Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

Üstad, sonuçta her kriteri değerlendirip bir potada eritmek lazım. Bu karar vermeye götürecektir. Fiyat teklifinin aynı, birinde konvansiyonel eski model cihazla, diğerinde condense yeni model yoğuşmalı bilinen marka-model olduğu göz önüne alınırsa, geriye verimliliği ve sorun çıkarması kalıyor. Domicondense den henüz yoğun şikayet yok, verimliliği fazla, Vaillant modelinin kullanıcı şikayeti fazla. O zaman hangi tercihin ağırlıkta olması ortaya çıkıyor bence.
    Kombi seçimindeki kriterlerde;
    1- Az sorun çıkaran bilinen marka-model olması. Burda Ferroli daha ağır basıyor.
    2- Satış sonrası desteğinin iyi olması. Eşit kabul edilebilir.
    3- Tasarruflu (verimli) olması. Ferroli ağır basıyor.
    4- Uygun fiyatlı olması. Yine Ferroli iyi durumda.
    Buna göre değerlendirme daha kolay bence. Hatta yeni teknolojiye sahip olması kriterini eklesek yine ağır basacak.

Geçmişte birileri ferroli için kart sorunu var, kartları arızalanıyor yazmıştı ondan buyanadır hep aynı terane okunuyor. Zaten biri bir cihaz önersin papagan gibi herkes aynı şeyleri yazıyor. Kimileride farklı olma adına garip garip cihazlar öneriyor bu konuda yapılacak bişey yok. Ferroli babamın oğlunun değil domitech modelini öneririmde, domicompackt B yoğuşmalı modelini önermem. Rezil rüsva olduğundan değil aynı paraya daha iyisi olduğundan. Bak bosch makul fiyata diye günlerdir çırpınıyoruz,bilgi almak için insanlara önerelim diye çaba sarfediyoruz. Tabi birileri bu emeği görüp bu işin dışında olmamızı yadırgıyor o konuda onlarada hakvermiyor değilim, aslında sarfettiğimiz emek çok normal bir davranış içerisinde kabul edilecek bişey değil. :)

Ayrıca yukardaki karşılaştırmada zaten siz eğer bu ise diye belirtmişsiniz orda sorun yok. Tercihi kullanıcı kendisi verecek ben buderus teklifinden sonra yorum yapacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhanjan

sserin kardeş vaillant
    Turbomax VUW 242 EH verimlilik %78.5 d sınıfı
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=001821

vaillantın modeli bu sanırsam dediğin gibi 1995 2000 yıllarının modeli...

sonuca çok yaklaştım sizinde kıymetli paylaşımınızla sonuca ulaşıcam..

pazartesi buderusun teklifi bana ulaşınca paylaşıcam. teklif muhtemelen çok yüksek olacak ama bakalım...

yeniçeri ve sserin kardeş cevaplar için teşekkürler.

Evet endoğru sonucu ozaman konuşabiliriz. Buderus yoğuşmalı cihazlardan gb012 ve konvansiyonel u52 modeli olursa cihazlar için 1600 tl civarında bir tutar 8mt petek dd plus 900 tl diye düşünsek geriye kalan işcilik için ne kadar ödersiniz onu bilmiyorum. Her bölgede işcilik durumuna göre değişiyor.

Ferroli domicondens modeli ve vaillant konvansiyonel kombi modelleri içinde aynı tutarı ödersiniz arada 100-150 tl fark edebilir.

Yeni tekliften sonra son karar üzerinde konuşuruz. İyi akşamlar.

• quote:

sserin kardeş vaillant
    Turbomax VUW 242 EH verimlilik %78.5 d sınıfı
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=001821

vaillantın modeli bu sanırsam dediğin gibi 1995 2000 yıllarının modeli...

sonuca çok yaklaştım sizinde kıymetli paylaşımınızla sonuca ulaşıcam..

pazartesi buderusun teklifi bana ulaşınca paylaşıcam. teklif muhtemelen çok yüksek olacak ama bakalım...

tabiiki ferroli ağır basıyo...

yeniçeri ve sserin kardeş cevaplar için teşekkürler.

Eğer öyle ise dedim zaten ama Vaillant'ın konvansiyonel olduğuna emin olduğum için % 80 geçmediği ortada. Arada verimlilikte nominal % 10 fark var gibi görünüyor ama yıllık 1000 TL doğalgaz kullanımında 5 yılda bu rakam 800 TL yi geçer. Bu rakam eşit tekliflerde ve şartlarda dahi azımsanacak bir kriter olamaz. Kaldı ki birisi garajda beklemiş eski teknoloji sıfır oto, diğeri yeni teknoloji.

Buderusçuların, Bosch Classic Condense veya Condense 2000W teklifleri ile Buderus GB012 tekliflerini alın. Eşit koşullarda Ferroli domicondence ile bunları da değerlendirirsiniz. Hatta Bosch Classic Condense'in yeni nesil yoğuşmalı premix olduğu için tercihte öne çıkar.
    Tercih sizin.

• Burada fikir edinmek için yazan arkadaşların hakkımda yanlış bir kanıya ulaşmasını önlemek için öncelikle şunu belirtmek istiyorum.
    Bana göre aşağıdaki premix yoğuşmalı kombilerin teknolojisi aynıdır, hepsinin SEDBUK reel verimlilikleri % 90 ın üzerinde A sınıfı kombilerdir, kapasitelerini evinize göre belirleyiniz:

1- Ariston Genus
    2- Bosch Classic Condense
    3- Buderus GB022 yada GB042
    4- ECA Confeo Premix
    5- Ferroli Econcept
    6- Vaillant Ecotec PLUS
    7- Viessmann Vitodens

Not: DD Nitromix'i modülasyonlu oda termostatı ile uyumlu çalıştığına emin olamadığımız için almadım.

Bana göre aşağıdaki condense (klasik) yoğuşmalı kombilerin teknolojisi aynıdır, hepsinin SEDBUK reel verimlilikleri yaklaşık % 88 B sınıfı kombilerdir, kapasitelerini evinize göre belirleyiniz:

1- Bosch Condense 2000W
    2- Buderus GB012
    3- Ferroli Domicondense

Not: Premix-condense yoğuşmalılarda reel verimlilik farkı, yeni teknolojiye rağmen yok denecek kadar azdır (% 2-3). Yine de premix yoğuşmalı yerine, size göre iyi marka diye condense yoğuşmalı almak için 2 kere düşünün.
    Örneğin;
    - Bosch Classic Condense (premix yoğuşmalı) 1.650 TL.
    - Buderus GB012 (condense klasik yoğuşmalı) 1.720 TL.
    - Oda termostatları da 120 TL civarı, aynı.
    - Bosch Buderus'u aldı.
    Bu durumda daha pahalıya eski sistem yoğuşmalı (condense) almanın bir mantığı var mı? İşte ben değerlendirmeleri buna göre yapıyorum.

Bundan sonra;
    * modülasyonlu oda termostatı dahil fiyatı uygun mudur?
    * daha kaliteli ve dayanıklı malzemelerle üretilmekte ve uzun dayanmakta mıdır?(ben kombilerin en fazla %1 inin 7-8 yıldan önce değiştirildiğine inanıyorum)
    * çok sorun çıkarır mı?(bkz şikayet siteleri ilgili model şikayetleri),
    * servisi sorun çıktığında parçasını çabuk bulup çözer mi?(bu çok önemli, kış günü 1 gün bile beklemek zulümdür),
    * son olarak sesli çalışır mı? sıcak su problemi var mıdır? çok mu yakar? vs şikayetlerine bakıp,

değerlendirmelerini yaparsınız.

Konvansiyonel hermetik kombilerin her marka-modelinin ayrı incelenmesi daha mantıklı olacaktır. Bu nedenle yazmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 27 Şubat 2011; 3:08:11 >

• 1- Bosch Condense 2000W
    2- Buderus GB012
    3- Ferroli Domicondense

Bu 3 yeni cihazın kullanıcı yorumları çok önemli kullanan arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa yeni alacak arkadaşlara yardımcı olmuş olurlar.
  • quote:

1- Bosch Condense 2000W
    2- Buderus GB012
    3- Ferroli Domicondense

Bu 3 yeni cihazın kullanıcı yorumları çok önemli kullanan arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa yeni alacak arkadaşlara yardımcı olmuş olurlar.

Üstad, Buderus GB012 kullanıcıları yoğun var. Bunların deneyimleri aşağıdaki linkte.

BUDERUS GB012 KULLANICILARI KONU LİNKİ

Tabi yeni önerdiğimiz arkadaşların yorumlarını da bekliyoruz.
    Bosch Condense 2000W, bir arkadaşa(kelmiker) yeni aldırdık. Ancak sık kullanmayacağından hemen yorum alamayabiliriz. Diğerlerinin yorumlarını bekleyelim.
    Ferroli Domicondense aldırdığımız bir arkadaşımız vardı. Ancak ne yazık ki bunlar daha sonra kullanıcı görüşlerini paylaşmıyor. Birer mesaj atmalıyız onlara.
    Bizde buna göre yorumlarımızı değerlendirmiş oluruz. Hatalı önerilerimiz varsa vazgeçebiliriz.

• quote:

quote:

1- Bosch Condense 2000W
    2- Buderus GB012
    3- Ferroli Domicondense

Üstad, Buderus GB012 kullanıcıları yoğun var. Bunların deneyimleri aşağıdaki linkte.

BUDERUS GB012 KULLANICILARI KONU LİNKİ

Tabi yeni önerdiğimiz arkadaşların yorumlarını da bekliyoruz.
    Bosch Condense 2000W, bir arkadaşa(kelmiker) yeni aldırdık. Ancak sık kullanmayacağından hemen yorum alamayabiliriz. Diğerlerinin yorumlarını bekleyelim.
    Ferroli Domicondense aldırdığımız bir arkadaşımız vardı. Ancak ne yazık ki bunlar daha sonra kullanıcı görüşlerini paylaşmıyor. Birer mesaj atmalıyız onlara.
    Bizde buna göre yorumlarımızı değerlendirmiş oluruz. Hatalı önerilerimiz varsa vazgeçebiliriz.

gb012 kullananlar oldukca memnun aslında ben bosch condenseninde aynı olduğunu düşünüyorum ama bu iki cihazı görmem gerekiyor parçaları aynıda olabilir buderus bir kademe daha kalitelide olabilir. Üstelik hem modülasyonlu hem haftalık proğramlı oda termostatı fiyatı 130 tl. Bosch condense size verdiğim linkte(kombi toptancısı) çok uygun fiyata satılıyor piyasada o fiyat yok en 100 tl avantajlı bir fiyat o nedenle üzerinde duruyorum.

Ne yazıkki yoğun bir bilgi alışverişinden sonra cihazı alıp kullanan arkadaşlar geri dönüş yapmıyor bilgilerini deneyimlerini paylaşmıyor ne zaman cihazları arızalanır ozaman foruma dönüş yaparlar :))

Ferroliyi kullanan arkadaşlar forumda mevcut onların yorumlarıda olumlu şu yeni cıkan bosch condense üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor 1370 tl fiyatı var kargo ve gaz alarm cihazıda bedava olması gerekiyor. 150 tl lik hem proğramlı hem modülasyonlu termostatla uygun bir tutara yeni nesil bir cihaz almak mümkün oluyor. Bazı arkadaşların amorti süresi vs hesaplamalarınada gerek kalmıyor çünkü bu fiyata konvansiyonel kombi bile çok az.

• arkadaslar merhaba

evime ilk kez kombi döşeteceğim.Ev 100m2.Salon-yatak odası-misafir odası-cocuk odası ve banyoya petek koymayı düşünüyoruz.

Benim için önemli olanlar

1-İyi ısıtmalı
    2-Tasarruflu olmalı
    3-Zırt pırt arıza cıkartmaması servisle uğraşmamak
    4-Para önemli değil yeterki iyi ısıtsın tasarruflu olsun

Bunlara göre ne marka ne model kac kw bi kombi almalıyım.
    Peteklerin markası vs si varmıdır.varsa marka vs sine göre performansı değişirmi.İyi forumlar.Cevaplarınızı bekliyorum
  • DAHA ÖNCE YAZDIM YİNE YAZIYORUM. TEKNOLOJİLERİ AYNIDIR HEPSİ sedbug VERİMİNE SAHİPTİR YAZDIĞINIZ KOMBİLERİN HANGİLERİ İngilterede yapılan SEDBUG TESTLERİ SONUCUNDA VERİLEN SEDBUG A tescil belgesine sahip ?...Yani şunu soruyorum..Bu uygunluk hepsi aynı teknolojiye sahiptir deyip laflamı ?... SEDBUG A belgesiylemi ?...ECA CONFEO PREMİX S bu belgeye sahip...Açık açık yazıyorum...Sizde yazın..Hangi kombilerin SEDBUG A belgesi var ?...İnsanlar doğru bilgi alsınlar... Satın alacakları kombiyi ona göre mukayese yapsınlar..Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Mart 2011; 10:40:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

DAHA ÖNCE YAZDIM YİNE YAZIYORUM. TEKNOLOJİLERİ AYNIDIR HEPSİ sedbug VERİMİNE SAHİPTİR YAZDIĞINIZ KOMBİLERİN HANGİLERİ İngilterede yapılan SEDBUG TESTLERİ SONUCUNDA VERİLEN SEDBUG A tescil belgesine sahip ?...Yani şunu soruyorum..Bu uygunluk hepsi aynı teknolojiye sahiptir deyip laflamı ?... SEDBUG A belgesiylemi ?...ECA CONFEO PREMİX S bu belgeye sahip...Açık açık yazıyorum...Sizde yazın..Hangi kombilerin SEDBUG A belgesi var ?...İnsanlar doğru bilgi alsınlar... Satın alacakları kombiyi ona göre mukayese yapsınlar..Saygılarımla..

Taşkafa sana özel çalışma yapıp verimlilik sınıflarını araştıracak zamanım yok :)) merak ediyorsan siteye girip bakabilirsin ayrıca sedbuk belgesiyle ilgilenmedeğimi daha önce söyledim. Ben diyorumki orda yazsın yazmasın mesala viessmann vaillant buderus bu markaların bütün premix modelleri A belgelidir. Ayrıca Sedbuk bir üretim sonrası sertifikasyon değildir ingilterede kullanılan kombilerin verimlilik sınıflandırmasını çeşitli testlere göre yapmaktadır. Yani bir cihaz üretilir sedbuka gönderilir al buna sertifika ver denilmiyor. İnsanların kafasını gereksiz yere bulandırmanın anlamı yok diğer arkadaşlarada yazdım bırakın şu sebdbuk vs işini daha ne yazayım yine yazıyorum Ariston 1400 tl lik cihazıda viesmannın 6000 tl lik cihazıda bu değerlendirmede A bandında yer alıyor ikisi içinde aynı kalitede diyebilirmisiniz. İkisi içinde 15 yıl sorunsuz kullanırsınız diyebilirmisiniz. Varsın B bandında olsun ama 10 yıl sorunsuz kullanılsın. A bandında olup 3 yıl kullanılmaktan daha iyidir.

Özetle eca önerinde haklı olarak verimlilik vs durumlarını gözönünde bulundurabilirsin, önerini bu şekilde yapabilirsin kimsenin bir marka ve modelle sorunu olduğunu düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: akcan08

arkadaslar merhaba

evime ilk kez kombi döşeteceğim.Ev 100m2.Salon-yatak odası-misafir odası-cocuk odası ve banyoya petek koymayı düşünüyoruz.

Benim için önemli olanlar

1-İyi ısıtmalı
    2-Tasarruflu olmalı
    3-Zırt pırt arıza cıkartmaması servisle uğraşmamak
    4-Para önemli değil yeterki iyi ısıtsın tasarruflu olsun

Bunlara göre ne marka ne model kac kw bi kombi almalıyım.
    Peteklerin markası vs si varmıdır.varsa marka vs sine göre performansı değişirmi.İyi forumlar.Cevaplarınızı bekliyorum

Marka ve modeller ile ilgili forumda bir çok öneri mevcut bir kaç sayfa okumanız yeterli sizin düşündüğünüz marka ve modeller varsa aralarından tercih yapmanıza yardımcı olabiliriz.

Tesisatınızı yeni döşetiyorsanız bütün tesisatta oksijen bariyerli boru kullanmanızı öneririm tesisat bu şekilde dizayn edilsin.

Radyatör olarak dd plus öneriyoruz fakat tek alınacak marka bu değil elbette Eca ferroli baymak airfel vairad vb gib radyatör markalarıda var onlarıda tercih edebilirsiniz.

Size piyasada mevcut satılan 22 ve 24 kw cihazlar yeteril olacaktır. Yoğuşmalı cihaz düşünüyorsanız tesisatınızı oksijen bariyerli olarak dizayn edin ve atık su gideri için öncesinde atık su kanalına bir bağlantıyıda öncesinde hazırlamış olun işi yapacak ustalar bu bilgiye sahiptirler söylemeniz yeterli olacaktır.

• Merhaba Arkadaşlar,

Geçen hafta yeni aldığımız ev için internet üzerinden (kombi.com) Vaillant'ın 26000 kalorilik yoğuşmalı modelini sipariş verdim, ancak yoğuşmalı kombi için vaillant'ın zorunlu tuttuğu zemin seviyesindeki gider bağlantısı olmadığı (ki tekrar hat çekmek için bütün mutfağı kırmak gerekiyor) için mecburen hermatik kombi alacağım.

2 model arasında kararsız kaldım
    Vaillant 362/5 31000kalori Hermatik (2770 TL) ve Bosch Exclusicve 30000kalori Hermatik (1900 TL)

Sizce bu 2 model arasındaki fiyat farkı manalı mıdır? Yani Vaillant için 870 TL verilir mi?

Teşekkürler,

İyi çalışmalar.

Not: Bu arada kombi.com yetkililerinin çok yardımcı olduğunu özellikle belirtmek isterim. Kendilerini tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adncmc -- 1 Mart 2011; 14:28:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adncmc

Merhaba Arkadaşlar,

Geçen hafta yeni aldığımız ev için internet üzerinden (kombi.com) Vaillant'ın 26000 kalorilik yoğuşmalı modelini sipariş verdim, ancak yoğuşmalı kombi için vaillant'ın zorunlu tuttuğu zemin seviyesindeki gider bağlantısı olmadığı (ki tekrar hat çekmek için bütün mutfağı kırmak gerekiyor) için mecburen hermatik kombi alacağım.

Vaillant 362/5 31000kalori Hermatik (2770 TL) ve Bosch Exclusicve 30000kalori Hermatik (1900 TL)

Sizce bu 2 model arasındaki fiyat farkı manalı mıdır? Yani Vaillant için 870 TL verilir mi?

Teşekkürler,

İyi çalışmalar.

Not: Bu arada kombi.com yetkililerinin çok yardımcı olduğunu özellikle belirtmek isterim. Kendilerini tebrik ediyorum.

İkisi arasından seçim ise yakıtta aralarında fark yok denecek kadar azdır. Vaillant çok kaliteli kombi olsa da bu parayı hak edecek düzeyde olduğunu asla düşünmüyorum. Sessizliğe gelince, Bosch 36 dBA ile oldukça sessizdir. Vaillant'tan farkı yoktur. Servis koşullarını eşit bile kabul etsek Bosch tercihi bende ağır basar.
    Size alternatif önerim Ferroli Domitech 32 kW 28.000 kcal/h modeli kombitoptancısında 1.600 TL. Verimlilik bakımından yoğuşmasız hermetikler içinde en iyilerindendir.
    Hangi kombiyi alırsanız alın, mutlaka oda termostatı ve 2-3 termostatik vanayla birlikte satın alın. Pazarlığınızı öyle yapın. Kombi.com da her kombiye uyumlu oda termostatı var. ECA termostatik vana da 25 TL. Hepsi bir gelsin. Kombi.com da 1.720 TL kombi ama pazarlıkla inerler. Emsal fiyatı(1.600 TL) söyleyin.

• Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adncmc

Merhaba Arkadaşlar,

Teşekkürler,

İyi çalışmalar.

Konutunuz kaç m2 kaç mt petek mevcut. Ayrıca kombi com u bu olumlu yaklaşımları yüzünden öneriyoruz. Vaillant servisde kutlamak lazım uygun olmayan hiç bir yere cihazı bağlattırmıyor.

• Arkadaşlar Buderus U052 kombimi hizlial'dan aldım. Burada bahsedilen RC10 kumanda içinden çıkmadı. Normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xelon

Arkadaşlar Buderus U052 kombimi hizlial'dan aldım. Burada bahsedilen RC10 kumanda içinden çıkmadı. Normal mi?

Bazen onca yazıyı boşunamı yazıyorum diye düşünmüyor değilim bu konu hakkında kırk farklı yazı yazdığımı hatırlıyorum devamlı hatırlatıyorum. Şu an yapacağınıız bişey yok geçmiş olsun 200 tl lik oda termostatını almadan cihazı ucuza almış oldunuz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

cevaplarınız için teşekkürler.

bugün vaillant tan yetkili geldi evi ölçtü dd petek 8 metre eca vanalar + havlu pan. vaillant 242-3 modeliyle beraber 3000 tl olur dedi.
    vaillantın yoğuşmaları bütçemi aşıyor.

ferroli yetkilisi geldi o da aynı özelliklerde ferroli demicondense 2900 dedi yoğuşmalı önerdi.

buderusun yetkilisi geldi ölçtü gitti fiyatı pazartesi verecek.

vaillanta la ferroli arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim...

Buderusu da bekleyelim bakalım o ne fiya verecek. Ayrıca ayrı ayrı fiyatları yazsanız değerlendirirken ne olduğunu anlarız kombi petek dışında işin içinde ne var? Ayrıca yoğuşmalı konvansiyonel karşılaştırması istemeyin bu doğru olmaz

yapılacak işler ve takılacak malzeme...
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    sistem kılıflı boru.
    kombi mutfakta balkona çıkaçak duvarın hemen arkasına sadece duvar alttan kırılacak. doğalgaz borusu 3 metre kadar uzatılacak.
    balkona hemen kombinin yanına petek konulacak

holde petek yok kombi ile arası olsun 5 metre hole tesisat çekilecek.
    ekstra işler bu kadar

proje yok şu anda iskan alınmadı kolon dan olcak dedi (burasını anlamadım)

dd plus petekler.

kollektör şen press 8 yollu

vanalar eca..

banyo beyaz havlu pan

8 metre petek

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vaillantan gelen şahıs 242-3 pro modeliyle toplam 3000 tl dedi peşin fiyat.

ferroliden gelen şahısda ferroli demicondense modeliyle toplam 2900 dedi peşin fiyat.

buderusdan gelen şahıs ölçü aldı fiyat verecek.

teşekkürler.

Size teklif ettikleri Vaillant modelinin tam adı "Vaillant Combicompact vcw242eh" ise, SEDBUK verimliliği % 70 olan(Viessmann Vitopend 100 ün % 75 verimliliğinden de kötü) kendileri F sınıfı 1995 model FERRARİ oluyor ne yazık ki.

Vaillant Combicompact vcw242eh SEDBUK DEĞ. LİNKİ

SEDBUK, kombi üreticileri ile İngiliz Hükümeti tarafından ortak geliştirilen, sadece laboratuvar koşullarında yapılan 20 kombi testi ile değil, evlerdeki yıllık kullanım alışkanlığından sonra ortaya çıkan değerlendirmeyi kapsar. Dolayısıyla verimlilikte ciddi bir değerlendirme olarak kabul edilmektedir. Yalnız bu değerlendirme sadece verimlilikle ilgili olup, kombi yıllarca dayanması, servisinin yeterli ve yedek parçalarının kolay bulunur olması ve kolay bozulmaması gibi değerlendirmeleri kapsamamaktadır.
    Şimdi siz evinize yeni bir sistem yaptıracaksınız; % 88 verimlilikle B sınıfı, bu Vaillant modelinden yılda yaklaşık % 20 daha az yakacak, % 88 verimlilikle B sınıfı, 2009 model condense yoğuşmalı Ferroli yerine, Vaillant'ın 1995 model konvansiyonel % 70 verimlilikteki kombisini mi düşüneceksiniz? Sizin için o zaman fazla yakmasının hiç önemi olmaması gerekir.
    Ferroli Domicondense F24 SEDBUK DEĞ LİNKİ
    Orta gelir düzeyine sahip veya meraklı arkadaşların üzerinde durduğu 1. unsur (az doğalgaz harcaması) verimliliktir. Bununla birlikte kombinin yıllarca fazla sorunsuz dayanması, servisinin yeterli olması vb koşullara da bakılacaktır tabi.
    Bence siz bir de Buderus'un teklifini bekleyin. Hatta Buderusçular Bosch Condense Classic (premix) yada Condense 2000W(condense yoğ.) kombi için de teklif verebilirler. Alternatif olarak onu da alın. Ondan sonra salim kafayla karar verin. Size önerim budur.

buderusçular aramadı bende aramadım ...

bu arada 2 yeni teklif aldım... 2 sinden birine karar vericem...

yeni açılan bir firmadan aldığım 2 teklif...

1 bosh condens 2000 le beraber herşey dahil 2900 tl (biraz daha pazarlık yapıcam )

2 ferroli demicondens le beraber herşey dahil 2650 tl ( sincandan gelen yetkili firma 2900 tl istemişti )

3 sadece petekler tesisat kombiyide montaj yapıcak 1350 tl (kombiyi internet ten uygun alıp anlaştığım firmaya taktırmayı düşünüyorum)

şimdi üstadlar.
    bosc condense 2000 ile ferroli demicondense bana bir kıyaslarmısınız.. bir tek eşanşör biri çift mesela bunugibi yoğunlşama özelliklerini vb

2. teklif ferroli fiyatı çok iyi ama aklım bosh da nedense.bosc a iyi bir pazarlıkta yapabilirim...

bu arada kollektörler eca değil elimizde eca yok dedi 3 yıl garantili bir marka söyledi ama aklıma gelmiyor kollektör için nedersiniz. eca şartmı...

değerli zamanınızı bize ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim ..

ayhan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanjan -- 2 Mart 2011; 21:04:58 >

• quote:

buderusçular aramadı bende aramadım ...

bu arada 2 yeni teklif aldım... 2 sinden birine karar vericem...

yeni açılan bir firmadan aldığım 2 teklif...

1 bosh condens 2000 le beraber herşey dahil 2900 tl (biraz daha pazarlık yapıcam )

2 ferroli demicondens le beraber herşey dahil 2650 tl ( sincandan gelen yetkili firma 2900 tl istemişti )

3 sadece petekler tesisat kombiyide montaj yapıcak 1350 tl (kombiyi internet ten uygun alıp anlaştığım firmaya taktırmayı düşünüyorum)

şimdi üstadlar.
    bosc condense 2000 ile ferroli demicondense bana bir kıyaslarmısınız.. bir tek eşanşör biri çift mesela bunugibi yoğunlşama özelliklerini vb

2. teklif ferroli fiyatı çok iyi ama aklım bosh da nedense.bosc a iyi bir pazarlıkta yapabilirim...

bu arada kollektörler eca değil elimizde eca yok dedi 3 yıl garantili bir marka söyledi ama aklıma gelmiyor kollektör için nedersiniz. eca şartmı...

değerli zamanınızı bize ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim ..

ayhan.

Ferroli Domi teklifi yetkili servis teklifi ise çok iyi bir teklif kanımca. Bir kere kombi 1.430 TL en ucuz yerde + 30 TL kargo + 150 TL Yetkili Servis Montaj ücreti (montajı mutlaka-mutlaka Yetkili Servise yaptırın) = 1.610 TL. Sizden istedikleri 2.650 TL = 1.040 TL diğer işler (kombi mutfakta balkona çıkaçak duvarın hemen arkasına sadece duvar alttan kırılacak. doğalgaz borusu 3 metre kadar uzatılacak. balkona hemen kombinin yanına petek konulacak holde petek yok kombi ile arası olsun 5 metre hole tesisat çekilecek) için istenen para. Bundan iyisi can sağlığı.
    Ferroli ile Bosch, ikisi de Condense yoğuşmalı verimli kombilerdir. Kaliteleri ise eşit sayılır. Üstelik Bosch en ucuz yerde 1.370, Ferroli 1.430 TL. Size 60 TL pahalı kombi için 250 TL ucuz fiyat vermişler. Bence bu şartlarda Ferroli tercih edilir. Yalnız oda termostatını da teklife ekletin. Size ekstra tasarruf sağlayacaktır. Ben Ankara'dayım. Oda termostatı, 2 gündür gündüz sabah 10 dan 17.00 ye kadar yakmaya gerek duymadı. Baharda daha etkili olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 3 Mart 2011; 2:09:16 >

• 183 m.kare brüt 156 m.kare net 4+1 arakat dairem için yeni döşenecek doğalgaz tesisatındaki önerileriniz ve yoğuşmalı kombi önerilerilerinizi(tercihen buderus,viessman,ferroli,vaillant verimlilik ve fiat kriterini gözeterek) yazarmısınız.Şimdiden çok değerli paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.