Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abd1984

yetkili teknik servis olarak bu zamana kadar olan tamir tecrübeme dayanak söylüyorum tek daireyi ısıtacaksanıız yoğunlaşmalı kombi mecbur kalmadığız sürece almayın kısa zamanda beraber göreceğiz turbo boyler rulo eşanjörr vs . garanti bir bitsin o zaman bu yoğunlaşmalı kombi alıp kendini tatmin etmek için foruma dewamlı iyiyidir diye ısrarla mesaj yazan arkadaşları ben görücem bizim millette aldığı için kendi malını övme hastalığı var mesala (fiat tipo clup gibi ) tipo beş para etmez bir araç halen bendde var ama bu forumu biraz incelediiğmde saşırıp kalıyorum ferrari kadar kıymet verenler var kısacası kendimizi kandırmayalım

Haklı olabilirsiniz. O zaman sizin önerileriniz ne yönde? Hangi marka-model kombiler daha az sorun çıkartır ve uzun süre kullanılır? Yetkili teknik servis olduğunuza göre bilirsiniz, size fazla gelenler sorunludur.
    Ama lütfen bu önerileriniz tasarruflu olanlardan olsun. Örneğin konvansiyonel kombiler içinde SEDBUK reel verimliliği %75(E sınıfı) olan var %82(D sınıfı) olan var.
    Özetle;
    1- az sorun çıkaran, servis desteği iyi,
    2- Parçaları dayanıklı olduğundan uzun süre kullanılabilecek olan,
    3- Emsallerine göre az yakan,
    4- 4-5 marka 20.000-22.000 kcal/h, 4-5 marka 22.000-26000 kcal/h, 4-5 marka-model 26.000 kcal/h dan fazla öneriniz.
    Bizler bu Forumun sahipleri değiliz. Tabi ki görüşlerinizi paylaşın. Yalnız "bunlar olmaz" demek yerine "şunlar olursa daha iyi olur" demenizi bekliyoruz.

Madem arabadan örnek verdiniz, şimdilerde çıkan arabaların hemen tamamı elektronik sistemlerle donatılmış durumda. Debriyaj, fren dahi elektronik sistemlerle çalışıyor, yol bilgisayarları en basit arabada bile var. Koltuk ayarları motorlu, klima elektronik otomatik vs. Turbo motorlar artık minibüslerde bile var. Birkaç yıl önce VW çift turbo TSİ motoru üretti. O zaman yılın motoru seçilmişti. 2011 yılında, 1200 cc motoru Jettaya koymuş. Gerektiğinde ayağını altında tork hazır. Basarsan araba seri gidiyor. Gerekmediğinde örneğin şehir içinde az yakıyor. 1200 cc araba alınır mı diyorlardı. İlk 1600 arabalık parti gemideyken satıldı. Şimdi sıra var. Neden tercih ediyorlar sizce? Bence az yakmaları ilk sebeplerden ve VW ye duyulan güven. Bunlarda problem çıkma ihtimali yok mudur? Hem de nasıl. Ancak bu olasılık insanları ekonomik çözümlere yöneltmekten geri koymuyor. Sanırım yoğuşmalı tercihi de benzeri bir tercih.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 23 Şubat 2011; 14:23:47 >

• Enteresan bir konu. Nasrettin Hoca nın deyimiyle abd1984 arkadaşımıza sen de haklısın demek geldi içimden. Ama bu biraz da hesap ve tercih meselesi. Hesabı iyi yapmak lazım. Örneğin benim durumumda sadece yakıt tüketimi açısından bakıldığında yoğuşmalıya vereceğim fazla parayı 8-9 yıl gibi sürelerde geri alabilecektim. Bu nedenle de konvansiyonel tercih ettim. 4. yıldayım ve hesaplamalarım tuttuğunu görmekteyim. Ama başka bir evde durum tam tersi de olabilir. Bu nedenle doğru düzgün hesap yapıp garanti bittikten sonra ki muhtemel giderleri de düşünerek karar verilmeli..

Daha önce de defalarca yazdık. Aldığımız basit bir şofbenin biraz daha gelişmiş halidir. Kombiden önce 12-14 yıl kullandığımız Arçelik termostadlı şofbenimiz vardı, bir defa dahi tık demedi. Kombi nedeniyle istemeye istemeye kendisini emekli etmek zorunda kalmıştık. Üstüne ne kadar çok aparat v.b. eklenirse arıza ihtimali de o kadar fazla olacaktır.
    Galiba en iyisi en az donanım en az teknoloji..

• quote:

Orijinalden alıntı: Egé

Enteresan bir konu. Nasrettin Hoca nın deyimiyle abd1984 arkadaşımıza sen de haklısın demek geldi içimden. Ama bu biraz da hesap ve tercih meselesi. Hesabı iyi yapmak lazım. Örneğin benim durumumda sadece yakıt tüketimi açısından bakıldığında yoğuşmalıya vereceğim fazla parayı 8-9 yıl gibi sürelerde geri alabilecektim. Bu nedenle de konvansiyonel tercih ettim. 4. yıldayım ve hesaplamalarım tuttuğunu görmekteyim. Ama başka bir evde durum tam tersi de olabilir. Bu nedenle doğru düzgün hesap yapıp garanti bittikten sonra ki muhtemel giderleri de düşünerek karar verilmeli..

Daha önce de defalarca yazdık. Aldığımız basit bir şofbenin biraz daha gelişmiş halidir. Kombiden önce 12-14 yıl kullandığımız Arçelik termostadlı şofbenimiz vardı, bir defa dahi tık demedi. Kombi nedeniyle istemeye istemeye kendisini emekli etmek zorunda kalmıştık. Üstüne ne kadar çok aparat v.b. eklenirse arıza ihtimali de o kadar fazla olacaktır.
    Galiba en iyisi en az donanım en az teknoloji..

Ege, karar verdiğiniz 3-4 yıl önce birçok arkadaşıma ben de yoğuşmalı önermedim. "Biraz bekleyin vakit erken, denensin, varsa ilk üretim hataları giderilsin, sorunlar azaltılsın" dedim. Sanırım bu tercihi bugün yapacak olsanız siz de farklı düşünebilirsiniz. O zamanlar sadece adı yoğuşmalıydı. Şimdi ise premix-condense den söz ediliyor. En azından condense tercih edebilirdiniz.

• iş daha da içinden çıkılmaz bir hale geliyor:((
    Baymak Luna3 Avant 240 Fİ Yoğuşmalı Kombi 20.640 kcal/h
    kombi bu hocam fakat bendeki kullanma kılavuzunda baca yukarı eğimli olmalı diyor
    internet sitesinde ki kılavuzda aşağı eğimli olmalı diyor nasıl iş bu ;))
    kombi 2007 nin ama yeni bağlattım eniştem satıyodu bıraktı elinde kalmış uygun fiyattan aldım kullanma kılavuzu eski olabilir diye düşünüyorum şimdi de..
    bir de servis hava güzel kombin yoğuşmaya gerek görmüyor deyince bende genel merkezi aradım ve kadın kombiyi 80 dereceye getirtti ve bacadan birkaç damla su aktı ve az bişe de tahliye borusundan ama yağmur da yağıyodu kesin emin de olamadım...aktı bir kaç damla heralde..
    40 derecede neden yapmıyo diye sordum bir cevap vermedi kadın yoğuşma çalışıyo ama verim vermiyo öyle düşünüyorum mesela siz de ne kadar su atıyor hiç kontrol ettiniz mi?
    bir de ben bu 50 lirayı uyuz olduğum için vermedim benim kombim 1.5 yıl sonra bozuldu 50 lirayı o zaman verip de garantiden faydalanabilir miyim acaba 1 saat konuştum fatura caba tabi hep aynı yuvarlağın etrafında dönüyoruz...
    siemens bulaşık makinasına bakmaya geldi adam sadece süs taktığımız şey makinanın deterjan almasını engelliyomuş onu düzeltti gitti 50 liranın falan lafını bile etmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Ege, karar verdiğiniz 3-4 yıl önce birçok arkadaşıma ben de yoğuşmalı önermedim. "Biraz bekleyin vakit erken, denensin, varsa ilk üretim hataları giderilsin, sorunlar azaltılsın" dedim. Sanırım bu tercihi bugün yapacak olsanız siz de farklı düşünebilirsiniz. O zamanlar sadece adı yoğuşmalıydı. Şimdi ise premix-condense den söz ediliyor. En azından condense tercih edebilirdiniz.

O zamanlar sadece adı yoğuşmalı olmayan kombilerde vardı. Ben hem ısıtma hem de sıcak su temini ihtiyacını birlikte karşılayan ve Premix olan ECA Confeo Premix ile ECA Confeo arasında kalmıştım. Bugün için birşey demek tabii ki farklı bir konu. Şimdiki fiyatlarla tekrar hesap yapıp ona göre karar vermek gerekir. Ben dikkat ettiyseniz mutlaka konvansiyonel veya mutlaka yoğuşmalı alın demiyorum. Hesabınızı yapıp ona göre karar verin diyorum..

• Merhaba arkadaşlar,

Ev net olarak 80 m²
    İçerden yalıtım var, ev 3 katlı en üst kat, üstü teras müstakil ev
    Su tesisatı oksijen bariyerli olandan sanırım fıratpen'di

Salon : 21,50 m² - Cam genişliği - 210 cm
    Yatak Odası : 14 m² Cam genişliği - 170 cm
    Oturma Odası:14 m² Cam genişliği - 170 cm
    Mutfak:10 m² (camın önünde tezgah var kombide mutfakta olacak)
    Banyo :6,50 m²

Petek olarak DD Plus olacak yaklaşık 6 mt civarında (ya da ne kadar olmalı)

Daha önce aklımda Viessman vitopend 100 modeli vardı fakat forumda pek tavsiye edilmiyor.
    Maksimum 1500 TL bütçem var.
    Yoğuşmalı kombiye bu büyüklükteki bir ev için gerek var mı
    Sizin tavsiyeniz ne olur. Cevaplarınız için çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: enginkoto

iş daha da içinden çıkılmaz bir hale geliyor:((
    kombi bu hocam fakat bendeki kullanma kılavuzunda baca yukarı eğimli olmalı diyor
    kombi 2007 nin ama yeni bağlattım eniştem satıyodu bıraktı elinde kalmış uygun fiyattan aldım kullanma kılavuzu eski olabilir diye düşünüyorum şimdi de..
    bir de servis hava güzel kombin yoğuşmaya gerek görmüyor deyince bende genel merkezi aradım ve kadın kombiyi 80 dereceye getirtti ve bacadan birkaç damla su aktı ve az bişe de tahliye borusundan ama yağmur da yağıyodu kesin emin de olamadım...aktı bir kaç damla heralde..
    40 derecede neden yapmıyo diye sordum bir cevap vermedi kadın yoğuşma çalışıyo ama verim vermiyo öyle düşünüyorum mesela siz de ne kadar su atıyor hiç kontrol ettiniz mi?
    bir de ben bu 50 lirayı uyuz olduğum için vermedim benim kombim 1.5 yıl sonra bozuldu 50 lirayı o zaman verip de garantiden faydalanabilir miyim acaba 1 saat konuştum fatura caba tabi hep aynı yuvarlağın etrafında dönüyoruz...
    siemens bulaşık makinasına bakmaya geldi adam sadece süs taktığımız şey makinanın deterjan almasını engelliyomuş onu düzeltti gitti 50 liranın falan lafını bile etmedi

Cihazınız yoğuşmalı bu konuyu netleştirmiş olduk sizin bacanız yukarı eğimli olmak zorunda internet sayfasında nerde yazıyor buraya kopyalarsanız okuruz büyük ihtimalle orda yazan konvansiyonel kombi için gecerlidir. Bunu netleştirmiş olalım.

Cihazın yoğuşma performansından yararlanabilmeniz için cihazın dönüş suyu sıcaklığını 30c/50c aralığında bir değerde olması gerekiyor her tesisatta farkıl olmakla birlikte buna 35/55c kazan suyu sıcaklığı diyebiliriz (örnek olarak verilmiştir her ortamda aynı olmayabilir) Siz bu derecelerde 1 metre petekle bile ısınıyorsnız ortamı ısıtıyorsanız sorun yok petek boyunuz olması gerekenden kısa hesap edilmiş ister bu cihazı ister başka cihazı kullanın o petek boyuyla verim almanız çok zor yüksek kazan suyu sıcaklığı secmeniz gerecektir.

Sizinle tlf da konuşan bayan ne derece yetkili yada siz durumu ne derece anlatabildiniz bilmiyorum ama yoğuşmalı cihaz yukarda yazdığım değerlerin üzerinde çalıştırıldığı taktirde yoğuşma gerçekleşmez yoğuşmada kullanacağınız su buharını vapur bacası gibi dışarı atıldığını gözlemleyebilirsiniz.

Cihazınızın yoğuşma tahliye bölümünden su gelmediğini görüyorsuunz cihazınız bir şekilde yoğuşma gerçekleştirmiyor bunun türkcesi bu ama görmeden tam kullanım şartlarını bilmeden daha fazlasını söyleyemiyorum.

Yoğuşmalı cihaz yukarda yazdığım değerler aralığında yoğuşmaya çalışmaz direkt yoğuşur :))) yani size nasıl bilgiler verilmiş anlamakta zorlanıyorum.
    Bir zamanların en çok satılan markalarından biri olan bir markadan bahsediyoruz nasıl bir teknik destek nasıl bir müşteri memnuniyeti anlamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: HARD

Merhaba arkadaşlar,

Ev net olarak 80 m²

Daha önce aklımda Viessman vitopend 100 modeli vardı fakat forumda pek tavsiye edilmiyor.

Yukardaki sanırım ve civarında alanlarını netleştirirseniz ve nasıl bir cihaz istediğinizi net olarak ifade ederseniz size daha doğru bilgi vermiş oluruz. Gönlünüzden geçen neyse onu yazın yoğuşmalı isteyene konvansiyonel konvansiyonel isteyene yoğuşmalı öneriyoruz gibi anlaşılmasın sizin gönlünüzden nasıl bir cihaz almak geçiyor onu belirtmenizi isteyeceğim. Yukardaki bütceye çok başarılı bir yoğuşmalı cihaz almanız çok zor niyetiniz bu yönde oluras iyi bir model secmenize yardımcı olurum belki biraz bütceyi aşmanız gerekebilir.

Ben önereceğim modelde size aman vitopend almayın bunu alın demeyeceğim, önereceğim cihaz bana göre diğerlerinden daha iyidir düşüncesiyle önereceğim. Bu anlamda marka model karşılaştırmalarına gerek yok. Markalar kolay isim yapmıyor gereksiz yere eleştirmemek lazım ve yine aynı şekilde parada kolay kazanılmıyor marka diye gereksiz yere gereksiz cihazlar almamak gerekiyor.

• kopyalanmıyo yazı ama her bir metre için 1cm aşağı olmalıdır yazıyo baymak sitesinde baymalk luna3 avant diye oradan kullanma kılavuzunda var hocam yalnız bendeki kullanma kılavuzu 1cm yukarı yazıyo yetkili servisteki kız 1cm aşağı olmalı doğru olanı budur diyor;) bi aşağı bi yukarı;) yüksek sıcaklıkta vapur bacası gibi duman atıyo doğrudur fakat öyle bi su damlaması falan görmedim düşük sıcaklıktayken çok az bir buhar atıyo yarım saate bir falan da bir damla su atıyo diyebilirim bayağı bi gözlemledim çünkü ısizde ne kadar su damlatma olayı var hocam ısıtmadan memnunum evin yalıtımı çok iyien fazla 45 te kullanıyorum oturma odası peteği bir değilde 1 buçuk metre olsaydı çok daha iyi olurdu kanısındayım bir de bu 50 tl yi ödemek istemiyorum ama ileride cihazım bozulursa bu parayı ödemek koşuluyla faydalanabilir miyim zaten bu akşam sırayla eksik bilgi verildiği için bütün şikayet sitelerini sıradan geçecem gerçi onların ne kadar umrunda olur bilemiyorum
    saygılarımla...

• abi senin evine 750 900 tl arası kombiler fazla bile gelir
  • selam
    evim ankarada net 95 metre
    tesisat kılıflı boru.pbx2
    güney .güneybatı ve kuzey cephe

salon 24 m2 2 metre petek
    yatak odası 13 m2 1.20 metre petek
    oturma odası 10 m2 1.20 m petek
    çoçuk odası 8 m2 1 m petek
    mutfak 8 m2 60 cm petek
    hol(girişte petek yok küçük bir giriş ama ben petek taktırmak istiyorum) 60cm petek
    balkona 60 cm petek
    banyo 4.5 m2 havlupan....

kombiyi yoğuşmalı ariston classic premium yada ferroli demicondense yada demir döküm nitromix düşünüyorum.

kombi yeri mutfakta ama ben balkona almak istiyorum.balkonu cam balkon yapıcam kombi açısından bir sakıncası olurmu

salonu genelde kapalı tutuyoruz. sizce salon kapalı olursa yoğuşma olurmu.

yoksa konvisiyonel kombimi düşünsem.ferroli divatop mesela.
    şimdiden teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanjan

selam

mutfak 8 m2 60 cm petek
    hol(girişte petek yok küçük bir giriş ama ben petek taktırmak istiyorum) 60cm petek
    balkona 60 cm petek

kombiyi yoğuşmalı ariston classic premium yada ferroli demicondense yada demir döküm nitromix düşünüyorum.

kombi yeri mutfakta ama ben balkona almak istiyorum.balkonu cam balkon yapıcam kombi açısından bir sakıncası olurmu

VAİLLANT VUW 242-5 PLUS 20000KCAL\H HERMETİK KOMBİ abi sen al bu kombiyi bol bol dua edersin yoğunlaşmalı dediğin seni yoğunlaştırır bu kombi 2003 yapımı ama helen piyasadaki en kral kombi parçada bol zaten ekmek yedirmiyor servislere

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Cihazınız yoğuşmalı bu konuyu netleştirmiş olduk sizin bacanız yukarı eğimli olmak zorunda internet sayfasında nerde yazıyor buraya kopyalarsanız okuruz büyük ihtimalle orda yazan konvansiyonel kombi için gecerlidir. Bunu netleştirmiş olalım.

Cihazın yoğuşma performansından yararlanabilmeniz için cihazın dönüş suyu sıcaklığını 30c/50c aralığında bir değerde olması gerekiyor her tesisatta farkıl olmakla birlikte buna 35/55c kazan suyu sıcaklığı diyebiliriz (örnek olarak verilmiştir her ortamda aynı olmayabilir) Siz bu derecelerde 1 metre petekle bile ısınıyorsnız ortamı ısıtıyorsanız sorun yok petek boyunuz olması gerekenden kısa hesap edilmiş ister bu cihazı ister başka cihazı kullanın o petek boyuyla verim almanız çok zor yüksek kazan suyu sıcaklığı secmeniz gerecektir.

Sizinle tlf da konuşan bayan ne derece yetkili yada siz durumu ne derece anlatabildiniz bilmiyorum ama yoğuşmalı cihaz yukarda yazdığım değerlerin üzerinde çalıştırıldığı taktirde yoğuşma gerçekleşmez yoğuşmada kullanacağınız su buharını vapur bacası gibi dışarı atıldığını gözlemleyebilirsiniz.

Cihazınızın yoğuşma tahliye bölümünden su gelmediğini görüyorsuunz cihazınız bir şekilde yoğuşma gerçekleştirmiyor bunun türkcesi bu ama görmeden tam kullanım şartlarını bilmeden daha fazlasını söyleyemiyorum.

Yoğuşmalı cihaz yukarda yazdığım değerler aralığında yoğuşmaya çalışmaz direkt yoğuşur :))) yani size nasıl bilgiler verilmiş anlamakta zorlanıyorum.
    Bir zamanların en çok satılan markalarından biri olan bir markadan bahsediyoruz nasıl bir teknik destek nasıl bir müşteri memnuniyeti anlamıyorum

Üstad, daha önce mesajda yazmıştım. Aşağıdaki linkin 15. sayfasında konu "baca 1m de 1 cm aşağı doğru eğimli olacak diye" açıklanmış. Bu kılavuz Baymak 240Fİ ye ait. Zaten 15. sayfanın son satırlarında 240Fİ diye söz ediyor. Arkadaşımız da aynı kombiye sahip. Ancak Baymak Servis Sitesinde ise "yukarı doğru" diyor. Siz de "yukarı doğru" diyorsunuz. Bunun mantığı yoğuşmadan kaynaklana suyun dışarı akmadan gidere gitmesi için. Baymak kılavuzunda ise; dışarı akmasını istiyorlar demek ki. Bence yoğuşmayı engelleyecek tarzda çok fazla önemde değil gibi görünüyor. Sorun; arkadaşın petek azlığından sanırım.

""Aşağıdaki linkteki montaj ve kullanma talimatının 15.sayfasında "bacanın 1m baca için 1 cm aşağı doğru bağlanmak zorundadır" diyor. Anlamadığım nokta; servisler ve Firma arasında tam bir koordinasyon yok.
    MONTAJ VE KULLANMA TALİMATI
    ""

• quote:

Orijinalden alıntı: HARD

Merhaba arkadaşlar,

Ev net olarak 80 m²

Bu eve konvansiyonel yada yoğuşmalı kombi düşünülebilir. Yeniçeri Üstadın konvansiyonel kombi önerilerinden 1.200 TL civarında fiyatıyla Ferroli Domitech düşünebilirsiniz.
    Max bu kadar bütçeye benim önerim; Kombi.com peşin fiyatı 1.425 TL olan Bosch Classic 2000W (condense yoğuşmalı) modelidir. Bosch, Buderus'u satın aldığı için, Buderus'un pahalı modellerine para vereceğinize benzer teknolojiye sahip Bosch tercih edebilirsiniz. Bana göre mutlaka daha tasarruflu olacaktır.
    İsterseniz konvansiyonel peşin 700 TL lik kombiler de var. Ancak bu tür yatırımlar çok uzun vadeli düşünülmesi gerekir. Tercih sizin.
    Her ne alırsanız alın mutlaka oda termostatıyla+ 2 termostatik vanayla pazarlık yapın. Oda termostatsız kullanmayın. Az kullanacağınız salona ve oda termostatını koyacağınız oturma odasına ayrıca termostatik vana(ECA tanesi 25 TL) koymak, burada istemediğiniz ısının dengeli tutulmasını sağlayacaktır. İnsan ve TV ısısı oturduğunuz odada ısıyı arttıracaktır. Böylece termostat, diğer odalar istediğiniz ısıya gelmeden kapanacaktır. Oda termostatını 22 ye ayarlayıp, termostatik vanayı 21,5 a getirdiğinizde bu peteğe gelen sıcak suyun diğer odalara gitmesini sağlarsınız. Salonu az kullanıyorsanız, termostatik vanayla ısıyı 22 yerine örneğin 20-21 de tutabilirsiniz. Buradaki sıcak su diğer yerlere gideceğinden çift yönlü tasarruf sağlamış olacaksınız.
    Yalıtım, tasarruf vb konularda aşağıdaki linkteki konumuzu da okumanızı öneririm.
    2011 Oda termostatı,Termostatik Vana,Modülasyon,Isı yalıtım Levhası, Yalıtım nedir? ÖNERİLER
    Eviniz en üst kat olduğu için ısı kaybının fazla olacağını tahmin etmek zor değil. Açık teraslar kayıpları daha da arttırır. İçten yalıtım derken ne yapılmış? 3 cm kalınlığındaki malzemelerle tavan ve dışa bakan duvarlar kaplanmış mı? Tavandan ısı kaybı, yalıtımsız % 20 ye yaklaşabilir. Dış duvarlardan da yalıtımsız % 15 i bulabilir. Pencere doğramaları, PVC yada yeni mi? Eğer böyle değilse, burdan % 15 e ulaşan kayıplar yaşayabilirsiniz. İç yalıtım olsa bile dış yalıtım yoksa her olasılığa karşı petek boylarını biraz uzun tutmada yarar olabilir. Bu durumda (iç yalıtımla) bile alt kattakinden yaklaşık % 25 fazla yakacaksınız demektir. Bu kaybı Bosch yoğuşmalıyla büyük ölçüde kapatabilirsiniz. Eğer pencere önlerinde peteğin fazla olması yerleşimi etkilemeyecekse odalarda 150 cm(hatta pencere boyu), salonda 200 cm kullanılmasında yarar var. Mutfağa mutlaka uygun bir yere konulacaktır. 80-100 cm yeterli olur. Banyoya bir havlupan koyarlar zaten. Bunlar ısı kaybına karşı tahmini petek hesaplarıdır. Projeyi yapan size önerilerde bulunacaktır. Peteklerde DD plus çok iyi tercih.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 24 Şubat 2011; 0:42:15 >

• quote:

selam

mutfak 8 m2 60 cm petek
    balkona 60 cm petek

İncelediğiniz bu modellerden, Ankara'da olmanızı da göz önüne alarak Ferroli Domicondense 25,9kW (condense yoğuşmalı) çok iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.
    En uygun olan fiyatı aşağıdaki linkte 1.484 TL peşin. Kargo da 30 TL. ANkara'da en uygun 1.700 TL den başlıyorlar sanırım.
    Ferroli Domi uygun fiyat linki
    Not: Uygun fiyat linkleri pazarlığı bilinçli yapmanız amacıyla verilmektedir.

• quote:

selam

mutfak 8 m2 60 cm petek
    balkona 60 cm petek

Petek boylarınız yeterli düzeyde kombiyi cam balkona koymanızda sakınca yok zaten cihazlarda donma koruma sistemi var herhangi bir durumda calışıp tesisat suyunu 10-12c ye çıkarıp donmayı engelliyor.

Cihaz olarak eğer condense cihazlardan düşünüyorsanız @sserin arkadaşımınız önerdiği bosch condens yoğuşmalı modeli düşenebilirsiniz. 1400 tl fiyatı var. Condense ve condense classic arasında bir belirsizlik var bosch teknik servisten konuyla ilgili ayrıntılı bilgi istedim henüz geri dönüş olmadı.

Eğer uygun fiyata premix cihaz istiyorsanız yukardaki modellerden ziyade 100-150 tl fazla verin kendini kanıtlamış eca premix modelini alın. konvansiyonel kombi olarak en uygun fiyata fiyat performans cihazı olarak ferroli domitec öneriyorum. Bunun dışında buderus u52 ve @abd 1984 arkadasımınız yazdığı vaillant 242-3-5 plus modelini ve diğer modelleride önerebiliriz siz hangi markaya ilgi duyuyorsanız hangisinin servisinden daha verimli faydalanacağını düşünüyorsanız o markanın uygun modelini secebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

quote:

Üstad, daha önce mesajda yazmıştım. Aşağıdaki linkin 15. sayfasında konu "baca 1m de 1 cm aşağı doğru eğimli olacak diye" açıklanmış. Bu kılavuz Baymak 240Fİ ye ait. Zaten 15. sayfanın son satırlarında 240Fİ diye söz ediyor. Arkadaşımız da aynı kombiye sahip. Ancak Baymak Servis Sitesinde ise "yukarı doğru" diyor. Siz de "yukarı doğru" diyorsunuz. Bunun mantığı yoğuşmadan kaynaklana suyun dışarı akmadan gidere gitmesi için. Baymak kılavuzunda ise; dışarı akmasını istiyorlar demek ki. Bence yoğuşmayı engelleyecek tarzda çok fazla önemde değil gibi görünüyor. Sorun; arkadaşın petek azlığından sanırım.

""Aşağıdaki linkteki montaj ve kullanma talimatının 15.sayfasında "bacanın 1m baca için 1 cm aşağı doğru bağlanmak zorundadır" diyor. Anlamadığım nokta; servisler ve Firma arasında tam bir koordinasyon yok.
    MONTAJ VE KULLANMA TALİMATI
    ""

Kullanma klavuzlara bütün modeller için ortak hazırlandığı için bu tarz ifade yanlışlıkları olabilir. Zaten arkadaşın durumunda sorun olabilecek birşeyi göremedim bazı detaylara acıklık getirmek için bilgi almak istemiş ama servis iyice işi çıkmaza sokmuş. Yoğuşmalı cihazlarda baca eğimi yukarı doğru olur bunun dışında söylenecek birşey yok ama servis farklı bir uygulama istiyorsa ozaman servis formuna bu detayı yazılı olarak düşmesi gerekir baca eğimi istenilenin dışında aşağı eğimli olarak yapıldı diye servis formuna not düşmesi gerekir ben olsam yazdırırım. Konvansiyonel kombilerde baca eğimi aşağı olmadığı taktirde sorun olur ama yoğuşmalıda aşağı olmasının bir sakıncası yok sadece gelen geçenin kafasına su damlamış olur :)) Ciddi manada bir sorun göremiyorum fazlada detaylara takılmamak lazım arkadaşımıza tavsiyem bu yönde olacak.

• quote:

Cihaz olarak eğer condense cihazlardan düşünüyorsanız @sserin arkadaşımınız önerdiği bosch condens yoğuşmalı modeli düşenebilirsiniz. 1400 tl fiyatı var. Condense ve condense classic arasında bir belirsizlik var bosch teknik servisten konuyla ilgili ayrıntılı bilgi istedim henüz geri dönüş olmadı.

Üstad, daha önce sizin yazdığınızda araştırmıştım:
    Bosch Classic Condense; "Tam modülasyonlu fan ve ön karışımlı brülör sayesinde yüksek verim" açıklaması olduğundan, premix yoğuşmalı kombi grubuna giriyor.
    Bosch Condense 2000W modeli ise; sadece "Tam modülasyonlu fan" özelliğine sahip ve ön karışımlı brülör yok. Bu nedenle condense yoğuşmalı kombi grubunda.
    Sizin için değil ama bu mesajla Forumu takip eden arkadaşlara kısa 2 tanım ve ayrım vererek, premix-condense farkını anlamalarını kolaylaştırmak istiyorum:

Condense(klasik) yoğuşma teknolojisi; Condense yoğuşmalı kombilerin çalışma prensibi normal hermetik cihazlar gibidir.
    En önemli fark, ısı eşanjörlerinin yakıcıdan ve baca gazlarından daha fazla ısıyı absorbe edebilecek daha büyük alana sahip olabilmesidir.
    Ana eşanjör,kazan dönüş suyu sıcaklığı yeteri kadar düşük olduğunda baca gazlarını 54 C’nin altına düşürecek ve baca gazları soğutabilecek özelliğe sahiptir. Sıcaklığı 54 C’nin altına düşürülen baca gazları içersindeki su buharı yoğunlaşır ve su buharı içerisindeki gazlı sıvı geri kazandırılarak kazanda kullanılır. Şayet bu kazanım yapılmamış olsa baca gazları ile atık ısı olarak atılacaktır.Baca gazı sıcaklıkları klasik kazanlarda 200-250 C’iken bu değer yoğuşmalı kazanlarda 50-60 C civarındadır ve potansiyel kazanç buradan elde edilmektedir.
    Gerçekte verimleri (SEDBUK reel verim) % 88 civarındadır. SEDBUK verimlilikte B sınıfı olarak tanımlanırlar.Genelde Ülkemizde tüm firmalar, condense yoğuşmalı kombi verimini % 103-104 şeklinde verirler. Bu veriden anlamak mümkündür. Firma Sitesinde "premix" denmemişse, kombi açıklamasında "Tam modülasyonlu fan" ifadesi vardır ama "ön karışımlı (veya premix) brülör" ifadesi yoktur. Burdan da anlayabilirler.

Premix (ön karışım) yoğuşma teknolojisi; frekans kontröllü fan desteği sayesinde, yanma havası ile gaz yakıtın brülöre gelmeden önce ön karışımlı brülörde (hava/gaz karıştırıcında) en ideal şekilde karışarak yüksek verimli yanmanın sağlandığı teknolojiye premix teknolojisi denir. Condense yoğuşmadan tek farkı budur
    Gerçekte verim (SEDBUK reel verim) % 90 ve üzerinde ve SEDBUK verimlilikte A sınıfı olarak tanımlanırlar. Genelde Ülkemizde tüm firmalar bu verimi condense kombiden fazla, % 107-109 şeklinde verirler. Basitçe bu veriden anlamak mümkündür. Yada Firma Sitesindeki ürün açıklamasında premix (ön karışımlı)brülör özellikleri arasında yer alır. Burdan da anlayabilirsiniz.
    Arkadaşları uyarmak istediğim bir diğer konuda; modülasyonlu termostat kullanma özelliğine sahip olup olmadıklarını araştırmalarıdır. Bu ifade "open therm" özellikli termostatla kullanma özelliği olarak da geçebilir. Eğer bu 2 ifade yoksa sadece on-off özellikli termostatla çalışabilir.
    Bu açıklamalardan sonra; Bosch Classic 2000W modelini condense yoğuşmalı, Bosch Classic Condense modelini ise premix yoğuşmalı olarak kabul edebiliriz. Her ikisi de çok verimli ve aralarında çok az verimlilik farkı olan modellerdir. Her ikisi de modülasyonlu (open therm özellikli) termostat ile kullanılabilirler.

• Öncelikle sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Bu forumundan en güzel yanı bu bir çok konu hakkında bilgi sahibi olmak.
    Kombiyle ve peteklerle ilgili birkaç firmadan bilgi aldık ama adamlar tek sorduğu ev kaç m², ona göre tahmini petek boyunda bulunuyorlar.
    Onlara göre yoğuşmalıya gerek yok.
    Petekleri söylemiş olduğunuz ölçülerde alıcam.
    Evin içten yalıtımında çok kaliteli bir malzeme kullanılmadı ama yapılan işlemi anlatayım;
    Kaba sıvanın üstüne mavi bir strafor (Bonuspan kullanıldı yaklaşık 3-4 cm kalınlığında) daha sonra file+kalekim ve ince sıva ile duvarlar komple kaplandı.
    Tavanda da aynı üründen var, kalıp bağlanmadan önce koyulmuştu.
    Pencereler egepen deceuninck (cam kalınlığı 12mm yazıyor) daha 1 yıl oldu takılalı.
    Birde kombinin su tesisatı daha önceden yapılmıştı borular zeminde kaldık.
    Peteklerin su girişleri altlı üstlü şekilde duruyor, bunları çapraz olacak şekilde değiştirmeye gerek var mı, bana ne gibi bir fayda sağlar.

• @sserin yoğuşmalı cihazlarla ilgili açıklamalarına katılıyorum benim yazmayı düşündüğüm şeyleri yazmışsınız yeni bir yazı yazmaya gerek yok. Orda katılmadığım bir nokta var oda baca gazı sıcaklıkları verdiğiniz aralık çok yüksek genelde minimum kapasite olan verileri yazıyorlar ordada bu aralık 100-150c aralığında belki tam kapasite çalıştığında bu yüksek derecelerde olabilir.

Bosch konusuna gelirsek daha öncede sizinle konuşmuştuk bu iki cihaz arasında tüketim farkları var. Aynı kapasiteye sahip bu iki cihaz arasında classic condens modelinini daha verimli olması gerekirken daha düşük kapasitede olmasına rağmen daha yüksek olan condens modelinden daha fazla bir tüketim değeri olduğu yazıyor. 22kw modeli 24 kw condens modelinden daha fazla tüketime sahip bende bu konuyla ilgili detaylı bilgi istedim bakalım cevap gelince burda paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 24 Şubat 2011; 9:58:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.