Şimdi Ara

>>Kola İçelim, ama ne içtiğimizi de görelim!!!<< (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayçekirdeği ile süper oluyo kola tek başına içemiyorum.Böcek olayını hala duymayan kalmadımı? Çinliler ekmek arası karafatma götürüyolar buda böcek suyu işte abartmayın kıçınızıda yırtsanız içen içecek...
  • Coca Cola Alyuvarları Öldürür..

not: yukarda görmüş olduğunuz metin öss denemesi türkçe-1 bölümü soru şıkkıdır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ok now

Coca Cola Alyuvarları Öldürür..

not: yukarda görmüş olduğunuz metin öss denemesi türkçe-1 bölümü soru şıkkıdır..

domates yeriz artar merak etme

edit:o biyoloji sorusu olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumanga -- 26 Nisan 2009; 19:11:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Yok artık. Tamam, kola çok da faydalı bir içecek değil ama bu iddialar biraz abartılı... Wikipedia'ya herkes birşeyler ekleyebiliyor, ne derece güvenilir olduğu tartışılır. Gidip bakın demişler. Ben bir ara 2 yıl falan içmedim kola, ama şimdilerde içiyorum arada.

Niye olmasın kardeşim? Maymun bokundan kahve çekirdeği ayıklanıyor ve dünyanın en pahalı kahvesi üretiliyor. Adı Kopi Luwak İstersen araştır
  • hee antalya daki hakim dize getircek colayı dünya getiremedi. iyiki biri colaya bi dava açtı hemen yok fare b.ku yok böcek b.oku yapıştırın ne kadar iğrenç şey varsa
  • CocaCola sözcüğünüde
    biraz yamultup , biraz ters çevirip orasını burasını değiştirince

Muhammde yok yazıyormuş
  • kola malafatı kaldırır.
  • hemen gidip bir bardak daha içiyorum
  • Kanıt isteriz kanıt Biri de şu Meksikalıları gözlemlemiş mi bu malları nereye götürüyorlar diye ? Yoo. İçin gayri
  • Hacemmi kaç yaşında ne işin var kolaynan molaynan
  • bi arada fare kanı diyorlardı, amma uydurukçu bu insanlar ya.
  • bence birazda yılan spermi katsalar daha lezzetli olur hatta kurbağa bo.ku da olur
  • ay irenç ya
  • face üyesi değilim
  • ölüm varmış korku varmış bu dünyanın sonu varmış bizim için yoktur tasa kalbimde coco colayla..
  • quote:

eğer tahminim doğru ise sağlığımız için ;

sudan vazgeçmeyin !!!!!!'.
    evet buraya kadar zahmet edip okudunuz
    simdi bunlarin hepsinin dogru oldugunu kabul etsek bile bir noktada takilmadan edemiyorum.
    , sadece su içmekle gögüs kanseri riskinin % 79 azaldiginagina
    sonucunu o denli arastirdim internette bulamadim çok dikkat etmem gerketigini gösteren bulgular ortaya çikti.

örnegin:
    - klor veya flor orani yüksek sulardan fazla içmek veya sadece kuyu suyu içiyor olmak bile kolon ve rektum kanseri riskini arttiriyor olabilirmis.

- suyun hijyenik ve antitoksik olusu konusunda sular idaresi olan iller, sular idaresi olmayan köy ve kasabalardan daha kötü durumdaymis.

- birçok yerlesim biriminde kanalizasyon ve içme suyu sebekeleri birbirine karismis vaziyetteymis. bunun ana sebebi su havzasinin etrafinda yerlesim bölgeleri olusuymus. devletin su havzasinin etrafindaki yerlesim bölgesini tahliye etmesi gerekiyormus. aksi halde lagim sulari içme sularina karisiyormus. ankara, istanbul ve izmir gibi büyüksehirlerde göletlerin tamami yerlesim alani içinde bulunuyormus. bu insanlar açisindan, tamamen sagliksiz bir ortam. kanalizasyon suyu, fabrika atiklari sulara akiyor.

- birçok yerde dinlendirme, depolar bakimsiz ve yosun baglamis; aritma ve ozonlama sistemi yokmus.

ne gam! sise suyu içeriz diyenlere de haberler kötü:
    kolayca ulasabildigimiz bir link abd'de yapilan bir arastirma sise suyunun musluk suyundan daha saglikli olmadigini ortaya çikardigini iletiyor. ayri markadan bin sise suyu üzerinde yapilan arastirmada çogunlugunun aritilmis musluk suyu oldugu ve zehirli bakteri bulundurdugu ortaya çikmis. peki türkiye'deki sularda durum nasil? haber kaynaginin görüsüne basvurdugu cerrahpaşa tıp fakültesi çocuk bölümü metabolizma ve beslenme bilim dalı başkanı prof. dr. ahmet aydin, türkiye'deki su piyasasinin abd'den farksiz oldugunu belirtiyor. özellikle istanbul halki için en saglikli suyun yine de musluk suyu oldugunun altini çiziyor.

emin çölasan'in bir yazisina göre ise ülkemizde en çok tüketilen 22 adet su incelenmis ve arsenikte dünya saglik örgütü tarafindan öngörülen sinir olan litrede 0.01 miligrami asan bir sise suyu markasina rastlanmis. çölasan diger bazi sularda da arsenik oldugunu ama limitin altinda kaldigini aktariyor. içme suyundaki arsenik 10 yil sürekli kullanildigi takdirde kansere neden olur, özellikle akciger ve mesane kanseri riski olustururmus.

neyse daha fazla teror yaratmadan iletinin diger yanina kolali içeceklere geçelim. ileti'nin odak noktasi üç degisik kola markasinin ihtiva ettigi asit miktarinin demiri eritecek nitelikte oldugu.

öncelikle ph degerinin ne olduguna deginelim kisaca:
    ph 1 litre suda dengeye gelen asit yada bazin ortama verdigi h+ iyonlarinin deri$iminin eksi logaritmasidir. daha basit bir anlatim olsun diyenler için,
    asit veya bazlarin degerlerinin ölçüldügü 1-14 arasi bir skaladir. ph 7 nötr'dür. bir logaritmik degerdir. buradan iki sonuç çikiyor:
    - ph küçüldükçe asitlik artar, büyüdükçe bazlik artar.
    - artis aritmetik degildir. katlanarak artar.

simdi siki durun. bu bilgiler isiginda ph'i 3.4 diye herkesin laga luga ettigi coca-cola, ph'i 2 olan mide sivisinin 1000 kati daha az asidiktir. yani evet, her asidik sivi gibi kolanin da birakin canli dokulari metali bile eritme gücü vardir ama vücudumuz bunun çok üzerinde asidi bizzat üretmektedir. öte yandan sadece üç kola markasinda degil tüm sodali içeceklerde bulunan asit miktari (ortalama ph 3.5) basit bir karsilastirmayla örnegin limon suyunun % 2'lik asit oranindan çok asagidadir.

gelelim o muhtesem sehir efsanesi, yeni delhi'de vücudunda oksijen kalmadigindan ölen ögrenci öyküsüne. herseyden önce coca cola firmasi da konuyu ciddiye almis olmali ki bir mith oldugunu vurgulayarak basit bir gerçegi hatirlamamizi sagliyor: karbondioksite maruz kaldiginda gerçek bir zarar gören solunum sistemizdir. binlerce yildir (birayi hatirlayin) karsilastigimiz karbondioksitle zenginlestirilerek karbonik asit katkisi saglanmis içeceklerin ise kandaki oksijeni azaltici bir etkisi bulundugu iddiasina inanmak için gerçekten okul siralarinda biyoloji derslerini yan siradaki kizin bacaklarini incelemek olarak algilamis olmak gerekir kanaatindeyim. ancak gerçekten de yazida geçtigi gibi bir universite yöneticileri kim en çok kola içer gibi bir yarismanin kampüs sinirlari içinde gerçeklesmesine göz yummus iseler onlarin herhangi bir sividan çok fazla içmenin her halde ciddi saglik problemlerine yol açacagini göz ardi etmis olduklarına inanmak gerekir. örnegin internette buldugumuz bir haber bize jennifer strange isimli 28 yasinda bir kadinin bir nintendo oyun takimi kazanmak ugruna en fazla suyu tuvalete gitmeden kimin içebilecegini ölçen bir program sonrasi sudan zehirlenerek öldügünü iletiyor. bizim hintli ise 8 litre kola içmiş. bu kadar sıvıyı bir seferde tüketmeye kalkmak içtiğiniz kola değil su olsa bile intihar demektir.

son olarak dünyaca büyük sirketlerin ürünlerine tüketicileri bilerek zehirleyecek maddeler kattiklarina iliskin komplo teorileri üretmek bazilarimizi eglendiriyor olabilir. ama ben bir üreticinin kendi rizasiyla ürününü tüketmekte olanlari hedef almakta oldugu düsüncesinde mantikli bir yön bulamiyorum. kuzu kuzu kola almaya bakkala giden birini neden üretici bizzat zehirleyerek müsteri kaybetsin ki? (tabi bunun da istisnası var: tütün sektörü)

ve gelelim böcek olayına;
    böcek sonuçta doğal bir varlık . aman tanrım mantar yiyiyorum veya aman tanrım tavuk yedim , ne yaptım ben yengeç yedim ile aynı mantık. böcek denince insanların aklına hamam böceği geldiği için herşeyi o hijyen anlayışıyla bağdaştırıyoruz. yengeç , karides, ıstakoz birer böcektir. ama dünyanın en pahalı gıda maddelerindendir. böcek bol miktarda protein içerir, afiyet şeker olsun..

ki bu olayın doğru olduğuda belli değil.

ve asıl bomba;

bir bardak portakal suyu bir bardak koladan daha fazla sitrik içerir….

size portakal suyu yerine kola önermiyorum ancak kola içmeyinde demiyorum.kolanızı yudumlarken rahat olabilirsiniz…soğuk içiniz..

• Böyle karalamalara inanmayın. Wikipedia'ya herkes bir şeyler ekleyebilir. Onlarca ülkede satılıyor bu kola kimse farketmemiş biz farkediyoruz.. 2-3 kaynağı belirsiz saçma haberlere inanarak hayatınıza yön vermeyi kesin derim.
  • Meyve veren ağaç taşlanır.
  • 1,5 yıldır bir yudum bile içmiyorum, ne bir eksiğim var ne bir fazlam, yani olsa da olur olmasa da olur. Kolanın yerine içilebilecek çok başka içecekler var, kola gibi şeker deposu bir şeyi içmek karaciğere, dolaşım sistemine ve böbreklere zarar zaten, onun yerine meyve suyu iç, maden suyuyla vişne suyunu karıştır, olsun sana kola... hem besleyici hem de lezzetli...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.