|
25'lik Boru Tesisat için Yeterli mi?
-
-
32 lil peteklere gelirse daha iyi verim devirdain olur diye duydum ama önemli bir husus da oda 10m2 ise 100-120cm petek atilmasi gerekli o yüzden petek boyunu iyi hesaplaman gerekli evi isitan kombi değil petektir son olarakda kombiye yakin peteklere termostatil vana taktir örnegin mutfak -
Bütün petekler 120/140 ve termostat vanalı. Birçok tesisatçıya sordum, kimi ana hattı değişsen çok iyi olur, son petekte ısı düşüklüğü yaşamazsın dediler, kimi de hiç bozma bu şekilde rahat çalışır, petek sayın az zaten ve çokta dirsek yok dediler. İkisinde işinde ehil insanlar diyor. -
tesisatınız sıva altı pprc, yani çok dirsek kullanılmadı sadece dönüşlerde dirsekler var bu da normal
sıva üstü süpürgelikten pprc tesisatı yaptırsaydınız kesinlikle hattı 32mm ile başlatın ve devam ettirin son peteklerde 25mm ile bitirin derdim çünkü süpürgelikte dirsek sayısı fazla olur suyun direnci haliyle son peteklerde düşer
tesisatınız şu haliyle çalışır ve son peteğiniz de ısınır ama peteklerin altından reglaj ayarı yaptırırsanız iyi olur
bu tesisatta reglaj ayarı şart. o zaman son petekleriniz iyi ısınır
son olarak petekler 120cm ve 140cm ise ve termostatik vanalar varsa peteklerin hepsini çapraz bağlatın. paralel bağlatmayın
kombi altına plastik vana ve filtre taktırmayın. plastik filtre ve vanaların iç çapı dardır daha kombiden çıkan su dirençle karşılaşır
metal ve tam geçişli vana ile filtreler taktırın iç çapları geniştir
-
-
salon: 150cm veya 160cm
çalışma odası: 170cm veya 180cm
antre: 100 veya 120cm
yatak odası: 140cm
çocuk odası:140cm
mutfak: 100 veya 120cm
banyo: havlupan
pkkp tip 22/60
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X