Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Egé'nin önerdiği sistem premix ama yazdığı modellerin ikisi de konvansiyonel. Başka bir anlatımla; condense yoğuşmalı yada premix yoğuşmalı değiller.
    Ferroli'nin Domicondense (condense yoğuşmalı)modelini önermemin sebebi; ECA Confeo Premix S (premix yoğuşmalı modeli) ile arasındaki yakıt sarfiyatı farkı, Ferroli Domicondense yılda 1.600 TL, Ferroli 1.565 TL. Yılda 35 TL civarında premix yoğuşmalı ECA daha tasarruflu görünüyor. Bu bakımdan önemsenecek bir tutar değil. Tercih sizin.
  • arkadaşlar biliyorum saçma gelicek ama aklıma düştü birden sormak istedim kombi olsun şofben olsun sonuçta hep suyla irtibat halinde dielimki bir teknik arıza oldu ve suyu borunun içine kaçırdı? böyle bir durumda ne olur? suyla doğalgazın karışımı tehlikeli bir boyut alırmı? saçma gibi gelebilir soru ama aklıma takıldı yani o koca boruların içine su kaçtımı çıkmakta bilmez:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

arkadaşlar biliyorum saçma gelicek ama aklıma düştü birden sormak istedim kombi olsun şofben olsun sonuçta hep suyla irtibat halinde dielimki bir teknik arıza oldu ve suyu borunun içine kaçırdı? böyle bir durumda ne olur? suyla doğalgazın karışımı tehlikeli bir boyut alırmı? saçma gibi gelebilir soru ama aklıma takıldı yani o koca boruların içine su kaçtımı çıkmakta bilmez:D

Sonuçta aklınıza takılmış sizde sormuşsunuz saçma demeyelimde biraz tuhaf bir soru olduğunu kabul edebiliriz. :)) Borudan kastınız nedir hangi borudan bahsediyorsunuz tama olarak o bölümü izah ederseniz birşeyler söyleyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

arkadaşlar biliyorum saçma gelicek ama aklıma düştü birden sormak istedim kombi olsun şofben olsun sonuçta hep suyla irtibat halinde dielimki bir teknik arıza oldu ve suyu borunun içine kaçırdı? böyle bir durumda ne olur? suyla doğalgazın karışımı tehlikeli bir boyut alırmı? saçma gibi gelebilir soru ama aklıma takıldı yani o koca boruların içine su kaçtımı çıkmakta bilmez:D

Sonuçta aklınıza takılmış sizde sormuşsunuz saçma demeyelimde biraz tuhaf bir soru olduğunu kabul edebiliriz. :)) Borudan kastınız nedir hangi borudan bahsediyorsunuz tama olarak o bölümü izah ederseniz birşeyler söyleyebiliriz.

sayaçtan evin içine giren ana gaz boruları mesela eski sistemde direk şofbenime bağlıydı bu borular ve hep aklıma takılıyodu ya bu şofbenden bu borulara su kaçarsa ne biliyim tesisat su kaçırsa şiddetli bi su akışı olsa su taa sayaça kadar gidebilir:)

böyle ilginç şeyler aklıma gelir ki bazen başımada gelir:) mesela bir kez arabamın motoruna fare girmiş ve orda ölmüş aylarca onun kokusuyla uğraşmıştım:9

neyse konuya dönersek netten biraz araştırdım ztn doğalgazın depolanmasında bazen su takviyeside yapılıyormuş kışın donma tehlikesi dışında herhangi bir sorun yok gibi :)

• quote:

quote:

quote:

sayaçtan evin içine giren ana gaz boruları mesela eski sistemde direk şofbenime bağlıydı bu borular ve hep aklıma takılıyodu ya bu şofbenden bu borulara su kaçarsa ne biliyim tesisat su kaçırsa şiddetli bi su akışı olsa su taa sayaça kadar gidebilir:)

böyle ilginç şeyler aklıma gelir ki bazen başımada gelir:) mesela bir kez arabamın motoruna fare girmiş ve orda ölmüş aylarca onun kokusuyla uğraşmıştım:9

neyse konuya dönersek netten biraz araştırdım ztn doğalgazın depolanmasında bazen su takviyeside yapılıyormuş kışın donma tehlikesi dışında herhangi bir sorun yok gibi :)

Bu olasılık çölde kutup ayısına denk gelme olasılığına eşit derecede zor bir olasılık :))

• Söz Uluslar arası ciddi sınıflandırma ve verimlilik değerlendirmelerinden açılmışken, gündemde olan bazı marka ve modellerin de sınıflarını belirtmede yarar görüyorum. Örneğin Ferroli'nin yeni Domicondense (condense yoğuşmalı) modelleri % 88 verimlilikle B sınıfında yer alırken, EConsept Premix yoğuşmalı modelleri % 90,4 verimlilikle A sınıfında. Yalnız aradaki fark, fiyat farkına göre condense-premix farkı önemsenmeyecek düzeyde. Domicondense modeli % 2,72 fazla yakıyor. Bir önceki konudaki örneğimizde 1.600 TL yerine 1.556 TL yakar. Domitech F24 yoğuşmalı olmayan modelinin verimi ise D sınıfı %79,6. Yine de efsane Viessmann'dan çok iyi.
    Ferroli Kazanlar
    Model Türü Yakıt Verim
    Ferroli F28 DOMIcondens Yoğuşmalı Gaz % 88
    Ferroli F24 DOMIcondens Yoğuşmalı Gaz % 88
    Ferroli 50A ECONCEPT Yoğuşmalı Gaz % 90.4
    Ferroli F24 Olmayan Yoğuşmalı Gaz % 79.6
    Ferroli F30 Olmayan Yoğuşmalı Gaz % 78

Ferroli verimlilikleri

Buderus değerlendirmesinde sadece 022 premix yoğuşmalı modeli(Uluslar arasında Logamax Plus olarak geçer)65kw var. Sınıfı A, verimlilik oranı % 90,4.
    Buderus 022 verimliliği

İsteyen Sİteden değişik modelleri tarayabilir. Yalnız uluslar arası model ile Türkiye'de pazarlanan modeller arasında farkı da araştırmalısınız.
    Yararlanmanızı diliyorum.

Arkadaşlar bir hafta önce Ferroli Econcept 25C modelini aldım. Sizin vermiş olduğunuz bu siteye göre benim kombiyi bulamıyorum hangisi oluyor burada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktor35 -- 16 Şubat 2011; 1:20:15 >

• Orijinalden alıntı: doktor35

Arkadaşlar bir hafta önce Ferroli Econcept 25C modelini aldım. Sizin vermiş olduğunuz bu siteye göre benim kombiyi bulamıyorum hangisi oluyor burada?

Sizin cihazınız premix yoğuşmalı bir cihazdır bütün premix cihazlar Sedbuk A bandında yer alır Premix olmayan yoğuşmalı kombilerde Sedbuk B bandında yer alır bunların istisnası olabilir fazlada ciddiye almayın piyasada satılan 1500 tl lik ariston premix yoğuşmalı kombide 6000 tl ye satılan wiessmann yoğuşmalı kombide aynı katagoride yani A bandında yer alıyor. Cihazın kalitesini yada fiyatını tüketimdeki verimliligi tek başına belirleyemez. Az yakar ama 3 yıl ömrü vardır 3 yıl sonra bütün ana parcaları değiştirmek zorunda kalırsınız normal bir tüketimi olur ama 10 yıl 15 yıl sorunsuz kullanırsınız olaya böyle bakmak lazım. Sizin için değerlendirmede bir kriter olsun ama çokta ciddiye almayın sedbuk'un A kalite dediği ürünü başka değerlendirme kuruluşları B olarak tespit etmişler bu konularda bir takım ithamlarda söz konusu. Ben değerlendirme yaparken bu derecelendirmeye bakıyorum ama bu diğer kriterlerin yanında son sırada yada sondan bir önceki sırada yer alıyor.

Söz Uluslar arası ciddi sınıflandırma ve verimlilik değerlendirmelerinden açılmışken, gündemde olan bazı marka ve modellerin de sınıflarını belirtmede yarar görüyorum. Örneğin Ferroli'nin yeni Domicondense (condense yoğuşmalı) modelleri % 88 verimlilikle B sınıfında yer alırken, EConsept Premix yoğuşmalı modelleri % 90,4 verimlilikle A sınıfında. Yalnız aradaki fark, fiyat farkına göre condense-premix farkı önemsenmeyecek düzeyde. Domicondense modeli % 2,72 fazla yakıyor. Bir önceki konudaki örneğimizde 1.600 TL yerine 1.556 TL yakar. Domitech F24 yoğuşmalı olmayan modelinin verimi ise D sınıfı %79,6. Yine de efsane Viessmann'dan çok iyi.
    Ferroli Kazanlar
    Model Türü Yakıt Verim

Ferroli verimlilikleri

Buderus değerlendirmesinde sadece 022 premix yoğuşmalı modeli(Uluslar arasında Logamax Plus olarak geçer)65kw var. Sınıfı A, verimlilik oranı % 90,4.
    Buderus 022 verimliliği

İsteyen Sİteden değişik modelleri tarayabilir. Yalnız uluslar arası model ile Türkiye'de pazarlanan modeller arasında farkı da araştırmalısınız.

2 Sitede de sizin modeli değerlendirmemişler. Yurt dışında üretidilğine eminim. Linki aşağıda. Ancak bir şekilde verimliliği ölçülmemiş. Bana göre verimliliği A kombi.
    Yalnız kombi alırken(bana göre);
    1- Bilinen marka-modelde, uygun fiyatlı olması,
    2- Verimli olması, az problem çıkaran grubunda olması,
    3-Satış sonrası desteğinin iyi olması, (parçasının kısa sürede bulunması, servisin ilgisi, yakınlığı vb)
    gibi 3 ana etkenin bulunması esastır. Fiyatı emsallerine göre uygunsa diğer maddelerde şimdilik problem görünmüyor. Gönül rahatlığı ile kullanın. Yalnız Romeo uzaktan kumandalı yada kablolu oda termostatı ile kullanımın daha verim sağlayacağını düşünüyorum.
    Ferroli 25 C

• Annemin evinde müteahhit sağolsun kombiyi mutfakta ocak konması için yapılan yerin üzerine koymuş. O yüzden orada ocak kullanmak mümkün olmuyor. Amacımız kombiyi karşı duvara taşımak ki onun içinde hermetik kombi almamız gerekiyormuş. Mevcut kombi baxi main 124 baca bağlantılı. Açıkçası performansından da pek memnun değiliz.

Ev 8 yıllık, giriş kat, güney batı cephe, yalıtım olduğunu zannetmiyorum. Üst kat ve yan daire dolu, altı kapalı otopark. Tesisat konusunda bilgim yok maalesef. Evin oda ve petek boyutlarını ölçtüm aşağıda veriyorum. Odanın birisi ortadan ikiye bölünerek mutfağa katıldığı için mutfakta iki adet petek var. Odanın kalan kısmı kiler olarak kullanılıyor, orada petek yok.

oda petek
    salon 17 140
    mutfak 10 50 + 60
    oda 10.5 70
    yodası 15 115
    banyo 6.5 60
    wc 1.7 -
    kiler 4 -
    antre 13 50
    toplam 77m2 545cm

Bütçe konusunda sınırlama getirmek istemiyorum ama fiyat performans birinci kriter benim için.Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: manifesto2

Annemin evinde müteahhit sağolsun kombiyi mutfakta ocak konması için yapılan yerin üzerine koymuş. O yüzden orada ocak kullanmak mümkün olmuyor. Amacımız kombiyi karşı duvara taşımak ki onun içinde hermetik kombi almamız gerekiyormuş. Mevcut kombi baxi main 124 baca bağlantılı. Açıkçası performansından da pek memnun değiliz.

Ev 8 yıllık, giriş kat, güney batı cephe, yalıtım olduğunu zannetmiyorum. Üst kat ve yan daire dolu, altı kapalı otopark. Tesisat konusunda bilgim yok maalesef. Evin oda ve petek boyutlarını ölçtüm aşağıda veriyorum. Odanın birisi ortadan ikiye bölünerek mutfağa katıldığı için mutfakta iki adet petek var. Odanın kalan kısmı kiler olarak kullanılıyor, orada petek yok.

oda petek
    salon 17 140
    mutfak 10 50 + 60
    oda 10.5 70
    yodası 15 115
    banyo 6.5 60
    wc 1.7 -
    kiler 4 -
    antre 13 50
    toplam 77m2 545cm

Bütçe konusunda sınırlama getirmek istemiyorum ama fiyat performans birinci kriter benim için.Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Merhaba oda ve antredekı petek metrajını yetersız gıbı gordum ısınmada bır sorun yasıyormuyduz.

Cıhaz olarak yogusmalı ve konvansıyonel nasıl bır cıhaz ıstıyorsunuz butce aralıgı belırtmenız gerekıyor. Her butceye uygun cıhazlar mevcut sızın beklentınız nedır. Tesısat hakkında bılgı vermenız gerekıyor borular oksıjen barıyerlı olup olmaması cıhaz secımını belırlememıze yardımcı olacak.

• quote:

yeniceri ve sserin arkadaşlarım :) yine biraz kafanı ağrıtıcam :D tesisata bugün başladılar yanlız dikkatimi bişey çekti ve size sormak istedim.

bu resimde o sağ taraftaki krom bir boru var ve radyatörün bağlantısı sadece o sağ taraftan başka yerden bağlantısı yok bu normalmi yeni bir sistemmi ben ilk kez gördümde..buarada bu mobil sistem gerçekten pis birşeymiş evin her yerini deliolar resmen :) umarım düzgün yaparlar özellikle boruları kontrol ettim oksijen bariyerli dizayn marka..ve aklımdaki en son soru işareti şimdi bizim evin duvarları tamamen alçı yapılacak ben bu radyatörleri monte ettirmesem sonradan alçı fayans parke işi bittikten sonra taktırsam diorum ama korkuyorum monte edemezler boru kısa gelir tekrar kırıcaz filan derler die bu radyatör montajı zor bi olaymı sonradan taktırsam bi sorun yaşarmıyım aynı şey kombi içinde geçerli şuan duvara astılar boru yerlerini vs. belirlemek için..
    vericegin cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcia1905 -- 17 Şubat 2011; 18:39:32 >

• Orijinalden alıntı: sserin

Orijinalden alıntı: doktor35

Söz Uluslar arası ciddi sınıflandırma ve verimlilik değerlendirmelerinden açılmışken, gündemde olan bazı marka ve modellerin de sınıflarını belirtmede yarar görüyorum. Örneğin Ferroli'nin yeni Domicondense (condense yoğuşmalı) modelleri % 88 verimlilikle B sınıfında yer alırken, EConsept Premix yoğuşmalı modelleri % 90,4 verimlilikle A sınıfında. Yalnız aradaki fark, fiyat farkına göre condense-premix farkı önemsenmeyecek düzeyde. Domicondense modeli % 2,72 fazla yakıyor. Bir önceki konudaki örneğimizde 1.600 TL yerine 1.556 TL yakar. Domitech F24 yoğuşmalı olmayan modelinin verimi ise D sınıfı %79,6. Yine de efsane Viessmann'dan çok iyi.
    Ferroli Kazanlar
    Model Türü Yakıt Verim

Ferroli verimlilikleri

Buderus 022 verimliliği

2 Sitede de sizin modeli değerlendirmemişler. Yurt dışında üretidilğine eminim. Linki aşağıda. Ancak bir şekilde verimliliği ölçülmemiş. Bana göre verimliliği A kombi.
    3-Satış sonrası desteğinin iyi olması, (parçasının kısa sürede bulunması, servisin ilgisi, yakınlığı vb)
    gibi 3 ana etkenin bulunması esastır. Fiyatı emsallerine göre uygunsa diğer maddelerde şimdilik problem görünmüyor. Gönül rahatlığı ile kullanın. Yalnız Romeo uzaktan kumandalı yada kablolu oda termostatı ile kullanımın daha verim sağlayacağını düşünüyorum.
    Ferroli 25 C

cevap ve ilginiz için teşekkürler. Bir soru daha sormak istiyorum. Kablosuz oda termostadı uygun fiyata bulabileceğim bir yer tavsiye edermisiniz(reklam olmayacak sa). Kablosuz diyorum çünkü mutfak ile oturma odası arası 12-15 mt filan ayrıca açıktan kablo görünmesi durumu var olduğundan kablosuz daha iyi olacaktır.

• quote:

quote:

yeniceri ve sserin arkadaşlarım :) yine biraz kafanı ağrıtıcam :D tesisata bugün başladılar yanlız dikkatimi bişey çekti ve size sormak istedim.
    bu resimde o sağ taraftaki krom bir boru var ve radyatörün bağlantısı sadece o sağ taraftan başka yerden bağlantısı yok bu normalmi yeni bir sistemmi ben ilk kez gördümde..buarada bu mobil sistem gerçekten pis birşeymiş evin her yerini deliolar resmen :) umarım düzgün yaparlar özellikle boruları kontrol ettim oksijen bariyerli dizayn marka..ve aklımdaki en son soru işareti şimdi bizim evin duvarları tamamen alçı yapılacak ben bu radyatörleri monte ettirmesem sonradan alçı fayans parke işi bittikten sonra taktırsam diorum ama korkuyorum monte edemezler boru kısa gelir tekrar kırıcaz filan derler die bu radyatör montajı zor bi olaymı sonradan taktırsam bi sorun yaşarmıyım aynı şey kombi içinde geçerli şuan duvara astılar boru yerlerini vs. belirlemek için..

Tam net belli olmuyor altta sağ taraftaki boru giriş vanasına gidiyor diğeride dönüş vanası diye düşünüyorum bu bağlantı duvar içinden yapılmış olsa siz bunu görmeyecektiniz dışarda olduğu için sizi şaşırtmıs olabilir. Bu bağlantı şekli 1.5 mt peteklere kadar sorun yaratmaz siz 1.5 den büyük petekleri bu şekilde bağlatmayın çapraz bağlantı yaptırın giriş sol üstte çıkış sağ altta olsun. Diğer sorunuza gelecek olursak sonuçta siz bir duvar üzerine alçı uygulayacaksınız yani altında yine duvar olacak sadece alçı olsa sorun olabilir isterseniz bu işlemi yaptıktan sonra montajını yapabilir yada yerlerini hazırlayıp alçı uygulamasından sonra peteklerin bağlantılarını yapabilirsiniz farklı bir dübel kullanımı olabilir montajı yapacak usta zaten bilir duruma göre gereğini yapar.

Orijinalden alıntı: sserin

Ferroli Kazanlar
    Model Türü Yakıt Verim

Ferroli verimlilikleri

Buderus 022 verimliliği

Ferroli 25 C

cevap ve ilginiz için teşekkürler. Bir soru daha sormak istiyorum. Kablosuz oda termostadı uygun fiyata bulabileceğim bir yer tavsiye edermisiniz(reklam olmayacak sa). Kablosuz diyorum çünkü mutfak ile oturma odası arası 12-15 mt filan ayrıca açıktan kablo görünmesi durumu var olduğundan kablosuz daha iyi olacaktır.

Bildiginiz bütün sitelere bakıp araştırabilirsiniz ferroli kablosuz termostat diğer markalara nazaran daha ucuzdur ben bunun yanında birde dış hava sensörü almanız tavsiye edeceğim termostatı 250 tl civarındadır sensörde 50 tl civarında ikisini birden almanızı öneririm.

• quote:

quote:

quote:

Tam net belli olmuyor altta sağ taraftaki boru giriş vanasına gidiyor diğeride dönüş vanası diye düşünüyorum bu bağlantı duvar içinden yapılmış olsa siz bunu görmeyecektiniz dışarda olduğu için sizi şaşırtmıs olabilir. Bu bağlantı şekli 1.5 mt peteklere kadar sorun yaratmaz siz 1.5 den büyük petekleri bu şekilde bağlatmayın çapraz bağlantı yaptırın giriş sol üstte çıkış sağ altta olsun. Diğer sorunuza gelecek olursak sonuçta siz bir duvar üzerine alçı uygulayacaksınız yani altında yine duvar olacak sadece alçı olsa sorun olabilir isterseniz bu işlemi yaptıktan sonra montajını yapabilir yada yerlerini hazırlayıp alçı uygulamasından sonra peteklerin bağlantılarını yapabilirsiniz farklı bir dübel kullanımı olabilir montajı yapacak usta zaten bilir duruma göre gereğini yapar.

bu yandaki kromaj boru aslında pek hoşuma gitmedi ama sağdan soldan delincegine bir taraftan görünmesi iyi gibi geldi bana ayrıca tek vana oluyor ilginç aslında çirkinde durmuyor ama ilk kez gördüm böle bi bağlantı ayrıca o 2 boru konvektörmüdür nedir ona gidio ordan kombiye garip bir sistemmiş bu mobil olayı bakalım nekadar tasarruf sağlıycak bana ayrıca e.c.a confeo plusı monte ettiler çok iri değil ve tip olarak düz bir tipi var estetik olarak güzel duruyor düşünen arkadaşlara sölemiş oluyım..

• Orijinalden alıntı: yeniceri

Orijinalden alıntı: sserin

Ferroli Kazanlar
    Model Türü Yakıt Verim

Ferroli verimlilikleri

Buderus 022 verimliliği

Ferroli 25 C

Bosch Sİtesinden oda termostatlarının gerekliliği konusunda bir alıntıyı aktarmak istiyorum.
    ""Oda termostatı nedir?
    Oda sıcaklığını kombiye açma-kapama komutları vererek ayarlayan cihazlara oda termostatı denir. Bu tip sistemlerde kombi, ısı ihtiyacının büyüklüğünü tesisat suyunun sıcaklığına göre tespit eder ve buna göre modülasyon yapar. Oda sıcaklığını gereksiz yere 1 derece artırmak, yıllık yakıt tüketimini ortalama olarak % 10 artırır. Bu yüzden kombinizi odanın ısısına göre çalıştıran oda termostatı önemli bir çözümdür.""

Romeo RF kablosuz, en uygun olan Sİtede 30,50 x 8 taksit= 244 TL ve 7 TL kargo ücreti. Site iyidir. Başka yerde uyguna bulursanız alın tabi.
    Romeo RF kablosuz
    Romeo aynı özellikte Kablolu olanı ise aynı Sitede 194 TL. Aşağıdaki linkteki başka Sİtede peşin 171 TL.
    Romeo kablolu
    Kablolu kablosuz fark etmez. Oda termostatları mutlaka yaşadığınız (veya çocuk odası vb) odaya kurulacak diye bir kural yok. Kombi ile oda termostatının birlikte kullanma nedeni; evin tüm odalarında (banyo tuvalet dahil), size göre yaşanabilir asgari ısıya getirmektir. Örneğin oda termostatını koyduğunuz yerde ısı 23 derece olduğu halde yaşadığınız odada 19 derece oluyorsa, termostat ısısını arttırısınız. Sorun çözülür. Bunun için, mutfak hariç en yakına konur ve aşağıda belirttiğim üzere monte edilir. Tersten anlatırsam; yaşadığınız odaya koydunuz, ısıyı 22 yaptınız ve bu size odada yeterli geldi. Başka odalar(örneğin yatak odası veya çocuk odası) 18 derece olursa ve size göre soğuksa termostat ısısını arttırmayacak mısınız? O zaman yapılması gereken; yaşanan evin kullanılan en soğuk bölümünün üşümeyecek şekilde(şu veya bu şekilde) ısıtılması esastır. 20 metre kablo çekmek, sol kulağı sağ elle göstermek gibi birşey.
    1- Kombinin hemen altından yada hemen yanından bir matkapla delik açılarak, ilk koridora yada yan odaya 2 m. kabloyla bağlanır. Kablo görünmez bile.
    2- Isınan hava yukarı çıkar, aşağıda oransal olarak soğuk hava kalır. Bu nedenle göğüs hizasına gelecek şekilde, 1,5 m yükseğe asılmalıdır.
    3- Termostatın altında-üstünde petek, tv vb ısı kaynağı olmamalıdır. Dış pencereye çok yakın ve güneşe karşı koymayınız.
    4- Önce 22 dereceye ayarlanır. Sonra yaşadığınız odanın, ayrı bir termometre ile ısısı ölçülür. Bu ısı örneğin 19 derece ve yaşadığınız odada yetersizse, oda termostatı duruma göre 23 veya 23,5 a yada 24 e yükseltilir.
    5- Dijital oda termostatları (genelde), 22 dereceye ayarlandığında, 22,5 derecede kombiyi kapatır. Termostatın bulunduğu bölgede ısı 21,5 a indiğinde çalıştırır.
    6- Modülasyonlu oda termostatlarında yaşadığınız bölgeye mevsim durumuna göre kombi azami ısısını 50 derecede kullanmanız yeterli olacaktır. Memnun kalmazsanız artırabilirsiniz.Kombi ısısı yüksek tutulduğunda kısa sürede oda ısısı istenilen düzeye gelir ve kombiyi kapatır. Eş ve çocuklarınız peteklerin sürekli soğuduğundan şikayet edebilir. Oda ısısını 22 yap dediniz, 50 derece kombi azami ısısında oda ısısı (örneğin 1-2 saat 20 de kalıyorsa) hiç artmıyorsa, kombi ısısını 55 yapabilirsiniz. Kuzey cepheler, zemin ve son kattakiler soğuk olacağından 55 derecede tutabilir. Tasarruf için en iyi yoğuşmanın 40-50 dereceler arasında yapacağını unutmayınız.
    7- Modülasyonsuz oda termostatlarında kombi azami ısısını eski kullandığınız derecede tutun. Ancak benim önerim 50 derecedir. Böylece ısı yavaş yavaş artacağından, psikolojik bakımdan rahat edersiniz. Yüksek tutulduğunda kısa sürede oda ısısını arttırır ve kombiyi kapatır. Eş ve çocuklarınız peteklerin sürekli soğuduğundan şikayet edebilir. Oda ısısını 22 yap dediniz, 50 derece kombi azami ısısında oda ısısı hiç artmıyorsa, kombi ısısını örneğin 55 yapabilirsiniz. Kuzey cepheler, zemin ve son kattakiler soğuk olacağından 55 derecede tutabilir.
    8- Dış hava ısı sensörü yararlı olabilir ama bana göre zorunlu değildir. Esas olan iç ısıyı istenilen seviyede düzenlemektir. Oda termostatı kaliteli ise, dış hava sensörü fazla sorun yaratmayabilir. DIş ısı sensörü, nadir de olsa bazı kullanıcılarda, oda termostatı çalışma düzeninin karışmasına, kombinin sürekli çalışması (dış hava ısısı düşük ev ısısı yeterli olabilir) yada çalışmaması (dış hava ısısı yüksek ev ısısı düşük olabilir) gibi sorunlara neden olabilmektedir. Benzeri sorunlarla karşılaşanlar arasında 2 tanıdığım dış hava sensörünü iptal etmişlerdir. DIş hava sensörünün konulduğu yerin zamanla kirlenmesi nedeniyle hatalı ölçüm yapabilmesi bu sorunlara neden olabileceği gibi elektronik devrelerde de başka sorunlar olabilir. Bunları kestirmek zor. Oda termostatından verim alamazsanız düşünebilirsiniz. Bu görüş, sadece benim deneyimlerime dayanan düşüncedir.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 18 Şubat 2011; 2:00:15 >

• quote:

quote:

Annemin evinde müteahhit sağolsun kombiyi mutfakta ocak konması için yapılan yerin üzerine koymuş. O yüzden orada ocak kullanmak mümkün olmuyor. Amacımız kombiyi karşı duvara taşımak ki onun içinde hermetik kombi almamız gerekiyormuş. Mevcut kombi baxi main 124 baca bağlantılı. Açıkçası performansından da pek memnun değiliz.

oda petek
    salon 17 140
    mutfak 10 50 + 60
    oda 10.5 70
    yodası 15 115
    banyo 6.5 60
    wc 1.7 -
    kiler 4 -
    antre 13 50
    toplam 77m2 545cm

Merhaba oda ve antredekı petek metrajını yetersız gıbı gordum ısınmada bır sorun yasıyormuyduz.

Cıhaz olarak yogusmalı ve konvansıyonel nasıl bır cıhaz ıstıyorsunuz butce aralıgı belırtmenız gerekıyor. Her butceye uygun cıhazlar mevcut sızın beklentınız nedır. Tesısat hakkında bılgı vermenız gerekıyor borular oksıjen barıyerlı olup olmaması cıhaz secımını belırlememıze yardımcı olacak.

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Aslında odanın ve antrenin ısınmasında problem yok. Salonda ise bir miktar ısınma sorunu yaşıyoruz, muhtemelen iki duvarının dışarıya bakmasına bağlı bu durum.

Boruların oksijen bariyerli olup olmadığını boyalı oldukları için tespit edemedim. Yalnız banyodaki borunun görünen kısmında "pilsa therm" yazıyor, bilmem bir şey ifade eder mi? Oksijen bariyerli olmadıklarını varsayabiliriz diye düşünüyorum.

Bizim ev gibi küçük evlerde yoğuşmalı kombilerin istenen performansı vermediğini okudum forumda o açıdan konvansiyonel bir kombi de tercih edilebilir herhalde. Bütçe olarak da 1500 - 2000 lira arasında bir tercih yapabiliriz herhalde. Duruma göre daha fazla da olabilir.

• quote:

quote:

quote:

oda petek
    salon 17 140
    mutfak 10 50 + 60
    oda 10.5 70
    yodası 15 115
    banyo 6.5 60
    wc 1.7 -
    kiler 4 -
    antre 13 50
    toplam 77m2 545cm

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Aslında odanın ve antrenin ısınmasında problem yok. Salonda ise bir miktar ısınma sorunu yaşıyoruz, muhtemelen iki duvarının dışarıya bakmasına bağlı bu durum.

Boruların oksijen bariyerli olup olmadığını boyalı oldukları için tespit edemedim. Yalnız banyodaki borunun görünen kısmında "pilsa therm" yazıyor, bilmem bir şey ifade eder mi? Oksijen bariyerli olmadıklarını varsayabiliriz diye düşünüyorum.

Bizim ev gibi küçük evlerde yoğuşmalı kombilerin istenen performansı vermediğini okudum forumda o açıdan konvansiyonel bir kombi de tercih edilebilir herhalde. Bütçe olarak da 1500 - 2000 lira arasında bir tercih yapabiliriz herhalde. Duruma göre daha fazla da olabilir.

Konvansiyonel kombi düşünüyorsanız öncelikli olarak önereceğim iki cihaz var biri ferroli domitec bu cihaz 1150 tl fiyata satılıyor yanında 120 tl ye oda modülasyonlu oda termostatı ilave ederseniz size 1270 tl civarında bir tutara mal olur. Diğeri budurus u52 bu cihazda rc10 modülasyonlu termostatlı fiyatı 1600 tl öncelikli olarak bu cihazları öneriyorum. Sizin beğendiğiniz yada düşündüğüz başka marka ve modeller varsa bunları değerlendirebiliriz. Size bir kaç hatırlatmada bulunmak isterim.

- Fiyat karşılaştırması için internet ortamında şu sitelere bakabilir buralardan alışveriş yapabilirsiniz. kombi.com - bykombi.com - kombitoptancısı.com
    dogalgazmarket.com

- Yeni cihazın montajından önce yakın zamanda yapılmamışsa tesisat temizliği yaptırmanızı tavsiye ederim.

- Yukarda tavsiye ettiğim ve birlikte verilen termostatlar modülasyon özelliğine sahip cihazlar başka ekstra özellikleri yok. Eğer gün içerisinde farklı saatlerde farklı oda sıcaklığı beklentiniz var ve bunun otomatik olarak yapılmasını istiyorsanız, ya modülasyon+zaman saati özelliği olan termostatları tercih edeceksiniz, yada sadece zaman saati özelliği olan proğramlanabilir termostatları tercih edeceksiniz. Zaman saati uygulaması benim icin ihtiyaç değil diyorsanız sadece modülasyon özellği olan termostat almalısınız. Ben kombiyi sık dur kalk çalıştırma şeklinde çalıştırmak istemiyorum sadece istenilen oda sıcaklığına göre kombiyi devreye soksun digital göstergelerede ihtiyacım yok derseniz ozaman 40-50 tl ye satılan on/of oda termostatları işini görecektir. İhtiyacınızı doğru belirlemeniz yukarda yazdığım özelliklere sahip cihazlar içinden ihtiyacınıza göre olanı secmeniz sizi gereksiz masraftan kurtaracaktır. İhtiyacı olmadığı halde nerdeyse kombi fiyatına cihaz alan arkadaşlarımızın mağduriyetlerini okumuşsunuzdur.

- Kombiniz 24 saat çalışıyorsa hic kapatmayan biriyseniz mutlaka en basitindende olsa bir oda termostatı almanızı öneriyorum.

• Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Özellikle honeywell modülasyonlu oda termostatı kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Başlıkta yeniçeri arkadaşın tavsiyelerine dayanarak Ferroli Domitech kombi aldım. Yanında da Honeywell modülasyonlu oda termostatı aldım. Servis birkaç gün önce gelip kurdu. Tabi önce biraz sorunlar yaşadık. Önce bu termostat ferroliye ait değil diye kurmadan gitmiş ve tekrar çağırırsanız 25 tl kurulum ücereti alırız demiş eşime. Bunun üzerine Ferroli Ankara Bölge Müdürülüğünü aradım. Neyse sorunu hallettik. 2 gündür termostatla birlikte kullanıyorum.

Ancak şöyle bir şey var: Kombiyi 60 dereceye, oda termostatını da 22 dereceye ayarladım. Modülasyonlu termostat mantık olarak 60 dereceye kadar yükselip bu derecede sabit kalacak ve oda sıcaklığı 22 dereceye veya ayarladığımız dereceye gelene kadar yanmaya devam edecek. Ayarlanan derece gelince de otomatik kapanacak. Yani kombi sırcaklığı 60 dereceyi geçmeyecek. Modülasyonlu termostatın mantığı bu değil mi? Ben öyle öğrendim araştırmalarımdan. On/Off termostatlar ise oda ayarladığınız dereceye gelinceye kadar kombi 70-75-80 derecede veya ne kadarsa işte yanacak ve oda sıcaklığı ayarlanan dereceye gelince kapanacak. Buraya kadar yanlış birşey var mı? Dediğim gibi ben böyle öğrendim.

Ancak benim kombide, kombiyi 60 dereceye, oda termostatını da 23 dereceye ayarlıyorum. Kombi 80-85 e kadar çıkıyor ve sıcaklık istenen düzeye gelince kapanıyor. Yani 60 ı geçiyor. Modülasyonlu olduğuna göre böyle yapmaması lazım. O zaman on/off termostattan ne farkı var. Servisi aradım anlattım anlattım bir türlü anlamadı. İlla yok normal herşey diyor. Ben diyorum ama bu modülasyonlu termostat on/off mantığıyla çalışmıyor mu? Yok diyor hatta kombide iki bağlantı noktası var diyor. Biri on/off termostat için biri kumandalı termostat için. Biz kumandalı olana bağladık yani herşey normal diyor.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Kullanan arkadaşlar var mı? Onlarda böyle bir durum var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Ben kimi arayacağım şimdi. Servisin bişey bildiğii yok. Ferrolinin merkezini mi arayım. Yoksa honeywell i mi arayacağım. Bu honeywell i arayacak olsam doğru dürüst bir bilgi de yok internette.

Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonbahar78

Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Özellikle honeywell modülasyonlu oda termostatı kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Başlıkta yeniçeri arkadaşın tavsiyelerine dayanarak Ferroli Domitech kombi aldım. Yanında da Honeywell modülasyonlu oda termostatı aldım. Servis birkaç gün önce gelip kurdu. Tabi önce biraz sorunlar yaşadık. Önce bu termostat ferroliye ait değil diye kurmadan gitmiş ve tekrar çağırırsanız 25 tl kurulum ücereti alırız demiş eşime. Bunun üzerine Ferroli Ankara Bölge Müdürülüğünü aradım. Neyse sorunu hallettik. 2 gündür termostatla birlikte kullanıyorum.

Ancak şöyle bir şey var: Kombiyi 60 dereceye, oda termostatını da 22 dereceye ayarladım. Modülasyonlu termostat mantık olarak 60 dereceye kadar yükselip bu derecede sabit kalacak ve oda sıcaklığı 22 dereceye veya ayarladığımız dereceye gelene kadar yanmaya devam edecek. Ayarlanan derece gelince de otomatik kapanacak. Yani kombi sırcaklığı 60 dereceyi geçmeyecek. Modülasyonlu termostatın mantığı bu değil mi? Ben öyle öğrendim araştırmalarımdan. On/Off termostatlar ise oda ayarladığınız dereceye gelinceye kadar kombi 70-75-80 derecede veya ne kadarsa işte yanacak ve oda sıcaklığı ayarlanan dereceye gelince kapanacak. Buraya kadar yanlış birşey var mı? Dediğim gibi ben böyle öğrendim.

Ancak benim kombide, kombiyi 60 dereceye, oda termostatını da 23 dereceye ayarlıyorum. Kombi 80-85 e kadar çıkıyor ve sıcaklık istenen düzeye gelince kapanıyor. Yani 60 ı geçiyor. Modülasyonlu olduğuna göre böyle yapmaması lazım. O zaman on/off termostattan ne farkı var. Servisi aradım anlattım anlattım bir türlü anlamadı. İlla yok normal herşey diyor. Ben diyorum ama bu modülasyonlu termostat on/off mantığıyla çalışmıyor mu? Yok diyor hatta kombide iki bağlantı noktası var diyor. Biri on/off termostat için biri kumandalı termostat için. Biz kumandalı olana bağladık yani herşey normal diyor.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Kullanan arkadaşlar var mı? Onlarda böyle bir durum var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Ben kimi arayacağım şimdi. Servisin bişey bildiğii yok. Ferrolinin merkezini mi arayım. Yoksa honeywell i mi arayacağım. Bu honeywell i arayacak olsam doğru dürüst bir bilgi de yok internette.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Üstat özeldende konuştuğumuz gibi ortada kombiyle termostat arasında bir uyumsuzluk görünüyor size teknik servisle görüşmeyi tavsiye etmiştim ve konuyu foruma taşımanızı aynı cihazı kullanan arkadaşlardan yardım almanızı önermiştim servisle görüşme bölümünü siz halledersiniz. Kullanıcı yorumlarınıda beklemek durumundayız. Bana göre kombi termostatla çalışma moduna alınmamış görünüyor termostat kombiye modülasyon yaptırmıyor ferroli kendi sitesinde bu cihazın uyumlu olduğunu yazıyor bir sorun olacağını düşünmüyorum belki bir küçük ayar gerekebilir.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.