Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (821. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.466
Cevap
317
Favori
1.475.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 819820821822823
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yoğuşma suyu, yada bacadan yağmur suyu almış olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erha-n kullanıcısına yanıt
    Gaz hava ayarından yada Brülör Ateşleme elektrotları birçok nedenlerden birisi olabilir.

• Kayamantr K kullanıcısına yanıt

yağmur suyuymuş..şiddetli yağmur kesilince bir daha akmadı..benim çekincem şu ki bu kombinin içine girer mi, eğer girerse bunu nasıl engellicez ki..?yukarı doğru eğim neredeyse yok gibi, ufacık bi eğim var...

• uzil kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

• Merhabalar. Vaillant Eco fit start kombim var. Oda termostatını açtığımızda kombi devreye girmiyordu. Bakım için gelen Servis oda termostatı bozuk dedi. Yeni oda termostatı aldım. Montaj için servis geldi kombi de sıcaklığı arttıran çevirmeli düğmenin portu bozuk dedi anakart değişecek dedi. Bende değiştirmedim. Sonra ben anakarti söktüm. Götürdüm kart tamirini yaptırdım port değişti. Getirdim taktım oda termostatı bağlantısını da yaptım. Sorunsuz kullaniyorduk. Bir hafta sonra kombi F13 arızası verdi. Resetleme yaptım tekrar çalıştı sorunsuz. Sonra oda termostatı bağlantısını kestim. Tekrar çalışıyor kombi ama bir kaç saat sonra tekrar F13 arızası verdi. Resetlesemde belli bir süre sonra tekrar F13 arızası veriyor. Anakart bağlantı kablolarını tekrar kontrol edeceğim ama herhangi bir parça değişimi olabilir mi? Kitapciga baktım F13 arizasina Ntc sensörleri yanlış bağlanmış veya hiç bağlanmamış yazıyor. Olası nedenler ise "Gaz armatürü adım motoru bağlı değil, elektronik kart üzerindeki çoklu soket

doğru olarak takılmamış, kablo demetinde kesinti, gaz armatürü adım motoru

arızalı, elektronik arızalı." Yazıyor. Sizce ne yapmalıyım. Gaz armatürlerü bozuk ise degistirebilir miyim? Ntc sensörü nasıl yapabilirim. Teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selam arkadaslar,
    çözemediğimiz bir sorun var akıl verebilir misiniz ? 2 servis geldi anlayamadı.
    Demirdöküm nitron condense 24 kombi var yeni aldığım evde.
    Su sıcaklığı 50 C ye setli, 55 e gelince kendini kapatıyor ve 3 dk bekledikten sonra devreye giriyor. Buraya kadar sorun yok, ayarları bu şekilde.
    Ancak su 15 saniyede 55 C ye ulaşıyor, kombi duruyor ve 15 saniye içerisinde dönüş suyu 40 C düşüyor. Filtreyi temizledim, sekonder eşanjörü söktüm porçöz ile temizledim, petek temizliği yaptırdım fakat değişen bir şey yok. Petekler su bastığı esnada gelen sıcak su etkisi ile gerçekten ısınıyor ama kalan 3 dk 40 C su döndüğü için tekrar soğuyor. Ev 155 m2 dubleks. peteklerin çoğu açık haldeyken , 1-2 tanesi açıkken de yapıyor bunu.
    Devirdaim pompası da takılı vs. kalmıyor. 1-2-3 hızlarda aynı şeyi yapıyor. Temizlendiği halde hat tıkalı olabilir mi bir yerde ?Ne olabilir sorun ?

• Arkadaşlar duşa girdiğimde kombi su sıcaklığı 40 geçemiyor. Sıcak su musluğu tam dönükken suyun akışını azaltmak için kısarsam su ısınıyor. Sanki kombi suyu ısıtmak için çabalıyor ama yetiştiremiyor gibi. Ntc yi değiştirdim eşanjörü söküp temizledim. Acaba eve giren su çok tazyiklide o yüzden mi oluyor anlamadım. Bu arada musluk ta veya fıskiyedeyden farketmiyor suyu ne zaman kısarsam o zaman ısınıyor

• 1kemal2 1 kullanıcısına yanıt
    Eve giren su çok tazyikli olsa bile hem kombiye girip çıkarken hemde çeşmenin altında su tazyiğini ayarlamak için vana var. Onlara bak istersen sorun yoksa.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Kombi altından kıstım aslında ama yinede çok farketmedi gibi. Duş aldığımız yerde alttan vana yok zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • utku84 U kullanıcısına yanıt
    Petek temizliği nasıl yapıldı yazabilirmisin?
    Sirkülasyon, 3 yollu, filtre, bypass, sistemde hava olması. Bir sürü nedeni olabilir. Yüksek ihtimalle tesisat kirliliği öne çıkıyor.

• 1kemal2 1 kullanıcısına yanıt

bu mevsimde anca bu kadar olur. plakalı temizlendiği halde farketmediyse zaten temizmiş. suyu az aç öyle kullan

sorun yok bu kombi fabrikasyon çıkış gücünde bu şekilde çalışır. 50ye ayarlanmış kombi, alev söndükten sonra 40a düşmesi normal. 30-35 arası olsa anormal olurdu

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

dereceler ok de , peki 15 sn de 15 C birden suyu ısıtıp , durduktan 15 saniye sonra dönüş suyunun 40 C ye düşmesi normal mi ? Bu kadar hızlı yükselip düşmesi yani ? bu arada petekler evi ısıtıyor 23-24 C ye kadar çıkıyor rahatlıklar termostat.

petek temizliği banyodaki havlupandan tek noktadan diğer petekler tek tek açılarak yapıldı.

Sirkülasyon pompasını söktüm, sıkışma veya pervanede kirlilik-kırık yok.

3 yollunun motoru sağlam , pim ileri geri gayet iyi çalışıyor. Tamir takımı sağlam görünüyor. Ancak kullanım suyunu açtığımda 15-20 sn de bir 3-4 saniye su soğuyor, ayrıca petekler devrede değil iken kullanım suyunu açınca petek gidiş sıcaklığını gösteren gösterge de yükseliyor 3-5 derece. 3 yollunun tamir takımı tam kapatamayıp bir kısmı diğer tarafa kaçırıp su debisi düştüğü için hızlı ısınıp soğuyor diye düşünüyorum. ya da filtre sonrasında 2 dirsek var , tam oralar da tıkanıklık var pompa girişi öncesi. başka ihtimal kalmadı sanki :(

Petek temizliği yapılırken kombi sistemden ayırmamış olabilir mi?

uc yollu vana icin mi diyorsunuz hocam

• AMC kullanıcısına yanıt

hocam şöyle oldu tesisatçıya söyledim, abi petekleri fulle sonra en başa al böyle yap yap o düzelir dedi. dediği gibi oldu düzeldi ama ara ara yaptı yanma odası mı deniyor orayı açtım temizledim fırçayla elektrikli süpürgeyle çektim şu anlık düzgün çalışıyor gibi.

15 saniyede 15 derece o kombi için normal dedim, bu kombi fabrikasyon 1/2 modülasyonlu. yani minumumda iken tam gazın yarısı kadar kapasitesi var(minumum yüzde 50 kapasite çok yüksek), haliyle minumum güçte dahi alev fazla geldiği için petekler ayarlanan dereceye tam gelmeden set+5 değerine hızla yükseliyor(suyun dönüş hızına göre alev fazla geliyor).

40a düştüğü içinde filitrenin temiz yani dolaşımın yerinde olduğunu gösteriyor. 30-35 derecelere düşse sirkülasyonda/pompada/üçyolluda/filitrede sorun var derdik.

1/2 modülasyonlu kombi özellikle yazın sıcak su konusunda dereceyi tutturamaz

• Mert103 kullanıcısına yanıt

demirdöküm eco comfort olan modellerinde belli derecelere göre çalışır. şöyle söyleyeyim her derecenin karşılığı bi alt derece vardır o dereceye düşmedikçe çalışmaz. mesala 40a ayarlarsan ekrandaki derece 26 düşmeyince tekrar çalışmaz, gündüz hava sıcak olup petekler soğumayıp derece 26 olmazsa tekrar devreye girmez. 45in karşılığı 29dur. 45e ayarlayınca 29 dereceye düşmezse çalışmaz. genelde sıcak havalarda bi kere yandıktan sonra yarım saat bi saat sonra devreye girer. daha yeni model olan nitron plus, nitron condense, atron atron condense gibi kombilerde parametreden ayar yapılmışsa confort konumunda istenilen dakika sonra devreye girmesi sağlanabilir. onu yapacak ustayı tr de pek bulamazsın. tesisatçı ne anlar, kombiciler bilmiyor işi. eco comfort tuşuna basınca basınç gösteren demirdöküm modeli bilmiyorum, neymiş modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 29 Kasım 2024; 1:39:23 >
  • kombinin modeli nepto. açıkçası o kadar hakim değilim ama ustanın dediklerini yapınca benim işimi gördü. kendi kombim değil geçici süreliğine kiraya çıktığım evin kombisi masraf yapmadan çözmek istiyordum. belki başka yöntemler bulunabilirdi. şubat gibi kendi evime geçince böyle dandik kombiler almam zaten.

• 
Sayfa: önceki 819820821822823
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.