Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

183 m.kare brüt 156 m.kare net 4+1 arakat dairem için yeni döşenecek doğalgaz tesisatındaki önerileriniz ve yoğuşmalı kombi önerilerilerinizi(tercihen buderus,viessman,ferroli,vaillant verimlilik ve fiat kriterini gözeterek) yazarmısınız.Şimdiden çok değerli paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.

Doğalgaz tesisat teklifinde,
    1- Boruların oksijen bariyerli olmasını(yoğuşmalı kombide performansı olumlu etkiler),
    2- Demirdöküm Plus (9-10 m. olmalı) petekler olmasını(ısıdan daha fazla yararlanabilmek için),
    3- Vaillant Calormatic 230 kablolu haftalık program saatli oda termostatı olmasını(Tasarruf ve sabit ısıda sağlıklı bir ortam için),
    4- 2 adet termostatik vana olmasını(salon ve oda termostatının bulunduğu oturma odasında ısıyı dengelemek için),
    5- Vaillant 346/5 kombi olmasını,
    temel olarak isteyin.

Ona göre hesaplarını yapsınlar. Premix yoğuşmalı yukarda yazdığınız markaların modellerini verimlilikte aynı kabul etmek gerekir. Hepsi A sınıfıdır ve reel verimlilikleri % 90 ın üzerindedir. Vaillant ve Viessmann'ın daha kaliteli malzemeden üretildiği kabul edilir.
    Evinizin büyüklüğüne, ihtiyaçlarınıza ve marka seçimlerinize göre önerim 2.800-3.300 TL fiyatlarla bulabileceğiniz 26.000 kcal/h ısıtma gücündeki Vaillant 346/5 dir. Bu öneriyi bu sayfada başka bir arkadaşa daha yaptım.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhanjan

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

cevaplarınız için teşekkürler.

bugün vaillant tan yetkili geldi evi ölçtü dd petek 8 metre eca vanalar + havlu pan. vaillant 242-3 modeliyle beraber 3000 tl olur dedi.
    vaillantın yoğuşmaları bütçemi aşıyor.

ferroli yetkilisi geldi o da aynı özelliklerde ferroli demicondense 2900 dedi yoğuşmalı önerdi.

buderusun yetkilisi geldi ölçtü gitti fiyatı pazartesi verecek.

vaillanta la ferroli arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim...

Buderusu da bekleyelim bakalım o ne fiya verecek. Ayrıca ayrı ayrı fiyatları yazsanız değerlendirirken ne olduğunu anlarız kombi petek dışında işin içinde ne var? Ayrıca yoğuşmalı konvansiyonel karşılaştırması istemeyin bu doğru olmaz

yapılacak işler ve takılacak malzeme...
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    sistem kılıflı boru.
    kombi mutfakta balkona çıkaçak duvarın hemen arkasına sadece duvar alttan kırılacak. doğalgaz borusu 3 metre kadar uzatılacak.
    balkona hemen kombinin yanına petek konulacak

holde petek yok kombi ile arası olsun 5 metre hole tesisat çekilecek.
    ekstra işler bu kadar

proje yok şu anda iskan alınmadı kolon dan olcak dedi (burasını anlamadım)

dd plus petekler.

kollektör şen press 8 yollu

vanalar eca..

banyo beyaz havlu pan

8 metre petek

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vaillantan gelen şahıs 242-3 pro modeliyle toplam 3000 tl dedi peşin fiyat.

ferroliden gelen şahısda ferroli demicondense modeliyle toplam 2900 dedi peşin fiyat.

buderusdan gelen şahıs ölçü aldı fiyat verecek.

teşekkürler.

Size teklif ettikleri Vaillant modelinin tam adı "Vaillant Combicompact vcw242eh" ise, SEDBUK verimliliği % 70 olan(Viessmann Vitopend 100 ün % 75 verimliliğinden de kötü) kendileri F sınıfı 1995 model FERRARİ oluyor ne yazık ki.

Vaillant Combicompact vcw242eh SEDBUK DEĞ. LİNKİ

SEDBUK, kombi üreticileri ile İngiliz Hükümeti tarafından ortak geliştirilen, sadece laboratuvar koşullarında yapılan 20 kombi testi ile değil, evlerdeki yıllık kullanım alışkanlığından sonra ortaya çıkan değerlendirmeyi kapsar. Dolayısıyla verimlilikte ciddi bir değerlendirme olarak kabul edilmektedir. Yalnız bu değerlendirme sadece verimlilikle ilgili olup, kombi yıllarca dayanması, servisinin yeterli ve yedek parçalarının kolay bulunur olması ve kolay bozulmaması gibi değerlendirmeleri kapsamamaktadır.
    Şimdi siz evinize yeni bir sistem yaptıracaksınız; % 88 verimlilikle B sınıfı, bu Vaillant modelinden yılda yaklaşık % 20 daha az yakacak, % 88 verimlilikle B sınıfı, 2009 model condense yoğuşmalı Ferroli yerine, Vaillant'ın 1995 model konvansiyonel % 70 verimlilikteki kombisini mi düşüneceksiniz? Sizin için o zaman fazla yakmasının hiç önemi olmaması gerekir.
    Ferroli Domicondense F24 SEDBUK DEĞ LİNKİ
    Orta gelir düzeyine sahip veya meraklı arkadaşların üzerinde durduğu 1. unsur (az doğalgaz harcaması) verimliliktir. Bununla birlikte kombinin yıllarca fazla sorunsuz dayanması, servisinin yeterli olması vb koşullara da bakılacaktır tabi.
    Bence siz bir de Buderus'un teklifini bekleyin. Hatta Buderusçular Bosch Condense Classic (premix) yada Condense 2000W(condense yoğ.) kombi için de teklif verebilirler. Alternatif olarak onu da alın. Ondan sonra salim kafayla karar verin. Size önerim budur.

buderusçular aramadı bende aramadım ...

bu arada 2 yeni teklif aldım... 2 sinden birine karar vericem...

yeni açılan bir firmadan aldığım 2 teklif...

1 bosh condens 2000 le beraber herşey dahil 2900 tl (biraz daha pazarlık yapıcam )

2 ferroli demicondens le beraber herşey dahil 2650 tl ( sincandan gelen yetkili firma 2900 tl istemişti )

3 sadece petekler tesisat kombiyide montaj yapıcak 1350 tl (kombiyi internet ten uygun alıp anlaştığım firmaya taktırmayı düşünüyorum)

şimdi üstadlar.
    bosc condense 2000 ile ferroli demicondense bana bir kıyaslarmısınız.. bir tek eşanşör biri çift mesela bunugibi yoğunlşama özelliklerini vb

2. teklif ferroli fiyatı çok iyi ama aklım bosh da nedense.bosc a iyi bir pazarlıkta yapabilirim...

bu arada kollektörler eca değil elimizde eca yok dedi 3 yıl garantili bir marka söyledi ama aklıma gelmiyor kollektör için nedersiniz. eca şartmı...

değerli zamanınızı bize ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim ..

ayhan.

İki cihazın birbirine aman aman üstünlüğü yok hangisini ucuza maledebiliyorsanız ve hangisinin servisi daha yaygınsa onu tercih edin.

• Orijinalden alıntı: sserin

Orijinalden alıntı: kocak60

183 m.kare brüt 156 m.kare net 4+1 arakat dairem için yeni döşenecek doğalgaz tesisatındaki önerileriniz ve yoğuşmalı kombi önerilerilerinizi(tercihen buderus,viessman,ferroli,vaillant verimlilik ve fiat kriterini gözeterek) yazarmısınız.Şimdiden çok değerli paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.

Doğalgaz tesisat teklifinde,
    1- Boruların oksijen bariyerli olmasını(yoğuşmalı kombide performansı olumlu etkiler),
    2- Demirdöküm Plus (9-10 m. olmalı) petekler olmasını(ısıdan daha fazla yararlanabilmek için),
    3- Vaillant Calormatic 230 kablolu haftalık program saatli oda termostatı olmasını(Tasarruf ve sabit ısıda sağlıklı bir ortam için),
    4- 2 adet termostatik vana olmasını(salon ve oda termostatının bulunduğu oturma odasında ısıyı dengelemek için),
    5- Vaillant 346/5 kombi olmasını,
    temel olarak isteyin.

Ona göre hesaplarını yapsınlar. Premix yoğuşmalı yukarda yazdığınız markaların modellerini verimlilikte aynı kabul etmek gerekir. Hepsi A sınıfıdır ve reel verimlilikleri % 90 ın üzerindedir. Vaillant ve Viessmann'ın daha kaliteli malzemeden üretildiği kabul edilir.
    Evinizin büyüklüğüne, ihtiyaçlarınıza ve marka seçimlerinize göre önerim 2.800-3.300 TL fiyatlarla bulabileceğiniz 26.000 kcal/h ısıtma gücündeki Vaillant 346/5 dir. Bu öneriyi bu sayfada başka bir arkadaşa daha yaptım.
    Kolay gelsin.

@sserin size öneride bulunmuş onların yanı sıra oda m2 ayrı yazarsanız ve yalıtımın olup olmadığını belirtirseniz petek konusundada gerekli metrajı oluşturabiliriz. Size piyasada bulunan 26 ve 28 kw cihazlar yeterli olacatır. Cihaz secimi oldukca kolay olacak ama en önemlisi tesisatınızın kaliteli malzeme ve iyi bir işcilikle dizayn edilmiş olması. Bu konuya daha çok dikkat ediniz kesinlikle oksijen bariyerli boru olmasına özen gösteriniz.

• arkadaşlar bir yerle konuştum kombi olarak eca pr24 hm dg proteus 23.3 kw hermetik kombi falan iyidir dedi sizce nasıldır?yogusmalımı daha tasarrufludur hermetikmi önerileriniz nelerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan08

arkadaşlar bir yerle konuştum kombi olarak eca pr24 hm dg proteus 23.3 kw hermetik kombi falan iyidir dedi sizce nasıldır?yogusmalımı daha tasarrufludur hermetikmi önerileriniz nelerdir.

Bu tür bilgi sorulmasında aşağıdaki verilerin olması çok daha doğru sonuca götürecektir.
    1-Evin brüt-net m2 leri(yaklaşık),
    2-Takıldıysa petek toplam uzunluğu,
    3-evin bulunduğu il/ilçe,
    4-konumu(güney-doğu, kuzey-doğu vb)
    5-alt üst katta daire olup olmadığı,
    6-en önemlisi evin dış ve iç yalıtımı var mı?
    7-evde istenilen ortalama sıcaklık (çocuk olsun olmasın termostat gerekir),
    8-Tabi en başta max bütçe, varsa özellikle istenilen markalar,

Bunlar olursa ona göre değerlendirme yapmak daha doğru olacaktır.

Yine de size bütçeniz sınırlıysa önerim;
    kombitoptancisi.com da 1.130 TL ye satılan Ferroli Domitech (hermetik konvansiyonel reel % 80 verimli),
    bütçenizi 240 TL daha arttırabilirseniz, aynı Sitede 1370 TL ye Bosch Condense 2000W (condense yoğuşmalı reel % 88 verimli).
    Yoğuşmalı kombinin daha verimli olduğu ortada ancak petek boyu toplamlarının en az 6 metre olması yoğuşmadan sağlanan tasarrufu arttırır.
    Hangi kombiyi alırsanız alın, markaya uyumlu oda termostatı ile pazarlık yapın. Oda termostatı, tasarruf sağladığı gibi evi ideal ısıda tutarak sağlıklı bir ortam yaratacaktır.

• ev 100 m2
    İstanbul Zeytinburnu
    4.kattayız bina 5 katlı
    yalıtım yok
    istenilen ortalama sıcaklık evde kısakollu gezelim yeter :)
    bütce cok önemli değil iyi bişey olsun yeterki ben epey cıkabilirim

eve gelen petekler.Eca marka

salon için 180
    misafir odası için 140
    yatak odası için 120
    cocuk odası için 100
    banyo için havluluk

eğer eca marka petek iyi değilse değiştirilcek bütçemiz bu için olabildiğnce acık bir kere olucak kaliteli bişeyler olsun

kombiyide eca proteus 23.3 kw hermetik kombi olarak getirmişler fakat bu olaylar babam yüzünden oldu hepsi kutusunda duruyor.geri gidecek.daha iyilerini alacagız sizin fikirleriniz benim için cok önemli.
  • quote:

ev 100 m2
    İstanbul Zeytinburnu
    4.kattayız bina 5 katlı
    yalıtım yok

salon için 180
    misafir odası için 140
    yatak odası için 120
    cocuk odası için 100
    banyo için havluluk

eğer eca marka petek iyi değilse değiştirilcek bütçemiz bu için olabildiğnce acık bir kere olucak kaliteli bişeyler olsun

kombiyide eca proteus 23.3 kw hermetik kombi olarak getirmişler fakat bu olaylar babam yüzünden oldu hepsi kutusunda duruyor.geri gidecek.daha iyilerini alacagız sizin fikirleriniz benim için cok önemli.

Eğer eca modeli secmek durumundaysanız ozaman fortius plus yada confeo plus modelini tercih edin. Başka marka model secebiliyorsanız. Ferroli domitech buderus u52 modellerinide incelemenizi tavsiye ederim. Secim sadece eca olabilicekse ozaman diğer üst modellerini alınız.

• secim eca değil sadece biz öyle konustuk babam getir bişeyler demiş onlar gelmiş siz en iyisini söyleyin onu getirtcem zaten herhangi bi ödeme yapılmadı daha.petekler içinde bir marka söylerseniz seviniriim
  • quote:

ev 100 m2
    İstanbul Zeytinburnu
    4.kattayız bina 5 katlı
    yalıtım yok

salon için 180
    misafir odası için 140
    yatak odası için 120
    cocuk odası için 100
    banyo için havluluk

Petek ECA gelmişse sizin için zor olacaksa kalsın, problem olmaz fazla. ANcak ECA Proteus için birkaç kez düşünmeniz gerek. Sıcak suyun ani soğuması ve ani ısınması benzeri 3-5 şikayet var, bu kombiden. Gürültülü çalışma ilgili de ECA'dan oldukça fazla rahatsız olan var. Belki o kişilerin kombilerine mahsustur arızalar. Ama değerlendirmeye almanız gerekir düşüncesiyle aşağıda 2 link veriyorum.
    ECA şikayetvar

ECA PROTEUS ÖZEL ŞİKAYETLER

Anlaşma ECA ile ise ve ECA'dan başka modelle değişme şansı yoksa, ECA Confeo Premix 20.000 kcal/h (premix yoğuşmalı) modelini alın hiç olmazsa. Çünkü, 4 yıldır piyasada olmasına rağmen, bu konuda hemen hiç şikayet yok. Ancak petek boylarını biraz (1 m. daha) arttırsanız yoğuşmadan daha tasarruf sağlarsınız.
    Değişme imkanı varsa (bütçenizin de uygun olduğuna dayanarak)yeniçeri üstadın önerilerine ek olarak, Bosch Classic Condense 22 kW (premix yoğuşmalı) kombiyi öneririm. ECA Confeo Premix ve Bosch Classic Condense modellerinin her ikisi de, kombitoptancısı.com da 1.650 TL fiyatla satılıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 3 Mart 2011; 16:37:18 >

• sadece peder bey bir an önce bişeyler getir demiş ve gelmiş.bütce cok önemli değil iyi birşey olsun.mesela buderus u52 yi cok duyuyorum sorun cok cıkarırmı cok sesli calısırmı?tasarruf saglayabilirmiyiz?
  • quote:

sadece peder bey bir an önce bişeyler getir demiş ve gelmiş.bütce cok önemli değil iyi birşey olsun.mesela buderus u52 yi cok duyuyorum sorun cok cıkarırmı cok sesli calısırmı?tasarruf saglayabilirmiyiz?

Benim daha önce önerdiğim Ferroli Domitech, yeniçeri üstadın önerisi Buderus U52 yoğuşmasız kombidirler. Yoğuşmalılar tabi ki yoğuşmasız olanlara göre daha verimlidir. ECA Confeo Premix ve Bosch Classic Condense klasik (condense) yoğuşmalılardan öte premix yoğuşmalı çok daha verimli (az yakan) kombilerdir. Değerlendirmeyi buna ve bütçenize göre yapmalısınız.
  • quote:

sadece peder bey bir an önce bişeyler getir demiş ve gelmiş.bütce cok önemli değil iyi birşey olsun.mesela buderus u52 yi cok duyuyorum sorun cok cıkarırmı cok sesli calısırmı?tasarruf saglayabilirmiyiz?

Eğer hiçbir zahmeti külfeti olmayacaksa peteklerde dd plus olması daha iyi olacaktır evet bütün yazılı verimler doğruyu yansıtmıyor ama yinede piyasanın en iyi radyatörünü demirdöküm yapıyor buda dd plus modeli bunu tercih etmenizi öneririm. Buderus u52 yi rc 10 termostatla kullanırsanız tasarruflu kullanmış olursunuz faydasını görürsünüz. Zaten diğer konularda @sserin arkadaşımız sizi aydınlatmış yoğuşmalı cihazlar ayrı bir kategori ben genel bilgi veriyorum yoğuşmalı olsun olmasın tasarruf önlemleri için gerekli şeyleri forumda zaten yazıyoruz yoğuşmalı aldım tasarruflu tüketiyorum diye düşünülmesin. Bunun şartlarını ara ara yazıyoruz. Siz yoğuşmalı düşünmüyorsanız bu yazdığım iki modeli tercih etmeniz faydanıza olacaktır yoğuşmalı için @sserin önerilerini değerlendirebilirsiniz ben oksijen bariyerli boru kullanılmayan hiçbir mekana yoğuşmalı cihaz önermiyorum bu benim öneri şeklim kullanılmaz uygulanmaz anlamına gelmiyor bunuda devamlı olarak belirtiyor altını çiziyorum.

• hangisi daha tasarrufluysa o kombi olsun.hangi kombiyi alırsam alıyım rc 10 termostatı taktırıyımmı ? birde oksijen bariyerini avantajları nedir tam olarak.
  • quote:

hangisi daha tasarrufluysa o kombi olsun.hangi kombiyi alırsam alıyım rc 10 termostatı taktırıyımmı ? birde oksijen bariyerini avantajları nedir tam olarak.

Tasarruflu kullanmak sizin elinizde aynı cihaz her ortamda aynı sonucu vermez. Rc10 buderus cihazlar için modülasyonlu en ucuz model termostatlardan biridir. Diğer marka ve modellerin kendine ait modelleri mevcut hangi cihazı tercih edecekseniz ona uygun oda termostatı almanız gerekiyor.
  • quote:

Cihaz marka ve modelinden ziyade, uzun yıllar kullanacağınız, uzun ömürlü olacak olan tesisatınıza önem vermeniz gerekir. Cihaz marka ve modellerinde boğulmanıza gerek yok. Yazdığınız markaların hangisine kötü diyebiilirizki, hepsi kendini kanıtlamış markalar. Hepsinin birbirine ayrı üstünlükleri var, işin içine bütce girince aralarından en uygunu seçmek gerekiyor. Tabi tüm markaların tüm modelleride aynı verimde ve başarıda değiller.

- Bir mühendislik hizmeti alarak gerekli ısı hesabını konut durumunuza göre yaptırın
    - Tesisatınızı oksijen bariyerli boru ile döşetin teklifleri bu doğrultuda alınız
    - Tesisatta kullanacakları malzemeyi not edip internetten ve satıcılardan soruşturun kaliteli olmasına özen gösterin.
    - En önemli kriterlerden biri işcilik kalitesi olacağından işi en kestirme yoldan en verimli şekilde yaptırmaya çalışın ve pazarlıklarda yüksek oranda fiyat kırmayın çünkü bu size kalitesiz malzeme ve kötü işcilik olarak geri gelecektir.

Cihaz seciminide yukarda yazdığınız markaların hangisini istiyrsanız ordan secmenize yardımcı olabiliriz. 26 ve 28kw bir ürün tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Öncelikli olarak yoğuşmalı premix cihazları tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Sonrasında diğer tercihleri değerlendirmeniz daha doğru olacaktır.

Önemli not: Bütün işlemler için öncesinde mutlaka sözleşme yapın. Sözleşmede bütün detayları, iş teslim zamanını, kullanılacak malzeme cinsini marka model belirterek sözleşmeyi oluşturun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 4 Mart 2011; 8:57:51 >

• quote:

Sayın S serin;

Bu iki söyleminizde ikilemde kaldım.

-“Vaillant 346/5 kombi olmasını, temel olarak isteyin” bana öneriniz

-“Vaillant çok kaliteli kombi olsa da bu parayı hak edecek düzeyde olduğunu asla düşünmüyorum”
    Bir başka arkadaşa öneriniz
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

183 m.kare brüt 156 m.kare net 4+1 arakat dairem için doğalgaz tesisatındaki önerileriniz ve yoğuşmalı kombi önerilerilerinizi(tercihen buderus,viessman,ferroli,vaillant verimlilik ve fiat kriterini gözeterek) yazarmısınız.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Vaillant 346/5 e alternatif hangisini önerebilirsiniz.Birde sıcak su elde etmek için kombinin brulorlu olmasımı gerekli.,kombiden gider nasıl verilir açıklarsanız sevinirim.

Dairem bims tuğla üzerine yalıtımlı olacak
    Salon27,59
    yatak od. 14,14 M2
    Yatak od. 12,82 M2
    Yatak odası 17.61 M2
    oturma odası 14,48 M2
    mutfak 15.19 M2
    banyo 6 M2

Bir arkadaşımız, 6.500 TL lik Viessmann Vitodens 222 30.000 kcal/h düşünüyordu. Bütçesi genişti. Ben evinin durumuna göre 26.000 kcal/h yeteceği için, aynı kalitede ama ve daha ucuz fiyatta 3.000 TL lik Vaillant 346/5 modelini temel olarak istemesini söyledim. Zaten bu kapasitenin yeteceğini bir üst kapasiteye gerek olmadığını Vaillant'ta söylemiş. Gerek olsa adam neden pahalısını satmasın ki? Viessmann, isteyip bu kalitede emsal isteyen kişiye önerilebilecek en akılcı modeldi. Ondan öyle dedim.
    Diğer arkadaşımızın da başka marka seçenekleri vardı. Emsal modellerden daha uygun fiyatlı olanını önerdim. Burada önemli olan;
    1- tercihler, marka ve model
    2- sağlanan faydaya göre maliyeti,
    göz önüne alınmıştır.
    "Benim için paranın önemi yok, bütçem geniş Vaillant yada Viessmann yada Buderus olsun" derseniz ona göre, "ayrıca Ferroli, Bosch, ARiston da olabilir" derseniz farklı önerilerde bulunmam kadar doğal bir şey olamaz.
    Umarım anlatabilmişimdir.

• oksijen bariyerli borulara ait bir resim paylaşırmısınız.cünkü adamlar bize herhangi bir boru gösterse anlamayız bile :)
  • quote:

oksijen bariyerli borulara ait bir resim paylaşırmısınız.cünkü adamlar bize herhangi bir boru gösterse anlamayız bile :)

Bu konuda nette çok değişik firmaların ürünleri var. Oksijen bariyerli boruda ısrar etmemizin nedeni, özetle; havadaki oksijen sıcak suya sürekli nüfüz ettiğinde, peteklerdeki metal kısımla reaksiyona girerek pas oluşturmaması içindir. Pas ve kireç sistemin iyi çalışmamasına, ısınamamaya ve verimsizliğe yol açar. Oksijen bariyerli boru bu tür korozyonu en aza indirir.
    Bunun için, Türk Standartlarına uygunluğu yanında, boruda oksijen geçirim seviyesi için DIN 4726 standartına uygunluğu aramanızda yarar var. Bu standarda uygun oksijen geçişi, sistemde pas oluşmaması için Avrupada kabul edilebilir seviyedir. Bu standart kılıf içindeki borunun üzerinde yazar. Dizayn, Hakan Plastik, Pak Plast ve benzeri ciddi firmaların ürettiği oksijen bariyerli boruları kullandıklarında kontrol etmeniz daha kolay olur. İsimsiz markasız kılıflı boruları, TÜrk Standartlarına ve mümkünse DIN 4726 standartına uymayanları istemeyin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 4 Mart 2011; 14:09:02 >

• quote:

oksijen bariyerli borulara ait bir resim paylaşırmısınız.cünkü adamlar bize herhangi bir boru gösterse anlamayız bile :)

@ serin eklemiş ama herşeyi de bizden beklemeyin arkadaşlar birazda siz paylaşımcı olun google yazsan çıkıyor zaten alıp siz ekleyin siteye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

@ serin eklemiş ama herşeyi de bizden beklemeyin arkadaşlar birazda siz paylaşımcı olun google yazsan çıkıyor zaten alıp siz ekleyin siteye.

iyide binbir türlü kablo cıkıyo google da hiç bi fikrim yok yani yanlıs kabloya oksijen bariyerli boru yazmıslarsa nolucak.internet bu herkes istediğini yazabiliyo dogru bilgi alabilmek için sordum tesekkürler sserin
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.