Şimdi Ara

kola denilen ne menem şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 10.11.2011)
Giriş
    pek iyi bişey değil diyorlar ya
    içinde
    su;var diyorlar su iyi bişey onu biliyoruz
    şeker;var diyorlar o da pek tatlı pek güzel bişey
    karbondioksit; var diyorlar ya o da iyi bişey gariba, iyi olmasa vücudumuz havada ki oksijen ile gıdayı oluşturan karbonu birleştirip karbondioksit oluşturmazdı gibi geliyor yanılma payım var olabilir çünkü oluşturup vücuttan atıyoruz
    renklendirici;var diyorlar renk güzeldir, renksiz hayat düşünemez
    asit düzenliyicisi;var diyorlar karbondioksit arsız garibaki onu düzenlemek için madde koyuyorlar. disiplin iyidir iyidir
    kafein;fikrim yok ama kahvede de var diyorlar
    koka kola içinde koka kola özütü var diyorlar bu nedir abi bileniz varsa yazınız lütfen
    kola turka içinde dogal kola aroması var diyorlar,kola bir bitkimi ki dogalı var bilen varsa yazınız lütfen

• koka kola özütü bir böceğin öz suyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

koka kola özütü bir böceğin öz suyu
    iğrenç ya içindekilere bakınca sigaradan bile zararlı
  • quote:

hangi böcek
    quote:

Orjinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

• quote:

Orijinalden alıntı: kimi1179

iğrenç ya içindekilere bakınca sigaradan bile zararlı

Alıntıları Göster
    Kendini böyle avutuyorsan iç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

Alıntıları Göster
    imzan cok anlamlı tbrk ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: Zyx

• menem derken
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

Alıntıları Göster
    Colanın ne zararı var ne faydası. Yalnız light cola içerseniz, diyet döneminde alınan kafein metobolizmayı hızlandırdığı için faydalı olabilir. Ancak kahve içerekte bu ihtiyaç karşılanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killforyou1981

menem derken
    http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=224669
    quote:

Orjinalden alıntı: Reordinary

menem derken

http://www.tdk.org.tr/lehceler/ güzel sözlük

• quote:

Orjinalden alıntı: hutahan

pek iyi bişey değil diyorlar ya
    içinde
    su;var diyorlar su iyi bişey onu biliyoruz
    şeker;var diyorlar o da pek tatlı pek güzel bişey
    karbondioksit; var diyorlar ya o da iyi bişey gariba, iyi olmasa vücudumuz havada ki oksijen ile gıdayı oluşturan karbonu birleştirip karbondioksit oluşturmazdı gibi geliyor yanılma payım var olabilir çünkü oluşturup vücuttan atıyoruz
    renklendirici;var diyorlar renk güzeldir, renksiz hayat düşünemez
    asit düzenliyicisi;var diyorlar karbondioksit arsız garibaki onu düzenlemek için madde koyuyorlar. disiplin iyidir iyidir
    kafein;fikrim yok ama kahvede de var diyorlar
    koka kola içinde koka kola özütü var diyorlar bu nedir abi bileniz varsa yazınız lütfen
    kola turka içinde dogal kola aroması var diyorlar,kola bir bitkimi ki dogalı var bilen varsa yazınız lütfen

Karbondioksit vücuda yararlı değil zararlıdır. Eğer karbondioksidi vücudumuzdan dışarı veremeseydik zehirlenerek ölürdük.

Kola, tabiiki de zararlı bir madde. Onun yerine ayran, doğal meyve suyu iç daha iyi. Sağlığa sahip değilsen hayatımızdaki zevklerin ne anlamı kalır ki!?

Şimdi birkaç kişi çıkar gelir, ben ne zamandır içiyorum birşey olmuyor diye.

Bilimadamları zararlı diyip duruyorlar. Siz bilimadamlarından daha mı iyi biliyorsunuz?

edit: kafein ne demek bilmiyor musun gerçekten?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kafein

Kola da çay ve kahveye oranla daha az. Ama az da olsa var.

Bir bardak kolanın dakika dakika zararları
    Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

Prof. Dr. Ayşe Akın bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin sağlığımıza etkilerini anlattı.

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker
    miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız
    yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar.
    Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar.Bu tıpkı eroinin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da
    vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 20 Mart 2009; 16:39:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hutahan

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=224669
    quote:

Orjinalden alıntı: Reordinary

menem derken

http://www.tdk.org.tr/lehceler/ güzel sözlük

Alıntıları Göster
    Arada sırada içerim.Ama tv lerde felan çok sık çıkıyor zararlıdır felan diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mega Therion

Alıntıları Göster
    Günde en az 1 Lt içiyorum.Hala sağlamım ilerde bişi olursa yazarım.
  • quote:

quote:

yok yok fare kanı

herkez kafadan birşey söyler iç gitsin ben yıllardır içiyorum bi zararını görmedim.yaş 22
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mega Therion

Alıntıları Göster
    bu zararlı olayı yok,ters çevirince allah yoktur yazısı tamamiyle karşı firmaların çıkardıgı bir olaydır
    hepsi bir pazarlama olayıdır ama bilemem zararlı tabi çok alternatif bir içecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: W Nex Sacramentum

bu zararlı olayı yok,ters çevirince allah yoktur yazısı tamamiyle karşı firmaların çıkardıgı bir olaydır

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: LiesOfFear

Ters çevirnce yalan hocam ya Coca cola yapılırken o font lar kullanılıyodu çoğu firmadan ondan öle
    Ama Müslümanlarla dalga geçen reklamlarını gördüm . Neyse konu sapmasın .

Bu arada tırsmaya başladım adam sürekli atla koşan ifadesini yapıyo çoçukluk hevesi olsa gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus

quote:

yok yok fare kanı

herkez kafadan birşey söyler iç gitsin ben yıllardır içiyorum bi zararını görmedim.yaş 22

Alıntıları Göster
    WizzY_WizarD

helal olsun sana ne güzel yazmışsın emegine sağlıkanketten anlaşıracagı gibi olay biraz geyik fazla ciddiye almayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: W Nex Sacramentum

Alıntıları Göster
    Burda yanlış konuşacağınıza gidin araştırın bi böceğin,dişisinin bıraktığı yumurtaların ezilip suyu çıkarılıyor.Bu sıvı kırmızımsı bir sıvı kolaya rengini veren sıvı yani.İsteyen olursa kaynakta koyarım.Liselerde slayt olarak çoğu okula izletildi diye biliyorum ama kimse bilmiyormuş demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: hutahan

WizzY_WizarD

helal olsun sana ne güzel yazmışsın emegine sağlıkanketten anlaşıracagı gibi olay biraz geyik fazla ciddiye almayalım

Alıntıları Göster
    Kola ana maddesi bir tür böceğin Kurutulması ve preslenip öz suyunun alınmasıyla elde edilir.Bu böcek güney afrikanın kırsal kesimlerinde ve çöllerde bulunur.Nadir bulunması nedeniyle Çok gelişmiş firmalar bunun üremesini yaşamını denetim altında tutarlar.Ayrıca yapımıda zahmetli olduğu için Cola fabrikalarının %75 i Gelişmemiş ülkelerde zayıf kesimin çalıştırılmasıyla kurulur.Şunuda belirtmek istiyorum Kola içinde az miktarda kokain maddesi vardır.Bu okadar az bir dozajdırki ölçümlerde bile rastlanamayacak derecedir.Coca_Cola isminden de anlasılacagı gibi Kokainden gelmektedir.Dikkat etmeniz gereken bir şey de Coladan sonra su içmemenizdir.Aksi takdirde Kokain ve yardımcı bileşenleri suda erime özelliği gösterdiğinden dolayı kalıcı bagımlılık sevıyesıne cıkma riskinizi arttırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Kola ana maddesi bir tür böceğin Kurutulması ve preslenip öz suyunun alınmasıyla elde edilir.Bu böcek güney afrikanın kırsal kesimlerinde ve çöllerde bulunur.Nadir bulunması nedeniyle Çok gelişmiş firmalar bunun üremesini yaşamını denetim altında tutarlar.Ayrıca yapımıda zahmetli olduğu için Cola fabrikalarının %75 i Gelişmemiş ülkelerde zayıf kesimin çalıştırılmasıyla kurulur.Şunuda belirtmek istiyorum Kola içinde az miktarda kokain maddesi vardır.Bu okadar az bir dozajdırki ölçümlerde bile rastlanamayacak derecedir.Coca_Cola isminden de anlasılacagı gibi Kokainden gelmektedir.Dikkat etmeniz gereken bir şey de Coladan sonra su içmemenizdir.Aksi takdirde Kokain ve yardımcı bileşenleri suda erime özelliği gösterdiğinden dolayı kalıcı bagımlılık sevıyesıne cıkma riskinizi arttırır.

Alıntıları Göster
    hepsine bastım

• quote:

Orijinalden alıntı: xyakamozx

hangi böcek
    quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xyakamozx

hangi böcek
    quote:

B*k böceğinin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.