1 filitre tıkalı(tesisat kirli ise taktığın filitre yeniden tıkanır;filitreyi söktüğünde temiz görünebilir çünkü pisliğin yapışması aylar sürer ama önünde bekleyip tıkar) 2 bypass açık 3 üç yollu bozuk veya hepsinde kusur olabilir. tam yoğuşmalı olduğu için gaz ayarı yapılmaz. ilk 2 ihtimal yüksek 3. ihtimal (yeni tip 3 yollu vanalarda olabilir) |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (818. sayfa)
-
-
2 çeşit eco5 var. biri plastik blok diğeri pirinç blok. ay okuyucu sipariş verdiğinize göre pirinç blok herhalde. okuyucu nadir arızalanır. turbini takamamanız yada tekrar pislik girip dönmeme olasılığı çok.
-
Üç gündür stabil, önümüzdeki ay ne olur takip edriz. Benim anladığım kadarı ile sibob hava kaçırmış ibre indikce bunlar kombiye sürekli su vermiş, suyu tahliye etmem normalin iki üç katı fazla sürdü. -
Tank kapasitesi 7-8 litre olduğundan tamamen su almıştır. Bazen mebran delik yada patlak olduğunda sibop tan su gelmeyebiliyor ve bizide yanıltıyor.
Yüksek ihtimal ile o tank deliktir. Zamanla kendini belli eder.
Tankda hava olmadığında mebran tankın içine yapışıyor. Tank içi paslı olduğundan mebranı çürütüyor. Bu şekilde mebran delinmesi hızlanmış oluyor.
Tanka rastgele hava vermeniz doğru değil. 1 bar civarı hava verilmesi gerekir. Fazla verdiğinizde yine mebran patlayacaktır. Yada çok hava tankın kendisinide patlatabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayamantr -- 29 Ekim 2024; 10:55:56 > -
Dediklerinizin hepsi muhtemel, o yüzden kullanıcıya sık sık takip etmesini tembihledim. Tam bir bar hava bastım bar ölcer ile kontrolü bir şekilde.
Bu hafta sonu filitresini temizlemek için uğrayacağım, tekrar siboptan su gelip gelmdiğini kontrol ederim. Gelirse geçmiş olsun. -
Merhabalar,
ECA kombi kullanıyorum. Sıcak suyu açtığımda su normal ısınıyor. Musluğu kapattığımda musluk işareti yanıp sönmeye devam ediyor. Yani akışın kesildiğini kombi görmüyor. Akış olmadığı için su aşırı ısıdan dolayı yanması duruyor. Su akışı sensörü yerinden çıksa da akış devam ediyor görülüyor. Yeni sensör takıldı sorun çözülemedi. Tamirci anakart arızası dedi ama, ayarlardan yapılacak bir şey var mıdır? Ekrandan servis ayarları yapılabiliyor sanırım onlarla ilgili olabilir mi? Kalibrasyon ayarı deniyor sanırım. Yardımlarınız için teşekkürler.
-
Yeriniz nerede? Okuyucu, kart, kablo grubu bu arızanın nedeni. -
Teşekkür ediyorum. Kombi Karabük merkezde. Nasıl çözebilirim bu sorunu?
-
Okuyucu soketini kontrol edin. Büyük ihtimalle su gelmiş olabilir, temizleyin ve kurutun. Sonra okuyucu ya takıp kombiyi çalıştırıp deneyin.
Sonucu yazarsınız. Değişmesi gerekebilir, bulmanız zor -
Desteğiniz için teşekkür ediyorum. Tamirci Anakart dediği için anakartı söküp istasnbula getirdim. Fakat kartta arıza tespit edilemedi. Ara tatilde tekrar götürüp bunları deneyeceğim. Duruma göre destek olursanız tekrar sevinirim.
-
Modeli nedir? Kart soketi, okuyucu soketi yada kablo grubu geriye kalan. Okuyucu soketi olma olasılığı yüksek -
Eca Proteus Premix 24 KW
-
sorun yok. bu kombi böle, hatta 13-15 yıldır eca modellerinin tamamı bu şekilde çalışır. hatta bazı modellerinde musluğu açınca alev oluştuktan sonra musluğu kapatsan bile kombi musluk açık gibi çalışmaya devam eder ve kazanda su ısınınca alev kesilir ama musluk işaretinin yanıp sönmesi devam eder ve pompa 4 dakka (belki 3 dakka olabilir) daha çalışır
-
kombi markalarının yıllardır bırakamadıkları kendilerine has bazı saçma sapan mühendislikleri vardır. bu özellikte eca ya has
-
Merhaba. Baykan sky kombide sıcak su kullanınca petekler ısınıyor. 2 sene önce usta tamir kitini sözde değiştirdi ama işe yaramadığını söyleyince yeni parça sipariş edip takarım demiş ama gelmemiş. Sanırım tamamını değiştirmemiş, neyse geçen sene bakım için gelen ustaya sordum bunu, yanında o tamir kitinin sadece pim kısmı vardı, onu taktı denedi o da işe yaramadı, komple 3 yollu vana değişecek dedi. Sizce vanayı komple değiştirmeye gerek var mı? Anladığım kadarıyla vananın kendisi mekanik bir parça değil. Tamir kiti ve motor işi görüyor. Vanada gerçekten problem olabilir mi? Varsa nasıl bir problem olabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 5 Kasım 2024; 17:51:22 > -
Öncelikle tesisat kirli ise değişim yapılsada ilerleyen zamanlarda aynı arızayı yaşayabilirsin. Tamir takımı alttaki sorunlu olabilir. Açma kapama yapmıyor yada takılı kalmış olabilir.
Ben şahsen gerekmedikçe alt kısmı değiştirmem. Çünkü işcilik artıyor. Bloğun sökülmesi gerekiyor. Ama sıkıntı olunca mecburen değiştiriyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayamantr -- 5 Kasım 2024; 18:0:12 > -
Teşekkürler. 2.5 senedir böyle kullanıyoruz aslında değiştirmeye gerek görmedim ben de, yazın petek hattını kapatıyorum sorun olmuyor ama bugün duş alırkenki gaz tüketimini kontrol edeyim dedim, petek hattını kapatıp kıyasladım çok yüksek tüketim yapıyor peteklere sıcak su gittiği için. 4-5 kat tüketim farkı var.
-
Merhaba bende 14 senelik dgk 20 arçelik kombi var simdiye kadar sorunsuz geldik ancak son zamanlarda kullanim suyu tarafinda suyu actiginda atesleme kesik kesik oluyor su isinmiyor bazen de suyu iyi isitiyor isinma tarafinda sorun yok. Problem nerede olabilir ne yapmam gerekir tesekkurler -
merhaba Vaillant kombimde herhangi bir ariza yok yaşını doldurdu. bakım için servis 3k fiyat istiyor sozce ne yapayim. bakimda ne yapiyor bunlar bu kadar fiyat neden acaba.
sizce ozel servis tercih etsem mi acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papkide -- 9 Kasım 2024; 23:54:5 > -
Özel servisler yetkili servisden daha iyi bakım yapıyor. Bazıları hariç. Sürekli gördüğüm olay toz alıp çıkıyorlar. Ben şahsen fanından filtresine kadar tüm ihtiyacı olan bakımları yapmaktayım. Verdiğiniz fiyatın 3 de 1 i kadar 🙂
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X