Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: ing.teacher

evet ayrıntı olarak şunu söyliyeiblirim 8 metre toplam petek döşenecek. alt tesisat var yani ev izmirde ve kuzey cephede köşe daire alt üst ve yan taraf korumalı. odaların metrekarelerini bilmiyorum ama ben söylemedn önce daha az petek hesaplamışlardı ben biraz uzun tutmalarını rica ettim henüz biyerle anlaşmadım. peteklerde demirdöküm vanada eca ve kombide buderusun iyi olduğunu anladım zaten bir bunları anladım:). başka nelere dikkat etmeliyim? borularda gaz alarmı falan? birde aslında gb 022 modele takmış durumdayım ama endişem de şu açıkcası petekler en fazla 8 metre olcak ve cihazdan peteklerin kısa olmasından dolayı yeterli verimi alamıcaksam eğer sanırım gb012 daha mantıklı olcak ama dediğim gibi kafam çok karıştı... anlaşma yapmadan önce nelere dikkat etmeliyim. teşekkürler..

8 m petek yoğuşmalı kombi için son derece yeterli olacaktır. Buderus GB022 iyi model ama üretimi durdu. GB102 ise yeniçeri üstadın dediği gibi klasik yoğuşmalı(condense) modeli. Petek kısalığından dolayı yoğuşmadan kaynaklanan verim söz konusu olamaz. Olsa bile GB012 de de olur, GB022 de de.
    O zaman size en uygunu GB012 olmalıdır. 800-900 TL fazla vermenize değecek bir değişim gözlemlemezsiniz.
    Yukarda yazmıştık nelere dikkat edeceğinizi.
    *Sanırım petek yok Demirdöküm değil, daha performanslı Demirdöküm Plus olmalı.yeniçeri üstad yaklaşık yazdı. en fazla 1.000 TL
    *Termostatik vana ECA iyidir. Tanesi 25 TL zaten. Kullanmayacağınız odaya ve oda termostatını koyduğunuz odaya koyun. 50 TL
    *Kombi Buderus GB012 ve buna özel oda termostatı. 1.750 + 130= 1.830 TL
    *Alarm düşünseniz de karbonmonoksit ve gaz alarmı birlikte olanları tercih edin. 150 TL.
    Buna da işçilik koyulacak, ona göre yaklaşık hesap edin. Bu malzemelerle 3.700-4.000 TL civarı değişik teklifler verebilirler.

arkadaşım bilgilendirmen için çok teşekkürler, bana verilen fiyat 4500 lira oldu gb 012 için ve demirdöküm plus için.
    bir de şunu sormak istiyorum, termostatik vanayı gelen firmalar önermedi ve çabuk bozulduğunu sölediler, bilmiyorum acaba maliyetli birşey olduğu için mi yoksa termostetik vanalr kullanışlı deilmi? bana verilen fiyatta termostatik vana yok sadece eca vanalar..

• Vallahi çok sağolun. yeniceri ve sserin herkese anında yetişiyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Bugün cidden bayağı bir bilgilendirildim sayenizde. Ben bu işin peşini bırakmam şahsen. Daha da araştırırım. Almışım, koymuşum, benim işim bitmiş falan bunlar yanlış şeyler. Sizler kadar teknik bilgiye sahip olamasam da tecrübelerimle 3-5 kişiye yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Tekrardan çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mUZZiP

Vallahi çok sağolun. yeniceri ve sserin herkese anında yetişiyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Bugün cidden bayağı bir bilgilendirildim sayenizde. Ben bu işin peşini bırakmam şahsen. Daha da araştırırım. Almışım, koymuşum, benim işim bitmiş falan bunlar yanlış şeyler. Sizler kadar teknik bilgiye sahip olamasam da tecrübelerimle 3-5 kişiye yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Tekrardan çok teşekkürler.

Biz teşekkür ederiz. Çok önemli bir nokta kullanıcı yorumları ne yazıkki sayfa bu yönden çok zayıf işi biten arkasına bakmıyor ne oldu net bitti bilmiyoruz eğer aciliyetiniz yoksa iyice konuyu irdelemenizi tavsiye ederim özellikle tesisat malzemelerini gidip görün inceleyin markaları karşılaştırın radyatörleri inceleyin bir satıcıya gidip cayı içip detay konuşmanın kimseye bir zararı olmaz. Şimdilik kolay gelsin diyorum iyi akşamlar.

• Evin Tesisatı döşenmiş durumda şu anda. Hakan plastik pprc boru döşendi Kendim inşaat mühendisiyim kendi yaptığım binada ev sahibi oldum.oksijen bariyerli boruyu sizin anlatımlarınızda duydum. Kombi olarak birçok teklifle geldi firmalar önerilen kombiler:
    Vailant turbo tech plus 202-5 anahtar teslim : 4000 TL
    Protherm anahtar teslim : 3800
    Demirdöküm neva anahtar teslim : 2750 ( Koçtaş )
    Viesman vitopend 100 anahtar teslim 4200 TL
    Baymak anahtar teslim : 4500 TL

Mutfakta petek yeri tezgahı büyük tuttuğumdan dolayı koydurtamadık. Mutfağın m2si 14.28 mutfaktan salona sürgülü kapı açılıyor. Koridorun toplam m2si 12.67 m2 ordada petek yok. Bu yazılan fiyatlar beni biraz aştı. Bunların dışında sağdan soldan duyma ariston, Bosch ve immergazı tavsiye edenler oldu . Birde hepsini bir firmaya vermektense kombi ve petekleri kendim dışardan alıp geri kalan işleri firmalaramı vermek hesaplı olur ayrıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: mUZZiP

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

Oksijen bariyerli değil alüminyum folyolu borudanmı bahsettiler size. Ayrıca evde oturmayla ne alakası varki sonucta heryer kırılacak dökülecek bir şekilde iş baştan yapılmış oluyor konuyla hiç alakası yok. Ya alüminyum folyolu yada oksijen bariyerli isteyin normal boru taktırmayın geçti onların devri fiyatı ona göre alın.

Dd daha ucuz modeliyse sargon modelidir siz ferroliyi tercih edin aralarında 500 tl gibi bir fark var karar sizin ya econtep alın yada condense ikiside işinizi görür. Petek olarak dd plus modelinin bariz özelliklerini burda forumda @sserin yazmıştı sizde araştırın çünkü dd plus diye normal modelini takıyorlar aralarında metre 15 tl fark ediyor ama satıcı üçkağıtcıysa bunu yapıyor ne yazıkki.

İşe başlamadan sözleşmesinizi yapın bütün detayları belirtin kullanılacak malzemeyi teslim şartlarını ödeme şeklini yazın ikinizde imzalayın altını sonra başınız ağrımasın. Tekrar ediyorum cihazdan daha önemli olacak olan şey oksijen bariyerli, alimünyum folyolu boru olmasına dikkat edin.

yeniceri, sağolasın bilgilendirmelerin için. Ben boru konusundaki detayları da yarın görüştükten sonra eğer dediğiniz gibi, aluminium folyolu ise onaylayacağım. Oksijen bariyerli konusunda da bastırırım :) Adam demek ki yanlış bilgilendirdi, ya da eksik. Artık duruma göre kararımı vericem. Domicondense'de karar kıldım. Fiyat konusunda da sizin dediğiniz fiyatla yakın zaten. Bakalım hayırlısı olur inşallah.
    http://www.esenplastik.com.tr/urunler.asp?menu=2&urnktgrid=8 bu arada araştırırken buldum. Katalogda gördüğüm görüntü bunun aynısıydı. Kompozit boru da demişti şimdi hatırladım. Büyük ihtimalle de boru bu. Acaba buysa nasıldır nedir ne değildir? Çok oluyorum belki ama bunu da cevaplarsanız. Sonuçta bütün işin babam bana yıktı, kendisi de sorun yaşarsa başımın etini yer :) bu konuda bu kadar dikkat etmemin sebeplerinden biri de bu. Çok teşekkür ederim şimdiden.

ing.teacher, ya benim mesaj silinmiş nasıl oldu anlamadım ama rica ederim. umarım faydm dokunmuştur az da olsa. Kolay gelsin size de.

yeniçeri arkadaşım önceki sayfalarda yazdıklarınızı okudum, bir de oksijen bariyerli borudan ve bakır borudan bahsetmişiniz. yoğuçmalı kombilerde plastik boruların kombinin ömrünü azaltacağını belirtmişiniz. ben de evi yeni aldım 4 yıllık bir bina ve ne malzeme kullandıklarını bilmiyorum. hat döşeli biz sadece kombi ve petekleri taktırcaz ve o görünen kapı girişinden içeriye boru döşencek. bu iş sandığımdan da zormuş. biz de maaşlı çalışanız öğretmeniz . yani gelir çok yüksek deil ama sanki gb 022 aklımda. dediğiniz bir şey de dikkatimi çekti genelde yoğuşmalılar iyi aslında kullanılan tesisat malzemeleri ve işçilik önemli demişiniz. bu borularla ilgili bana birşey sölemedi fiyat aldığım firma. yarın anlaşmaya gitcem ama dediğim gibi bu konuda bana birşey söylenmedi, bu borular fiyatı farkettiriyomu? birde ben başka biyerde şunu okudum kombiden ilk peteğe giden borunun çapının geniş olmasını isteyiniz demişti. bu konuda ne düşünüyosunuz? tekrar teşekkirler...

• Ariston Egis 24 FF, ECA Proteus, Buderus U042, Baymak Lambert... Bu kombilerden birini almak istiyorum. Görüştüğüm mühendislik firması Arsiton için montaj + İgdaş'a bildirim vs.ç her şey dahil 1200 TL, Baymak Lambert yine aynı 1200 TL, Eca Proteus ise 1350 TL... Buderus için ise farklı bir Buderus yetkili bayiinden 1400 + 200 montaj 1600 TL fiyat aldım. Ama mühendislik firmasının verdiği fiyatlar beni çelişkiye düşürdü çünkü ECA Proteus modelinin piyasası 1000 TL ve Ariston'un piyasası da 800-900 TL arası görünüyor. Peki bu iki kombi çok mu kötüdür acaba? Şu an kullandığım kombi 12 senelik bir Buderus :)
  • yeniçeri arkadaşım önceki sayfalarda yazdıklarınızı okudum, bir de oksijen bariyerli borudan ve bakır borudan bahsetmişiniz. yoğuçmalı kombilerde plastik boruların kombinin ömrünü azaltacağını belirtmişiniz. ben de evi yeni aldım 4 yıllık bir bina ve ne malzeme kullandıklarını bilmiyorum. hat döşeli biz sadece kombi ve petekleri taktırcaz ve o görünen kapı girişinden içeriye boru döşencek. bu iş sandığımdan da zormuş. biz de maaşlı çalışanız öğretmeniz . yani gelir çok yüksek deil ama sanki gb 022 aklımda. dediğiniz bir şey de dikkatimi çekti genelde yoğuşmalılar iyi aslında kullanılan tesisat malzemeleri ve işçilik önemli demişiniz. bu borularla ilgili bana birşey sölemedi fiyat aldığım firma. yarın anlaşmaya gitcem ama dediğim gibi bu konuda bana birşey söylenmedi, bu borular fiyatı farkettiriyomu? birde ben başka biyerde şunu okudum kombiden ilk peteğe giden borunun çapının geniş olmasını isteyiniz demişti. bu konuda ne düşünüyosunuz? tekrar teşekkirler...

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSHrAbA

Evin Tesisatı döşenmiş durumda şu anda. Hakan plastik pprc boru döşendi Kendim inşaat mühendisiyim kendi yaptığım binada ev sahibi oldum.oksijen bariyerli boruyu sizin anlatımlarınızda duydum. Kombi olarak birçok teklifle geldi firmalar önerilen kombiler:

Mutfakta petek yeri tezgahı büyük tuttuğumdan dolayı koydurtamadık. Mutfağın m2si 14.28 mutfaktan salona sürgülü kapı açılıyor. Koridorun toplam m2si 12.67 m2 ordada petek yok. Bu yazılan fiyatlar beni biraz aştı. Bunların dışında sağdan soldan duyma ariston, Bosch ve immergazı tavsiye edenler oldu . Birde hepsini bir firmaya vermektense kombi ve petekleri kendim dışardan alıp geri kalan işleri firmalaramı vermek hesaplı olur ayrıca.

Üstat ozaman size durumu izah etmemiz daha kolay olacak sonucta teknik bir yeterliliğiniz var. Bence mutfağa yada koridora özellikle koridora petek koydurmanızda fayda var ama tabi zemin oluşmuş (parke vs) ise bu güç olabilir o durumda yapılacak bişey yok. Çünkü bu alanların ısısı diğer alanları olumsuz etkileyecektir sonuçta kaloriferli evde bütün kapıların acık olması beklenir bu alanlardaki ısı ortam ısısını 1 derece bile düşürse bu %5 fazladan yakıt tüketimi ve konfor kaybı demektir. Mümkün olduğu sürece bu alanlara radyatör taktırmanızda fayda var mutfak ocak fırın vs ile desteklenir ve genelde orta alanda yer alır belki çok gerekli değildir ama koridorlar da olması faydalı olacaktır. Cihaz olarak fazla sıkıntı etmeyin yukardaki cihazlardan daha verimli daha ucuz cihazları önerebiliriz. O markaların daha iyi modelleri var onlardan tercih etmenize yardımcı oluruz. Belki işi parca parca yaptırmanız daha pahalıya gelecektir ama daha kaliteli olanı siz sececeğinizden daha iyi olacağını düşünebiliriz. Bencede siz metrajı belirleyip petekleri en uygun yerden alın cihazıda alın montaj vs işlemleri için anlaşın öyle yaptırın. Herkes işi ucuza kapatmanın derdinde vatandaşı düşünen yok. Ben oksijen bariyeri olmayan alanlara yoğuşmalı cihaz önermiyorum konvansiyonel cihaz düşünebilirsiniz zaten yukardaki modellerin hepsi konvansiyonel kombi onlardan daha iyi modeller mevcut onlardan tercih edebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkngnr

Ariston Egis 24 FF, ECA Proteus, Buderus U042, Baymak Lambert... Bu kombilerden birini almak istiyorum. Görüştüğüm mühendislik firması Arsiton için montaj + İgdaş'a bildirim vs.ç her şey dahil 1200 TL, Baymak Lambert yine aynı 1200 TL, Eca Proteus ise 1350 TL... Buderus için ise farklı bir Buderus yetkili bayiinden 1400 + 200 montaj 1600 TL fiyat aldım. Ama mühendislik firmasının verdiği fiyatlar beni çelişkiye düşürdü çünkü ECA Proteus modelinin piyasası 1000 TL ve Ariston'un piyasası da 800-900 TL arası görünüyor. Peki bu iki kombi çok mu kötüdür acaba? Şu an kullandığım kombi 12 senelik bir Buderus :)

Nasıl bir alana bu cihazlar düşünülüyor biraz detay verirmisiniz.

• quote:

yeniçeri arkadaşım önceki sayfalarda yazdıklarınızı okudum, bir de oksijen bariyerli borudan ve bakır borudan bahsetmişiniz. yoğuçmalı kombilerde plastik boruların kombinin ömrünü azaltacağını belirtmişiniz. ben de evi yeni aldım 4 yıllık bir bina ve ne malzeme kullandıklarını bilmiyorum. hat döşeli biz sadece kombi ve petekleri taktırcaz ve o görünen kapı girişinden içeriye boru döşencek. bu iş sandığımdan da zormuş. biz de maaşlı çalışanız öğretmeniz . yani gelir çok yüksek deil ama sanki gb 022 aklımda. dediğiniz bir şey de dikkatimi çekti genelde yoğuşmalılar iyi aslında kullanılan tesisat malzemeleri ve işçilik önemli demişiniz. bu borularla ilgili bana birşey sölemedi fiyat aldığım firma. yarın anlaşmaya gitcem ama dediğim gibi bu konuda bana birşey söylenmedi, bu borular fiyatı farkettiriyomu? birde ben başka biyerde şunu okudum kombiden ilk peteğe giden borunun çapının geniş olmasını isteyiniz demişti. bu konuda ne düşünüyosunuz? tekrar teşekkirler...

Tesisat konusunda çok bilgili değilim ilk alanlarda genis sonrasında ince döşendiğini biliyorum böyle bir uygulama yapıyorlar bu doğru ama çok bilgili değilim bu konuda fakat tesisat yapılmışsa eğer ona uygun bir cihaz almanız daha doğru olur sizdurumu netleştirin sonrasında olabilecek durumları değerlendiririz. Gb022 çok yüksek fiyata valla söylerken zorlanıyorum gerek yok illaki yeni nesil premix cihaz istiyorsanız ferroli econtep tech 1850 tl buderus kalitesi farklı tabi ama buda işinizi daha ucuza görecektir yada gb012 de olabilir.

• lütfen az önce borularla ilgili sorduğum sorulrla bilginiz varsa aydınlatırmısınız?
  • quote:

lütfen az önce borularla ilgili sorduğum sorulrla bilginiz varsa aydınlatırmısınız?

cevap yazdım size. benim önerdiğim borularda plastik yani bakır ve plastik plastik boruların alüminyum folyolu ve oksijen bariyerli olanları var yeni yaptırcak olanlara onları öneriyorum kurulu düzene yapılacak bişey yok. Oldukca zahmetli ve zor bir iş artık sisteme uygun cihaz düşüneceksiniz. Umarım tesisat uygun şekilde yapılmıştır gereksiz dirsek vs kullanılmamıştır gereksiz yere tesisat uzun tutulmamıştır.
  • Bütün arkadaşlar aynı anda geldi, aynı anda gittiler :)) Neyse iyi geceler.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba İzmir Aliağada Kombi önerisi bekliyorum. Birçok firmadan birçok teklif aldım ve kafam iyice allak bullak oldu.Yeni aldığım evme kombi ve petek döşetmek istiyorum.Ayrıca apartmana bina kolon tesisatıda yaptıracağım. Öncelikle Petekleri Demirdöküm plus kullanacağım.Petek Ölçüleri
    Salon : 60x120 2 adet 25.64 m2
    Çocuk odası: 60x80 1 adet 8.28 m2
    Oturma Odası: 60x100 1 adet 14.16m2
    Yatak Odası : 60x100 1 adet 17.17 m2
    Banyo ve ebeveyn banyo 1er adet havlupan

Evin toplam net m2si 120 dir.4 katlı apartmanın 2.katı Kuzey cepheli.Fiyat aralığım anahtar teslimi ( Petek,kombi,proje,kolon tesisatı v.s ) 3000-3500 TL. ustalardan bu konuda yardım bekliyorum. Hangi Kombiyi almalıyım ? Petek Boyları uygun mu ?
    Özellikleri yeniceri ustadan bilgi bekliyorum.Teşekkürler.

Eviniz hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun. Petek metrajlarını oturma odası ve yatak odasını 1.20 yapmanız daha iyi olacaktır. Tesisat içinde bir miktar farkı gözden çıkarın oksijen bariyerli boru döşetin. Yukarda arkadaşa yazdığımız önerileri dikkate alabilirsiniz petek konusunda hemfikiriz cihaz icinde hangi marka ve modelleri düşünüyorsunuz size ne önerildi.

ayrıca mutfak ve koridor belirtilmemis koridor genis bir alansa orayada bir petek koydurmanızı öneririm

Evin Tesisatı döşenmiş durumda şu anda. Hakan plastik pprc boru döşendi Kendim inşaat mühendisiyim kendi yaptığım binada ev sahibi oldum.oksijen bariyerli boruyu sizin anlatımlarınızda duydum. Kombi olarak birçok teklifle geldi firmalar önerilen kombiler:

Burada size en uygun teklifi veren Koçtaş. Çok iyi teklif ama DD Neva yerine, yine Koçtaş'ta satılan(bulunan) Buderus U042 isteyin. Bu Forumda Buderus 042 konusunda oldukça olumlu yorumlar yapıldı.
    Koçtaş satışında aralarında 500 TL fark görünüyor. Linki aşağıda,

KOÇTAŞ KOMBİLER LİNKİ

En fazla 3.250 TL teklif vereceklerdir. Belki aynı fiyata oda termostatı veya CO2-gaz alarmını falan ekletirsiniz. Dolaylı indirim olur. Bence bu teklif, aldığınız diğerlerine göre çok akılcı ve ayrıcalıklı olacaktır.
    Kolay gelsin.

• arkadaslar bir kac kombi araasında kaldım hangisi daha tasarrufludur?

buderus u52 - u62 - gb012 - gb 022 + bunlara uyumlu oda termostatlarının modelleri nelerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan08

arkadaslar bir kac kombi araasında kaldım hangisi daha tasarrufludur?

buderus u52 - u62 - gb012 - gb 022 + bunlara uyumlu oda termostatlarının modelleri nelerdir.

Aralarında fiyat farkı olan cihazlar bütcenize uygun olanı seçin yoğuşmalı cihazlar %10-15 daha tasarruflu hepsinde tasaruf sağlamanız mümkün bütceye uygun olanı siz seçin.
  • arkadaşlar tekrar merhabalar
    daha evvel forumda bacalı kombi önerisi istemiş ve sserin ve yeniçeri arkadaşlardan yardımlar aldım ve yönlendirmeleri doğrultusunda bir kaç kombici arkadaşı alarak eve getirip projelendirme noktasında görüştüm ve sonuçta kafa karışıklığı ile söyle bir sonuç elde ettim
    balkonum açık o nedenle camlatılacak kombi balkona monte edilerek oksijen bariyerli borularla boru sistemini döşeteceğim odalar ve salon parke o nedenle duvardan boru geçecek o kısımlarda mutfak ve koridor kırılacağı için yerden boru sistemi gidecek orada sıkıntı yok fakat son gelen arkadaş duvardan geçen oksijen bariyerli boruların çok sağlıklı olmadığını belirtti ama nedeni konusunda bir şey diyemedi.kombi seçimim
    1-ferroli econtept 25 kw
    2-bosch classic condense 22kw
    3 adet petek alacağım petekler demirdöküm plus(diğer petekler evde olanlar kullanılacak banyoda havlupan olacak ancak marka tercihim yok o konuda da yardım gerekli)
    vanalar eca olacak
    ek olarak yazılarda gördüm adamlara söyledim oda termostatı ve 2 adet termostatik vana olacak dedim yanılmıyorsam buraya 4 adet termostatik vana gerekli dedi bana mail adresimi aldı bana proje gönderecek onuda buraya ekleyeceğim.gelen arkadaş birde camlanacak olan balkona kombinin altına atıl duruma gelecek olan peteklerden birini koymayı teklif etti ne kadar mantıklı bilemiyorum
    eksik yada yanlış yaptığım bir konu varsa yardımcı olmanızı bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 5 Mart 2011; 17:27:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akcan08

arkadaslar bir kac kombi araasında kaldım hangisi daha tasarrufludur?

Aralarında fiyat farkı olan cihazlar bütcenize uygun olanı seçin yoğuşmalı cihazlar %10-15 daha tasarruflu hepsinde tasaruf sağlamanız mümkün bütceye uygun olanı siz seçin.

bütçe önemli değil sayın yeniçeri
    siz bana sıralama yapabilirmisiniz

öncelikle bunu tercih edin 2 su olsun 3 bu falan birde bunların alırken yanlarında hangi oda termostatını alıyım.İyi forumlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gkngnr

Ariston Egis 24 FF, ECA Proteus, Buderus U042, Baymak Lambert... Bu kombilerden birini almak istiyorum. Görüştüğüm mühendislik firması Arsiton için montaj + İgdaş'a bildirim vs.ç her şey dahil 1200 TL, Baymak Lambert yine aynı 1200 TL, Eca Proteus ise 1350 TL... Buderus için ise farklı bir Buderus yetkili bayiinden 1400 + 200 montaj 1600 TL fiyat aldım. Ama mühendislik firmasının verdiği fiyatlar beni çelişkiye düşürdü çünkü ECA Proteus modelinin piyasası 1000 TL ve Ariston'un piyasası da 800-900 TL arası görünüyor. Peki bu iki kombi çok mu kötüdür acaba? Şu an kullandığım kombi 12 senelik bir Buderus :)

Nasıl bir alana bu cihazlar düşünülüyor biraz detay verirmisiniz.

125 m2, 3+1 bir ev. 9. kat, ama bina dış cephe yalıtımlı. Görüştüğüm mühendislik firması böyle bir yer için yoğuşmalı kombiye gerek olmadığını belirtti. Aslında ben Buderus'tan şaşmak istemiyorum ama Buderus çok detaylı ve gereksiz donanımlı diye düşünüyorum. Mesela oda kumandası var (diğer kombilerde pek bulunmayan bir özellik) bozulduğunda gereksiz bir masraf çıkartıyor. Yani demek istediğim çok fazla dijital bir sisteme gerek duymuyorum, daha manuel ama kaliteli de olmalı. Bu bahsettiğim modellere göre firmanın verdiği fiyatlar nasıldır ve siz ne tavsiye ediyorsunuz? ECA Proteus modeli çok kötü bir model midir? İnternet piyasası 1000 TL civarında. Ayrıca Ariston Egis piyasası da 800-900 civarında görüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler...

• merhaba ...

kombi seçimi için çok şey öğrendim bu başlık altında ...

bugun mütahitle konustugumda evin içine kadar tesisatın çekilecegini ve sadece kombinin bana ait oldugunu söyledi ...

tesisatı çekecek firma vaillant bayisi ... kombiyide bu firmadan almam durumunda sadece kombi parası ödeyiyecegimi bağlanması servisi , ne gerekliyse firma tarafından yapılabilecegini söyledi mütahit ...

inceledigimde ... VAİLLANT ecoTEC plus VUW TR 296/3-5 Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21070kcal/h) 24,5kw modeli benim istediigm en dusuk ücretli yoğuşmalı kombi ... bayi fiyatını bilmiyorum ama internet fiyatı 2.000 bin 2.300 arasında ...

benim kafamdan gecende bosch classic condens 2841 modeli ile FERROLİ ECONCEPT 25C modeli arasında idim ...

sayın yeniceri ve sserin siizn bu konuda degerlendirmeniz nasıl olur ?

not. internetten alırsam servis cagırma takılması sonra tekrardan gorulup onaylanması gerekiyor ve servis ücreti cıkıyor ...

bu durumlar degerlendırıldıgınde yorumlarınızı beklıyorum ...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.