Şimdi Ara

grupman için tüfek tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle merhabalar diyorum herkese.bu havalı tüfek işine kendimi kaptırmış bulunmaktayım ve günlerdir araştırma yapıyorum birçok şey öğreniyorum.hatsan mod 125'i araştırdım fakat benim istediğim özellik daha çok isabet.okuduklarıma göre bu tüfek güçlü olduğu için isabet oranı düşükmüş.birde dampa taksak bile stok optima dürbün ayar tutmuyormuş bu doğrumudur.yalnız 150 metreden şişe vuran kişileri seyrettim ama ben bu tür fantezilere girmeyeceğim.yani 60 70 metrelerden hedefe tam isabet yapmak istiyorum.mesela 50 metredeki hedefin ortasında 3 tane saçmayı toplamam mümkünmüdür yada siz tecrübeli mod 125 kullanan arkadaşlar 50-70 metrede grupman yapılabilirmi,yapan arkadaşlarımız varmıdır.tecrübe veya atış ustalığı olarak değilde tüfek performansı olarak bakmanızı istiyorum konuya.demeyin şimdi kendini geliştirdikten sonra silahın önemi yok hertürlü yaparsın diye.yalnız sadece yaylı tüfek konusunda öneri almak istiyorum sizlerden.pcp konusu çok masraflı oldugu için şuanlık ona giremeyeceğim.kısacası hedefi sapmayan grupman yapabileceğim bir tüfek arıyorum.max bütçe 400tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyer darXouL -- 1 Mart 2014; 0:39:06 >

• 50-70 metre genelde pcp tüfekler için bir grupman uzaklığı. 50 metreye kadar stoeger x20 ve hatsan mod 99 çok iyi işler çıkarabiliyor. özellikle hatsan mo99 ve jsb marka pelletlerle çok iyi grupmanlar ortaya çıkıyor.
  • Evet forumlarda gozlemledigim kadariyla mod99 bizi uzmeyecek bir tufekmis.mod 125 den vazgecip sizinde tavsiyeniz uzerine mod99 alacagim buyuk ihtimal.peki mod99 a dampa sartnidir.habire durbun ayari kayip sikinti cikarirmi.yoksa stok hali isimi gorurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuruno06

Evet forumlarda gozlemledigim kadariyla mod99 bizi uzmeyecek bir tufekmis.mod 125 den vazgecip sizinde tavsiyeniz uzerine mod99 alacagim buyuk ihtimal.peki mod99 a dampa sartnidir.habire durbun ayari kayip sikinti cikarirmi.yoksa stok hali isimi gorurmu

dampa gereklidir. 2 parça ayakla hem dürbüne zarar verir hem ayar tutmaz. bu yüzden dürbünüde riske atmayıp dampa alın. piyasadaki en ucuz dampa sanırım yatagun.
  • teşekkür ederim hocam cevapların için
  • önemli değil hocam. şimdiden hayırlı olsun. yerli pelletle düzgün grupman yapılmaz onuda not edeyim. bulabilirsen jsb yada geco marka pellet al
  • Yaylı havalı tüfeklerde, sert yay tepmesi, uzun vadede markasına göre tüfeğin gevşemeye meyilli vidalarını gevşetir.
    Hele tüfeği WD40 'la falan yağlarsanız şenlik olur. Uğraşir durursunuz, sakın ha...
    Bu yaylılarda tepme öyle güçlüdür ki, dürbünü iyi bir ayakla monte etmezseniz size çaktırmadan sürekli ayar kaçırır.
    Dampada ısrar edilmesi sebebi budur. Siz de (zaten uzun mesafe düşünüyorsunuz) mutlaka dampa ayak edinin yoksa sinir olursunuz.
    Uygun fiyat arıyorsanız, bu Dampa imitasyonu fazlasıyla işinizi görür;
    https://www.isgoren.com.tr/urun/1174

Son olarak uzun mesafede gurup yapmak hedefiniz ise ve bütçe düşükse ISPANYOL GAMO da düşünülebilir.
    Sırayla GAMO CFX ROYAL, Weichrauch HW100, Diana Mod52, 350Magnum kullandım. Şimdi dalgıç tüpüyle Hatsan BT65, LW namlu kullanıyorum.
    Bugun 1400-1700 TL para verip tüpüyle birlikte ve Hatsan BT65 ya da AT44 dahi alsanız dahi, gez gözle keyifle atış yapacagınız mesafe 30-40metre;
    dürbünle 60metredir. (Bunu milletin topladıgı mavi su şişesi kapaklarını hedef gözeterek yazıyorum.)
    Çok meraklı değilseniz ve sık takılacagınız, atış yapacagınız bir arkadaş gurubunuz yoksa kolay kolay tüfek değiştirmezsiniz;
    Orta bütçeli bir GAMO ve güzel bir dürbün, uzun vadede de tatminkar olacaktır.

İthal, kaliteli pellet tavsiyesine de katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isgoren Av -- 7 Mart 2014; 2:35:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havalı tüfek önerisi
    5 yıl önce açıldı
    İlk tüfek için tavsiye
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cok tesekkur ederim ilginiz icin.okudum yazdiklarinizi cok haklisiniz.mod 99 a karar verdim beni tatmin eder diye dusunuyorum.cfx royalde cok guzel bir secim ama tecrube kazanip ilerde pcp ye gecmeyi dusunuyorum zaten.peki siz olsaniz mod99 mu cfx mi alirdiniz.guc bakimindan hangisi ondedir.simdi birde okuduklarima gore hatsan musteriyi baya memnun eden bir firmaymis.bozuk silahi gonderip sifirini tekrar gonderdiler diyen kisiler. Okudum oyuzden hatsan daha agir basiyor bende.tekrar tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence başlangıç için size mod 99 yeterli. Hatsan parasının hakkını verir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatsanın en yeni modeli, STRIKER EDGE stoklara yeni girdi:
    https://www.isgoren.com.tr/urun/1582/HATSAN-STRiKER-EDGE-HAVALi-TuFEK.html
    ALTTAN VIDEO INCELEMESINI IZLEYIN, INGILIZCE AMA KRONOMETRE OLCUMLERI VE ATIS TUTARLILIGI ACISINDAN FIKIR VERIYOR.
    http://www.youtube.com/watch?v=olMgbC80CK8

BU DA HATSAN'IN TANITIMI:http://www.hatsan.com.tr/tr_yeni_striker_edge.html

BENIM YORUMUM: Hatsan bu STRIKER EDGE modeliyle uygun fiyatlı ürünlerde, Gamo'nun Whisper ve Combo satılan modellerine iyi bir alternatif oluşturdu.

BU DA MOD 99:https://www.isgoren.com.tr/urun/417/HATSAN-MOD-99-Havali-Tufek.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isgoren Av -- 7 Mart 2014; 19:27:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.