Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yeniceri

Oda m2 lerinide yazmış olsanız daha iyi olacaktı bu şekilde yeterlimi değilmi anlayamayız.

Cihaz secimi dısında hersey düşündüğüm gibi herhangi bir olumsuzluk yok. Cihazla ilgili şikayetler hep aynı yönde olduğu için sizide uyarmak istedim ama siz araştırıp, tatmin edici cevaplar alarak tercihinizi yaptıysanız sorun yok. Benim aynı fiyat aralığında 3. sırada tavsiye edeceğim bir cihaz yani bu seçim benim önerim değil sizin tercihiniz olmuş olacak. Bunuda hatırlatmak isterim. Umarım herhangi bir olumsuzluk çıkmadan en kısa sürede tüm işlerinizi halletmiş olursunuz.
    Saygılar.

kendim ölçtüm bi kaç cm oynama vardır muhakkak

salon: 3.35 e 6.45 yapılacak petek : 150 ye 60 iki adet
    oturma odası : 3.16 ya 4.48 yapılacak petek : 120
    çocuk odası: 2.15 e 3.45 yapılacak petek : 90
    yatak odası: 3.23 e 4.30 yapılacak petek :120

antre banyo mutfak wc nin metrekareleri tam olarak bilmiyorum.
    eca confeo seçmemdeki en büyük etken forumlarda okudugum olumlu yorumlar.alev modüllü vs. die bişeylerden bahsett birde satıcı diger hermatiklere göre biraz daha tasarruflu oldugunu söyledi ses olayını açıkcası pek araştırmadım ama normal mutfakta bir buzdolabından fazla ses çıkarmadıgı sürece sorun olucagını sanmıyorum:)

• [ .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:11:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

............................
    hediye olarak gaz alarm cihazı takılacak termostat önermedi kullanımı için bence biraz alış kombi kullanımına dedi:D
    .....................

Madem bu kadar basit bu iş, o zaman gaz alarmı yerine oda termostatı taksın. Oda termostatını önermemesi için "kombi kullanımına alışmayı" gerekçe göstermesi mantıklı bir açıklama değil.
    1- O zaman kombiyi örneğin, 45 derecede çalıştıracaksınız. 36 derecede açılacak, 45 derecede kapanacak. Kombi suyu sıcaklığına göre sürekli bu tekrar edecek.
    2- Oda termostatı (modülasyonlu) takıldığında ise örneğin 50 derecede çalıştıracaksınız. Yine 36 derecede kapanacak ama gerekmediği takdirde 45 i geçmeyecek. İstenilen oda sıcaklığına göre kombi ısısını ve alev boyutunu ayarlamaya= modülasyon diyoruz.
    Kombinin yukardaki 2 maddeden; istenilen oda sıcaklığına ulaştıktan sonra gerekmeyen kombi çalışmasını önlemesi mi, kombi içindeki suyun sıcaklığına göre sürekli çalışması mı daha tasarruflu ve daha mantıklı?
    Buna göre oda termostatının gerekip gerekmediğine siz karar verin. Ben size bu işi kolaylaştırayım. Neden oda termostatı önermediğini daha net anlayacaksınız.
    Bu Forumdan birkaç ECA Confeo Plus kullanıcısından örnek vereyim.
    Oda termostatı mağdurları

"Arkadaşlar ECA kombim var babamlarda ve abimdede ...

Bendeki ECA Confeo Premix S Yoğuşmalı kombi kendime Modülasyonlu bir oda termostatı arıyorum, ecanın kendi sattığı modülatör kombinin dörtte biri fiyatına. Bu fiyat fahiş geldiği için piyasada bu kombiye uygun değişik modeller varmı merak ediyorum.
    (http://www.kombi.com/urun.php?prod=E.C.A-Modulasyonlu-Haftalik-Program-saatli-oda-termostati-grubu-(-Scom-)-0--10015)

Babam ve abimdeki kombiler ECA Confeo Plus Hermetik Düz kombi onlarada iki adet programlı termostat alacağız. Bunlara alternatif ve uyacak marka varmı?

Arkadaşlar bu kombilerden olupta termostat kullananlar veya bu konuda bilgisi bulunanlar varsa cevaplarını dört gözle bekliyorum."
    --------------
    "@minnik bende aynı konuyu merak ediyorum, soruna çare bulabiln mi
    kablosuz en ucuz model 372-TL, ECA sitesinde 212 EURO !!!
    E.C.A Kombi Haftalık Program Saatli Dijital Oda Termostadı 155-TL, ECA Sitesinde 89 EURO !!! üstelik modilasyon yok
    E.C.A Modülasyonlu Program Saatli Oda Termostatı Confeo ve Forfius plus 166-TL, ECA Sitesinde 83-EURO , sanırım confeo premix ile uyumlu değil
    Başka bir masrka kablosuz termostat (general diye bir ürün var araştırdığım kadarıyla) confeo premix ile uyumlu mu ? "

SOnuçta bana göre; ECA modülasyonlu oda termostatı fiyatları uçuk, ondan "kullanmaya alışın" diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 14 Şubat 2011; 0:18:42 >

• @.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:11:32 >
  • aynen öyle yeniceri salondaki petek dagılımı malesef yer sorunu yüzünden öyle oldu yani şöyle salona açılan 3 kapı var ve birini tam antreden kapı girişinin hemen sağına yaptırıcam diğeri cam altı mobilyaları koyacagımız yerlerle petek yerleri malesef sorun yaratıyo biraz. peteklerin bağlanması için bişeyler söyledi ama tam anlayamadım açıkcası pek irdeleyemedimde araya başka laflarda girdi sordum unutmayı kromaj konveksiyonel vs. bişiler dedi petegin yanından çıkıcak ince bir kromaj filan dedi burasını pek anlamadım yalan söylemiş olmayım şimdi:D

bakalım hayırlısı artık açıkcası tesisat döşenip üstüne parke ve fayansla kaplatıp sonrada bir sorun çıkıp tekrar kırma dökme işi olmadıkca çok sorun etmem petekdir kombidir sonuçta sonradan değiştirebilirim benim için en önemli şey şuanda tesisat döşenirke yapıcakları işçilik ve kaliteli malzeme kullanmaları termostat,petek v. bunlardan verim alamazsam ilerde 1-2 yada 3-4 yıl sonra tekrar değişim yapabilirim ama diyelimki bir sızıntı oldu tesisatta ve parkeleri mahvetti alt kata su kaçtı vs. işte o zaman bu çok can sıkıcı olur şuan için en çok buna dikkat ediyorum malesef:(mobil sistem olucagından sanırım 6-7 boru yanyana gidicek biraz bundan korkuyorum.

ayrıca önerilerin için ne kadar tşk etsem az çünkü oksijen bariyerli ve kılıflı boruyu burdan öğrendim genelde bunu söylemeyince hiç sormuyorlarda ve basit borular kullanılıyor gerçi takılırken yine başında durmam gerekicek:)

doğalgaz ve su tesisatından sonra elektirik tesisatı yapıcam ondan sonra fayans duvarlar alçı sonra parke sonra kapı yani anlıycagınız 2-3 ay sürecek bir maratona ilk dogalgazla girmiş bulunuyorum:)

• Üstad, Honeywell mi üretiyor tam bilmiyorum ama bazı fiyatları vereyim. Kablosuz modülasyonlu oda termostatı indirimli 374 TL. Tek kelimeyle fahiş. İnsanlar bundan rahatsız. Bu nedenle başta yapılacak pazarlıkla en azından kablolu modülasyonlu oda termostatı taktırılması ucuza gelmiş olur. Yoksa arkadaşımız bir süre buna cesaret edemez.
    ECA kablosuz oda termostatı fiyat

Bu konuda başka yerde yazdıklarım da aşağıda.

""Bu kablosuz termostat sizin için niye bu kadar önemli bilemiyorum? Daha verim alacağınız model kablolu olandır. Kablosuza vereceğiniz bir dolu para yerine 184 TL lik olanı alın, 50 TL ye de monte ettirin. Montaj için kombinin hemen arkasındaki yada en yakın yan duvarından yan odaya yada ilk koridora tek bir delik açılır. 1,5-2 metrelik kabloyla bağlanır. Kablo görünmez bile ve çok daha sağlıklı çalışır. Ben bu şekilde yaptırdım ve kablo görünmüyor. Hatta nerden geçeceğini ben söyledim ustaya. O da matkapla deldi ve yarım saat içinde montajı tamamladı. Kablosuz sistemde diğer kaynaklarla karışma riski yanında yine de montaj için bir bilenden yardım almak gerekir. Tercih sizin.
    Bence aşağıdaki linkte olan modeli confeo plus için alın ve monte ettirin. Site güvenilirdir.
    ECA Confeo Plus'a uygun termostat
    Kablosuz orjinal oda termostatını çok isterseniz 387 TL indirimli fiyatta var.
    7006 902 046 ECA Kablosuz Oda termostatı""

Yazdıklarımın linki

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:12:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Üstad, Honeywell mi üretiyor tam bilmiyorum ama bazı fiyatları vereyim. Kablosuz modülasyonlu oda termostatı indirimli 374 TL. Tek kelimeyle fahiş. İnsanlar bundan rahatsız. Bu nedenle başta yapılacak pazarlıkla en azından kablolu modülasyonlu oda termostatı taktırılması ucuza gelmiş olur. Yoksa arkadaşımız bir süre buna cesaret edemez.

""Bu kablosuz termostat sizin için niye bu kadar önemli bilemiyorum? Daha verim alacağınız model kablolu olandır. Kablosuza vereceğiniz bir dolu para yerine 184 TL lik olanı alın, 50 TL ye de monte ettirin. Montaj için kombinin hemen arkasındaki yada en yakın yan duvarından yan odaya yada ilk koridora tek bir delik açılır. 1,5-2 metrelik kabloyla bağlanır. Kablo görünmez bile ve çok daha sağlıklı çalışır. Ben bu şekilde yaptırdım ve kablo görünmüyor. Hatta nerden geçeceğini ben söyledim ustaya. O da matkapla deldi ve yarım saat içinde montajı tamamladı. Kablosuz sistemde diğer kaynaklarla karışma riski yanında yine de montaj için bir bilenden yardım almak gerekir. Tercih sizin.
    Bence aşağıdaki linkte olan modeli confeo plus için alın ve monte ettirin. Site güvenilirdir.

Yazdıklarımın linki

sserin ustalar geldiğinde termostat olayını tekrar sorucam yaptırabilirsem yaptırıcm.kullanmayı bilmiyorum bu konuda pek araştırmada yaptırmadım açıkcası ama yarın bu konuyuda araştırıcam teşekklürler bilgiler için.

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:12:32 >
  • quote:

quote:

Üstad, Honeywell mi üretiyor tam bilmiyorum ama bazı fiyatları vereyim. Kablosuz modülasyonlu oda termostatı indirimli 374 TL. Tek kelimeyle fahiş. İnsanlar bundan rahatsız. Bu nedenle başta yapılacak pazarlıkla en azından kablolu modülasyonlu oda termostatı taktırılması ucuza gelmiş olur. Yoksa arkadaşımız bir süre buna cesaret edemez.

Yazdıklarımın linki

sserin ustalar geldiğinde termostat olayını tekrar sorucam yaptırabilirsem yaptırıcm.kullanmayı bilmiyorum bu konuda pek araştırmada yaptırmadım açıkcası ama yarın bu konuyuda araştırıcam teşekklürler bilgiler için.

Termostat kullanmak, kombi kullanmaktan kolaydır. Başka bir yerde yazdıklarımın ilgili bölümünü aşağıya alıyorum. Okursanız size de yararı olacaktır. Mutlaka taktırın, sonra taktırmak daha masraflıdır. Montajda talep ederseniz; fiyatta indirim yaparlar, montajından para almazlar.

""Modülasyonlu yada modülasyonsuz oda termostatının önemli bir diğer yararı da şudur; termostatsız kullanımda, örneğin kombinizi 50 derecede sürekli yakıyorsanız ( örnek; gündüz en yüksek +8 geceleri en düşük -3) gündüzleri dış ısı yükselse de, kombi suyuna göre açma kapama yapacağı için iç ısı artmaya(örneğin 29-30 dereceye) devam eder. Bunu önleyemezsiniz. ANcak akşamları istediğiniz ısıya (22 derece) geldiğini varsaysak bile çok geç saatlerde 18 dereceye bile düşmesini engelleyemezsiniz. Bunu önlemek için sürekli kombi ısısı ile oynamanız gerekecektir. Buna rağmen iç ısı değişimlerini azaltmanın imkanı olamaz. Tasarruflu kullanma söz konusu değildir. Gereksiz yere yakıt harcarsınız ve gündüzleri gerekmediği halde yükselen ısıya engel olamazsınız. Yada kombi ısısı ile sürekli oynayarak (tabi günlük çalışmadan buna zamanınız yeterse) kombi uzmanı kesilirsiniz. Bütün bu gereksiz koşuşturmaya veya fazla yakıt harcamaya son vermek için modern bir kullanıcının oda termostatı ile tanışması zorunludur.
    Herkesin sorduğu bir diğer soru; oda termostatını nereye monte ettirmeliyim? En mantıklı çözüm; kombinin hemen arkasındaki odaya yada ilk koridora tek bir delikle, en fazla 2 metre kablo harcayarak, 1,5 metre yükseğe monte ettirmektir. Bazılarımız " oturduğumuz oda uzak nasıl kontrol edeceğiz" diyebilir. Bunun çözümü ise oda termotatını önce 22 dereceye getirin. Başka bir termometre ile oturduğunuz oda sıcaklığını ölçün. Oturduğunuz odada üşüyorsanız 1 derece daha arttırın, fazla geldiyse 1 derece azaltın. Gerekirse bunu tekrarlayın. 23,5 derecede, 24 derecede, 21 derecede kullanan arkadaşlarım var. Ben akşam hava karardıktan sonra 23, yatarken 22 derecede kullanıyorum. Daha farklı kullanımlarım da oldu. İhtiyacınıza göre değiştirin. ""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 14 Şubat 2011; 3:58:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xelon

Sağolun üstatlar.

Peki, sistemin kolektörlü olması yoğuşmalı kombinin performansına etki etmez mi? Sizin gibi üstatlar daha iyisini bilir ama sıcak su tesisatın tamamını dolaşmadığı için yeterince soğumayacak. Madem yoğuşmalı kombiler dönüş suyunun mümkün olduğu kadar soğuk olmasını bekliyor, kolektörlü sistemlerde kullanılması saçma olmaz mı?

Aslında benim kafamda hep yoğuşmalı kombi almak vardı ama gereksiz yere parayı çarçur etmeyelim. Bu arada borunun tam modelini bugün-yarın öğreneceğim.

Bu bilgiyi nerden aldınız bilmiyorum ama yanlış bir bilgi herhangi bir sorun olmaz. Siz tesisat durumunu netleştirin sonra karar verirsiniz petek boyunu 6.5mt 7 metre seviyesine getirmeniz faydanıza olacaktır. Sizin yoğuşmalı yada konvansiyel kombi almanız bize bir fayda getirmeyecek sizi olası bir mağduriyetten korumak için bu bilgileri paylaşıyoruz sizde bu yazdıklarımızı bu doğrultuda değerlendirin. Eski petekleri verip yenisini alma fikrini satıcıyla paylaşın en azından maliyeti indirme şansınız olur. Yoğuşma için gerekli olan dönüş suyu sıcaklığı kombilerin marka ve modellerine göre farklılık göstermekte ama örnek buderusta 40/50 dönüş suyu sıcaklığı 45-55 c gibi bir kazan suyu sıcaklığına denk gelmekte dolayısıyla peteklerin soğuk olması diye bir şey söz konusu değil. Baca gazı sıcaklığı 54c üstüne çıktığı taktirde yoğuşma gerçekleşmeyecektir petek boyunu bir miktar uzun tutmanın temel esprisi nispeten daha düşük secilecek olan kazan suyu sıcaklığının ortamı yeterince ısıtmasını sağlamak. Söylenildiği gibi 10 15mt petek olması diye birşey söz konusu değil yani sizin sahip olduğunuz m2 için bu değer gerekli değil her ortam için bu değişmekte ama minimum petek boyu 6.5 mt civarında olması uygundur diyebiliriz.

Arkadaşlar tesisatta kullanılan boru daha önce söylediğim gibi vespo markaymış ama tam numarasını öğrenemedim. Sadece folyo kaplamalı olduğunu söylediler. Ayrıca yoğuşmalı kombiler için uygun olmadığını hermetik kullanmamızı söylediler. Mecburen hermetik alacağız artık.

Hermetik olarak daha önce sserin'in önerdiği Buderus 052 var aklımda. Bu model haricinde Buderus, Vaillant, Viessmann'dan önerebileceğiniz bir model var mı?

• quote:

quote:

quote:

Yazdıklarımın linki

Termostat kullanmak, kombi kullanmaktan kolaydır. Başka bir yerde yazdıklarımın ilgili bölümünü aşağıya alıyorum. Okursanız size de yararı olacaktır. Mutlaka taktırın, sonra taktırmak daha masraflıdır. Montajda talep ederseniz; fiyatta indirim yaparlar, montajından para almazlar.

""Modülasyonlu yada modülasyonsuz oda termostatının önemli bir diğer yararı da şudur; termostatsız kullanımda, örneğin kombinizi 50 derecede sürekli yakıyorsanız ( örnek; gündüz en yüksek +8 geceleri en düşük -3) gündüzleri dış ısı yükselse de, kombi suyuna göre açma kapama yapacağı için iç ısı artmaya(örneğin 29-30 dereceye) devam eder. Bunu önleyemezsiniz. ANcak akşamları istediğiniz ısıya (22 derece) geldiğini varsaysak bile çok geç saatlerde 18 dereceye bile düşmesini engelleyemezsiniz. Bunu önlemek için sürekli kombi ısısı ile oynamanız gerekecektir. Buna rağmen iç ısı değişimlerini azaltmanın imkanı olamaz. Tasarruflu kullanma söz konusu değildir. Gereksiz yere yakıt harcarsınız ve gündüzleri gerekmediği halde yükselen ısıya engel olamazsınız. Yada kombi ısısı ile sürekli oynayarak (tabi günlük çalışmadan buna zamanınız yeterse) kombi uzmanı kesilirsiniz. Bütün bu gereksiz koşuşturmaya veya fazla yakıt harcamaya son vermek için modern bir kullanıcının oda termostatı ile tanışması zorunludur.
    Herkesin sorduğu bir diğer soru; oda termostatını nereye monte ettirmeliyim? En mantıklı çözüm; kombinin hemen arkasındaki odaya yada ilk koridora tek bir delikle, en fazla 2 metre kablo harcayarak, 1,5 metre yükseğe monte ettirmektir. Bazılarımız " oturduğumuz oda uzak nasıl kontrol edeceğiz" diyebilir. Bunun çözümü ise oda termotatını önce 22 dereceye getirin. Başka bir termometre ile oturduğunuz oda sıcaklığını ölçün. Oturduğunuz odada üşüyorsanız 1 derece daha arttırın, fazla geldiyse 1 derece azaltın. Gerekirse bunu tekrarlayın. 23,5 derecede, 24 derecede, 21 derecede kullanan arkadaşlarım var. Ben akşam hava karardıktan sonra 23, yatarken 22 derecede kullanıyorum. Daha farklı kullanımlarım da oldu. İhtiyacınıza göre değiştirin. ""

Neden 2 mt?
    Kombimizi [BOSCH Exclusive - ZWC 24-3 MFA (B1 RDW 2481 H)] monte ederken hediye olan oda termostatını [BOSCH FR10] da 20 metre kablo çekerek herhangi bir ek ücret talep etmeden monte ettiler. Sorunsuz kullanıyoruz.

• @.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:12:59 >
  • quote:

Arkadaşlar tesisatta kullanılan boru daha önce söylediğim gibi vespo markaymış ama tam numarasını öğrenemedim. Sadece folyo kaplamalı olduğunu söylediler. Ayrıca yoğuşmalı kombiler için uygun olmadığını hermetik kullanmamızı söylediler. Mecburen hermetik alacağız artık.

Hermetik olarak daha önce sserin'in önerdiği Buderus 052 var aklımda. Bu model haricinde Buderus, Vaillant, Viessmann'dan önerebileceğiniz bir model var mı?

Eksik yazmışım, Buderus U052. Bu model haricinde önerebileceğiniz bir marka/model var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Neden 2 mt?
    Kombimizi [BOSCH Exclusive - ZWC 24-3 MFA (B1 RDW 2481 H)] monte ederken hediye olan oda termostatını [BOSCH FR10] da 20 metre kablo çekerek herhangi bir ek ücret talep etmeden monte ettiler. Sorunsuz kullanıyoruz.

Tuvnera, bazı arkadaşlarımız, odadan odaya delik deldirmeyi, kablonun görünmesini estetik bakımdan istemiyor. Kablo görünmesi olmayacağını, tek bir delikle montajın çözüleceğini vurguladım. Bu sözlerin amacı oydu. Siz bunu sorun etmeden taktırmışsınız. İstediğiniz odaya koydurun tabi. ANcak en mantıklısı en yakın oda yada koridora koymaktır. Modern bir kullanıcının er-geç oda termostatı ile tanışması lazım zaten.
    Oda termostatı kullanımından amaç; en soğuk odanın yaşanabilir halde ısınmasına dayanan max termostat ısısını belirlemektir. Bu nedenle, radyatör üstü, lcd-plasma yakını olmasın, mutfak dışında her yere monte ettirebilirsiniz. 20 metre uzağa koysanız da 21 metre uzaktaki(atıyorum) odayı da baz almayacak mısınız? Koyduğunuz odayı örneğin 22 derecede ısıtsanız da, en azından bu uzak odayı örneğin 20 derecede ısıtacaksınız. Yoksa peteklerini kapatmayı mı düşünüyorsunuz(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 15 Şubat 2011; 1:04:51 >

• quote:

quote:

Eksik yazmışım, Buderus U052. Bu model haricinde önerebileceğiniz bir marka/model var mı?

Ciddi bir yabancı Siteyi inceledikten sonra size ECA Confeo Premix de önerebilirim. Oransal hayali % 107,5 verimleri bir tarafa bırakırsak, verimlilik sınıfı A (net % 90 verimlilik) görünüyor. Diğer kullanıcılarının da görüşünü alarak düşünün derim. Fiyatı peşin 1.581 TL. bykombi.com da. Sözünü ettiğim Sİtenin linki ile başka yerde yazdıklarım aşağıda.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

viessman vitopend 100 modeliyle ilgili söylenenler şehir efsanesidir. zamanında 2000 euroya alanlar, çok ciddi kalite farkı olduğunu düşünerek alanların boş beklentilerinin karşılığını veremediği için adı çok yakıyor olmuştur.

Boiler Details SAP2009 annual efficiency SAP2005 seasonal efficiency EST OK
    1 Viessmann: Vitopend 100 Combi : WH1-24kW
    gas : combi : non condensing : wall mounted
    modulating (24.0 - 24.0 kW) 75.3 % 75.3%
    % 75 verim konvansiyonel kombiler arasında muhteşem sayılmasa bile kötü bir verim de değildir. zaten en yüksek verimli konvansiyonel cihaz da sedbuk testlerine bakarsanız % 82 verimli.

Bu memlekette bir şeyin adı çıkmaya görsün.

Şehir efsanesi derken... Bu Forumda aşağıdaki konu başlığında yazan arkadaşlar hayali bir takım şeyleri mi kaleme alıyorlar? Yoksa "beklentilerin ötesinde bir performans beklemeyin, biraz fazla da yakabilir" mi demek istiyorsunuz?
    Sizin verdiğiniz bilgilerin kaynağı olan Siteyi (linki aşağıda) Türkçeye çeviriseniz; A'dan G'ye kadar 7 sınıftaki verimlilik sıralamasına koyulan kombiler içinde E sınıfında sondan 3. baştan 4. sırada. Ortada bile kabul edilmiyor. Bunu şöyle anlatabilirim; örneğin A sınıfında bulaşık (çamaşır yada buzdolabı diye de düşünebilirsiniz) makinası en verimli yada en az yakan kombi olarak kabul edilirse Viessmann E sınıfı. Derecelendirme aralığı (rating band) E sınıfı özetle. Firmaların % 107-109 verimlilik rakamlarına bakmayın. Buna yeniçeri üstad değinmişti. Gerçek anlamda yapılan verimlilik değerlendirmelerinde; % 90 dan fazla verimliliğe sahip olan kombiler A, % 86-90 arası B, % 82-86 C, % 78-82 D, %74-78 E, % 70-74 F, % 70 den az olanlar ise G sınıfı olarak kabul edilmektedir. Yurt dışındaki bu sitelerde reklam kaygısı taşımadan daha ciddi değerlendirmeler yapılır. Bu kombi için aynı Linkte, daha yüksek verimlilikteki kombinin tercih edilmesi gerektiği ifade ediliyor.
    Home Heating Guide Sitesi Linki
    Bu linkte; Viessmann'ın bu modeli yerine (yurt dışında üretilenlerden) Vaillant Ecotec Plus 937(% 91,5 verimli A sınıfı), Vaillant Ecotec Plus 824 (% 91,2 A sınıfı) önerilmektedir. Diğer önerilenler Türkiyede olmayanlar. Bunu şöyle somutlaştıralım da her arakadaşımız bilgi sahibi olsun: 91,5 verimlilikteki kombiyi tercih ederseniz (91,5=100 ise), 74 verimlilikteki (74 ne olur? denklemine göre) kombiye göre ne yakarlar. Bu hesaba göre; Vaillant'ın önerilen modeli aynı koşulda 80 liralık doğalgaz yakarken, Viessmann 100 Liralık doğalgaz yakacaktır. Başka bir anlatımla; tam tamına % 25 daha fazla yakacaktır. Buna göre yılda Viessmann ile 1.600 TL lik doğalgaz yakan bir arkadaşımız, Vaillant'ın önerilen modeli ile 1.200 TL doğalgaz yakacaktır. Sadece 1 yılda 400 TL tasarruf. Şimdi tercih ne olmalı?
    Söz verimlilikten açılmışken bunlar pahalı diyorsanız., ECA Confeo Premix modellerinin hemen tümünün A sınıfında olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Yalnız Marka modelden sonra rakam ve harflere dikkat edin verimlilikleri değişiyor. Bunlarla da fark % 25.
    Örneğin ECA Confeo Premix CP 24 HM % 90 verimlilikte iken, CP 24 HCH % 91,4 verimlilikle daha tercih edilebilir. Aradaki fark çok az olduğu için (% 1,4), satın almayı düşündüğünüzde fiyatı ön plana çıkacaktır. Sakın yanlış anlamayın; ECA bunları pazarlarken % 107,5 verimlilikte diye reklam yapıyor. Demek ki her yazılana inanmayacasınız. Bilen insanların değerlendirmelerine, kullanıcı yorumlarına kulak vereceksiniz.
    ECA CONFEO PREMİX LİNKİ

E.C.A. Boilers
    Model Type Fuel Efficiency
    E.C.A. Confeo Premix CP 30 HCH Condensing Gas 90.2%
    E.C.A. Confeo Premix CP 30 HST Condensing Gas 90.2%
    E.C.A. Confeo Premix CP 30 HM Condensing Gas 90.1%
    E.C.A. Confeo Premix CP 24 HST Condensing Gas 90.1%
    E.C.A. Confeo Premix CP 24 HCH Condensing Gas 90.1%
    E.C.A. Confeo Premix CP 24 HM Condensing Gas 90%
    E.C.A. Confeo Premix CP 30 HST Condensing LPG 91.7% LPG ile
    E.C.A. Confeo Premix CP 30 HCH Condensing LPG 91.7% "
    E.C.A. Confeo Premix CP 30 HM Condensing LPG 91.6% "
    E.C.A. Confeo Premix CP 24 HCH Condensing LPG 91.4% "
    E.C.A. Confeo Premix CP 24 HST Condensing LPG 91.4% "
    E.C.A. Confeo Premix CP 24 HM Condensing LPG 91.3% "

Bunun dışında, premix sistem olmamasına condense olmasına rağmen % 88 net verim ve B sınıfı verimlilikle Ferroli Domicondense bykombi.com da 1.484 TL peşin. Bu konuda yazdıklarım da aşağıda.

quote:

Söz Uluslar arası ciddi sınıflandırma ve verimlilik değerlendirmelerinden açılmışken, gündemde olan bazı marka ve modellerin de sınıflarını belirtmede yarar görüyorum. Örneğin Ferroli'nin yeni Domicondense (condense yoğuşmalı) modelleri % 88 verimlilikle B sınıfında yer alırken, EConsept Premix yoğuşmalı modelleri % 90,4 verimlilikle A sınıfında. Yalnız aradaki fark, fiyat farkına göre condense-premix farkı önemsenmeyecek düzeyde. Domicondense modeli % 2,72 fazla yakıyor. Bir önceki konudaki örneğimizde 1.600 TL yerine 1.556 TL yakar. Domitech F24 yoğuşmalı olmayan modelinin verimi ise D sınıfı %79,6. Yine de efsane Viessmann'dan çok iyi.
    Ferroli Kazanlar
    Model Türü Yakıt Verim
    Ferroli F28 DOMIcondens Yoğuşmalı Gaz % 88
    Ferroli F24 DOMIcondens Yoğuşmalı Gaz % 88
    Ferroli 50A ECONCEPT Yoğuşmalı Gaz % 90.4
    Ferroli F24 Olmayan Yoğuşmalı Gaz % 79.6
    Ferroli F30 Olmayan Yoğuşmalı Gaz % 78

Ferroli verimlilikleri

Buderus değerlendirmesinde sadece 022 premix yoğuşmalı modeli(Uluslar arasında Logamax Plus olarak geçer)65kw var. Sınıfı A, verimlilik oranı % 90,4.
    Buderus 022 verimliliği

İsteyen Sİteden değişik modelleri tarayabilir. Yalnız uluslar arası model ile Türkiye'de pazarlanan modeller arasında farkı da araştırmalısınız.
    Yararlanmanızı diliyorum.

• quote:

Vesbo folyolu boru evet folyoludur ama delikli folyoludur. Dediğiniz gibi yoğuşmalı için uygun olduğu pek söylenemez.. Verdiğiniz kombi markalarından Buderus U052 uygun bir seçim olabilir. Ayrıca Vaillant 242-3/5 modellerini de incelemenizi öneririm. Viessman da ise Vitopend 100 yerine 200 modeline bakın.

• quote:

Ciddi bir yabancı Siteyi inceledikten sonra size ECA Confeo Premix de önerebilirim. Oransal hayali % 107,5 verimleri bir tarafa bırakırsak, verimlilik sınıfı A (net % 90 verimlilik) görünüyor. Diğer kullanıcılarının da görüşünü alarak düşünün derim. Fiyatı peşin 1.581 TL. bykombi.com da. Sözünü ettiğim Sİtenin linki ile başka yerde yazdıklarım aşağıda.

Bunun dışında, premix sistem olmamasına condense olmasına rağmen % 88 net verim ve B sınıfı verimlilikle Ferroli Domicondense bykombi.com da 1.484 TL peşin. Bu konuda yazdıklarım da aşağıda.

100 TL daha verip Condense yerine Premix almak bence çok daha mantıklı bir seçim olacaktır.

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:13:25 >
  • quote:

@ege sorunuzu cevaplamış bu markaların alınabilecek en iyi serilerini yazmış ben ilave olarak ferroli domitech ürününü ekleyeceğim siz hangi markaya yakınsanız onu alıp kullanın. Tesisatla ilgili düzünlemeyi yaptıracağınızı söylemiştiniz bu konuyu ihmal etmemenizi tavsiye ediyorum yoksa önerdiğimiz hiçbir cihazdan verim alamazsınız.

Kombi tesisatı ile beraber gerekli radyatör düzenlemesini de yaptıracağım.

yeniceri, sserin, Ege ve ismini yazamadığım diğer tüm arkadaşlara yardımlarından ve sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Egé
    Vesbo folyolu boru evet folyoludur ama delikli folyoludur. Dediğiniz gibi yoğuşmalı için uygun olduğu pek söylenemez.. Verdiğiniz kombi markalarından Buderus U052 uygun bir seçim olabilir. Ayrıca Vaillant 242-3/5 modellerini de incelemenizi öneririm. Viessman da ise Vitopend 100 yerine 200 modeline bakın.

quote:

Orijinalden alıntı: Egé
    100 TL daha verip Condense yerine Premix almak bence çok daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Ege yazdığın modeller premix değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xelon -- 15 Şubat 2011; 20:43:15 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.