< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (820. sayfa)
-
-
İkincisi…
Su debisi çok değişmiyor yalnız neredeyse sabit bu olaylar yaşanırken
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aleykumusselam.
bu şekilde sargonun arızası bilinmez.
iç baca(dış değil) yerinden çıkmışsa(genleşme tankını göreceğin ikinci kapak açıkken çalışır)
eğer atölyede revizyon yaptılarsa gaz valfi kw ya uygun gaz debi pulu düştüyse(veya gaz ayarı)
bu iki şeye bakılacak diğerleri olma ihtimali az
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 19 Kasım 2024; 3:22:55 > -
o kadar ışıklardan bahsettim ama ışıklar hakkında bişey yazmamışsın. ateşliyor derken sarı ışık yanıyormu.
sarı ışık yanıyor ve yeşil ışılda yanıyorsa konfor modunda demektir
sarı ışık yanıyor yeşil yanmıyorsa anakart arızalı,
ışıkların hiçbiri yanmıyor fakat kombiden ses geliyorsa yine anakart arızası
ışıksız model ise alev simgesi yada C harfi varmı
-
kombiyi kurcalama bence. işi bilen usta çağır. parça değişimi değil ayar vs yapılacak.
-
basıncın sürekli yükselmesinin tek sebebi 2 parçadan birinin bozuk olmasıdır. bunlar rastgele değil, test ile bilinir. nepto testi kolay olan modeldir. basınç yükseldiğini farkettiğin anda kalorifer boşaltmasını açarsın. doldurma musluğunun üzerinde incecik boruya bağlı rakoru söküp kenara çekersin, eğer musluk bozuksa orda su kaçtığını görürsün eğer ordan su gelmiyorsa ana eşanjör yırtıktır. bu kadar arada sırada olması çok tuhaf. başka yol izleme. turbine gelince su çok az ise çalışmayabilir yada debi limitörü denilen parçadan oring sarkmış olabilir (kombinin sol tarafından gaz valfinin aradan turbin yuvasına bak) yada demir tesisatta turbinin arasına demir tozu sıkışır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 19 Kasım 2024; 3:39:7 > -
bir seferinde sargon premix in gaz valfi borusunda örümcek yuva yapmış o şekilde arıza ile karşılaştım. telefonda resmi bulursam eklerim
-
valla hocam bıktım aslında..az önce baymak sipariş verdim artık hakkımızda hayırlısı..
bakalım gelsin de hemen yaptırayım kurulumu...
şimdi kontrol ettim yine yükseliyor..sayaçtan kapattım yine yükseliyor ve su tahliye ediyor..sanırım petekteki suyu boşaltıyor..sabaha su falan kalmaz heralde kombide..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 19 Kasım 2024; 3:44:0 > -
kollu vanalar çok kalitesizdir bazen sıfır taksan bile sızdırır güven olmaz
-
Valla ustam çağırdıklarım parça değişimini bile yapamadı 3 yollu tamir setini. Ayar yapabileceklerini sanmıyorum. Bunlar böyle diyip geçiştirirler. Bulunduğum yerde düzgün usta yok herhalde yada bana denk gelmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 19 Kasım 2024; 9:15:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gaz valfini çeyrek tur kıstım değişen birşey olmadı, sıcak soğuk karıştırınca yine kombide 60 Lara doğru gidip peteğe gönderiyor, eski ayarına getirdim. Ustanın bunun dışında yapabileceği bir ayar var mı ona göre usta çağırayım, yoksa boşa masraf etmeyeyim? Kombi baykan sky
Merhaba, ışıklara dikkat etmemiştim. Kusura bakma. Şimdi kontrol ettim, ışıklar hiç yanmıyor. Sadece ateşleme sesi geliyor. Kalorifer açık olunca sorunsuz çalışıyor.
ateşleme sesi gelmiyor, ateşleme oluşsa ledli olan modelde sarı led, ekranlı olan modelde alev simgesi görünür. pompa çalışıp tekrar duruyor bunu hiç kesintisiz tekrar eder durur bazen kesilebilir
-
çeyrek(90derece) turu bırak 25-30 derece bile çevirsen gazı kapatır, yanlış yapıyorsun. herhangibi usta ara şikayetini söyle
-
aynen belirttiğiniz gibi oluyor. Bazen hiç olmuyor, bazen sürekli oluyor. anakart ile mi ilgili,arıza.
-
Merhaba
Kombi servisiyim. Cihaz olmadan hayatta gaz valfi ayarları ile oynamam. Mutlaka gaz ölçüm cihazı ile gaz valfi min. max. ayarı yapılır. Sonuçta 0.1 mbar bile yerine göre az ve çok gelebilir. Sizde iyi cesaret varmış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba haklısınız hocam doğru değil tabi, manometreyi baştan alıp deneyecektim ama acaba gaz valf ayarı benim sorunuma etki eder mi diye emin olup ona göre almak istedim.
Merhaba kombi de ses ortaya çıktı. Ne olacağı konusun da bilginiz var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beko BK 20 I LCD kombim bazen yüksek sesle ateş alıp çalışıyor. Bir sıkıntı mı başladı acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X