aklıma kombilerin ısınmasıyla ilgili birkaç soru takıldı malum havalar soğudu ev ısınmıyor...
1) kombi su basıncı 1 ila 2 arasında olması gerektiğini biliyorum ama aklıma şu soru takıldı basınc en yüksek değerde olursa dahamı falza yakıt yakarız yoksa düşük mu olursa....
2) basıncı düşük olursa kombi sürekli çalışırmı? sürekli çalışırsa dahamı fazla yakıt yakar (eğer sürekli yanıyorsa ısı derecesini düşük yaparsak dahamı az yakıta daha iyimi ısınırız)????
3) peteklerin altındaki su çıkış vanasını kısarsak su devir dayımı daha az olacağından kombi sürekli çalışır... bu durumda daha az dereceye ayarlarsak kombiyi sürekli aynı ısıyı vererek hem ısı hemde yakıt tasarrufu sağlayabilirmiyiz????
daha fala olursa kombiye zarar verir ve peteklerinde basınca dayanamaz yakıt vs etkilemez sanırım
vanayı kısabilirsin
ama kademeli kısmalısın
kombiye en yakın olanı en fazla kısıp en uzaktakini sonuna kadar açarak ayarlanalısın
Bizim kombide (Viessman) 3 bara kadar çalışabileceği yazıyor. İlla ki şu barda tut yazmıyor kılavuzda.
Ben genelde 1,5 civarı tutuyorum. Ancak 15-20 günde bir yarım bar düşüyor nedense. 1'e yaklaşınca biraz su basıyorum.
Son katta oturuyoruz, ısı yalıtımı da yok. Geçen hafta biraz yükseltmiştim. Kahvaltı yaparken kontrol ettim, 6 dakika durdu, 11 dakika çalıştı. Normal değil galiba.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme