Sıcak su vermiyor yazısını şimdi farkettim. Turbin bozuk yada blok patlak ve okuyucuyu ıslatıyordur < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (814. sayfa)
-
-
-
Selamlar, çok genel detaysız bir mesaj olacak ama, annemin vailant marka kombisi banyoya sıcak su verirken peteklere su vermiyormuş. Kadıncağız etraftan bulduğu bir kombiciye gösterip kart arızası denip 1500 lira kart değişimi bedeli ile tamir ettirmiş. Sonra tekrar aynı arıza olumca bu sefer tanıdık çevreden bir kombiciye gösterip 350 bedel ile onarım yaptırmış. Burdaki onarımların detaylarını bilmiyorum, annemde yaşlı kadın bunları anlayıp anlatamıyor. Bu kombideki iki ustanın çözemeyeceği gibi bir arıza olabilir mi? Sebebi ne olabilir? Yeni bir kombi almadan bunu nasıl anlarız? İnternetten yeni okumaya başladım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Banyoda yada mutfakta sıcak su kullanırken petekler çalışmaz. Kisacası kombide her iki konum aynı anda çalışmaz.
Bunlar nasıl ustalar böyle. Bu işte bir anlaşmazlık vardır diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayamantr -- 7 Temmuz 2024; 22:40:49 >
pardon yanlış anlatmış olabilirim. aynı anda çalışmama problemi değilde, problem kombinin petekleri ısıtmaması. banyo suyunu ısıtmasında problem yok.
-
Kıymetli forum üyeleri merhaba, genleşme tankım patladı ve kombim de malesef sökmesi takması oldukça zahmetli bir noktada bulunuyor. pratik bir çözüm olarak; kombideki gibi 8lt hacimde yeni bir genleşme tankı alıp kollektöre bağlasam, pislik dolmaması içinde filtre eklesem acaba sorunu çözer mi ne dersiniz? bu şekilde de sistemin basıncını yine dengeleyeceğini düşünüyorum, sizce yanlış bir uygulama mı olur ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme__ -- 13 Ağustos 2024; 11:56:19 > -
Merhaba yazdığınız gibi olsa kombiye genleşme tankı koymayıp, sisteme yani kollektöre koyulurdu. Kombinin yanına koyup kombideki bağlantı yerine bağlayabilirsiniz. En güzel ve ve doğrusu eskisini söküp, yerine takmak.
Çeşitli tesisatlarda kullanılan harici genleşme tankları var. Bağlantı doğru yapıldıktan sonra çalışmaması için hiçbir sebep yok diye düşünüyorum.. belkide yanlış düşünüyorumdur, deneyip göreceğim bakalım.
-
Merhaba. Bir sorum olacaktı. Aniston yogusmasiz kombi kullanıyorum. Kırmızı ışık hatası veriyor ateşleme yapmıyordu. Eve gelen servis ürünün pompasinin arızalı olduğunu belirtti bir de basınç sorunu varmış. Neyse ürüne bir kablo bağlayıp çalıştırmayı denedi. Sonra kendisini elektrik çarptı ve kombinin kartı zarar görmüş. Bu pompa denen aletin içinden siyah bant benzeri bir şey çıkardı yerine yenisini taktı sonra pompayi değiştim dedi. Kartı da 1 gün sonra getirip taktı. Kombinin içinden başka bir parçayı çıkardı ve temizledi. Toplam 3 bin TL ücret talep etti. Bende itiraz ettim değiştirdiği parça ortada yok ne yaptı ki o kadar istiyorsun dedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ses hala devam ediyor, kombi her ateşleme yaptığında böyle vapur düdüğü gibi ötüyor, sebebini bulamadım, servis de bir kere geldi içini açtı gaz ayarı falan yaptım dedi ama değişen birşey yok, artık bıktım değişticem büyük ihtimalle. Yeni kombi tavsiyesi verecel olan varmı acaba, hangi marka almalıyım
KOMBI VE TESİSAT ÖNERİSİ D.H forumunda Pütün cevaplar var orada.
Merhaba yedek parçası kolay bulunan ve kalite olarak orta karar bir kombi olarak hangi marka kombiyi önerirsiniz
Arkadaşlar bosch, viesmann, vaillant, buderus markalarından hangisinin yedek parçası diğerlerinden daha ucuz ve kolay bulunuyor?
-
Buderus Logamax Plus GB062-24 KD ile Daikin Premix VZ 24 arasında kararsız kaldık. Hangisini tavsiye edersiniz.Neden atısı eksisi bakımından farkı nedir
-
Arkadaşlar falke fx24fi kombim var. Sıcak su 40a ayarlansa bile ısı 70e kadar gidiyor. Kombi gazı kısamıyor, alev boyu sürekli sabit. Gaz ayarı yapılması gerekiyor ama YouTubeda bulunan tüm ayar videoları modülasyon kablosunun çekilmesi üzerine. Bu kombide honeywell vk4105g marka gaz valfi var. Üzerinde modülasyon kablosu yok. Sadece "min" ve "out" yazan iki küçük vida ve ortada büyük düz başlı vida var. Bu kombide minimum ve maksimum gaz ayarını nasıl yaparız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba iyi günler diliyorum, demirdöküm nitromix kombim var. Bir süredir evde yoktum, oğlum öfke patlaması sonucunda kombiye tekme atmış ön paneldeki düğmeler kırılmış ve kombi çalışmıyor, bu darbeler sonucunda ne tür arızalar oluşmuş olabilir, sizlere sormak istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizkaya -- 1 Eylül 2024; 18:53:43 >
Baymak kombi suyu ısıtırken bir anda ısıtmayı kesiyor ve R01 hatası veriyor. Bu neden olur?
-
merhaba sıcak su soguk su vanalarının içinde kirli materyali süzen metal ince ızgaralar ( süzgeç ) var. bunları adı nedir. nereden temin edebilirim.
örnek vana
-
Kombi vana filtresi diye geçiyor ismi. İnternetten de sipariş verebilirsiniz. Doğalgaz işi yapan dükkanlara giderseniz de alabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kart komple iptal olmuş gibi duruyor ve ön panel değişimi gerekiyor bence. Sonuç ne oldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X