Şimdi Ara

12 Volt kablo ile 25 metre ileriye iletilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar ben bağ evimizin bahçesine çubuk led lambalardan yapacağım.Adaptör ile lamba arasında 25 metre mesafe var bu mesafede voltajda sorun olur mu?

• Adaptor çok küçük değilse sorun olmaz. Belki çok az cansızlık olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Adaptor çok küçük değilse sorun olmaz. Belki çok az cansızlık olur
    voltajda düşme olr tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

voltajda düşme olr tabii

Alıntıları Göster
    güneş enerjisiyle şarj edilebilen, çubuk ledlerde var. hem kablo çekme derdinden kurtulursun, hemde daha güvenilir bir aydınlatma sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

güneş enerjisiyle şarj edilebilen, çubuk ledlerde var. hem kablo çekme derdinden kurtulursun, hemde daha güvenilir bir aydınlatma sağlar.

Alıntıları Göster
    Kaç amper taşınacak, buna göre kablo belirlenecek. Kablonun direnci hesaplanıp voltaj düşümü hesaplanıp ona uygun voltajda bir adaptör hazırlanacak. Olay bundan ibaret.

12v adaptör ile hayatta olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A2756470

Kaç amper taşınacak, buna göre kablo belirlenecek. Kablonun direnci hesaplanıp voltaj düşümü hesaplanıp ona uygun voltajda bir adaptör hazırlanacak. Olay bundan ibaret.

12v adaptör ile hayatta olmaz.

Alıntıları Göster
    toplamda 2 amper çekecek takacağım ledler uzaktan kumanda ile yöneteceğim için kumandanın alıcısı bir merkezde olacak bu ledler o merkeze biraz uzak olacak
  • Kablo direncini X çekilen akım=kablo direncinde olan voltaj

Kablo direncindeki voltaj + 12V=adaptör voltajı

. Mesela kablo direnci 10 ohm diyelim.
    10*2=20 V

20+12v=32 v olur. 32vx2a=64W yani yuvarlarsak piyasadan 32 v 60 W lık adaptör işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2003 -- 11 Nisan 2014; 23:54:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amper uygun olursa neden olmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Kablo direncini X çekilen akım=kablo direncinde olan voltaj

10*2=20 V

20+12v=32 v olur. 32vx2a=64W yani yuvarlarsak piyasadan 32 v 60 W lık adaptör işini görür.

Hocam 32 volt mu. Naptınız öle bu kadar kamera sistemleri var onlarca metre dolaşıyor 12volt ile besleniyor. Kablonun direnci 10 ohm olurmu hiç. 32v hesabınızda yanlışlık var bence

12volt al tak kardeşim yakacan yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 12 Nisan 2014; 0:27:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Kablo direncini X çekilen akım=kablo direncinde olan voltaj

10*2=20 V

Hocam 32 volt mu. Naptınız öle bu kadar kamera sistemleri var onlarca metre dolaşıyor 12volt ile besleniyor. Kablonun direnci 10 ohm olurmu hiç. 32v hesabınızda yanlışlık var bence

12volt al tak kardeşim yakacan yoksa

Ben mesela dedim. Kablo direnci muhtemelen kaliteli ve çok damarlı ise 1-2 ohm u geçmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: hll87

Bu mesaj silindi.
    25 metre 0.75 mm çok damarlı kablonun direnci 0.593 ohm.

ha ben olsam 0.75 tesisat kablosu yerine metresi 50 kr olan cat 5 kablo kullanırım görünüşü daha güzel göze batmaz hem daha dayanıklı sonuçta gerilim 12 volt.

8 kablo çıkıyor içinden tanesi 0.5mm "+" 4 grup "-" 4 grup yapsan 2mm2 alan yapar 25 metredeki direncide ortalama 0.2 ohm direk 12v verebilirsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 12 Nisan 2014; 4:23:24 >
  • Bu islerden pek anlamam ama 35 metre ethernet kablosu cekip pc leri baglamistik ve sorunsuz baglanti yapiliyordu sana tek lazim olan sey kaliteli kablo ve biraz fazla amperli adaptör

• NEŞELİMEŞEODUNU kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam dediğiniz mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

Teşekkürler hocam dediğiniz mantıklı

ben hep böyle yaparım düşük gerilimi cat5 ile taşıyorum denizin içinden bile geçirdim hiç sorun yaşamadım

birde işçilik güzel olsun diye bağlantıyı rj45 ile yapıyorum

uzunluk fazla oluyor bu sefer cat 6 kullanıyorum 4-4 yapmak yerine 8 kabloyu birleştirip "+" kutup yapıp diğer kablonun etrafını dolanan sarmalı "-" yapıyorum
    Denizin içinden

Sınır tanımıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hll87

İşin temeli en az akım çekecek şekilde ledleri birleştirmektir.(Guruplarıda mümkün olduğu kadar eşit oluşturarak)
    Ledleri nasıl bağlayabilirsin?
    1.si Ledleri seri bağlayabilirsin.
    3 adet 3v 20mA ledi seri bağlarsan....Led voltajı 3x3v=9v olur. Çekeceği akım ise değişmez yani 20mA olur.
    2.si Ledleri paralel bağlayabilirsin.
    3 adet 3v 20mA ledi paralel bağlarsak....Led voltajı değişmez yani 3v olur. Çekceği akım ise 3x20mA=60mA olur.
    Buradan çıkan sonuç olarak ledleri seri bağlanmalısın.
    Ne kadar ledi seri bağlayabilirsin? Kaynak voltajının değeri kadar.

12v kaynağa 3v luk kaç ledi seri bağlayabilirsin. 12v/3v=4 Adet led seri bağlanabilir.(3v 20ma için)
    Led 8 taneyse ...4 erlik iki seri gurup yapıp onlarıda paralel bağlarsın.
    25 metre kablo kullanacaksan voltajın kablo üstündekı kaybınıda göz ardı etmemelisin dc 12 volt yetmez

Çubuk led diyor arkadaş

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    bilende konuşuyo bilmeyende biz çubuk led diyoz arkadaş 3v un hesabını yapmış lütfen alakasız yorumlar yapmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Denizin içinden

Sınır tanımıyorsunuz

45v geçirmiştim denizin içinden karşıya 15 metre kadar cat6 kablo ile küçük bir balıkçı barınağı tarzı birşeydi denizin ortasında, havadan geçirsen gelen gelen tekneler takılabilir bazılarının uzun antenleri vardı 220v zaten tehlikeli bende alttan geçirdim ucuna küçük inverter devresi bağladım 100w 1 lamba 1 uydu alıcısı 1 tane küçük lcd tv çalıştırıyordu. tatil yaptığımız yerin hemen ilerisinde olunca denizin içinden geçirmek sıkıntı olmadı karşılığında balıkçı para vermedi zaten malzeme ondandı para yerine pazardan alsan 100 lira değerinde balık vermişti 3 kasa kadar 1 kasa hamsi 2 kasa karışık zaten o sene hiç balık almadım

Denizin içinden derken kaç metre derinlikten gitti kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

Denizin içinden derken kaç metre derinlikten gitti kablo

en derin nokta 10 metre civarındaydı normalde o kadar derin bir kıyı değil ama dalgakıran var arkasında liman liman olduğu için anında derinleşiyor.

el yapımı hava pompası olunca bu imkan oldu yoksa mümkün değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.