2 AY SONRA MALUM HAVALAR SOĞUYACAK VE DOĞALGAZ İLE ISINACAĞIZ. BİZDE HENÜZ YENİ TAKTIRDIK KOMBİYİ. ARİSTON CLAS PREMIM 24KW. ŞİMDİ SORUN YAKIT SARFİYATINDA. YOĞUŞMALI OLMASI AVANTAJ AMA ISI KAYBINI NE DERECE ÖNELEYEBİLİRSEM, MAKİNA O DERECE YOĞUŞMA YANİ TASARRUF YAPACAKTIR. BU SEBEPLE BİLDİĞİMZİ TASARRUF ÖNLEMLERİMİZİ PAYLAŞALIM.
BENİM AKLIMDAN GEÇENLER, ARAŞTIRDIKLARIM:
-KAPI VE PENCELERİN KİLİT MEKANİZMALARINI DAHA SIKI YAPTIRMAK(KAPANDIĞI HALDE HAVA SIZDIRIYOR) VE ETRAFLARINDAKİ LASTİKLERİ DEĞİŞTİRMEK. -BİNAYA MANTOLAMA YAPTIRMAK(SENEYE YAPILACAK SANIRIM) -BORULARIN ETRAFINI ALÜMİNYUM FOLYO İLE KAPLAMAK(KENDİ FİKRİM ANCAK NE DERECE ETKİLİ OLUR BİLMİYORUM.)(BİZİM BORUNUN İÇİ CAM ELYAF O SEBEPLE ALİMÜNYUMLA KAPLAMAK İSTİYORUM ÜZERİNE. ÇOK HOŞ BİR GÖRÜNTÜ OLMAYACAKTIR AMA ZATEN BOYACAĞIMIZ İÇİN SORUN OLACĞAINIZI SANMAM) -KOMBİMİZ KAPALI DA OLSA BALKONDA BU SEBEPLE SUYU ISITMADA GÜÇLÜK ÇEKECEKTİR. BUNU ÖNLEMEK AMACIYLA DOLAP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. BARİZ BİR ETKİSİ OLMAZ BİLİYORUM AMA, GENE DE DÜŞÜNCEM BU YÖNDE. -PETEKLERİN ARKASINA KÖPÜK KOYMAK(NEREDEN ALABİLİRİM/KESTİREBİLİRİM BİLMİYORUM AMA SORUP SORUŞTURACAĞIM)
BENİM AKLIMDAKİLER ŞİMDİLİK BUNLAR. SANIRIM BUNLAR UYGULANIRSA %25-35 ARASI TASARRUF EDEBİLİRİM. BELKİ DAHA FAZLA.
BİRDE, KOMBİ-TESİSAT TEMİZLİĞİ/TASARRUF SIVILARI ADI ALTINDA ONLARCA ÜRÜN VAR. BUNLARI DA DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA BİLMEDEN ETMEDEN DEĞİL. FORUMDA KULLANAN FORUMDAŞ VAR MI ACABA BU TİP ÜRÜNLERİ? FAYDASINI/ZARARINI GÖREN?
BAŞKA ÖNERİLERİ DE SİZLERDEN BEKLİYORUM Kİ HERKESİN, HERKESE FAYDASI OLSUN FORUMUMUZDA
yok mu farklı veya daha mantıklı önerileri olan?
valla benim tek aklıma gelen kombici arkadaşın dediği en yakın peteğin vanasını çeyrek tur açıp en uzaktakinide sonuna kadar açıp
aradakileride kademe kademe ayarlamak 1 tur 2 tur gibi
ben 2 peteğin arkasına koydum folyolu köpük
istanbul maltepede bi yalıtım malzemesi satan yerden aldım
ama baya zor buldum
geçen sene 10 liraya almıştım tanesini
quote:
Orijinalden alıntı: JackDaniels
valla benim tek aklıma gelen kombici arkadaşın dediği en yakın peteğin vanasını çeyrek tur açıp en uzaktakinide sonuna kadar açıp
ama baya zor buldum
vana işi ilkginç geldi. faydası oldu mu bari hocam?
bende henüz köpük bakmadım da bulucaz bir yerlerden.. yani umarım
Kapo ve pencere izolasyonunu iyi yaptir. Surekli oturdugunuz odalara ic mantolama yaptirabilirsin. Borularin arasini aluminyumla kaplamanin bi faydasi olmaz, o borular da sonucta evin icinden geciyor ve evi isitiyor. Kombi icin dolap alma, zaten kapali alanda, ayrica kombinin temiz hava almasi gerekli. Peteklerin arkasina kopuk koymanin bi faydasi olacagini dusunmuyorum. Mantolama ve pencere izolasyonu yaparsan evin durumuna gore yuzde 20-30 arasi tasarruf edersin. Turkiyede klima ile isitma dogalgazdan daha karli oluyordu.
Kapo ve pencere izolasyonunu iyi yaptir. Surekli oturdugunuz odalara ic mantolama yaptirabilirsin. Borularin arasini aluminyumla kaplamanin bi faydasi olmaz, o borular da sonucta evin icinden geciyor ve evi isitiyor. Kombi icin dolap alma, zaten kapali alanda, ayrica kombinin temiz hava almasi gerekli. Peteklerin arkasina kopuk koymanin bi faydasi olacagini dusunmuyorum. Mantolama ve pencere izolasyonu yaparsan evin durumuna gore yuzde 20-30 arasi tasarruf edersin. Turkiyede klima ile isitma dogalgazdan daha karli oluyordu.
Klima yanlız havayı ısıtır ve soğutur. Cisimleri ısıtmaz ve soğutmaz klima kapandığı anda ortamın havası kısa bir süre sonra eski düzeyine gelir. Kombi ve kalorifer ile yapılan ısıtmada hem hava hem cisimlere ısı kazandırır.Bu yüzden daha konforlu ısıtma yapar. Tasarruf için kombinin evde olmadığınız saatlarde bile ortamın en az 18-20 derece olacak şekilde çalıştırılması ile olur. Ayrıca tüm oda ve banyolarda kullanılmalıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: grandprix
quote:
Orijinalden alıntı: ata1606
Klima yanlız havayı ısıtır ve soğutur. Cisimleri ısıtmaz ve soğutmaz klima kapandığı anda ortamın havası kısa bir süre sonra eski düzeyine gelir. Kombi ve kalorifer ile yapılan ısıtmada hem hava hem cisimlere ısı kazandırır.Bu yüzden daha konforlu ısıtma yapar. Tasarruf için kombinin evde olmadığınız saatlarde bile ortamın en az 18-20 derece olacak şekilde çalıştırılması ile olur. Ayrıca tüm oda ve banyolarda kullanılmalıdır.
Alıntıları Göster
Isitmada onemli olan verilen isidir, klima havayi isitir hava da gider odadaki cisimleri isitir. Kombi ve kaloriferin verdigi isinin uzun sure kalmasinin nedeni petekte ve borularda biriken sicak sudur. Isitmanin kaliteli olmasi icin petek veya boru sistemi kullanilmasi lazim(kombi veya kalorifer tipi isitmalarda oldugu gibi)
quote:
Orijinalden alıntı: photo_canon1
quote:
Orijinalden alıntı: JackDaniels
ama baya zor buldum
vana işi ilkginç geldi. faydası oldu mu bari hocam?
bende henüz köpük bakmadım da bulucaz bir yerlerden.. yani umarım
bilmem olmuştur herhal
bu işin mantığı soğuk suyun hemen kombiye dönmesini engelleyip
kombinin sürekli devreye girmemesini sağlamakmış
mutfak peteğini bu yüzden kapapttım tam dibinde olduğu için
sonundada komple iptal ettim hem yer kaplıyor hemde kombi mutfakta olduğu için zaten sıcak oluyor
buda tasasrrufa yöneltiyordur sanırım
12 yıldır kullanıyorum kombiyi
şuana kadar ödediğim en yüksek fatura 140tl dir
salonu kullanmadığımız için kapalıdır ve çok soğuk akşamlar hariç yattığımızda kombiyi kapatırız
Bence en güzel az yakma yöntemi kışın kombiyi kapatmamak kombiyi minimum seviyedede olsa çalışır vaziyette durması çünkü kombi kapatıldığı zaman ev doğal olarak soğuyor ve aşırı soğuduğu için kombi açıldığı zaman evi uzun sürede ısıtıyor veya çabuk ısıtsın diye derecesi artırılıyor bunun içinde doğal olarak gaz baya bir fazla yakılmış oluyor.
valla ben 12 senedir bu yöntemi uyguluyoırum ve dediğim gibi bugüne kadar ödediğim en yüksek rakam 140 tl
varsa sürekli yakarak daha az ödeyen bişey diyemem açıkçası
konumuz amacına hizmet ediyor.. umarım çok daha faydalı şeyler daha paylaşırız..
quote:
Orijinalden alıntı: photo_canon1
konumuz amacına hizmet ediyor.. umarım çok daha faydalı şeyler daha paylaşırız..
@photo_canon1 kombi öneri sayfasında özel mesajla size yardım amacıyla bir çok öneri yapıldı kaç tane başlık açtınız hepsine cevap yazıldı sonrasında deneyimlerinizi ve tercihlerinizi soru sorduğunuz alanlara yazmanızı beklerdik. Nasıl karar verdiniz neden karar verdiniz hangi cihazı tercih ettiniz biliyorsunuz sizin gibi kafası karışmış cihaz marka modeli içinde bunalmış insanlara yardımcı olmak gerekiyor. Ne yazıkki cevabını alan tercihini yapan arkasına bile bakmıyor çünkü başka insanlar kimsenin umrunda değil.
quote:
Orijinalden alıntı: yeniceri
@photo_canon1 kombi öneri sayfasında özel mesajla size yardım amacıyla bir çok öneri yapıldı kaç tane başlık açtınız hepsine cevap yazıldı sonrasında deneyimlerinizi ve tercihlerinizi soru sorduğunuz alanlara yazmanızı beklerdik. Nasıl karar verdiniz neden karar verdiniz hangi cihazı tercih ettiniz biliyorsunuz sizin gibi kafası karışmış cihaz marka modeli içinde bunalmış insanlara yardımcı olmak gerekiyor. Ne yazıkki cevabını alan tercihini yapan arkasına bile bakmıyor çünkü başka insanlar kimsenin umrunda değil.
@yeniceri, henüz kombiyi ve tesisatı kulanmadık. tesisat çekildi kombi kuruldu ancak açılmadı zira henüz gaz yok 1 ayı bulacağı söylendi ana kolon hattının yapılması çaılması vs bu sebeple birşeyler yazmadım. ne diyeyimki, ariston clas premium 24kw aldım aldım görüntüsü, tipi güzel mi diyeyim? meraklanma, kombiyi kullandıktan sonra ariston konusu da açacağım gerekirse orada aristoncular toplanırız. ama önce biraz tecrübe edinmek, kullanmak gerek.
güzel konu mesajım bulunsun
haydi.. yok mu farklı fikri(fikirleri) olan forumdaş?
Benim fatura 250 tl geldi gecen kış. Ev yeni. Yalitimlidir sanirim. Kombi sistemine su dışında başka geç soğuyan bir sıvı konulamiyormu acaba. Yoksa batacam bu gidişle
petek arkası ısıcamlar koçtaşta vardı diye biliyorum.