Seçimlerimi birkaç taneye indirdim. İnternet'ten fiyat bakıyorum. N11, HepsiBurada, "encuzu" siteleri gibi yerler arasında 250-300 TL fark var. Bir de tabii bayi fiyatları var ki bunlardan da fazla.
Evde abonelik/sayaç falan yok. Anladığım şu işlemler yapılacak (sırasını bilmiyorum):
Kombi alınacak (Internet, hipermarket ya da Bayi?)
Proje hazırlanacak, onaya verilecek (yetkili mühendislik bürosu?)
Proje gereği havalandırmalar falan halledilecek (servis? usta?)
İnternet fiyatları gayet iyi görünüyor. Sonra da hipermarket fiyatları geliyor. Ama tüm diğer işler bize kalıyor anladığım.
Bayiden alsak tüm bunları makul fiyata hallediyor mu? Yoksa İnternet'ten ucuza alıp başka bir firmaya mı hallettirmek lazım? Bir yığın başka iş varken bu kadar işle uğraşmak bunalttı beni...
Özetle toplam satın alma maliyeti hangi yöntemde daha makul olur?
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
Kombi internetten alınabildiği gibi Tek elden bayiden alınabilir Bayide tek elden bütün işlemler yapılır (kombi montajı,proje çizilmesi,gazın açılması ve en son kombinin garantisinin başlatılması) burada dikkat edilecek tek nokta bayinin proje çizmeye yetkili firma olması Netten kombi aldığınızda kombiyi önce monte ettireceksin montajı herhangi bir tesisatçı yapabilir Burada önemli olan proje çizilmesi bunun için bir firmayla anlaşmanız lazım Projeniz çizildikten sonra herşey çok kolay ,igdaş projenizi onaylar,igdaşın elemanı eve gelip gazınız açılır ve hangi marka kombi aldıysanız size bile telefonla randevu alırsınız servis eve gelip kombinin garantisini başlatır Netten kombi alan arkadaşlar genelde bir yandan igdaş yetkili firma bulup anlaşıyor Nette satılan kombiler spot piyasa olduğu için bayilerlele fiyat farkı olabiliyor