Şimdi Ara

Kolleksiyon başlangıcı için 2. Tüfek ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • saygıdeğer avcı dostlarım, halihazırda Armsan A612 66namlu bir tüfeğe sahibim. tüfeğimden oldukça memnunum lakin şu anda öyle gözükmese dahi bir kolleksiyon başlatmayı düşünüyorum. Haliyle 2. bir tüfeği alarak bu yolda bir adım daha katedebilirim. Düşündüğüm tüfeği kesinlikle avda vs kullanma düşüncem yok. göz zevki ve tek kurşun hedef atışı yapmayı planlıyorum sadece.

Bir avcı dostumuzun bi konuda izah ettiği gibi; AR15 platformuna benzer yapıda üretilen silahların mühimmatı normalde 5.56x45 denilen mühimmatın recoili yani geri tepmesi kullandığımız 12ga fişeklere oranla hayli az. bu sebepten ki katlanır yada seyyar dipçik tarzı modeller sıkıntısız AR15 ve varyasyonlarında kullanılabilirken ülkemizin kör topal kanunları sebebiyle 12ga da kısıtlı olan silah üreticileride sırf bu taktik açlığı doyurma amaçlı katlanır seyyar dipçikleri 12ga tüfeklerde kullanıyorlar
    haliyle bu dipçiklerin ömrü ve yaratacağı risk tartışılır.

yanılmıyorsam tepedekine benzer bi anlam çıkacak şekilde bi yorum yazılmıştı. bunuda göz önünde bulundurarak tavsiye edebileceğiniz modeller nelerdir?

ilk akla gelen seçenekler arasında
    Derya mk10, Husan ve Bora Barak modelleri var. tüm bu tüfekler 12ga. bazılarının 20ga lık varyasyonlarıda mevcut lakin imkan olursa 36ga tercih etmeyi düşünüyorum gerek fişeklerin daha ucuz olması gerekse geri tepmenin az olması. bu durumda Safir T14 var. başka 36ga taktik yarı oto var mı bilmiyorum.

Husan ve bora hakkında hep iyi şeyler okudum. Derya da genelde memnun gibi insanlar lakin sıkıntı yaşayanlarda mevcut. Safirde genelde hep bi şikayet mevcut ama son zamanlarda düzelmeye çalıştıkları gibi bi izlenim var sanıyorum.
    Sizlerin fikri düşüncesi nedir bu konuda?

şimdiden Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

• Utaş değişik görünüşlü taktiksel tüfekler yapıyor. Bir bak derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JakSocket kullanıcısına yanıt
    uts 15 lere baktım. çok olumlu videoların yanı sıra bir çok tutukluluk yaptığı videolarda mevcut. kimisi silahı suçlarken kimisi tüfeği kullanmayı bilmemekle suçluyor diğerlerini. GEN4 ile bazı problemlerin aşıldığı söyleniyor. ileride imkan olursa kolleksiyona katmayı düşündüğüm bir model lakin şimdilik Safir in 36ga modellerine bakıyorum. oldukça sıkıntılı bi süreç yaşanmış lakin fabrikanın el değiştirmesiyle düzeltildiğine dair videolar vs var.. Reelde gidip elime alıp bakabilirsem sökebilirsem tüfeği sanıyorum 36 alma düşüncem olacak. 12ga yada 20 likler haliyle daha kaba duruyorlar bi 36lığa göre ve amacımda tamamiyle görsel zevk ve atış olduğu için öldürücülük durduruculuk aramadığım için 36ga tercih etmek durumunda kalacağım.

safirin sitesi kullanışsız. istanbul içindeki bayilikleri ve sonrasında memleketim olan eskişehirde nereden temin edilebileceğine dair bir şey ne yazık ki bulamadım. internet elbette güzel bi olgu lakin gidip birebir ele alıp temas edip öpüp koklamadan tüfeği ne yazık söylenenler hep havada kalıyor.

Deryamk10 ı canlı olarak gördüm tüfek hakkında yorumlar iyi lakin bana görüntü itibariyle hayli kaba geldi. Husanın 12ca sı içinde aynı şeyi söylebilirim sanıyorum. bu sebepledirki 36ga ya odaklanmış durumdayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

uts 15 lere baktım. çok olumlu videoların yanı sıra bir çok tutukluluk yaptığı videolarda mevcut. kimisi silahı suçlarken kimisi tüfeği kullanmayı bilmemekle suçluyor diğerlerini. GEN4 ile bazı problemlerin aşıldığı söyleniyor. ileride imkan olursa kolleksiyona katmayı düşündüğüm bir model lakin şimdilik Safir in 36ga modellerine bakıyorum. oldukça sıkıntılı bi süreç yaşanmış lakin fabrikanın el değiştirmesiyle düzeltildiğine dair videolar vs var.. Reelde gidip elime alıp bakabilirsem sökebilirsem tüfeği sanıyorum 36 alma düşüncem olacak. 12ga yada 20 likler haliyle daha kaba duruyorlar bi 36lığa göre ve amacımda tamamiyle görsel zevk ve atış olduğu için öldürücülük durduruculuk aramadığım için 36ga tercih etmek durumunda kalacağım.

safirin sitesi kullanışsız. istanbul içindeki bayilikleri ve sonrasında memleketim olan eskişehirde nereden temin edilebileceğine dair bir şey ne yazık ki bulamadım. internet elbette güzel bi olgu lakin gidip birebir ele alıp temas edip öpüp koklamadan tüfeği ne yazık söylenenler hep havada kalıyor.

Deryamk10 ı canlı olarak gördüm tüfek hakkında yorumlar iyi lakin bana görüntü itibariyle hayli kaba geldi. Husanın 12ca sı içinde aynı şeyi söylebilirim sanıyorum. bu sebepledirki 36ga ya odaklanmış durumdayım.

Sizin tercihiniz birşey diyemem. Ayrıca Quantum Arms Mag 1618'de var. Tipi yivli nişancı tüfeği gibi, 20ga ve menzili normal tüfeklerden biraz daha yüksek. Değişik bir koleksiyon parçası olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: JakSocket

quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

Sizin tercihiniz birşey diyemem. Ayrıca Quantum Arms Mag 1618'de var. Tipi yivli nişancı tüfeği gibi, 20ga ve menzili normal tüfeklerden biraz daha yüksek. Değişik bir koleksiyon parçası olabilir.

bahsettiğiniz 1618 e de baktım ilginç bi tasarım. görsellik anlamında oldukça etkileyici olduğunu söylemek lazım. gönül isterdiki ülkemizde kanunlar tekrar düzenlenip bu tür av ve atış amaçlı YİVLİ tüfeklerin üretiminin önü açılsaydı o durumda çok çok daha iyi sonuçlar alabiliyor olurduk. para olduğunda eklenilebilecek bir parça lakin.

ancak 12 ga tüfeğim var ve aklımdaki safiride görüp beğenirsem ve eklersem 36 olacak sonrasında bunuda alırsam 20 lik. hal böle olunca fişeğe gidicek paranın haddi hesabı olmayacak ne yazık ki koli bazlı alınca dahi yine pahalı yine pahalı. birde doyumsuzluk var bi günde 100 fişek yakıp yinede yetmeyebiliyor cüzdana çok büyük zarar.. bu sebepten birazda 36ga düşünüyorum. koli bazlı tek kurşun 72 kuruşa geliyor. 12 ga da bu fiyat YAFınkiler için 95 kuruş mertebesinde. tekli paketler zaten 10 tanesi 12,5-13 tl arasında valla zor hobi zor

• Yeni Safir T14 hakkında bilgisi olan var mı?
  • Koleksiyon için olmazsa olmaz amerikada bilinirliği fazla, kullanımdşa atış tutkusu oluşturan nish bir tüfek,
    atışla alakalı tüm problemleri üretim ve tasarım aşamalarında çözülmüş kusursuz tabir edilen Akdaş'ın tek tüfeği.
    Dededen toruna kalacak bir tasarım harikası.
    Bakmanız tavsiye ederim. Bu tüfek ileriki yıllarda çok konuşulacak.http://taktiktufek.com/urun/akdas-112-sbe-kunt-slug-tek-kirma-av-tufegi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktiktufek -- 23 Ocak 2017; 20:27:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.