Şimdi Ara

Kombi servisi açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
10.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbulda kombi tamiri eğitimi veren bir firmadan eğitim aldıktan sonra yetki belgesini alıp kombi tamiri yapan firmada da çalışıp yeterli seviyeye ulaştığımı düşündükten sonra özel kombi tamiri servisi açmak istiyorum. Kombilerle bilgim sınırlı sayıda. Kendi kombimin ntc ve akış tribünü değiştirdim. 2 defa da kart tamiri için kartını söktüm. Elim biraz yatkın bu işlere ama bilgim cok yok. Başarılı olabilirmiyim. Fikirleriniz nelerdir. 2 ustayı biliyorum. Kombi ile forumda yazılanları okumaya başladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En nefret ettiğim insan kombicilerdir

Açık ara en karlı sektör 2 vida sıkıp 50 lira alan bir bakım diye 2 dk vida gevşeten bir meslek ve 100 lira ortalama birde en sıkıntılı zamanlarda bozulur. Muhtaç kalırız ama bence olma helal kazanç olarak görmüyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol kardeşim. Tavsiyen için . Ben de bu konuda muzdaribim. 15 tl lik parca için 300 tl aldı

• Aynen hocam geçen kış demirdöküm kombim arıza yaptı.Servis pompayı 3 yollu vanayı ve vana motorunu değiştirdi.sorun yine devam etti çıkardı kartı saç kurutma makinasıyla 5 dk ısıttı kombi çalıştı.300tlye maloldu tamir.Aradan 2 ay geçti servisin taktıgı 3 yollu vana akıtmaya başladı çok geçmeden vana motorunu yaktı.Bende servisin bozuk diye çıkardıgı eski motoru taktım 2 gün idare etti çalışıyodu oda sızıntıdan dolayı bozuldu.Sonra servisin çıkardıgı vanayı,contalarını yenileyip yerine taktım gidip vana motoru aldım 70 80 tl gibi bi fiyata Sorunsuz kullanıyorum ^3 yıldır servise verdiğim parayla yeni bi kombi alabilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

En nefret ettiğim insan kombicilerdir

Açık ara en karlı sektör 2 vida sıkıp 50 lira alan bir bakım diye 2 dk vida gevşeten bir meslek ve 100 lira ortalama birde en sıkıntılı zamanlarda bozulur. Muhtaç kalırız ama bence olma helal kazanç olarak görmüyorum

Yanlış anlamayınız ancak ben de bu yaklaşımı anlayamıyorum. ''Madem Basit 2 vidaymış sadece, neden kendiniz yapmadınız o halde?'' diye sormazlar mı?

Ben bu iş üzerinden haksız kazanç elde edenler ile bu işe gönül veren, işinin hakkını veren ustalarımızı ayırmak gerektiğini düşünüyorum.

Siz burada o iki vida ile 100TL aldı diye eleştirdiğiniz, en azından bir emek veren sektörü eleştirirken, oturduğu yerden para kazanıp, bana sadece bir tane kapıyı anahtarla açıp, ''Burası duvar burası kapı burası pencere'' diyen emlakçıya verdiğim 3250TL nin hesabını kimden soralım o zaman?
    Zerre kadar emek yok, zerre kadar yatırım yok, tahsile gerek yok, ihtisasa gerek yok. Aç kapıyı al parayı. O halde benim de ''En nefret ettiğim insanlar emlakçılardır'' demem gerekir.

Veyahut SPOTÇU denilen bir mantık var, Sıkışan insanların malına akbaba gibi çöreklenip, buzdolabını 100Tl ye alıp kapının önünde ilaçla yıkayıp 700TL ye satan ''Abi ben de senden 100 e alıp 150-200 e satacağım'' diye utanmadan yalan söyleyenler var ülkede. Yalvar yakar 50TL ye zor sattığım Pioneer oto teybi 2 gün sonra aynı adamın tezgahında 250TL ye gördüğüm günleri bilirim ben.

Şimdi ülkede bu tipler varken siz en azından bu işe emek vermiş, sizin ayağınıza kadar gelip sorununuzu çözmüş adamın yaptığı işi küçümseyip bir de olayı nefret boyutuna taşımışsınız hocam.

Farkında mısınız bilmiyorum ama, Bu işin içinde olanlar bilir ki artık ülkemizde USTA yok, olanlar bu yaklaşımlardan bıktığı için işlerden elini eteğini çekmiş durumda.

Diyeceğim o ki bunlar iyi günlerimiz, yani bu konuyu açan arkadaş gibi girişimcilere bence destek olmak lazım üstadım.

• Ado kullanıcısına yanıt
    güzel analiz kardeş
  • Sagol kardesim. Yorumun için. Serbest meslek isteyen istediği fiyatı ceker. Sözlerde yalan dolan yoksa. Benim yasadıgım olayda sadece ntc degişiklğyle iş hallolacakkken adam saglam anakartı değişecekmdemişti. Neyseki üçkagıtcılığı ben de yeni iş fikri oluşturdu. Suan uşak ta oturuyrum. İstanbul da cok yaygın özel kombi tamir bakım. Ama uşak ta cok göremedim. 2 3 firma var. Sizce sansım nedir. Suan kış a giriliyor. Kombi işleri artıyor. Kursa gitmek faydalı olur mu. Yoksa istanbulda bir firmada calışmak mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usakkombi U kullanıcısına yanıt
    Hocam benim şahsi dusuncem, ekmek pisirmek firinda ogrenilir :)

• Ado kullanıcısına yanıt
    Çok iyi anlatmışsın abi helal olsun
  • Kombici geldi beyler dagılın  

DUMANOĞLU ELEKTİRİK & ELEKTRONİK

ARIZA & BAKIM SERVİSİ

dumanoğlu & usta teknik kombi

0 553 173 72 69

buyukçekmece/ istanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhandumanoglu -- 2 Mart 2023; 12:49:5 >
  • Merhaba arkadaşlar

Elektrik işyeri açma ustalık belgesi vs belgelerim.var çalışma geçmişim.var liseden elektrik önlisans Myo elektrik diplomalarım var bunlar ile kombi tamir veya satış vs servisi açabilir miyim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.