Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akcan08

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Orijinalden alıntı: akcan08

oksijen bariyerli borulara ait bir resim paylaşırmısınız.cünkü adamlar bize herhangi bir boru gösterse anlamayız bile :)

@ serin eklemiş ama herşeyi de bizden beklemeyin arkadaşlar birazda siz paylaşımcı olun google yazsan çıkıyor zaten alıp siz ekleyin siteye.

iyide binbir türlü kablo cıkıyo google da hiç bi fikrim yok yani yanlıs kabloya oksijen bariyerli boru yazmıslarsa nolucak.internet bu herkes istediğini yazabiliyo dogru bilgi alabilmek için sordum tesekkürler sserin

Bir önceki mesajda ekledim arkadaşım. Ayırımı nasıl yapacağını da yazdım.

• Selamlar, neredeyse tüm başlığı okudum sayılır. Kafamda belli fikirler oluştu. Şimdi sormak istediğim şey firmadan döküm aldım fiyat vs. adamlar kalem kalem yazmışlar ama her bir kalemin ayrı fiyatını vermemişler. direktman toplam. Şimdi;

ferroli domicondence f24 Yoğuşmalı kombi
    doğalgaz iç tesisatı döşeme, işçilik,proje,gaz açımı,montaj(borular bariyerli plastik ama oksijen bariyerli değil tabi)
    7 tane radyatör toplam 6.8 metre, 60/110 havlupan, kombi dolabı
    5 adet termostatik vana
    buna toplamda 3.750 TL fiyat biçtiler. Bu fiyat normal mi? Ev arakatta hiç soba bilmem ne yakmayalım oda sıcaklığı 12-15 derece falan oluyor kışın ortalama.
    aynı proje termostatik vanasız demirdöküm marka yoğuşmalı kombiyle 3.600e üst kattakilere yaptılar. Uzmanlar buna ne diyor acaba? Normal midir? Sonuçta burada bu işi profesyonel olarak yapanlar var. Yardımcı olursanız sevinirim. Önerileriniz de olursa söyleyebilirseniz sevinirim. Kombi konusunda ECA,Demirdöküm ve Ferroli alma şansım var bu firmadan. Eğer abes bir durum olursa değiştiririm :) Ha bu arada komşu çoğu firmayı araştırmış çevredeki ama en uygunu bu dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mUZZiP -- 4 Mart 2011; 21:29:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mUZZiP

Selamlar, neredeyse tüm başlığı okudum sayılır. Kafamda belli fikirler oluştu. Şimdi sormak istediğim şey firmadan döküm aldım fiyat vs. adamlar kalem kalem yazmışlar ama her bir kalemin ayrı fiyatını vermemişler. direktman toplam. Şimdi;

ferroli domicondence f24 Yoğuşmalı kombi
    doğalgaz iç tesisatı döşeme, işçilik,proje,gaz açımı,montaj(borular bariyerli plastik ama oksijen bariyerli değil tabi)
    7 tane radyatör toplam 6.8 metre, 60/110 havlupan, kombi dolabı
    5 adet termostatik vana
    buna toplamda 3.750 TL fiyat biçtiler. Bu fiyat normal mi? Ev arakatta hiç soba bilmem ne yakmayalım oda sıcaklığı 12-15 derece falan oluyor kışın ortalama.
    aynı proje termostatik vanasız demirdöküm marka yoğuşmalı kombiyle 3.600e üst kattakilere yaptılar. Uzmanlar buna ne diyor acaba? Normal midir? Sonuçta burada bu işi profesyonel olarak yapanlar var. Yardımcı olursanız sevinirim. Önerileriniz de olursa söyleyebilirseniz sevinirim. Kombi konusunda ECA,Demirdöküm ve Ferroli alma şansım var bu firmadan. Eğer abes bir durum olursa değiştiririm :) Ha bu arada komşu çoğu firmayı araştırmış çevredeki ama en uygunu bu dedi.

Merhaba neden oksijen bariyerli olmuyor o kısmı tam anlamadım. Size fiyat karşılaştırması için istanbul fiyatlarından yardımcı olmaya çalışayım.

Bahsettiğiniz cihaz 1400 civarında hadi bayiden alındı 1500 diyelim. Gaz ve proje dahil boru tesisatı 700 tl civarında radyatörler dd plus ise havlupan dahil 850 tl diyelim 5 adet termostatik vana ve bağlantı işcilik ücretine 200 tl diyelim. Boru dahil tesisatta 750 -800 tl civarında kombi dolabı 70 tl civarında kaba taslak toplamda 4.000 tl gibi bir rakam cıkıyor ama bu iş üstüste yapıldığı taktirde daha ucuza yaptırmak mümkün sizin fiyatlarda radyatörler dd plus ise ve borular oksijen bariyerli olursa normal diyebiliriz. Özellikle yoğuşmalı düşünüyorsanız mutlaka ileriye dönük olarak oksijen bariyerli kılıflı boru olmasına özen gösterin. Dd ile ilgili hangi cihazı önerdiler o kısmı yazmamışsınız.

• quote:

Merhaba neden oksijen bariyerli olmuyor o kısmı tam anlamadım. Size fiyat karşılaştırması için istanbul fiyatlarından yardımcı olmaya çalışayım.

Bahsettiğiniz cihaz 1400 civarında hadi bayiden alındı 1500 diyelim. Gaz ve proje dahil boru tesisatı 700 tl civarında radyatörler dd plus ise havlupan dahil 850 tl diyelim 5 adet termostatik vana ve bağlantı işcilik ücretine 200 tl diyelim. Boru dahil tesisatta 750 -800 tl civarında kombi dolabı 70 tl civarında kaba taslak toplamda 4.000 tl gibi bir rakam cıkıyor ama bu iş üstüste yapıldığı taktirde daha ucuza yaptırmak mümkün sizin fiyatlarda radyatörler dd plus ise ve borular oksijen bariyerli olursa normal diyebiliriz. Özellikle yoğuşmalı düşünüyorsanız mutlaka ileriye dönük olarak oksijen bariyerli kılıflı boru olmasına özen gösterin. Dd ile ilgili hangi cihazı önerdiler o kısmı yazmamışsınız.

radyatörler DD plus onu öğrendim şimdi.DD ile ilgili cihazı bilmiyorum komşum evde yok. ama bizim cihazdan 50-100lira gibi daha ucuz bi fiyat olduğunu söylemişlerdi öyle hatırlıyorum. Ben ferroli'nin econcept ve domicondense arasında kaldım. Oksijen bariyerli olmamasının sebebi oradaki mühendisin dediğini aktarıyorum, "inşaat halindeyken yapılsaydı daha rahat olurdu fakat evde mevcut durumda oturulduğu için oksijen bariyerli olması sıkıntı yaratıyor" şeklindeydi. Bu ifade beni pek tatmin etmedi açıkçası. O yüzden düşünmek için süre istedim. Gerçi gösterdiği borular da, et kalınlığını düşünün onun tam ortasında kırmızı bir şerit vardı. Katalogtan gösterdi. Numune gösterseydi daha iyi analiz yapabilirdim ama kağıt üzerinde malzemeyi anlayamıyor haliyle insan.

Şimdi; Oksijen bariyerli boru kullanmanın amacı difüzyonla boru içine oksijen girmesini engellemek. Diğer borularda boru içindeki hava sürekli kendini yeniliyor. Bu içerdeki hava cihaz aksamlarıyla temas edip korozyona neden olur. boru da sürekli içine hava çekmeye çalışıyor. Bu durumda soracağım tek bir soru kaldı: Oksijen bariyerli borular, mevcut oturulan eve yapılamaz diye bir kural var mıdır yok mudur? Yani ben şu anda evde oturuyorum, yarın diyelim firma gelecek ben yine evde olacağım eşyalar olacak, haliyle bir kısmı çekilecek çalışılan yerde problem olmasın diye, ama akşam gittiklerinde yine o evde oturacağım, ertesi gün yine gelecekler vs. bu böyle devm edecek. Merak ettiğim sadece bu. Onun haricinde kafamdakileri tamamen çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mUZZiP -- 4 Mart 2011; 23:37:55 >

• arkadaşlar meraba. ben yaklaşık bir aydır doğalgaz ve kombi detaylarını araştırıyorum, izmirdeyiz 135 metrekare evimiz ve sanırım 8 metre petek döşenebilir ki bundan daha az sölediler keşfe gelenler, ben en az böle bi hesap çıkardım ve olur dediler.. yani sormak istediğim şu buderusun gb 012 ve gb 022 modellerini araştırdım... ikisi arasındaki fark nedir ve birkez yapılcak iyi bir iş olsun isityorum size göre hangisi evime daha uygun.. kafam çok karıştı yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

quote:

radyatörler DD plus onu öğrendim şimdi.DD ile ilgili cihazı bilmiyorum komşum evde yok. ama bizim cihazdan 50-100lira gibi daha ucuz bi fiyat olduğunu söylemişlerdi öyle hatırlıyorum. Ben ferroli'nin econcept ve domicondense arasında kaldım. Oksijen bariyerli olmamasının sebebi oradaki mühendisin dediğini aktarıyorum, "inşaat halindeyken yapılsaydı daha rahat olurdu fakat evde mevcut durumda oturulduğu için oksijen bariyerli olması sıkıntı yaratıyor" şeklindeydi. Bu ifade beni pek tatmin etmedi açıkçası. O yüzden düşünmek için süre istedim. Gerçi gösterdiği borular da, et kalınlığını düşünün onun tam ortasında kırmızı bir şerit vardı. Katalogtan gösterdi. Numune gösterseydi daha iyi analiz yapabilirdim ama kağıt üzerinde malzemeyi anlayamıyor haliyle insan.

Oksijen bariyerli değil alüminyum folyolu borudanmı bahsettiler size. Ayrıca evde oturmayla ne alakası varki sonucta heryer kırılacak dökülecek bir şekilde iş baştan yapılmış oluyor konuyla hiç alakası yok. Ya alüminyum folyolu yada oksijen bariyerli isteyin normal boru taktırmayın geçti onların devri fiyatı ona göre alın.

Dd daha ucuz modeliyse sargon modelidir siz ferroliyi tercih edin aralarında 500 tl gibi bir fark var karar sizin ya econtep alın yada condense ikiside işinizi görür. Petek olarak dd plus modelinin bariz özelliklerini burda forumda @sserin yazmıştı sizde araştırın çünkü dd plus diye normal modelini takıyorlar aralarında metre 15 tl fark ediyor ama satıcı üçkağıtcıysa bunu yapıyor ne yazıkki.

İşe başlamadan sözleşmesinizi yapın bütün detayları belirtin kullanılacak malzemeyi teslim şartlarını ödeme şeklini yazın ikinizde imzalayın altını sonra başınız ağrımasın. Tekrar ediyorum cihazdan daha önemli olacak olan şey oksijen bariyerli, alimünyum folyolu boru olmasına dikkat edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ing.teacher

arkadaşlar meraba. ben yaklaşık bir aydır doğalgaz ve kombi detaylarını araştırıyorum, izmirdeyiz 135 metrekare evimiz ve sanırım 8 metre petek döşenebilir ki bundan daha az sölediler keşfe gelenler, ben en az böle bi hesap çıkardım ve olur dediler.. yani sormak istediğim şu buderusun gb 012 ve gb 022 modellerini araştırdım... ikisi arasındaki fark nedir ve birkez yapılcak iyi bir iş olsun isityorum size göre hangisi evime daha uygun.. kafam çok karıştı yardımcı olursanız sevinirim...

Eğer evle ilgili detay bilgi verirseniz petek metrajı ve cihaz üzerinde konuşabiliriz. Tesisat yapıldımı yapılacakmı yalıtım varmı bu detaylarıda yazarsanız daha net konuşabiliriz.

Gb022 buderusun premium modelidir imalatı durdurulmuş yüksek fiyatlı oluşundan dolayı yeni daha ucuz modeller düşünülüyor diye düşünüyorum. Ama yinede gb022 muadilinde bir cihaz çıkaracaklardır.

Gb022 ile gb012 arasındaki temel fark birisi premix yoğuşmalı %108 verimli diğeri klasik yoğuşmalı %103 verim ayrıca modülasyon aralığının daha geniş olması daha kaliteli yedek parcadan imal edilmiş olması gb022 öne çıkarıyor ama fiyatı gerçekten çok yüksek yani üst düzey bir gelire sahip olmak gerekiyor diye düşünüyorum. Kısaca birine laguna diğerine clio diyebiliriz. :)) sonuçta ikiside işinizi görecektir. Gb012 yeni bir cihaz kullananlar çok memnun forumda sayfalarıda var yani önerebileceğimiz bir cihaz.

Diğer detaylarıda net olarak verirseniz üzerinde konuşabiliriz. Net alan net oda m2 leri yalıtım varmı yokmu ve tesisat durumunu belirtmeniz gerekiyor.

• teşekkür ederim cvbınız için muzzip.. buderusun sitesinden baktım onlar kapasite olarak gb012 ve gb022 arasındaki farkı sölemiş. 130 metrekare ev için gb012 yeterlimir? birde gb012 kullanan var mı aranızda? siteyi etkin bişekilde kullanamıyorum tekrar teşekkürler
  • bosch condense ile buderus gb012 hemen hemen aynı cihazlardır aralarında fiyat farkıda vardır ikisinide tercih edebilirsiniz. Hatta ferroli domicondens cihazıda yine bir başka benzer cihaz hangi markaya daha yakınsanız hangisine ilgi duyuyorsanız onu tercih edebilirsiniz. kombitoptancısı.com bykombi.com kombi.com dogalgazmarket.com buralardan fiyat karşılaştırması için bilgi alabilirsiniz bazılarında taksit imkanıda var. Değerlendirebilirsiniz. Bizim markalarla işimiz yok istediğiniz marka ve model varsa onlar arasındanda secim yapabiliriz.
  • evet ayrıntı olarak şunu söyliyeiblirim 8 metre toplam petek döşenecek. alt tesisat var yani ev izmirde ve kuzey cephede köşe daire alt üst ve yan taraf korumalı. odaların metrekarelerini bilmiyorum ama ben söylemedn önce daha az petek hesaplamışlardı ben biraz uzun tutmalarını rica ettim henüz biyerle anlaşmadım. peteklerde demirdöküm vanada eca ve kombide buderusun iyi olduğunu anladım zaten bir bunları anladım:). başka nelere dikkat etmeliyim? borularda gaz alarmı falan? birde aslında gb 022 modele takmış durumdayım ama endişem de şu açıkcası petekler en fazla 8 metre olcak ve cihazdan peteklerin kısa olmasından dolayı yeterli verimi alamıcaksam eğer sanırım gb012 daha mantıklı olcak ama dediğim gibi kafam çok karıştı... anlaşma yapmadan önce nelere dikkat etmeliyim. teşekkürler..
  • quote:

evet ayrıntı olarak şunu söyliyeiblirim 8 metre toplam petek döşenecek. alt tesisat var yani ev izmirde ve kuzey cephede köşe daire alt üst ve yan taraf korumalı. odaların metrekarelerini bilmiyorum ama ben söylemedn önce daha az petek hesaplamışlardı ben biraz uzun tutmalarını rica ettim henüz biyerle anlaşmadım. peteklerde demirdöküm vanada eca ve kombide buderusun iyi olduğunu anladım zaten bir bunları anladım:). başka nelere dikkat etmeliyim? borularda gaz alarmı falan? birde aslında gb 022 modele takmış durumdayım ama endişem de şu açıkcası petekler en fazla 8 metre olcak ve cihazdan peteklerin kısa olmasından dolayı yeterli verimi alamıcaksam eğer sanırım gb012 daha mantıklı olcak ama dediğim gibi kafam çok karıştı... anlaşma yapmadan önce nelere dikkat etmeliyim. teşekkürler..

petek konusunda bilgi olmadan konuşamıyorum 8 mt ama ne kadar alana oda oda bilmem gerekiyor yoğuşmalı için biraz fazla hesap edilmesi daha mantıklı cünkü düşük kazan suyu sıcaklığı secileceğinden ve dönüş suyu sıcaklığınını düşük olması beklendiğinden peteklerin normalden biraz daha uzun olması gerekiyor. Bütcenizi bilmiyorum yani bizler gibi maaşla çalışan biriyseniz 2800 lira bir kombi için çok yüksek bir bedel hiç gerek yok. Ama bütce buna uygunsa tabiki bu cihazı öneririm. Gb012 ile ilgili forumda başlık var ana başlıkta bir iki sayfa geride olabilir bakmanız gerekir. Kullanan arkadaşlara özel mesaj yazı detay bilgi alabilirsiniz. 135 m2 alan için gb 012 fazlasıyla yeterli olacaktır zaten çok ucuza birde modülasyonlu oda termostatı veriliyor 130 tl civarında bir bedeli var ikisini birden kullanırsanız iyi sonuçlar alabilirsiniz.

• Merhaba İzmir Aliağada Kombi önerisi bekliyorum. Birçok firmadan birçok teklif aldım ve kafam iyice allak bullak oldu.Yeni aldığım evme kombi ve petek döşetmek istiyorum.Ayrıca apartmana bina kolon tesisatıda yaptıracağım. Öncelikle Petekleri Demirdöküm plus kullanacağım.Petek Ölçüleri
    Salon : 60x120 2 adet 25.64 m2
    Çocuk odası: 60x80 1 adet 8.28 m2
    Oturma Odası: 60x100 1 adet 14.16m2
    Yatak Odası : 60x100 1 adet 17.17 m2
    Banyo ve ebeveyn banyo 1er adet havlupan

Evin toplam net m2si 120 dir.4 katlı apartmanın 2.katı Kuzey cepheli.Fiyat aralığım anahtar teslimi ( Petek,kombi,proje,kolon tesisatı v.s ) 3000-3500 TL. ustalardan bu konuda yardım bekliyorum. Hangi Kombiyi almalıyım ? Petek Boyları uygun mu ?
    Özellikleri yeniceri ustadan bilgi bekliyorum.Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSHrAbA

Merhaba İzmir Aliağada Kombi önerisi bekliyorum. Birçok firmadan birçok teklif aldım ve kafam iyice allak bullak oldu.Yeni aldığım evme kombi ve petek döşetmek istiyorum.Ayrıca apartmana bina kolon tesisatıda yaptıracağım. Öncelikle Petekleri Demirdöküm plus kullanacağım.Petek Ölçüleri

Evin toplam net m2si 120 dir.4 katlı apartmanın 2.katı Kuzey cepheli.Fiyat aralığım anahtar teslimi ( Petek,kombi,proje,kolon tesisatı v.s ) 3000-3500 TL. ustalardan bu konuda yardım bekliyorum. Hangi Kombiyi almalıyım ? Petek Boyları uygun mu ?

Eviniz hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun. Petek metrajlarını oturma odası ve yatak odasını 1.20 yapmanız daha iyi olacaktır. Tesisat içinde bir miktar farkı gözden çıkarın oksijen bariyerli boru döşetin. Yukarda arkadaşa yazdığımız önerileri dikkate alabilirsiniz petek konusunda hemfikiriz cihaz icinde hangi marka ve modelleri düşünüyorsunuz size ne önerildi.

ayrıca mutfak ve koridor belirtilmemis koridor genis bir alansa orayada bir petek koydurmanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 5 Mart 2011; 0:35:09 >

• quote:

Oksijen bariyerli değil alüminyum folyolu borudanmı bahsettiler size. Ayrıca evde oturmayla ne alakası varki sonucta heryer kırılacak dökülecek bir şekilde iş baştan yapılmış oluyor konuyla hiç alakası yok. Ya alüminyum folyolu yada oksijen bariyerli isteyin normal boru taktırmayın geçti onların devri fiyatı ona göre alın.

Dd daha ucuz modeliyse sargon modelidir siz ferroliyi tercih edin aralarında 500 tl gibi bir fark var karar sizin ya econtep alın yada condense ikiside işinizi görür. Petek olarak dd plus modelinin bariz özelliklerini burda forumda @sserin yazmıştı sizde araştırın çünkü dd plus diye normal modelini takıyorlar aralarında metre 15 tl fark ediyor ama satıcı üçkağıtcıysa bunu yapıyor ne yazıkki.

İşe başlamadan sözleşmesinizi yapın bütün detayları belirtin kullanılacak malzemeyi teslim şartlarını ödeme şeklini yazın ikinizde imzalayın altını sonra başınız ağrımasın. Tekrar ediyorum cihazdan daha önemli olacak olan şey oksijen bariyerli, alimünyum folyolu boru olmasına dikkat edin.

yeniceri, sağolasın bilgilendirmelerin için. Ben boru konusundaki detayları da yarın görüştükten sonra eğer dediğiniz gibi, aluminium folyolu ise onaylayacağım. Oksijen bariyerli konusunda da bastırırım :) Adam demek ki yanlış bilgilendirdi, ya da eksik. Artık duruma göre kararımı vericem. Domicondense'de karar kıldım. Fiyat konusunda da sizin dediğiniz fiyatla yakın zaten. Bakalım hayırlısı olur inşallah.
    http://www.esenplastik.com.tr/urunler.asp?menu=2&urnktgrid=8 bu arada araştırırken buldum. Katalogda gördüğüm görüntü bunun aynısıydı. Kompozit boru da demişti şimdi hatırladım. Büyük ihtimalle de boru bu. Acaba buysa nasıldır nedir ne değildir? Çok oluyorum belki ama bunu da cevaplarsanız. Sonuçta bütün işin babam bana yıktı, kendisi de sorun yaşarsa başımın etini yer :) bu konuda bu kadar dikkat etmemin sebeplerinden biri de bu. Çok teşekkür ederim şimdiden.

ing.teacher, ya benim mesaj silinmiş nasıl oldu anlamadım ama rica ederim. umarım faydm dokunmuştur az da olsa. Kolay gelsin size de.

• yeniçeri arkadaşım önceki sayfalarda yazdıklarınızı okudum, bir de oksijen bariyerli borudan ve bakır borudan bahsetmişiniz. yoğuçmalı kombilerde plastik boruların kombinin ömrünü azaltacağını belirtmişiniz. ben de evi yeni aldım 4 yıllık bir bina ve ne malzeme kullandıklarını bilmiyorum. hat döşeli biz sadece kombi ve petekleri taktırcaz ve o görünen kapı girişinden içeriye boru döşencek. bu iş sandığımdan da zormuş. biz de maaşlı çalışanız öğretmeniz . yani gelir çok yüksek deil ama sanki gb 022 aklımda. dediğiniz bir şey de dikkatimi çekti genelde yoğuşmalılar iyi aslında kullanılan tesisat malzemeleri ve işçilik önemli demişiniz. bu borularla ilgili bana birşey sölemedi fiyat aldığım firma. yarın anlaşmaya gitcem ama dediğim gibi bu konuda bana birşey söylenmedi, bu borular fiyatı farkettiriyomu? birde ben başka biyerde şunu okudum kombiden ilk peteğe giden borunun çapının geniş olmasını isteyiniz demişti. bu konuda ne düşünüyosunuz? tekrar teşekkirler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MaSHrAbA

Merhaba İzmir Aliağada Kombi önerisi bekliyorum. Birçok firmadan birçok teklif aldım ve kafam iyice allak bullak oldu.Yeni aldığım evme kombi ve petek döşetmek istiyorum.Ayrıca apartmana bina kolon tesisatıda yaptıracağım. Öncelikle Petekleri Demirdöküm plus kullanacağım.Petek Ölçüleri

Eviniz hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun. Petek metrajlarını oturma odası ve yatak odasını 1.20 yapmanız daha iyi olacaktır. Tesisat içinde bir miktar farkı gözden çıkarın oksijen bariyerli boru döşetin. Yukarda arkadaşa yazdığımız önerileri dikkate alabilirsiniz petek konusunda hemfikiriz cihaz icinde hangi marka ve modelleri düşünüyorsunuz size ne önerildi.

ayrıca mutfak ve koridor belirtilmemis koridor genis bir alansa orayada bir petek koydurmanızı öneririm

Evin Tesisatı döşenmiş durumda şu anda. Hakan plastik pprc boru döşendi Kendim inşaat mühendisiyim kendi yaptığım binada ev sahibi oldum.oksijen bariyerli boruyu sizin anlatımlarınızda duydum. Kombi olarak birçok teklifle geldi firmalar önerilen kombiler:
    Vailant turbo tech plus 202-5 anahtar teslim : 4000 TL
    Protherm anahtar teslim : 3800
    Demirdöküm neva anahtar teslim : 2750 ( Koçtaş )
    Viesman vitopend 100 anahtar teslim 4200 TL
    Baymak anahtar teslim : 4500 TL

Mutfakta petek yeri tezgahı büyük tuttuğumdan dolayı koydurtamadık. Mutfağın m2si 14.28 mutfaktan salona sürgülü kapı açılıyor. Koridorun toplam m2si 12.67 m2 ordada petek yok. Bu yazılan fiyatlar beni biraz aştı. Bunların dışında sağdan soldan duyma ariston, Bosch ve immergazı tavsiye edenler oldu . Birde hepsini bir firmaya vermektense kombi ve petekleri kendim dışardan alıp geri kalan işleri firmalaramı vermek hesaplı olur ayrıca.

• quote:

evet ayrıntı olarak şunu söyliyeiblirim 8 metre toplam petek döşenecek. alt tesisat var yani ev izmirde ve kuzey cephede köşe daire alt üst ve yan taraf korumalı. odaların metrekarelerini bilmiyorum ama ben söylemedn önce daha az petek hesaplamışlardı ben biraz uzun tutmalarını rica ettim henüz biyerle anlaşmadım. peteklerde demirdöküm vanada eca ve kombide buderusun iyi olduğunu anladım zaten bir bunları anladım:). başka nelere dikkat etmeliyim? borularda gaz alarmı falan? birde aslında gb 022 modele takmış durumdayım ama endişem de şu açıkcası petekler en fazla 8 metre olcak ve cihazdan peteklerin kısa olmasından dolayı yeterli verimi alamıcaksam eğer sanırım gb012 daha mantıklı olcak ama dediğim gibi kafam çok karıştı... anlaşma yapmadan önce nelere dikkat etmeliyim. teşekkürler..

8 m petek yoğuşmalı kombi için son derece yeterli olacaktır. Buderus GB022 iyi model ama üretimi durdu. GB102 ise yeniçeri üstadın dediği gibi klasik yoğuşmalı(condense) modeli. Petek kısalığından dolayı yoğuşmadan kaynaklanan verim söz konusu olamaz. Olsa bile GB012 de de olur, GB022 de de.
    O zaman size en uygunu GB012 olmalıdır. 800-900 TL fazla vermenize değecek bir değişim gözlemlemezsiniz.
    Yukarda yazmıştık nelere dikkat edeceğinizi.
    *Sanırım petek yok Demirdöküm değil, daha performanslı Demirdöküm Plus olmalı.yeniçeri üstad yaklaşık yazdı. en fazla 1.000 TL
    *Termostatik vana ECA iyidir. Tanesi 25 TL zaten. Kullanmayacağınız odaya ve oda termostatını koyduğunuz odaya koyun. 50 TL
    *Kombi Buderus GB012 ve buna özel oda termostatı. 1.750 + 130= 1.830 TL
    *Alarm düşünseniz de karbonmonoksit ve gaz alarmı birlikte olanları tercih edin. 150 TL.
    Buna da işçilik koyulacak, ona göre yaklaşık hesap edin. Bu malzemelerle 3.700-4.000 TL civarı değişik teklifler verebilirler.

• quote:

quote:

yeniceri, sağolasın bilgilendirmelerin için. Ben boru konusundaki detayları da yarın görüştükten sonra eğer dediğiniz gibi, aluminium folyolu ise onaylayacağım. Oksijen bariyerli konusunda da bastırırım :) Adam demek ki yanlış bilgilendirdi, ya da eksik. Artık duruma göre kararımı vericem. Domicondense'de karar kıldım. Fiyat konusunda da sizin dediğiniz fiyatla yakın zaten. Bakalım hayırlısı olur inşallah.
    http://www.esenplastik.com.tr/urunler.asp?menu=2&urnktgrid=8 bu arada araştırırken buldum. Katalogda gördüğüm görüntü bunun aynısıydı. Kompozit boru da demişti şimdi hatırladım. Büyük ihtimalle de boru bu. Acaba buysa nasıldır nedir ne değildir? Çok oluyorum belki ama bunu da cevaplarsanız. Sonuçta bütün işin babam bana yıktı, kendisi de sorun yaşarsa başımın etini yer :) bu konuda bu kadar dikkat etmemin sebeplerinden biri de bu. Çok teşekkür ederim şimdiden.

ing.teacher, ya benim mesaj silinmiş nasıl oldu anlamadım ama rica ederim. umarım faydm dokunmuştur az da olsa. Kolay gelsin size de.

Önemli değil aklınıza ne geliyorsa onu sorabilirsiniz biz elimizden geldiğinde yardımcı oluruz. Bu borunun folyolu olanını tercih edeceksiniz. Dediğim gibi nerde takılıyorsanız defalarca sormanızda ve araştırmanızda fayda var tesisatı iyi oluşturursanız ilerde bir çok kombiyi aynı sistemde kullanma imkanızı olacaktır. Şimdilik en iyi sistem oksijen bariyerli folyolu borularla yapılmakta tercih bu yönde olsun bir miktar farkı gözden çıkarmanız gerekecek buna değecektir.

• ayrıca koridorda petek yeri bırakılmamış, onu da şimdi yaptıralımmı bu mümkün olur mu yoksa gerek yok mu dersiniz?
  • quote:

ayrıca koridorda petek yeri bırakılmamış, onu da şimdi yaptıralımmı bu mümkün olur mu yoksa gerek yok mu dersiniz?

Zahmetli olmayacaksa yani yeni yapılacak işlemlere dahil edebiliyorsanız ve alan genişse koymanız faydanıza olacaktır mesala 7-8m2 bir alansa 0.80 mt bir petek ordaki ortamı ısıtacak diğer alanlara bu alanın olumsuz etkisini ortadan kaldıracaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.