Şimdi Ara

Kombi degisim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ariston BS 24FF model kombim var, 3-4 senelik bir cihaz. Bu sene yillik bakimini yaptirdim. Bakima gelen yetkili servis dairedeki tesisatin da basincli su ile temizletilmesinin iyi olacagini soyledi. Fakat aciliyetten bahsetmedigi icin onu yaptirmadim. Yillik bakim sonrasi kombi cok gurultulu calismaya basladi, servise soyledigimde temizlendigi icin pervanelerin daha rahat dondugunu normal oldugunu birkac gune gececegini soyledi. Tabii ki ses gecmedi ve gecen gun tekrar servis cagirdim ve devir daim pompasi motorunun yalpalama yaptigini her bozulabilecegini soyleyerek 320 TL fiyat verdi. Ayrica daire tesisati temizlenmezse yine bozulabilir dedi.

Cihazin veriminden memnun olmadigim icin degistrimek istiyorum. Ariston marka kullanirken bir baska marka ve tam yogusmali bir model kombi taktirabilir miyim? Ve asagidaki daire planina gore hangi marka onerirsiniz?

Kombi degisim

sag ve solda daire var ama altım dukkan, kombi de balkon'da duruyor.

• BuZZLuCK kullanıcısına yanıt
    Değiştirebilirsiniz, 7 yıl garantili Baymak Falke Condense, 5 yıl garantili Ariston Genus Premium EVO veya yine 5 yıl garantili Ferroli Econcept Tech alabilirsiniz.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler, 90m2 net ev icin yogusmali yanlis bir tercih olmaz degil mi? Bir de daha uygun fiyatli ne onerirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Demirdöküm Nitromix alabilirsiniz.
    su urun degil mi?
    http://www.demirdokum.com.tr/?urun=nitromix-P+24

aslında uzun vade kullanılacak bir urun oldugu icin iyi birsey de olsun diyorum, 3ü 5i düşünmeyip ilk onerdiklerinize mi bakayim?
    Nitromix yaklaşık 3 yıldır piyasada, bugüne kadar ciddi bir şikayeti yansamayan memnuniyet oranı yüksek bir cihazdır. Tek kusuru garantisi 2 yıl olması. Önceki cihazınız 4 yıl içinde bozulduğu için size öncellikle garantsi uzun olan cihazları önerdim hatta Baymak kombilerini 390 TL fark vererek garanti süresini 10 yıla çıkartabiliyorsunuz.

http://baymak.com.tr/tr/kategori/garanti-surenizi-uzatiyoruz
    ilginiz icin tesekkurler, baymak fiyati da demirdokumden cok farkli degil gibi zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BAYMAK KOMBİ ARIZALARI
    11 yıl önce açıldı
    eca confeo plus kombi ariza
    12 yıl önce açıldı
    bosch kombi E9 hatasi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evet fiyatı düşmüş ama garanti süresi de 3 yıla düşmüş gözüküyor.
    http://baymak.com.tr/tr/urun/falke-condense-serisi-premix-teknolojili-yogusmali-kombiler

7 yıl garantili Baymak DUO TEC alabilirsiniz.
    http://baymak.com.tr/tr/urun/baymak-duo-tec-premix-yogusmali-kombi

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Evet fiyatı düşmüş ama garanti süresi de 3 yıla düşmüş gözüküyor.
    http://baymak.com.tr/tr/urun/falke-condense-serisi-premix-teknolojili-yogusmali-kombiler

7 yıl garantili Baymak DUO TEC alabilirsiniz.
    http://baymak.com.tr/tr/urun/baymak-duo-tec-premix-yogusmali-kombi

baymak'ta sonunda uyandı, farklı isimlerle ürettiği aynı cihazlardan dolayı,100-200 lira bazen 300lira daha ucuza satıldığı için sürekli olarak önerdiğimiz falke,lambert,dolcevita logolu ürünlerinin satışını düşürmek için garantileri 3 yıla indirdi, baymak ve brötje logolu ürünleri yine 7 yıl garanti

• baymak duo tec 2000-TL civariymis sanirim,
    nitromix 1600-TL 'ye bulunabiliyor, 400 TL farka deger mi acaba? gerci arada 5 sene garanti farki var

ama cogu seyi de garanti disi birakiyorlar, mesela

• Doğal afetler, üründen kaynaklanmayan harici/fiziki dış etkenler, mevsimsel hava şartları ve çevresel etkenler (deprem,yangın,sel,su basması,şiddetli rüzgar,yıldırım düşmesi,kireç,tesisatın aşırı kireçli/çamurlu/pis olması, nem,rutubet,toz,nakliye,taşıma,ürünün dona maruz kalması, baca bağlantılarının donması,bacadan yağmur suyu girmesi,susuz çalışma vb ) nedeniyle oluşan arızalar garanti kapsamı dışındadır.
    • Yoğuşma suyu drenaj hattı ve/veya bağlantılarının donması, tıkanması,kirlenmesi,bağlantılarının çıkması/kopması ve harici/fiziki dış etkenler nedeni ile hasar görmesi sonucu oluşacak arızalar ve problemler garanti kapsamı dışında kalacaktır.
    • Ürünün standart ve sorunsuz çalışma koşullarının sağlanması için gerekli /zorunlu olan Montaj ve Kullanım Kılavuzunda belirtilen teknik özelliklerin (su basıncı, voltaj değeri, gaz besleme basıncı, sigorta değeri, topraklama, yakıt cinsi, yakıt kalitesi v.b. ) uygun olmaması, sabit olmaması ve/veya değişken olması halinde, cihazda meydana gelebilecek arızalar ve sorunlar garanti kapsamı dışında kalacaktır.

benim kombi balkonda olacak, dolayisiyla bisi olsa ilk 2 maddeyi one surup garanti disi birakirlar, yada elektrik kesintisini one surup yine garanti disi birakabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

baymak duo tec 2000-TL civariymis sanirim,
    nitromix 1600-TL 'ye bulunabiliyor, 400 TL farka deger mi acaba? gerci arada 5 sene garanti farki var

ama cogu seyi de garanti disi birakiyorlar, mesela

• Doğal afetler, üründen kaynaklanmayan harici/fiziki dış etkenler, mevsimsel hava şartları ve çevresel etkenler (deprem,yangın,sel,su basması,şiddetli rüzgar,yıldırım düşmesi,kireç,tesisatın aşırı kireçli/çamurlu/pis olması, nem,rutubet,toz,nakliye,taşıma,ürünün dona maruz kalması, baca bağlantılarının donması,bacadan yağmur suyu girmesi,susuz çalışma vb ) nedeniyle oluşan arızalar garanti kapsamı dışındadır.
    • Yoğuşma suyu drenaj hattı ve/veya bağlantılarının donması, tıkanması,kirlenmesi,bağlantılarının çıkması/kopması ve harici/fiziki dış etkenler nedeni ile hasar görmesi sonucu oluşacak arızalar ve problemler garanti kapsamı dışında kalacaktır.
    • Ürünün standart ve sorunsuz çalışma koşullarının sağlanması için gerekli /zorunlu olan Montaj ve Kullanım Kılavuzunda belirtilen teknik özelliklerin (su basıncı, voltaj değeri, gaz besleme basıncı, sigorta değeri, topraklama, yakıt cinsi, yakıt kalitesi v.b. ) uygun olmaması, sabit olmaması ve/veya değişken olması halinde, cihazda meydana gelebilecek arızalar ve sorunlar garanti kapsamı dışında kalacaktır.

benim kombi balkonda olacak, dolayisiyla bisi olsa ilk 2 maddeyi one surup garanti disi birakirlar, yada elektrik kesintisini one surup yine garanti disi birakabilirler

internet fiyatlarına göre yorum yapacak olursam baymak duo tec 1700-1750lira civarında satılıyor,önceki mesajda yazdığım gibi baymak duo tec ve baymak falke condense %100 aynı kombidir tek fark kombinin üstündeki ablemlerdir (logo) baymak falke condense fiyatının düşük olması nedeniyle sürekli olarak önerdiğimiz için üretici,sanırım (muhtemelen) bu cihazların (FALKE,LAMBERT,DOLCEVİTA) satışını düşürmek için 3 yıl garanti gibi önlemler almış
    2000liraya baymak duo tec bulduysanız bence o fiyata değmez,baymak duo tec,baymak falke condense gibi kombilere en fazla 1700lira verilmelidir,hemen hemen bütün kombi üreticileri yazdığınız maddeler dolayısıyla cihazların garantisinde bir bahane üretebiliyor,birebir kullanıcı görüşü soruyorsanız baymak falke condense ve baymak duo tec kombilerini en aileme,yakınlarıma aldırdım cihazlar 2.ci kış sezonunu yaşıyor,eski kasa baymak duo tec (luna 3) ve baymak falke condense 6-7 yıldır sorunsuz kullanan tanıdıklarım var
    tabi uygulamada & tasarruflu ısınmada "kombi" en son sıradadır,önce "yalıtım" daha sonra "tesisat" daha sonra "işçilik"+sıcaklık kontrol elemanlarını kullanmak("oda termostatı+termostatik vanalar")...vd gibi maddeler kombi tercihinden daha önemlidir
    kombi olarak 1600lira civarında premix yoğuşmalı baymak falke condense,eca confeo premix öneririm

• aciklamalar icin tskler

dediginiz gibi kombi oncesi sanirim tesisat temizligi yaptirmam gerekecek ama tesisati komple yenilemek gibi bir islem cok maliyetli olur sanirim, yalitim konusunda da sıkıntılarm var, salon 5 metre boydan boya cam (fransiz balkon oldugu icin), bu da yalitimi cok etkiliyor, o yuzden salonda termostatli vana kullanilamaz gibi yorumlar okumustum..

dolayisiyla mudahele edebilecegim tek yer kombi secimi gibi gorunuyor :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.