Şimdi Ara

Kombi borusu yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merabalar evdeki kombi bozuldugu icin yeni kombi alanaya karar verdik 200 m2 evimize 26.000 kombi aldik onceki kombimiz 24luktu yanliz eve bakmak icin gelen kisiler bu kombi icin evdeki dogalgaz borularinin degismesinin gerektigini soylediler ( bahsettigim evin icinden gecen yukari duvarlardan geceip kombiye giden boru) boyle birsey olabilir mi ilk defa duyduk ve sasirdik bilgisi olan yardim edebilir mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dietmar

Merabalar evdeki kombi bozuldugu icin yeni kombi alanaya karar verdik 200 m2 evimize 26.000 kombi aldik onceki kombimiz 24luktu yanliz eve bakmak icin gelen kisiler bu kombi icin evdeki dogalgaz borularinin degismesinin gerektigini soylediler ( bahsettigim evin icinden gecen yukari duvarlardan geceip kombiye giden boru) boyle birsey olabilir mi ilk defa duyduk ve sasirdik bilgisi olan yardim edebilir mi acaba

Mevcut borularınız hakkında açıklama yapmamışsınız.
    Hangi nedenle değilmesi söylendi?
    Borularınızın çaplarımı yetersiz, Korozyonmu fazla? Yoksa uygun olmayan bir ürünle imalatmı yapılmış?
  • 26lik kombi icin kucuk kaliyormus bildiginiz anladiginmiz o dogru olabilir mi? mevcut borularla tam verim alamazmisiz saglikli isinamazmisi

• quote:

26lik kombi icin kucuk kaliyormus bildiginiz anladiginmiz o dogru olabilir mi? mevcut borularla tam verim alamazmisiz saglikli isinamazmisi

zannedersem mevcut borularınız 3/4 çapında.
    3/4 boruyla 200 m2 evde söylendiği gibi verim alamazsınız.
    Sirkülasyon yeterli gelmeyecektir ve son radyatörlere doğru verim gittikçe düşecektir.
    Bu şartlarda kullanıma devam edebilirsiniz lakin kombinizden tam verim almak istiyorsanız en yakın zamanda boruların çapını kısmen büyütmeniz gerekmektedir.
  • Anladim biz fazladan para almak icin yapiyorlar sandik demekki iyle degil yani.bahsettigimiz boru dis kapinin otdaki dogalgaz vanasindan evin icine giren duvarlarin ustunde duran boru hatti bilgimiz pek olmadigi icin yanlis dusunduk biz, yaptiralim ozaman tesekkur ederim, ayrica baska tavsiyeleriniz ve gorusleriniz olursa soyleyin lutfen ustular geldiginde sormam icin

• Madem borular değişecek o zaman oksijen bariyerli boru döşetiniz. Dizayn, Kalde, Fırat vb bilinen ciddi firmalar olabilir. Aşağıda örnek link veriyorum. Dizayn PEX B oksijen bariyerli olabilir.

http://www.dizayngrup.com/product-detail/dizayn-pex-b-plus-boru-ve--ek-parcalari.html
  • Gelen ustulra solerim tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KLİMA BORUSU GİZLEME YARDIM
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birsey daha sorucam buyuk boruyla daha fazla gaz gelir dolayisyla daha fazla fatura gelmez mi?

• quote:

Birsey daha sorucam buyuk boruyla daha fazla gaz gelir dolayisyla daha fazla fatura gelmez mi?

Arkadaşlarım size sıcak su tesisat boruları ile ilgili önermelerde bulunmuşlar ama ben yanlış anlamıyorsam gaz tesisat boru çapınız büyüyecek proje tadilatı yapılacak boru çapı büyüyünce fazla tüketim olursa demişsiniz birde tersinden düşünürseniz gaz boru çapı uygun değil ve gaz yeterli gelmezse ?
  • Ne olabilir mesela bilgim pek yok cahilligimi bagislayin kesinlikle yaptir dermisiniz? Yada yaptirmazsan mevcut borularla devam etsek ne olur? 500 tl ekstra para istiyorlar az da bi meblag degil takdir edersiniz

• Sözünü ettiğiniz boruyu ilk mesajımda kalorifer borularına doğalgaz diyorsunuz diye algılamıştım.
    Eski projelerder 3/4 hattı iğdaş onaylarken yeni yönetmelikte bir boyu geçen hatlarda giriş hattı 1" olma zorunluluğu getirildi.
    İstedikleri ücret Yüksek dğeil çünkü bu işlem gaz tesisatını yeniden döşemekle neredeyse aynı şey.
    Dairenizdeki gaz hattınızın durum ve şeklini bilmediğimiz için konuya yorum yapmak size yardımcı olalım derken zarar uğratabiliriz.
    Borunuz isterse 500 lük olsun kombinizin çekeceği gaz sabittir fazla yakması söz konusu değildir.
    Lakin borunuz kombiyi beslemediği zaman sorun ortaya çıkar çünkü hava ve gazın stabil geleceği hesap edilerek ayarları yapılmıştır.
    Gazınız az hava çok gelirse düzenli yanma olmayabilir.
    Bence size yakın başka bir mühendislik firmasıyla görüşüp evinizde keşif yaptırınız gelip görüp durumu onların yorumlaması çok daha hayırlı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi livingston -- 3 Aralık 2012; 16:55:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: livingston

Sözünü ettiğiniz boruyu ilk mesajımda kalorifer borularına doğalgaz diyorsunuz diye algılamıştım.
    Eski projelerder 3/4 hattı iğdaş onaylarken yeni yönetmelikte bir boyu geçen hatlarda giriş hattı 1" olma zorunluluğu getirildi.
    İstedikleri ücret Yüksek dğeil çünkü bu işlem gaz tesisatını yeniden döşemekle neredeyse aynı şey.
    Dairenizdeki gaz hattınızın durum ve şeklini bilmediğimiz için konuya yorum yapmak size yardımcı olalım derken zarar uğratabiliriz.
    Borunuz isterse 500 lük olsun kombinizin çekeceği gaz sabittir fazla yakması söz konusu değildir.
    Lakin borunuz kombiyi beslemediği zaman sorun ortaya çıkar çünkü hava ve gazın stabil geleceği hesap edilerek ayarları yapılmıştır.
    Gazınız az hava çok gelirse düzenli yanma olmayabilir.
    Bence size yakın başka bir mühendislik firmasıyla görüşüp evinizde keşif yaptırınız gelip görüp durumu onların yorumlaması çok daha hayırlı olacaktır.

Cok tesekkur ederim gelen muhendis boru capinin kucuk oldugunu 26lik kombi ve 200 m2 ev icin degismesi gerektigini soylemisti. bugun yrm gelecekler yaptirim ozmn borularida cok tesekkur ederim hepinize tekrardan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.