Arkadaşlar selam. Uzun zamandır ev savunmasında kullanmak üzere alıpta kenara koymalık bir tüfek almayı düşünüyorum. Amacım avcılık yada hobi amaçlı arada bir atış yapmak vs değil tamamen evde tutup inşallah Allah öyle bişeyi nasip etmez ama gerekli halde savunma halinde kullanmak şeklinde. Bu konuda biraz araştırma yaptım ama tam olarak hangi marka model yivsiz tüfeği tercih etmem gerektiğine karar veremedim. Olurda kullanmam gerekirse ilk önceliğim korkutmak maksatlı olması yönünde o yüzden ilk sıraya yada ilk iki sıraya, ses fişeği yada plastik fişek koymayı, sonrasında saçma yada tek kurşun koymayı düşünüyorum. Pompalıya uzağım çünkü tecrübe isteyen bir silah. Bana aldıktan sonra hiç atış yapmayacağım, içinde fişekler takılı emniyeti kapalı halde çantasıyla dolabın üstünde (evde çocuk yok) hazır bir şekilde duracak, kullanmak zorunda kalmadıkça (inşallah öyle bir şey olmaz) elimi dahi sürmeyip yerini bile unutacağım ama lazım olduğunda emniyetini açıp direkt olarak kullanabileceğim bir yivsiz tüfek önerir misiniz? Biliyorum çok şey istedim:) yardımcı olursanız sevinirim. |
Bildirim