Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (823. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.490
Cevap
316
Favori
1.478.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 821822823824825
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kart arızası yüksek ihtimalle T
    Hangi ildesiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Kart tamir olur. Güvenilir servisiniz var ise kartı tamir ettirin

• Kayamantr K kullanıcısına yanıt

Artık hiç bir servise güvenmiyorum açıkcası. Geçesene 3 tane servis geldi bakıp bakıp gittiler .1 er ay ara ile arızalandı tekrar.

Olası hatalar

Fan arıza / kart arıza/ aşırı ısınma emniyet kapatıyor / kalorifer tesisat basınç düşük

Baymak E50 Hata Kodu ve Çözüm Yolları Baymak kombilerde E50 hata kodu, genellikle kullanım suyu sıcaklık sensörünün (NTC sensör) arızalı olması durumunda karşımıza çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 20 Aralık 2024; 23:23:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fana dışardan 220 bağladım. çalışıyor. Fan dönerken kombiyi açtım yinede çalışmadı. Fana kombiden voltaj gelmiyor. Kombi ilk ateşlemede fan kontrol yapıyor sanırsam. Kart üzerinde yanık yok.

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

@Kayamantr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 20 Aralık 2024; 23:26:43 >
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık sensörü den olduğunu sanmıyorum. Hiç alev almıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kart arızası olduğunu yazmıştım, kart tamir olur. Yada başka kart takın

• Kayamantr K kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

Kart arızalı. İzmirdeyseniz kart tamiri yapıyoruz.

• Merhaba, baymak luna5 kombi arızası yaşıyorum.
    Öncelikle detaylı şekilde anlatayım.
    1.Peteklere ısı ve sıcak su kullanamıyorum, ama ocakta gaz var.
    2. Geçen yıl, kombi şarteline giden elektrik hattında sigorta attıktan sonra çeşitli problemler yaşamıştım. (Kombi ısısı, en düşün derecede kapalı olmasına rağmen duş alırken kendiliğinden yükseliyordu. Bu problemi peteklerin vanasını kapatarak çözmüştüm)
    3. Kombi ateşleme yapmıyor. Herhangi bir fan sesi/gazlama sesi gelmiyor.
    4. Reset düğmesine çok bastığım için, aktif kullanımda değil. Basıyorum, resetlemiyor.
    5. Su ayarı 83-85 bandında sabit duruuyor, düşürmeye çalışıyorum olmuyor. Düşmüyor.

Ne gibi bir problem olabilir? Tamiri nasıl yapılır bilgi verirseniz çok sevinirim. Hayırlı akşamlar.

• Mutemel problemler:

-re-sirkülasyon pompası arızası

-sıcak su ve petek karıştırıyorsa üç yollu tamir gurubu arızalı veya pislikten dolayı işlevini tam yerine getiremiyor, sızma yapıyor (genelde değişim yoluna gidilir)

-anakart arızası

izmir'de ikamet ediyorsanız ulaşabilirsiniz.

• Maviteknik M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, İstanbul'dayım.

• Merhaba arkadaşlar condens 1200 kombiye cr100 oda termostatını taktım fakat A61- 1037 HATA KODU alıyorum bilgi sahibi başına gelmiş çözüm bulmuş olan varmıdır acaba ?

• Baymak duotech compact 24 kw kombi için (Üzerinde wilo KSL15/7 pompa var)Evim ince uzun, kombi bir uçta duruyor.

Kombi su basıncı 1.5 ve genleşme tankı basıncı 1 bar tavsiye ediliyor. Yakın peteklerin vanalarını biraz kıstım buna ilave olarak sonda ki odaların peteklerinin daha rahat yanması ve kombi pompasını rahatlatmak veya güçlendirmek için bu değerlerle oynanabilir mi?

Mesela su basıncı 2 yapınca su kendiliğinden daha hızlı dönüp pompayı rahatlatıp aynı zamanda suyun tesisat içinde daha hızlı dönmesini sağlamaz mı?

veya genleşme tankına 1.5 bar hava basınca suyun tazyikini artırıp yine pompayı rahatlatmaz mı? 

• Kart tamiri yaptım. Şimdi de sıcak su tam açıkken arada kombi alev söndürüyor. Hemen geri yakıyor. Bu süreçte de su soğuk akıyor. Geçen sene gelen bir tamirci kombi üstündeki deliklerden birini açtı. Oradan iyi hava alıyor. Biraz daha açınca daha az sorun oluyor. Prosestatta sorun olabilir mi? Üst deliği kapatınca kombi alev alıp bir iki sönüyor. Sonra 50 derece hatası veriyor.

@iyigun @Maviteknik İl ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 25 Aralık 2024; 10:52:53 >

ayarladığınız sıcak su seviyesini aniden yakalıyor kombi. bunun birkaç sebebi olabilir:

-gaz valfi modülasyon yapmıyor

-gaz valfi yüksek alev ve düşük alev mod. gereğinden fazla açık ayar yapılması lazım

-sıcak su hattınızda veya kombi içerisinde sıcak suyun geçtiği yerlerde tıkanıklıktan kaynaklı, yine set ettiğiniz derece çok çabuk bulunuyor ve 9-10 derece üzerine çıktığıda kombi kapıyor. set değerinden 9-10 derece aşağı düşünce tekrar ateşliyor.

-hava gaz karşımında orantısızlık. yanma odasında boğulma (zira sıcak suda tapa gaz açar kombi, bir müddet)

-fan devrinde eksiklik, fan kanatçıklarında kirlilik.

-akış türbin veya okuyucu hataları, kablo demetinde temassızlık

-iyonizasyon kablolarında sorun veya içten çatlak

-elektronik kart üzerinde sıcak su potansiyometresinde direnç değerinin yükselmesi

-pompanın ardında blokta çatlak veya yukarıda da belirttiğim gibi tıkanıklık

-varsa gizli filtrenin suyu az geçirmesi veya plakalının

vs.vs.vs. yani arızanın önü o kadar açık. hoş bir çok arızanın önü açıktır. birçok arıza arıza kodu üzerinden bulunmaz. ne yazık ki beyaz eşyacısından kombicisine, tesisatçısından nalburuna herkes gerek netten, gerekse arıza kodlarından arıza teşhis etmeye kalktıkları için müşterinin cebi olması gerektiğinden çok yanıyor ve üstüneüstlük arızası da çözüme kavuşturulamıyor çok zaman..

• Maviteknik M kullanıcısına yanıt
    Gaz modülasyonundan önce hava ile ilgili bir sorun olduğunu tahmin ediyorum. Kalorifer yanarken ilk başta yüksek ateş sonrada düşük ateş sorunu var. Kombi üstündeki resimdeki hava kanalı açık iken sorunsuz yanıyor gibi. Kısık ve kapalı olduğunda kombi alev alıp aönme döngüsüne girip 3.de 50 arızası yakıyor. Bu durumda alevlemelerde kırmızı renkli.
    Kaç yıllık kombi içinde bir gram toz yok. 10 yıl hiç çalışmamış. Eski kombilerin kablolamalar yenilere göre çok iyi.
    Kombi üstündeki hava kanalı açık iken sıcak suyun normal derecelerde çalışması sensör ve tıkanıklıkların olmadığını düşündüm.
    Bu sene bende anlamadım dogalgaz az geldi. Alt komşu fazla mı yakıyor saatin üstündeki basınç ayarlayan aparat tamı sorun var? Anlamadım. Ocakta da gaz fazla sanki. Ama bunun içinde 2 defa başkenkgazdan geldiler sorun yok dediler.

Sorulara biraz karışık cevap verdim. Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler. Ben hava akış ölçer değiştirmek ile başlıyayım.
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana kombinin bulunduğu oda ve sıcak su açıkken kombi davranışlarını içeren bir video atar mısınız? seçenekleri biraz daha düşürelim. Galiba baymak kombi doğru mu?

• ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

Aileme ait 20 yıllık eca colora

Sorunu en düşük ayarda açsan da petekler el dokunulmayacak kadar ısınıyor. Termostat bagladik yine aynı oldu haliyle. 30 sn. Bile açılsa hemen 80 dereceye yaklaşıyor.

Birkaç usta geldi ama çözüm bulamadık henüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustalar merhabalar kiracım kombiyi bozmuş gitti usta çağırdım eşanjör bozuk dedi 2.ele 6000 istiyor ve eskisinide alıyor normalmidir fiyat.
    Eşenjör içeri su alıyor devamlı basınç arttığı için emniyet ventili suyu geri atıyor arıza buymuş doğrumudur yardımcı olursanız sevinirim kombi buderus u072 13 yıllık kombi bakır eşanjör

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 821822823824825
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.