Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (822. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
16.466
Cevap
317
Favori
1.475.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 820821822823824
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

oda termostatı bozukmuş

oda termostatına bağlanan kabloları birbirine bağladı

kombi termostatsız çalışıyor

• Kombi f28 hatası veriyor. Uzun süre kendi halinde dururken de f64 veriyor bazen. Suyu ısıtıyor ama peteklere sıcak suyu verdiğinde birkaç dakika içinde f28 hatası verip duruyor. Kısa süre önce sıcak su açınca da f28 veriyordu ama en son içini açıp hava tuttum bir şeyler yaptım ve sıcak su açınca vermedi iki gündür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loost123 L kullanıcısına yanıt

Kombi markasının arıza kodlarına bak

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

kombinin gaz valfinden mbar gaz değerlerini kontrol ettim dijital cihaz ile. (nitron condense)

Kombi yüksek alev moduna geçemiyor , ilk devreye girdiğinde su diyelim 35 C iken tam kapasite yakmaya başlaması gerekirken 2 diş alev var ve gaz basıncı 4 mbar , gaz valfindeki kablodan birini çıkarınca da 2 diş alev var ve gaz basıncı 4 mbar. Devamlı düşük gaz değeri ile yaktığı halde suyu 40 C den 55 C'ye 15 sn de ısıtıyor cihaz. Bu modülasyon ayarı arızası buna etki eder mi ? Etmemesi lazım çünkü düzgün çalışıp gazı çok açsa daha da hızlı ısıtmayacak mı suyu ? ya bobin kablo girişinde temassızlık var ya da kart arızası sanırım. çünkü bir anlık kabloyu takınca 12 mbar a çıkıyor ve düşüyor. destek için teşekkürler ...

Yine verecektir aynı arızayı, gaz valfi yada parametre girilmesi gerekir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu termostat immergas kombiye uygunmudur

Kuĺandığım mini crd den farkı

Bunda pil kullanılıyor bir de su sıcaklık ayarları kombiden yapılıyor

Mini crd ye pil takılmıyor su sıcaklık ayarları da mini crd den yapılıyor

• utku84 U kullanıcısına yanıt

O kombi öle senin istediğin/anladığın/tahmin ettiğin şekilde çalışmaz.

Demirdökümün son modellerinin tamamına yakınında yada tamamında suyun debisini az su ve çok su şeklinde 2 kısımda algılar.

1. Kullanım suyunda suyun debi miktarına göre alevle başlar(eğer set değerinden uzaksa az su açarsan 4 çizgi, çok su açarsan 6 çizgi çıkar)

2. Kullanım suyunda set değerine yakın bi sıcaklıkta başlarsa az açarsan 2 çizgi çok su açarsan 4 çizgi çıkar ama eğer set değeri yakınsa çokta açsan 2 çizgi çıkabilir, kendi algoritmasına göre.

3. Fişi takınca alev boyunun yükselmesi ise tamamen elektronikle alakalı. Transistörler(modülasyon voltajını ayarlayan eleman) akım kazanım elemanlarıdır. Bobinin çekeceği voltajı değil akımı ayarlanır, fiş çekilince akım olmadığından/çok az olduğundan anakart akımı yakalamak için voltajı yükseltmeye başlar ve maksimum seviyeye çıkar, o yüzden ilk fişi takınca maksimumda açılır. Hatta çoğu kombinin besleme kaynağı bu yüksek akımı taşıyamaz ve çoğu kombinin modülasyon bobinini söküp takarsan kombi güç kaynağı aşırı akımdan kombi kapanıp açılır. (nitron plus besleme kaynağı ihtiyacından çok güçlü reset atmaz.

Meslek hayatımda gaz ayarı için hiç manometre kullanmadım. Gaz ayarı evin tesisat yapısı (mobil yada tek hat yada tesisat uzunluk, tıkanıklık vb vb vb şekline göre ve kullanıcının kullanım suyu vb ihtiyaçlarına göre ayarlarım

• Ferroli marka kombi birkaç gündür sesli çalışıyordu, bugün su vanasını açtığımız halde su almamaya başladı basınç göstergesi hiçbir şekilde değişmiyor su alma sesi de gelmiyor, yardımcı olabilir misiniz lütfen. Pazar olduğu için servisi de çağıramadık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Norge23 N kullanıcısına yanıt

Pazar günleri mahalledeki su kullanımı arttığından basınç düşmesi normal, ferroli kombilerin doldurma musluğunda çekvalf olduğundan az olan su basıncı dahada azaltır. Kombideki suyu biraz tahliye ederek 0.8e falan düşür tekrar dene, fazla düşürme belki hiç su dolduramazsan gece çalışmaz.

Sesli çalışmaya gelince. Kalorifer boyunca hiç kesilmeyen ses ise pompa arızalı. Her alevlenme zamanında ise fan kirli yada bozuk

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Su konusunda sitenin kendine ait artezyeni olduğu için normal şebeke suyundaki azalmalardan pek etkilenmiyor hocam o yüzden bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum, ses konusuna gelecek olursam hiç kesilmiyor hocam. Sizce yarına kadar kapatmalı mıyım yoksa en azından bu gece çalışmasında problem olur mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doldurma vanasının sertliğinden vananın bozuk olduğu az çok belli olur. Binanın kendi suyuda olsa su azalmış olabilir. Sese gelince, kullanabilirsiniz, yeni başladıysa sorun olmaz.

Muhtemelen kombiniz vaillant veya vaillant çatısı altındaki markalardan birisi. Bunun birden fazla sebebi olabiliyor. F64 çok ender de olsa sensörlerden çıkar ama genelde elektronik karttır. f28 hatası ise, kombi bir müddet yandıktan sonra bu hata kodunu veriyorsa, yanma odasında boğulma, daireye gelen gaz basıncında düşüklük, elektrotlarda veya kablolarında sorun, gaz valfi (ihtimali var), elektronik kart vs. vs. gelinip kontrol edilmesi lazım.

• utku84 U kullanıcısına yanıt

üç yollu tamir takımına bi bakalım. sonrasında kombinin yanma odasını açalım ve modülasyon yapıyor mu bir bakalım. sürekli tapa gaz çalışıyorsa hemen dereceyi yakalar ve kapatır. kombi borusuna dokunduğunuzda dediğiniz gibi 55 derece hissettiriyor mu? ya da derece ölçer var mı? eğer öyleyse sensörle ilgili problem olabilir. eşanjör iyice temizledik mi veya bir tıkanıklık var mı? (ki ses yapar zaten) pompa rotor pervanesinin içinde döndüğü salyangozda herhangi çatlak vs. bir şey var mı? bakılması gereken öncelikli parçalar bunlar.

• recoli75 R kullanıcısına yanıt

elektronik kart arızası. kombiniz ateşlemeyi belli süre sonra algılamıyor ve yanmadığını düşünerek kendini kapıyor. başarısız ateşleme yani.

• Maviteknik M kullanıcısına yanıt

selam,

3 yollunun tamir takımı sağlamdı , yine de yeniledim.

eşanjörü temizledim, motoru söktüm pervane sağlam, lazerle ölçtüm sıcaklık doğru :)

bu sebeple sistemin gerçekten böyle çalıştığına kanaat getirdim diğer arkadaşın da yazdığı gibi. pes ettim :)

Merhaba hocam. Baykan sky kombide bir durum var çözemedim, bataryadan sıcak su tam açıldığında sorun yok istenen dereceyi veriyor peteklere sıcak su gitmiyor ama suyu soğuk suyla ılıştırınca derecesi kaç olursa olsun 60 yani max'a dayanıyor ve 3 yolluyu açıp peteklere su vermeye başlıyor. Sanırım kombi, azalan debi dolayısıyla suyu fazla ısıtınca(60 a kadar) ntc ölçüp bunu karta gönderiyor ve sanırım istenen dereceyle ayarlanan derece arasında epey fark olduğu için kart aşırı ısıtma gibi algılayıp peteklere su göndermeye başlıyor diye tahmin ediyorum. Bu durum bu tarz eski nesil bı kombi için normal mi, değilse sorun nerededir?

Bir de sıcak suyu açınca önce +10 derece kadar daha ısıtıp sonradan modülasyona girip ayarlanan dereceye düşürüyor, bu da normal mi?

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt

baykan e.c.a. veya bir başka marka farketmeksizin çift eşanjörlü bütün kombilerde sıcak suyu kapayınca üç yollu petek konumuna geri döner (ki normalde de kombiler kapalıyken her zaman petek konumundadır.) böylece sıcak sudan dolayı oluşan basınç düşürülmüş olur. siz sıcak suyu kapadığınızda 8 ila 10 derece arası kombi sıcak su göstergesi yükselebilir ve bu yaklaşık 5-6 saniyede aniden düşmeye başlar. sebebi ise budur, yani petek konuma geçmesidir kombinin. 10-15 saniye kadar suyu devir daim ettirir pompa ve sonrasında da kombi kendini bekleme konumuna alır. fakat siz soğuk su ile sıcak suyu ılıştırmaya kalkıştığınızda peteklere de ısı veriyorsa, üç yollu tamir takımında sızdırma vardır. değişimi sağlıklı olur.

bir diğer konu, sıcak su konumundayken bataryanızdan su debisi az geliyor ama soğuk suda gayet iyiyse, batarya alt bağlantı filtreleri, kombi içerisinde su filtresi, plakalı veya mil grubu (tamir takımı) sorun olabilir. fakat anlattıklarınıza binaen sorun tamir takımında gözüküyor. gelip bakılması lazım yine de.

+10 dereceye kadar ısıtması kombi ilk alındığında normal değildir (servisler böyle şeylerde normal der ama değildir) fakat sonralarında gerek gaz valfi modülasyonlarında, gerek sensörlerde korezyondan dolayı geç algılama, gerek parametre, gerekse mekanik aksamlardaki tortu ve benzeri sebeplerde bu modülasyonun ölçüsü kaçabiliyor. fakat sizin kombiniz sonrasında dereceyi istenilen sıcaklığa getiriyorsa sorun yok. kullanmaya devam edebilirsiniz.

-tamir takımınız değişecek, varsa sorun üç yollu adım motoru (step motor) da değişecek

-kombinizin ısıtma giriş ve çıkışlarından makine bağlanıp iç aksamları KİMYASAL SIVI içermeyen ilaçlarla temizlenecek. (yani kombinizin iç aksamları) veya tek tek parçalanıp temizliği gerçekleştirilecek.

uzak yardımcı olabileceklerim bu kadar. güzel bir kış geçirmeniz dileğiyle. ..

Teşekkürler

• Merhaba

Baymak kombimizin yoğuşma çıkışı ucuna bağlı bulunan giderin kanırtılması sebebiyle yerinden kopmuş. 1 gün oluyor kopalı ancak kombiden dışarı herhangi bir su damlaması da yok.

Biraz önce içini açtım. Aşağıdaki görselde yer alan haznesinin sarı contalı kısmı tamamen boş ancak diğer yanı dolu. Sorun nerede çözemedim.

www.n11.com
    Baymak Uyumlu Luna Avant Kombi Yoğuşma Haznesi - 5111978 Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/baymak-uyumlu-luna-avant-kombi-yogusma-haznesi-5111978-45746721
  • Baymak luna 240fi kombi var 50 arızası veriyor. Hiç ateşleme yapmıyor. Fan sesi gelmiyor. Arıza nerede olabilir. Prosestat testi nasıl yapılır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 820821822823824
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.