pompa sesine benziyor. demirdökümün nepto kombilerinin bazılarında üzerinde demirdöküm yazan çin malı pompalar çabuk bozuluyor |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (816. sayfa)
-
-
Fan, devirdaim pompası yada 3 yollu step motor sesi. Kombide görmek gerekir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar,
Demirdöküm nitromix kombi, kombi içerisinde hiç su yokken 0.5 bar su gösteriyor. 1.5 a tamamlandığında emniyet ventilinden suyu tahliye ediyor? Problem ne olabilir ? Tank havası 1 bar dolu.
-
Basınç sondası arızalı yada emniyet ventili arızalı.
Ortalama maliyeti nedir, Çekmeköy tarafına geliyor musunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun ortalama maliyeti nedir, kış gelmeden yaptirayim
Çekmeköy uzak kalıyor maalesef. Kocaeli ve İst. Anadolu yakasının bir bölümüne gidiyorum Şu anki fiyatı 350 lira civarında.
Çok sağolun
Benim kombi bosch condense 2500 geçenlerde evin su tesisatı plastik boruyla yenilenirken ustalar biraz sorunlu iş yaptılar galiba. kombiye suyu ters verdiler. sonra düzelttiler. kombi bir kaç gün sonra EA arızası verdi. Servis geldi detaylı temizlik yaptı sorun yok dediler bir tek atık su borusu yerden gelip 20 cm yükseğe çıkıp gidere bağlanıyordu şimdi bir metre daha uzadı yeni tesisatla. Bundan da olabilir dediler bende 4 seneden beri olmuyordu hatta giderin bağlandığı lavabo daha yüksekteydi şimdi daha alçak olan atıksu giderine bağlandı, bu arıza tesisat değişikliğinden sonra oldu suyu ters verdiler dedim. Bujiler eskimiş dediler 4 senelik cihaz otomatik termostat var ve eco modda kullanmıyoruz. Bujiler bu kadar çabuk eskirmi. Çünkü dünden beri kombide su sıcaklığı yükselmiyor kombiden düşük bir ses geliyor ve alev işaretide yok. Bujiler servisin dediği gibi bozulmuş olabilirmi. resetledim bri kaç kere çalıştı sonra EA arızası verdi sonrada kombide su sıcaklığı yükselmiyor alev işareti yok.
-
-
Benim kombi de sesli çalışmaya başladı. Sıcak su açtığımda kombiden titreşim gibi ses çıkıyor. Servis çağırmadan deneyebileceğim basit bir işlem/çözüm var mıdır acaba? Gereksiz işlem/parça değişimi yapıp fazla para alırlar diye önceliğim kendim halletmeye çalışmak.
-
Aynı anlattığınız gibi 2 vida sök ve kapağı al. Uzun süre bakım yada arıza olmadığından biraz yapışmış olabilir ☺️
Kombi marka modeli belirtirseniz yardımcı olurum
Yarın video da atayım sesi duymanız için
Devirdaim pompası yada fandan geliyordur
Bu parçalarda mekanik bir arıza değil de fazla kirden falan olma ihtimali olabiliyor mu acaba. Kendim bir şeyler deneyebilir miyim acaba? Pompa ve fana ulaşım, sök tak zahmetli ve ustalık isteyen bir iş ise hiç bulaşmıyım
-
Her ikiside mekanik arıza verme olasılığı yüksek. Ustalık, el yatkınlığınız yok ise hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim.
Anladım peki Pompa / Fan değişimleri fiyatları hakkında bilginiz var mı? Üç aşağı beş yukarı, servis çağıracağım yarın da en azından bilgim olsun
-
Bölgeye göre ve yetkili, özel servise göre fiyatlar değişir
İmmergas kombimde su basıncını 2 bar a ayarlıyorum. Isıtma hiç çalışmamasına rağmen günde 0.50-75 bar arası kendi kendine düşüyor. İlk neyden şüphelenmeliyim? Membran patlak yada havası bitmiş olabilir mi? Kombiye bakıyorum hiç su akıttığı bir yer tespit edemedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X