsun, bastığı kilo benim 2 katım olsun. Yine benden avantajlı bir yanı olduğunu sanmam. O'nun sakatlanma riski çok daha fazla çünkü.

• Baslangic icin 5 yeterlidir diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar agirlikla calistigin degil kaslarin ne kadar uyarildigi onemlidir.baslangic 10 max 25 gibi bir sacmalik olamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.