Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (817. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.490
Cevap
316
Favori
1.479.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba buderus gb062 6 yillik kapalı balkonda hiç bakım yapmadan sorunsuz calısıyor idi yer izmir tire geceler soğudu petekler devreye girsin diye açtım peyekleri su basıncı 2 barın altına i mis 2 ye tamamladım kombi hiç devreye girmedi gıdıp kontrol ettiğimde basınç 3 u geçmiş peyekten su alip düşürdüm hemen kombiyi 60 a yukselttim henüz petekler devreye girmedi oda termostati 22 ye ayarlı 23 altına düşmediği için muhtemelen yalnız ya tahliye musluğu sert benim bozdum ya genleşme tanki havası eksik gb o62 nasıl nereden kontrol etmeliyim bir usta varmi kıs gelmeden önlem alayım yoksa bakimcimi çağırayım hiç bakım yapılmadığı için bugüne kadar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombim Buderus logamax uo62-24k g20

Kombiyi 48 dereceye alıyorum 53 dereceye kadar ısıtma yapıyor ancak ısıtma süresi uzun sürüyor 2-3dk boyunca çalışıyor özellikle 53 derecede takılı takılıyor uzun süre. Ateşleme bittikten sonra kombi göstergesinde sıcaklık hemen 38 lere iniyor ardından bir kaç dakika sonra tekrar ateşliyor aynı süreç devam ediyor sürekli. Ateşleme esnasında sıcak kollektör gayet sıcak soğuk kollektör sürekli ılık.

En yakın petek güzel ısınıyor(bu petekte oda termostatı var ancak diğerlerinde yok) ancak diğer odaların petek derecesi 40-42 arasında. Altları ise daha ılık. Ne yaptıysam diğer odaların derecesini arttıramıyorum çok cılız ısınıyorlar. Sizce sorun ne olabilir ? Reglaj ayarı yaptığımda ise faydadan çok zararı oluyor odadaki peteklerin sıcaklıgı 36-37 lere iniyor.

Petekler yeni değişti havaları vs alındı.

• Merhaba dolcevita kombi e01 hatası veriyor nasıl duzeltebilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noogard kullanıcısına yanıt

Tesisat uzunsa düşük derece kurtarmaz yükseğe alıp dene

• AMC kullanıcısına yanıt
    Yakın uzak tüm peteklerde problem var sadece uzaktakiler olsa uzunluktan diyeceğim ama en yakın petekler bile ılık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar değerli arkadaşlar,

Yeni taşındığım bir dairede baymak ECO 5 24 fi marka kombi var. 2 gün önceye kadar her şey normaldi. Daha sonra etekleri ısıtıp sıcak su vermemeye başladı, sıcak suyu açınca kombide herhangi bir musluk işareti çıkmıyor, daha öncesinde musluk açıldığında musluk simgesi yanıp sönerdi. Ben de su Akış türbini arızalıdır diye düşünüp değiştirdim. İlk 2 3 saat sorun çözüldü. Sıcak su vermeye başladı. Şuan tekrar sıcak suyu açtığımda aynı arıza meydana geldi. Şimdi de okuyucu mu arızalı acaba diyip ay switch sipariş ettim. Sizce sorun nedir? Ay switch arızalı olsa ilk türbin değişimi sonrası neden 2 3 saat düzeldi onu anlayamadım. Arızalı başka bir parça olabilir mi? 3 yollu vana arızası olabilir mi? Teşekkürler, iyi forumlar.

• sky__walker kullanıcısına yanıt

Havası eksilmiştir kaçak yoksa tesisatta membrana hava bastır düzelir

• Mr.Holmes M kullanıcısına yanıt
    Okuyucu olabilir ama kart arızası da olma ihtimali yüksek. Bunun yanında kablo grubu, soketi de kontrol ediniz.

• noogard kullanıcısına yanıt
    Filtre kontrolü yaptınız mı?

• Kayamantr K kullanıcısına yanıt

Evet

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    Benim 15 yıllık İmmergas kombidede iki sene önce aynı sorun vardı, bisiklet pompası ile 1bar hava bastım düzeldi.

Malesef bu sene kendisiyle tamamen vedalaştim emektarın.

Yardımınız için teşekkür ederim. Eğer ki kart arızası ise hangi komponentler de sorun olabilir sizce? Ya da okuyucuyu değiştireyim sorun devam ederse yazarım tekrar hocam.

Teşekkür ederim tekrardan, iyi forumlar.

• Mr.Holmes M kullanıcısına yanıt
    Okuyucusu değiştirin pahalı bir parça değil. Kart arızası ise kartı görmeden birşey söyleyemem.

• Aranızda copa eomix 24 kw kombi kullanan veya bilgi sahibi olan war mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicek_7 -- 27 Ekim 2024; 20:19:22 >
  • Baymak Novadens Ekstra kombiyi devreye aldığımda ateşleme oluyor, pompa çalışıyor fakat en yakın peteğin üst kısmı ısınıyor diğer peteklere sıcak su ulaşmıyor. Eşanjörleri söküp temizledim, peteklerin havasını aldım fakat sonuç yok. Neden olabileceği hakkında yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?

• stdrms S kullanıcısına yanıt
    Eşanjör lerin neden söküp temizlediniz? Filtreyi kontrol edin ve sistemde hava varmı kontrol ediniz

Tıkanmış olabileceğinden şüphelendim. Peteklerde hava yok , filtre temizlendı takıldı sorun devam ediyor.

• stdrms S kullanıcısına yanıt
    Eşanjörleri söktüğünüz için sistemde hava olabilir.

• Üç gün önce alt kattaki komşu kombi çalışırken basıncın sürekli 2.5 bara çıkması sonucu eve usta çağrmış, gelen usta genleşme tankının sibobunu vs kontrol etmiş sibobtan su geliyor, genleşme tankının patladığını deyişmesi gerektiğini söylemis masraf olarakta 7500 tl istemiş. Bir tanıdığı ustada 3500'e deyişirim tankı demiş, iki usta arası 4000 tl fark :)).
    Neyse bırak o palavracıları ben bisikletten pompayı evdende bar ölçeri alıp geliyorum dedim.
    Tankın suyunu tamamen boşaltıktan sonra pompa ile bir miktar hava bastım, kaç bara geldiğini ölçmek için pompayı sökünce siboptan hava geldi onuda bir kürdan bir tık wd 40 ile temizledim korozyon gidince düzeldi. Genleşme tankına 1bar hava bastım kombi düzeldi ilk günkü gibi çalışıyor şimdi.

Bizim bazı ustalar kolay para kazanmanın yolunu bulmuş. Başka kombiden söktüğü tankı buna bundan söktüğü tankıda başkasına takacaktı muhtemelen.

Dikkat edin ortalıkta usta ayağına dolaşan dolandırıcılara mağdur olmayın.

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

tank delikse deliğin büyüklüğüne göre(1 hafta 1 ay 2 ay) eskisi gibi bar yükselme olayı yeniden başlar. bu tarz arızalarda şu mantığı kullan. tank delikse eninde sonunda değişecek, uğraştığın yanına kalır.

• 
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.