Bildirim
ŞARJÖRLÜ YİVSİZ AV TÜFEĞİ ÖNERİSİ VE KARŞILAŞTIRMASI SİZCE HANGİSİ ? HUSAN 20 CAL vs DAĞLIOĞLU FD63
Busstier Portatif Ev Tipi Ekonomik Vakum Makinesi: Hediye Vakum Poşeti ile Gıdalarınızı Taze Tutun : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/Busstier-Portatif-Ekonomik-Vakum-Makinesi/dp/B0D934YF3D
2 sa. önce paylaşıldı
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Çok aciliyeti yok ise nisan ayındaki fuarı bekleyin ve o zamana kadar modelden ziyade markalar hakkında tecrübeleri, düşünceleri ve geri dönüşleri araştırın. Eğerki aciliyet varsa Husan, Typhoon, Kral, ve Derya markaları üzerine yoğunlaşın. Kısa bir süre sonra armsan da ak platformunda yeni bir tüfek tanıtacak, dağlıoğlundan ziyade onu öneririm. Yine Armsan ın Rs s1 i ne göz atabilirsiniz. Ar platformu düşünürsenizde yukarıda dört marka yazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoltAction -- 11 Aralık 2016; 18:34:22 > -
Bu arada dağlıoğlunun tüfeği hakkındada kötü yoruma denk gelmedim ama marka adına sanal platformlarda sözcülük yapan zatların fantastik iddiaları vardı. Hatta firma sahibinin 2015 prohunt fuarında ürettikleri tüfeklerin esin kaynağı ve klonu olan tüfeklerin üreticileri ile alakalı "Biz tüfeğimizle rusları susturduk." şeklinde açıklamaları olmuştu. Facebookta bu tüfekle 600 metrelerde mükerrer isabetlerden bile bahsediyorlardı, aksini dile getirdim engellediler beni... -
Up -
quote:
Orijinalden alıntı: BoltAction
Bu arada dağlıoğlunun tüfeği hakkındada kötü yoruma denk gelmedim ama marka adına sanal platformlarda sözcülük yapan zatların fantastik iddiaları vardı. Hatta firma sahibinin 2015 prohunt fuarında ürettikleri tüfeklerin esin kaynağı ve klonu olan tüfeklerin üreticileri ile alakalı "Biz tüfeğimizle rusları susturduk." şeklinde açıklamaları olmuştu. Facebookta bu tüfekle 600 metrelerde mükerrer isabetlerden bile bahsediyorlardı, aksini dile getirdim engellediler beni...
600 metremi gercek ak47 bile o mesafede sıkıntılıyken 12 gauge yivsiz kurşunla 600 metreden vurabilecek varsa önünde saygıyla eğilirim -
Avcilar saglam atarlar unutmayiniz Size onerim BORA veya CATUS 36 kalibre size illa bunlarin disinda diyorsaniz yine de 36 kalibre alin derim. Tufek isi zevk isidir zevk alirken moraliniz bozulmamali bu iki marka sizi uzmez zevkden ucarsiniz. Ama 36 kalibre derim baska da demem. 600 metre ha sitemizwww.sezerav.com -
Selamlar yivsiz av tufeginin misket kurşunla gideceği mesafe1 km.üzeridir. bu anlamda 600 metre hiçte abartılı değil yakın zamanda bu mesafede atış videolarım olacak buraya eklemeye çalışırım.. -
quote:
Orijinalden alıntı: dragunov123
Selamlar yivsiz av tufeginin misket kurşunla gideceği mesafe1 km.üzeridir. bu anlamda 600 metre hiçte abartılı değil yakın zamanda bu mesafede atış videolarım olacak buraya eklemeye çalışırım..
Merakla bekliyoruz. Biz zaten kurşunun o mesafeye ulaşamadığını iddia etmiyoruz, mükerrer isabetten bahsediyoruz. 200 metre civarlarında 1.5metre düşme yapan tek kurşunu 1000 metreye atmak için hedefin ne kadar üstüne atmak gerekir, bunu sağlayacak optik veya mekanik nişangah hangisidir, bu mesafede kaç metrelik bir hedefe atış yapılacak? En azından ben dört gözle bekliyorum. -
TSK mensubu ve Dragunov, M86, Accuracy silahlarının kursunu, eğitimini almış ve defalarca kullanmış birisi olarak, yivsiz setsiz silahlarla iyimse bir tahminle bile 250-300 metre ve üzeri atışlar tamamen şansa kalmıştır diyebilirim. Zira gerek yer çekimi, gerek tabi yan gerekse atmosferik şartlardan maksimum seviyede etkilenir yivsiz setsiz namludan çıkan mermi. Bu arada 7.62 mm çapında G3 piyade tüfeğinin etkili menzilinin 400, MPT 76 P.Tf.nin etkili menzilinin 600 metre olduğunu hatırlatırım. -
Etkili menzil olayını oldum olası anlamaya çalışıyorum bahsedilen etkiden kasıt nedir? -
quote:
Orijinalden alıntı: dragunov123
Etkili menzil olayını oldum olası anlamaya çalışıyorum bahsedilen etkiden kasıt nedir?
Etkili menzil o mesafe de bulunan insan hayvan hedefi vurması demek.
Atış menzili 1km demişler ama siz 1 kilometre veya 500 metrede bulunan hedefi görmek için en az 2 metre olmalı ayrıca yerçekimi hesabı var 15-25cm üste nişan almak gerek rüzgar dan bahsetmiyoruz bile ufak bir esinti bile fark yaratır -
Açıklama için teşekkür ederim ama daha teknik ve detaylı bir anlatım olursa sevinirim.. -
Tabanca mermileri için detaylı açıklama grafik mevcut ve yivli olduğu için daha az sapma yere düşme yapar av fişeği tek kurşun ile ben 300 metre atarım demek hele 800 metre adama 1 tüfek hediye desen herkes yapamaz ..
www.tabancatufek.com9x19 mm Çekirdeğin Azami Menzilihttp://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?tid=540
Ancak şu olabilir taktikal tüfek (Husan gibi) mesafe ölçer li dürbün takılırsa kaçış mesafe kestirilir daha sonra Google amca dan tek kurşun sapma düşmesi araştırılır 50 metrede ne kadar sapma yapar-100 metre de ne kadar sapma yapar cm olarak üste nişan alınır.
*dediğim gibi av tüfeği tek kurşunla 200-400-600-800 metre hayal
*36 kalibre ile 200 metre atışı
*20 kalibre ile 250 metre atışı izledim
* ama 12 kalibre 400-600-800 metre çok çok uçuk rakamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 6 Şubat 2017; 20:4:35 > -
36 kalibreyle 350 metreden hedefi vuran bir arkadaş var ben genelde dürbün kullanmayı sevmem nişan alırım ve vururum eğerki 600 metrede hedef gözle görülmeyecek kadar küçülürse dürbün takabilirim 100 metrede 1 santimlik açı oluşabilecek düşüş kaybını ortadan kaldıracaktır kullandığım tüfek dağlıoğlu markalı bir tüfek 36 kalibre dragunov kanas modeliyle atış yapacağim eminimki isminin hakkını verecektir ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragunov123 -- 6 Şubat 2017; 21:20:52 > -
Yivsiz av tüfekleri ile, kalibre ne olsursa olsun +200 metre ve üzeri atışlar, fantazi atışlarından ileri gidemez.İster dağlıoğlu olsun ister yabancı çok iyi bir marka. -
20 kalibre ile 450 metre atıs yapan var adam kamera ıle adım atarak hesabıda kanıtlıyor
herkes kafadan atıp tutmus mıllet kendını uzman sanıyor daha elinde tufek bıle almamıslar
sen en ıyısı av bayısıne sor burdakılerın hepsı sallayan sallayana
15 yasındakılerın aklıyla ıs yapma,bunlar mahallede orpil patlatıp ınternette video ızleyen uzmanlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 7 Şubat 2017; 13:54:40 > -
quote:
Orijinalden alıntı: baris195
20 kalibre ile 450 metre atıs yapan var adam kamera ıle adım atarak hesabıda kanıtlıyor
herkes kafadan atıp tutmus mıllet kendını uzman sanıyor daha elinde tufek bıle almamıslar
sen en ıyısı av bayısıne sor burdakılerın hepsı sallayan sallayana
15 yasındakılerın aklıyla ıs yapma,bunlar mahallede orpil patlatıp ınternette video ızleyen uzmanlar
Linki varsa, atarsan bizde öğrenmiş oluruz kardeşim. Gerçekten merak ettim. Madem bir iddia attın ortaya kanıtı görelim. Anlayalım kim biliyor kim işkembeden atıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoltAction -- 7 Şubat 2017; 14:33:56 > -
Youtubede baktım video çekmişler mesafeyide dürbünle ölçmüşler 418 450 550 metre -
Arkadaşlar biz burada şans faktörü olmadan maksimum hangi mesafede mükerrer isabet sağlanır o konuyu tartışıyoruz, tek kurşunun ulaşabileceği maksimum mesafeyi değil. Yoksa kaldır namluyu gitsin 1km üzeri. Olay bu değil. Ayrıca videoda mesafe ile alakalı kesin bir kanıt yok, kullanılan dürbün burris eliminator, bu dürbüne gerekli balistik veriler girildiğinde düşmeyi hesaplıyor ve vuruş noktasını tahmini gösteriyor. O mesafede hedefin en az 5-6metre üstüne atmak gerekir ki işte bundan dolayı şans faktörü devreye giriyor. Yani yivsiz bir tüfek ile uzun sayılabilecek bir mesafede, atıyorum 10 atışta 1 isabet sağlanacaksa o iş fantazi zevk işidir. -
Benim konuya yaklaşımım ve konu içinde vurgu yapılan av tufeklerinin 600 metre mesafeye atış yapamiyacagiydi hatta yorumda emoji ile kafasını duvara vuranı bile gördüm böylece bu tezide çürütmüş olduk birakalimda uzak mesafede ne kadar düşüş yaşar ne kadar sağa sola çeker onuda atıcı düşünsün
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X