< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (819. sayfa)
-
-
Merhabalar, Demir Döküm marka bi kombimiz var bu arkadaş gündüzleri ısıtmıyor anlamadım nedenini. Çıt çıt çıt yapıyor ateş simgesi çıkıyor 2-3 derece yükseliyor sonra sönüyor. Akşamları işten eve geliyorum bi bakıyorum sorun yok bütün gece yanıyor ama gündüz olunca yanmıyor. Sıcak su falan konusunda bi sıkıntı yok. Gündüzleri petekler ısınmıyor sadece. Sebebi ne olabilir bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Ayar falan yapacak tuşu da yok ortasında 1 tane tuş var ona basılı tutunca kaç bar su var onu gösteriyor ya da eco-comfort arası geçiş yapıyor.
-
Merhaba bende 14 senelik dgk 20 arçelik kombi var şimdiye kadar sorunsuz geldik ancak son zamanlarda kullanım suyu tarafında suyu açtığımda ateşleme kesik kesik oluyor su ısınmıyor bazen de suyu iyi ısıtıyor ama ısınma tarafında sorun yok. Problem nerede olabilir ne yapmam gerekir teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, takriben 18 yıllık Vaillant kombim var. Son zamanlar da sürekli ateşleme yapıyor..sadece sıcak su açık, sıcak su kullanımı yok..kombi sürekli ses çıkarıyor, sanki sıcak su kullanıyor gibi çalışıp stop ediyor. Sebebi hakkında fikri olan var mı?
Su sıcaktır termostat vs varmı ? filtre temiz değilse bazen bi yanar bi yanmaz en azından bende öyle oldu hocam.
-
Akış tribünü suyu algılayıp kombiyi devreye alıyor olabilir, Akış tribünü, okuyucu, kart
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevap için teşekkürler. Kombi işlevinde sıkıntı yok. Sıcak su ve petekler çalışıyor..petekleri kapatınca böyle ateşleme yapıyor ve ses çıkıyor. Takriben me kadar masraf çıkar,bilgini var mı? Yeni kombi yolu görünüyor mu?
Kendi sorumu kendim yanıtlayayım. Sorun kombinin kartında çıktı kart tamiri yapıldı sorun giderildi.
arçeliğin bütün modellerinin ismi dgk 20 dir(20kw.Doğal.Gazlı.Kombi). sıcak suda bu şekilde çalışan tek model 7 düğmeli dgk 20 kk modelidir. ateşleme kesik kesik demek yerine alev yanıyor 3saniye sonra sönüyor 3-5saniye sonra yanıp tekrar sönüyor deseydiniz hem modeli hemde arızanın ne olduğunu söylerdik
-
- üç tane ışıktan en sağdaki yeşil ışık sabit yanıyorsa kombi konfor modu aktif demek. yani kombinin içindeki su soğudukça kombi ateşler ve çeşmeden daha hızlı sıcak su alman için içinde sıcak su hazır bekletir. (hem gereksiz yakıt hemde aşırı kireç yapar. kapatmak için sıcak kullanım suyu düğmesini sıfıra sonra derece konumuna getir)
2. eğer en sağdaki yeşil ışık sabit yanmıyorsa kombi ateşler gibi yapıyor fakat ateşlemiyorsa (ortadaki sarı ışık yanmıyorsa ateşleme olmamıştır) anakart arızalı.
-
Katalogda yazan model numarasını yazdım ben. 3 saniye ateşleme bile yapmıyordu. Bu kadar detaydan haberim olmadığından bu şekilde yazdım. Cevap için teşekkürler ederim.
Sıcak su ve kalorifer kapalıyken de ateşleme yapıyor. Anakart arızası gibi görünüyor. Kalorifer ve sıcak su açık olunca sorun yok. Garip bir durum, hata kodu da çıkmıyor. Info ile geçmiş hatalara baktım, en son hata kodu su basıncı düşük uyarısı.cevap için teşekkürler.
Ustalarım bir sorunum var. Musluk suyunu sıcak tarafta tam açınca sorun yok, su ayarladığım 41 derece civarında oluyor ve petekler ısınmıyor 3 yollu çalışıyor onda da sorun yok. Ama soğukla karıştırınca sanırım kombiden geçen su yavaşladığı için çok ısınıyor kombide su derecesi 60 gösteriyor ve peteklere sıcak su gidiyor. Bu musluktan karıştırma veya sadece sıcak taraftan debiyi azaltınca gerçekleşen aşırı ısıtma durumunun sebebi gaz valfi minimum maksimum ayarı olabilir mi? Yoksa böyle çalışması normal midir? Kombi Baykan sky.
@Kayamantr@ebu abdillah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 17 Kasım 2024; 17:33:3 >
Sirkülasyon sorunu var. Sistemde hava olabilir, filtre, pompa, 3 yollu, eşanjör, tesisat bu duruma neden olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araştırdığımda forumda kimi kombilerde bu durumun normal olduğu söylenmiş emin olamadım. Peki daldırma ntc veya boru ntc buna sebep olabilir mi acaba? Ama ntc görmese herhalde kombide suyun 60'a ulaştığı görünmezdi? Debi azalınca suyun aşırı ısınıp ekranda 60 görünmesine rağmen ve kombinin peteklere sanırım koruma amaçlı suyu göndermesine rağmen modülasyon yapamaması da min modülasyon ayarını düşündürüyor anlayamadım bir türlü.
ben benim arızayı yazayım..belki mantıklı bi açıklamasını bilen çıkar..dönemsel olarak yazıyorum..
DD Nepto HKT 224
ben bu kombide 3 defa sıcak su akış türbini değiştirdim..şebeke suyu az geldiği için heralde bundan dolayı çabuk bozuluyor dedim ve dediğim gibi 3 defa servis çağırıp değiştirdim..
en son değiştirmem geçen sene haziranda oldu..2-3 ay sorunsuz kullandıktan sonra sıcak su tekrar ısıtmamaya başladı..gece vakti suyun debisi yüksek iken daha önceleri tetiklediği debide bile çalışmadı..ne yaptıysam, ani basınçlı su versem de kombiye çalışmadı..dedim herhalde yine bu türbin bozuldu..kışında gelmesi ile amaan diyip tekrar tamir etmeden kombinin tek eşanjör olması sayesinde kalorifer ısısı ile duş alabildik..şöyle ki kaloriferi 55 dereceye kadar çıkarıp hem evi ısıtırken aynı anda musluk suyu da ısındığı için bütün kış dert etmeden geçirdik
bu sene haziran ayına kadar bu şekilde idare ettik..yazında çok evde değildik..birkaç sefer bütün camlar açık kalorifer suyunu 55 derece yaparak aynı şekil devam ettik..
taaki ekim ayına kadar..ekim ayının başında kombinin basıncı kendi kendine yükselmeye başladı 3 barı geçtiği gibi suyu boşaltıyordu..kombinin altı hep su içindeydi..bikaç kez petekten su boşalttım, basıncı düşürdüm falan derken vanayı da kombiyi de kapattım çünkü basınç tekrar yükseliyordu..1-2 hafta içinde servis çağırır tamir ettiririm dedim..
neyse bikaç gün sonra eve geri döndüm merak ettim şuna bi bakayım dedim..neredeyse 1 senedir çalışmayan sıcak su sorunsuz çalışmaya başladı öğle vakti akşam vakti su az çok demeden çalışıyordu suyu ısıtıyordu(tabii çok çok az akarsa su çalışımyordu normal olarak) ayrıca kombi basıncı da artmıyordu..suyu tahliye etmiyordu
kendi kendime düşündüm nasıl oldu nasıl çalıştı..hiçbirşey değiştirmedim tamir yaptırmadım..1 sene boyunca çalışmayan sıcak su çalışır oldu..hadi suyu geçtim 1 ay önce neden basınç kendi kendine hep arttı da ne değişti de artık artmıyor, su tahliye etmiyor..dedim kurcalama taa ki dün geceye kadar..
sıcak su hala çalışıyor ama dün gece bildiğiniz musluktan boşalır gibi su boşaltıyordu kombi..basıncı düşük tutamıyordum..dedim vana contası gitti heralde zamanla..suyu sayaçtan kestim sabaha servis çağırdım..kombiyi de açık bıraktım normal şekilde petekler çalışıyordu çünkü..
sabah kalktığımda basınç 0 a düşmüştü..servis geldi önce vanayı değiştirip test etti..baktı ki ufak ufak basınç artıyor..sonra genleşme tankını test etti; dedi sızıntı var..bide eşanjöre baktı ondada minik bi sorun var gözüküyor dedi..
komple bunun tamiri pahalıya patlar sana, kendine uygun yeni bi kombi almak daha iyi olur deyip eski vanayı geri takıp servis gitti..
yapacak bişey yok yeni kombi alana kadar kombi altına kova koydum çalıştırmaya davam ettim..sabahtan akşama kadar kombi devamlı yeni su alıyordu ki 3 saat önce baktım 1.8 bara sabit bi şekilde kalmış ve su sızıntısı yok, basınç artışı yok..
soru şu..bu kombinin arızası ne..madem arızalı yada sızdırıyor şimdi ve geçen ay neden ve nasıl kendi kendine düzeliyor kafam almıyor..contadan sızdırıyorsa kendin kendine conta nasıl düzelir..tank yüzünden (sızma delik vs.) bi sorun varsa o delik yada sızıntı nasıl kapandı
1 senedir çalışmayan sıcak su kendi kendine sorunsuz bi şekilde nasıl çalışmaya başladı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 18 Kasım 2024; 21:56:11 >
-
Sa arkadaşlar bugün ikinci el bi kombi aldım demirdöküm sargon tam yogusmalı marka cihaz f4 veriyor. Yani ateşleme yapıyor kombi yanıyor ve hemen sönüyor sebebi ne olabilir. Lütfen yardımcı olurmusunuz ayrıca baca kendi bacası değil sanki atık gaz borusu tam oturmuyor boşluk kalıyor bundan da yapabilirmi
Öncelikle akış türbininin bozulma sebebi şebeke suyundaki pislikler olabilir, kombi altındaki şebeke giriş borusuna disintegration hoca kombi tavsiye konusunda radiamag pislik tutucu öneriyor galiba isterseniz sonra öğrenirsiniz ondan bunu.
Su basıncı yükselmesi derken, kombi ateşleme yapıp çalışırken su ısındıkça basınç birden yükseliyor ve su damlatıyor veya boşaltıyor mu? Yoksa kombi çalışsın veya çalışmasın bazen sürekli olarak su basıncının artması mı? Eğer bahsettiğiniz durum ilki ise sorun genleşme tankıdır. Ya içinde hava azdır veya hava kalmaz pompayla hava basmakla çözülür, ya da tankın sibobuna bastığınızda su çıkıyorsa tankın içindeki membran delik demektir tankı değişmek gerekir. Tankın içindeki membranın(lastik gibi düşünün) bir tarafında hava olur bir tarafında su. Kombide ve tesisatta ısınan su genleşir, genleşme tankının içindeki bu hava, basıncı dengeler absorbe eder. Eğer tankta yeterince hava olmazsa basıncı dengeleyemez, su ısınınca basınç aniden yükselir, kombi içindeki parçaları korumak için 3 bar emniyet ventilinden su boşaltır veya damlatır. Sorunun bazen olmayıp bazen olması da tank içindeki basıncın bazen tesadüfen dengeye gelmesi olabilir. Tank 1000 TLdir, siboptan su gelmiyorsa yani delik değilse videolardan izleyerek bisiklet pompasıyla 1 bar hava basın veya bastırın, su geliyorsa tankı kendiniz değiştirin veya anlayan bir yakınınıza değiştirtin. Sanırım tankta sızıntı var demiş zaten, kendiniz de kontrol edin emin olun. Tabi tamirci 1.5-2 bine değiştiririm derse hiç uğraşmayın o değiştirsin, bazıları 3-4 bin istiyor ondan dedim.
Eğer ikinci bahsettiğim durumsa yani kombi çalışsın veya çalışmasın bazen sürekli olarak su basıncının artması ise su doldurma musluğunun takıldığı blok çatlamış olabilir, bazen yükselip bazen yükselmeme sebebi de şebeke basıncı bazen çok düştüğünde, blok da çatlak olunca zaten musluk açık gibi davrandığından kombi içindeki su şebeke hattına geri kaçar, su azalmış veya bitmiş olur kombide. Sık yaşadığınız su akış türbini arızalarında kombinin içindeki suyu boşaltıp doldururken musluğu fazla sıkıp bağlı olduğu bloğu çatlatmış olabilirsiniz siz veya tamirci.
Bu iki durumdan hangisi var sizde, veya ikisi de mi var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 18 Kasım 2024; 23:9:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sıcak suyun bazen çalışıp çalışmaması da turbinden değil de türbin okuyucu sensörden kaynaklı olabilir. Veya sensörün kablosunda bir temassızlık olabilir. Karta oturan taraf ve türbine oturan taraf kontrol edilebilir. Kablolarda sorun yoksa sensör değişmediyse değiştirilebilir.
Öncelikle merak ettiğim konu mazur görün çıkma kombi mi? Revizyonlu bir kombi mi? Arızanız şu diyemem ucu açık bir arıza. İyonizasyon, elektrot, kart, topraklama, hava, gaz birçok olasılık var. Servis çağırın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X