Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akcan08

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

quote:

quote:

arkadaslar bir kac kombi araasında kaldım hangisi daha tasarrufludur?

buderus u52 - u62 - gb012 - gb 022 + bunlara uyumlu oda termostatlarının modelleri nelerdir.

Aralarında fiyat farkı olan cihazlar bütcenize uygun olanı seçin yoğuşmalı cihazlar %10-15 daha tasarruflu hepsinde tasaruf sağlamanız mümkün bütceye uygun olanı siz seçin.

bütçe önemli değil sayın yeniçeri
    siz bana sıralama yapabilirmisiniz

öncelikle bunu tercih edin 2 su olsun 3 bu falan birde bunların alırken yanlarında hangi oda termostatını alıyım.İyi forumlar.

Eğer konvansiyonel kombi alacaksanız U52 işinizi görür, yoğuşmalı düşünüyorsanız gb012 yeterli olacaktır. gb022 çok pahalı şahsen ben almam o yüzden size niye tavsiye edeyim, çok iyi ama çok pahalı hiç gerek yok, gb012 yeterli olacaktır. Oda termostatı rc10 ikisindede kullanabilirsiniz gb012 için özel üretilmiş hem modülasyonlu hemde proğramlı oda termostatı var rc10 dan daha özellikli daha ucuz onu alırsınız 130 tl civarında fiyatı var. u52 gb012 size yeterli olacaktır.

cok teşekkür ederim sayın yeniçeri.pazartesi günü arkadaslar gelicekler eve hepsini konusacagım sizce konvansiyonel mi yogusmalımı daha uygundur tasarruf ve ısıtma acısından.

Yoğuşmalı cihazların %10 15 tasarruflu olduğu kesin bir bilgidir bu konuda yorum yapmaya gerek yok. Daha öncede yazdım bilincli bir kullanıcı yada bilinçsiz bir kullanıcı bu farkı tam tersine çevirebilir. İlk tercih olarak yoğuşmalı cihazı düşünmek daha mantıklı ama bunun için tesisatın oksijen bariyerli olması daha uygun olacaktır. Konvansiyonel kombilerde bu aradaki farkı kapatmak mümkündür. 24c yerine 22c oda sıcaklığına razı olursunuz bu fark ortadan kalkmış olur, tasarruf için yoğuşmalı cihaz tek şart değildir. Artık geçmişte üretilen uzun yıllar kullanacağınız kombiler yok o nedenle çok pahalı cihaz alınmasına taraftar değilim sisteminiz oksijen bariyerli boru ile dizayn edilmişse kesinlikle yoğuşmalı cihaz öneririm bu ideal olandır, yoksa her ortama yoğuşmalı uyar forumda bu konuda yazılarım var okumuşsunuzdur diye düşünüyorum. Aksi durumda U52 işinizi görecektir. Siz buderus tercihi istediğiniz için böyle yorumluyorum. Siz gelen teklifleri alın burda bizimle paylaşın sonrasında üzerinde fikir alışverişinde bulunabiliriz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gkngnr

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Hayır gönlüm ve mantığım aslında Buderus'tan yana. Bahsetmiş olduğunuz U-052-24 K modeline Buderus yetkili bayii 1,730 TL fiyat verdi. Artı 200 TL montaj 1930 TL. Biraz yüksek bir mebla gibi sanki... Ama Buderus'un kalitesini hepimiz biliyoruz. Değer bu fiyata bayii size normal fiyat vermiş pahalı değil diyorsanız sorun yok.

Madem klasik hermetik kombiye 1.730 TL fiyat verdi. O zaman Buderus GB012 condense yoğuşmalıya da fiyat alın. Buna en fazla 50-100 TL fazla isteyecektir. Yaklaşık % 10 tasarruflu olacak yoğuşmalıyı tercih etmek daha akılcı olacaktır. Üstelik bu modele özgü modülasyonlu oda termostatı 130 TL gibi çok uygun fiyatta.
    Yada 1 önceki mesajımda yazdığım, Bosch yoğuşmalıyı 1.350 TL ye alıp 150-200 TL ye yetkili servisine monte ettirin. En az 500 TL daha ucuz olacaktır.

Fikir için teşekkür ederim, evet piyasa değerini inceledim dediğiniz gibi aynı fiyatlarda. Sanırım yavaş yavaş kararımı vermek üzereyim :) Yardımlarınız için sağolun.

Markada netleşirseniz o markanın uygun modelini birlikte inceler araştırırız bazı satış kanallarında 1600 tl gibi görünüyor rc10 ile birlikte veriliyorsa fiyat normal diyebiliriz. U52 U42 daha başarılı bir cihazdır zaten biri akıllı kombi sınıfında diğeri ekonomik kombi sınıfında buderus düşünüyorsanız yoğuşmalı yada konvansiyonel bu markada en uygun cihazı secmeye çalışırız.

Buderus U52, U42 veya Bosch Condense modellerinden birini almaya karar verdim. Bosch Condense'nin fiyatının bu denli uygun olması hem ilgi çekici geliyor hem de düşündürüyor; hem yoğuşmalı hem de uygun bir fiyat. Buderus U52 konvansiyonel mi mantıklıdır? Bosch yoğuşmalı mı? Bu konuları da kafamda netleştirirsem sorunu çözmüş olacağım. Malum kombi bir kere alınıyor o yüzden en iyi tercihi yapmaya çalışıyorum. Buderus U52 1600-1900 TL arası iken Bosch yoğuşmalı 1350 TL ise, hem ilk alımda ekonomik hem tüketimde ekonomik olacaktır (yoğuşmalı olduğundan dolayı) diye düşünüyorum. Sizce?

• yeniçeri üstad, yoğuşmalı kombinin % 10-15 daha tasarruflu olduğunu söylüyor. Yılda 1.000 TL doğalgazda en az 100 TL tasarruf demektir. Siz buna rağmen, 052 yada 042 yoğuşmasız kombiden birini almaya karar verdim diyorsunuz.
    Eğer tasarruflu ve Buderus diyorsanız yoğuşmalı(condense) GB012 almalısınız. Benim için, yeni teknoloji, yeni sistem, tasarruf fark etmez derseniz, 052 yada 042 kombileri alacaksınız.
  • quote:

yeniçeri üstad, yoğuşmalı kombinin % 10-15 daha tasarruflu olduğunu söylüyor. Yılda 1.000 TL doğalgazda en az 100 TL tasarruf demektir. Siz buna rağmen, 052 yada 042 yoğuşmasız kombiden birini almaya karar verdim diyorsunuz.
    Eğer tasarruflu ve Buderus diyorsanız yoğuşmalı(condense) GB012 almalısınız. Benim için, yeni teknoloji, yeni sistem, tasarruf fark etmez derseniz, 052 yada 042 kombileri alacaksınız.

teşekkürler sayın sserin ve yeniçeri

u52 yada gb012 demiyorum illaki forumdaki herkes ona yönelmiş diye bende öyle ddim.hani herkes onu isitiyorsa iyidir mantığıyla sordum.diğer önerilerinizi söyleyebilirsiniz.
  • quote:

yeniçeri üstad, yoğuşmalı kombinin % 10-15 daha tasarruflu olduğunu söylüyor. Yılda 1.000 TL doğalgazda en az 100 TL tasarruf demektir. Siz buna rağmen, 052 yada 042 yoğuşmasız kombiden birini almaya karar verdim diyorsunuz.

Ben de ztn aynı şeyi söyledim sanırım yanlış anlaşıldı. Bosch Condense kombi daha iyi gibi görünüyor maddi açıdan dedim. Buderus'un yoğuşmasız olanı hem daha pahalı hem de yoğuşmasız, bu bağlamda Bosch yoğuşmalı kombi daha iyi görünüyor dedim, ancak Bosch kombinin kalitesi, ses durumu vs. hakkında bilgi almak istedim sizden. Bildiğim kadarıyla servisi ztn Buderus'la aynı yani Isısan tarafından sağlanıyor. Bosch kombi iyidir, kalitelidir diyebiliyorsanız kararımı ondan yana vereceğim çünkü dediğim gibi hem daha ucuz hem de yoğuşmalı yani.

• quote:

quote:

teşekkürler sayın sserin ve yeniçeri

u52 yada gb012 demiyorum illaki forumdaki herkes ona yönelmiş diye bende öyle ddim.hani herkes onu isitiyorsa iyidir mantığıyla sordum.diğer önerilerinizi söyleyebilirsiniz.

Konuyla ilgili söylenecek herşeyi söylediğimi düşünüyorum kararı siz vereceksiniz. Amortisman hesabı vs bunlar bizim karşılaştıracağımız veriler değil buna sizler karar vereceksiniz gidip cihazları görüp cihazlarla ilgili bilgi alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Ben de ztn aynı şeyi söyledim sanırım yanlış anlaşıldı. Bosch Condense kombi daha iyi gibi görünüyor maddi açıdan dedim. Buderus'un yoğuşmasız olanı hem daha pahalı hem de yoğuşmasız, bu bağlamda Bosch yoğuşmalı kombi daha iyi görünüyor dedim, ancak Bosch kombinin kalitesi, ses durumu vs. hakkında bilgi almak istedim sizden. Bildiğim kadarıyla servisi ztn Buderus'la aynı yani Isısan tarafından sağlanıyor. Bosch kombi iyidir, kalitelidir diyebiliyorsanız kararımı ondan yana vereceğim çünkü dediğim gibi hem daha ucuz hem de yoğuşmalı yani.

Zaten bizde öneride bulunurken bunları dikkate alarak öneriyoruz ucuz ve daha sorunlu olduğnuu düşündüğümüz için öneriyoruz. Tercihi size bırakıyorum. Ben en başından beri oksijen bariyerli boru olmayan alanlara yoğuşmalı cihazları önermiyorum yüzlerce defadır hatırlatıyorum bu benim tespitimdir, yoğuşmalı bu alana takılmaz kullanılmaz diye değil cihazın ömrünü kısaltıp performansı düşüreceğinden dolayı bu şekilde bir öneride bulunuyorum. Onun dışında yoğuşmalı cihazların çalışma prensibiyle ilgili gerekli yazıyı yazdım bu sayfada yada diğer sayfada biri iki sayfa geride bulabilirsiniz. Cihaz karşılaştırması isterken kararınızı verin ya yoğuşmalı cihazları karşılaştıralım yada konvansiyonel cihazları karşılaştıralım. İki farklı katergoriyi karşılaştırmak doğru olmaz hele bunları fiyat yönünü düşünerek karşılaştırmak hiç doğru olmaz markaların satış politikalarını bilmemiz mümkün değil. Piyasada var olabilmek için bir modeli maliyetine satabilir bunu bizler bilemeyiz. Konvansiyonel yoğuşmalı karşılaştırması istemeyin zaten böyle sorular olursa şahsen ben cevap yazmayacağım. Ama aynı kategori onlarca cihazı karşılaştırmak için soru sorabilirsiniz, doğrusu bu olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Zaten bizde öneride bulunurken bunları dikkate alarak öneriyoruz ucuz ve daha sorunlu olduğnuu düşündüğümüz için öneriyoruz. Tercihi size bırakıyorum. Ben en başından beri oksijen bariyerli boru olmayan alanlara yoğuşmalı cihazları önermiyorum yüzlerce defadır hatırlatıyorum bu benim tespitimdir, yoğuşmalı bu alana takılmaz kullanılmaz diye değil cihazın ömrünü kısaltıp performansı düşüreceğinden dolayı bu şekilde bir öneride bulunuyorum. Onun dışında yoğuşmalı cihazların çalışma prensibiyle ilgili gerekli yazıyı yazdım bu sayfada yada diğer sayfada biri iki sayfa geride bulabilirsiniz. Cihaz karşılaştırması isterken kararınızı verin ya yoğuşmalı cihazları karşılaştıralım yada konvansiyonel cihazları karşılaştıralım. İki farklı katergoriyi karşılaştırmak doğru olmaz hele bunları fiyat yönünü düşünerek karşılaştırmak hiç doğru olmaz markaların satış politikalarını bilmemiz mümkün değil. Piyasada var olabilmek için bir modeli maliyetine satabilir bunu bizler bilemeyiz. Konvansiyonel yoğuşmalı karşılaştırması istemeyin zaten böyle sorular olursa şahsen ben cevap yazmayacağım. Ama aynı kategori onlarca cihazı karşılaştırmak için soru sorabilirsiniz, doğrusu bu olacaktır.

Nedendir anlamıyorum ama ben sorumu gayet açık ve net sordukça siz daha da çıkmaza sokuyorsunuz ve ısrarla anlaşamıyoruz. Ben yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombileri kıyaslamanızı istemiyorum aralarındaki farkı zaten biliyorum. Ben Bosch Condense nasıl bir kombidir, kullananınız tecrübe edeniniz var mı? Kalite durumu nasıldır? Ses seviyesi nedir? Bu kombi hakkında teknik bilgi ve tavsiye istedim sizden. Gayet açık bir soru soruyorum aslında. Ama mesajlarıma cvp vermemeyi tercih ediyorsanız burada kimse kimseyi zorlamıyor sonuçta, bu söylediğiniz şey ve tarzınız gerçekten doğru değil. Şu ana kadar vermiş olduğunuz tavsiyeler için teşekkür ediyorum, bundan sonrasını sanırım ben halletmeliyim. İyi çalışmalar...

• Teknoloji olarak Bosch Classic Condense, yeni nesil premix yoğuşmalı, 36 dBA düşük gürültü özelliğine sahip, tasarruflu, bilinen ve güvenilir Markaya ait kombidir.
    Buderus GB 012 teknoloji olarak klasik condense yoğuşmalı, 36 dbA düşük gürültü özelliğinde, premix yoğuşmalıya göre en fazla % 2-3 fazla yakan, bilinen ve güvenilir markaya ait kombidir. Bu kombinin kullanıcılarının Forumda konuları var. Orda daha detaylı bilgi almanız mümkün.
    Bosch, Buderus'u satın alan ciddi bir Firma. Buderus, kombi üretiminde kendini kanıtlayan bir Firma.
    Bosch, en uygun fiyatı 1.650 TL. (kombitoptancısı.com)
    Buderus, en ucuz yerde 1.820 TL. " "
    Buderus U052 ise 1.650 TL aynı yerde.
    Ana Firmanın yeni nesil teknoloji premix yoğuşmalı kombi ürünü daha uygun olmasına karşın, Buderusun klasik yoğuşmalı GB012 yi bile değil, herhalde yoğuşmasız U052 sini alacağım diyen bir katılımcıya nasıl bir yorum yapılabilir ki? Artık burdan sonrası tercih sorunudur.
    Bence hiç gönül koymanıza gerek yok. Size oldukça çok geniş ufuk kazandırıldı. Bunu hiçbir menfaat beklemeden yapan insanlara daha pozitif cümleler yazmanızı beklerdik. Biz burada "şu model kötü diyemeyiz" varsa kanıtlanmış bir sıkıntısı veya yoğun şikayet onları belirtebiliriz. Tek bir marka-modele yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu ayrıntılı bilgilerden sonra, mantığınıza ve bütçenize göre kararı siz vermelisiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Buderus U52, U42 veya Bosch Condense modellerinden birini almaya karar verdim. Bosch Condense'nin fiyatının bu denli uygun olması hem ilgi çekici geliyor hem de düşündürüyor; hem yoğuşmalı hem de uygun bir fiyat. Buderus U52 konvansiyonel mi mantıklıdır? Bosch yoğuşmalı mı? Bu konuları da kafamda netleştirirsem sorunu çözmüş olacağım. Malum kombi bir kere alınıyor o yüzden en iyi tercihi yapmaya çalışıyorum. Buderus U52 1600-1900 TL arası iken Bosch yoğuşmalı 1350 TL ise, hem ilk alımda ekonomik hem tüketimde ekonomik olacaktır (yoğuşmalı olduğundan dolayı) diye düşünüyorum. Sizce?

Bu soruyu siz sorduysanız o cevap bu soruya yazıldı. Zaten söylenecek şeyler söylendi söylediğiniz gibi gerisini siz halledeceksiniz. Kolay gelsin.

• quote:

Teknoloji olarak Bosch Classic Condense, yeni nesil premix yoğuşmalı, 36 dBA düşük gürültü özelliğine sahip, tasarruflu, bilinen ve güvenilir Markaya ait kombidir.
    Buderus GB 012 teknoloji olarak klasik condense yoğuşmalı, 36 dbA düşük gürültü özelliğinde, premix yoğuşmalıya göre en fazla % 2-3 fazla yakan, bilinen ve güvenilir markaya ait kombidir. Bu kombinin kullanıcılarının Forumda konuları var. Orda daha detaylı bilgi almanız mümkün.
    Bosch, Buderus'u satın alan ciddi bir Firma. Buderus, kombi üretiminde kendini kanıtlayan bir Firma.
    Ana Firmanın yeni nesil teknoloji premix yoğuşmalı kombi ürünü daha uygun olmasına karşın, Buderusun klasik yoğuşmalı GB012 yi bile değil, herhalde yoğuşmasız U052 sini alacağım diyen bir katılımcıya nasıl bir yorum yapılabilir ki? Artık burdan sonrası tercih sorunudur.
    Bence hiç gönül koymanıza gerek yok. Size oldukça çok geniş ufuk kazandırıldı. Bunu hiçbir menfaat beklemeden yapan insanlara daha pozitif cümleler yazmanızı beklerdik. Biz burada "şu model kötü diyemeyiz" varsa kanıtlanmış bir sıkıntısı veya yoğun şikayet onları belirtebiliriz. Tek bir marka-modele yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu ayrıntılı bilgilerden sonra, mantığınıza ve bütçenize göre kararı siz vermelisiniz.

Bilgilendirmenize ve emeğinize karşı zaten asla laf söyleyemem ne haddime. Bu işi insanlar parayla yapıyorlar, siz gönüllü olarak burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz hem de bir maddi çıkar gözetmeksizin. İlk defa bir forumda vakit geçirmiyorum, az paylaşımım olmuş olabilir ama forumunuza katılım tarihimi kontrol edebilirsiniz. Ben de aynı emeği farklı bir forumda vermekteyim telefonlarla alakalı. O yüzden sizleri anlıyorum, sadece anlaşamadık bazı konularda, sevgili yeniçeri arkadaşım da size daha cvp vermeyeceğim deyince üzüldüm. Sonuçta sizin kadar teknik bilgiye sahip değilim dolayısıyla saçma da olsa sorular sorabilirim:) Son mesajınız yeterince açıklayıcı oldu ve kararımı verdim diyebilirim. Kullanmaya başladıktan sonra tecrübelerimi derhal paylaşacağım. Yeniçeri ve sserin arkadaşlarım beni yanlış anlamayın lütfen. Emeğinize saygım sonsuz, tekrar teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Teknoloji olarak Bosch Classic Condense, yeni nesil premix yoğuşmalı, 36 dBA düşük gürültü özelliğine sahip, tasarruflu, bilinen ve güvenilir Markaya ait kombidir.

Bilgilendirmenize ve emeğinize karşı zaten asla laf söyleyemem ne haddime. Bu işi insanlar parayla yapıyorlar, siz gönüllü olarak burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz hem de bir maddi çıkar gözetmeksizin. İlk defa bir forumda vakit geçirmiyorum, az paylaşımım olmuş olabilir ama forumunuza katılım tarihimi kontrol edebilirsiniz. Ben de aynı emeği farklı bir forumda vermekteyim telefonlarla alakalı. O yüzden sizleri anlıyorum, sadece anlaşamadık bazı konularda, sevgili yeniçeri arkadaşım da size daha cvp vermeyeceğim deyince üzüldüm. Sonuçta sizin kadar teknik bilgiye sahip değilim dolayısıyla saçma da olsa sorular sorabilirim:) Son mesajınız yeterince açıklayıcı oldu ve kararımı verdim diyebilirim. Kullanmaya başladıktan sonra tecrübelerimi derhal paylaşacağım. Yeniçeri ve sserin arkadaşlarım beni yanlış anlamayın lütfen. Emeğinize saygım sonsuz, tekrar teşekkür ederim.

Sevgili dostum dikkat ederseniz size gecenin 5 inde mesaj yazdığımı görebilirsiniz elbette gönüllü olarak yapıyorum bunu. Ayrıca size cevap yazmayacağım diye birşey söylemedim, farklı kategori cihazları karşılaştırmalara cevap yazmayacağım dedim. Sizin karşılaştırmanız ve genel manada bu tarz karşılaştırmalar için söyledim bunu.

Yani premix yoğuşmalı cihazları yine premix cihazlarla
    Premix olmayan yoğuşmalı cihazları yine yoğuşmalı cihazlarla
    konvansiyonel cihazları yine konvansiyonel cihazlarla hatta bunları bile kendi içinde ekstra özellikleri varsa fiyat farkına bu özellikler neden oluyorsa yine onlarıda farklı olarak değerlendirmek gerekiyor.

Benim ağzımdan asla o cihazı alma bunu al sözü çıkmaz bundan sonrada çıkmayacak bana sorulursa ben önerimi yaparım kişi kendisi değerlendirir. Sizin tepki verdiğiniz cevabıma bakarsanız bu tarz karşılaştırmalara cevap vermem aynı kategoride cihazları istediğiniz kadar sorabilirsiniz diyorum zaten. Sorun değil yanlış anlaşılma olabilir ama niyetimi sorgulamadan önce lütfen öncesinde sorarsanız benim vereceğim cevaba göre tepki verebilirsiniz. Benim size yada diğer arkadaşlara cevap yazmamak gibi bir niyetim yok, cevap yazmak gibi bir zorunlulugumda yok. Gönüllülük esasına göre elimizden geleni yapıyoruz yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Bosch cihazlar eğer verileri yalan yanlış değilse piyasadaki bircok cihazdan daha sessiz olduğunu görebiliriz. Ama kullanıcı yorumlarını almak en doğal hakkınız, tabiki sonuçta bizim bu bütün cihazları kullanma şansımız yok elbette konuyu derinlemesine araştırmanız gerekiyor bu konuda size hakveriyorum. Hatta bir başlık acarsınız bu konuda yeni bir sayfa oluşmuş olur bizde kullanıcı yorumlarını görmüş oluruz.

• quote:

quote:

quote:

Sevgili dostum dikkat ederseniz size gecenin 5 inde mesaj yazdığımı görebilirsiniz elbette gönüllü olarak yapıyorum bunu. Ayrıca size cevap yazmayacağım diye birşey söylemedim, farklı kategori cihazları karşılaştırmalara cevap yazmayacağım dedim. Sizin karşılaştırmanız ve genel manada bu tarz karşılaştırmalar için söyledim bunu.

konvansiyonel cihazları yine konvansiyonel cihazlarla hatta bunları bile kendi içinde ekstra özellikleri varsa fiyat farkına bu özellikler neden oluyorsa yine onlarıda farklı olarak değerlendirmek gerekiyor.

Benim ağzımdan asla o cihazı alma bunu al sözü çıkmaz bundan sonrada çıkmayacak bana sorulursa ben önerimi yaparım kişi kendisi değerlendirir. Sizin tepki verdiğiniz cevabıma bakarsanız bu tarz karşılaştırmalara cevap vermem aynı kategoride cihazları istediğiniz kadar sorabilirsiniz diyorum zaten. Sorun değil yanlış anlaşılma olabilir ama niyetimi sorgulamadan önce lütfen öncesinde sorarsanız benim vereceğim cevaba göre tepki verebilirsiniz. Benim size yada diğer arkadaşlara cevap yazmamak gibi bir niyetim yok, cevap yazmak gibi bir zorunlulugumda yok. Gönüllülük esasına göre elimizden geleni yapıyoruz yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Bosch cihazlar eğer verileri yalan yanlış değilse piyasadaki bircok cihazdan daha sessiz olduğunu görebiliriz. Ama kullanıcı yorumlarını almak en doğal hakkınız, tabiki sonuçta bizim bu bütün cihazları kullanma şansımız yok elbette konuyu derinlemesine araştırmanız gerekiyor bu konuda size hakveriyorum. Hatta bir başlık acarsınız bu konuda yeni bir sayfa oluşmuş olur bizde kullanıcı yorumlarını görmüş oluruz.

Bosch Condense kombi için yarın kombitoptancisi.com ile iletişime geçip en geç de Çarşamba gübü için taktırmayı düşünüyorum. İlk tecrübelerimi bir başlık açarak paylaşacağım. İyi çalışmalar arkadaşlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bosch Condense kombi için yarın kombitoptancisi.com ile iletişime geçip en geç de Çarşamba gübü için taktırmayı düşünüyorum. İlk tecrübelerimi bir başlık açarak paylaşacağım. İyi çalışmalar arkadaşlar.

Bu cihazın performansını gerçekten merak ediyoruz bu bilgiyi paylaşırsanız bu uygun fiyatlı cihazı almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.
    Şimdiden hayırlı olsun diyorum umarım beklentinizi karşılar sorun yaşamazsınız.

• bugün insaata gidip döşenen borları görme şansım oldu ve linkte gönderdiğim fırat pex beyaz borulardan düşenmiş ...

linkide aşağıda ... bu boru oksijen baryerli bir borumudur? açıklamasında öyle bir ifade bulamadm ama size sormak istedim ...

http://www.firat.com/urunler/firat-binaici-tesisat-boru-sistemleri/firat-sicak-soguk-su-boru-sistemleri/firat-pex-mobil-sistem-ve-zeminden-isitma-borulari/firat-pex-urun-grubu

• quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

bugün insaata gidip döşenen borları görme şansım oldu ve linkte gönderdiğim fırat pex beyaz borulardan düşenmiş ...

linkide aşağıda ... bu boru oksijen baryerli bir borumudur? açıklamasında öyle bir ifade bulamadm ama size sormak istedim ...

http://www.firat.com/urunler/firat-binaici-tesisat-boru-sistemleri/firat-sicak-soguk-su-boru-sistemleri/firat-pex-mobil-sistem-ve-zeminden-isitma-borulari/firat-pex-urun-grubu

Fırat PEX oksijen bariyerli borudur. Endişeniz olmasın. Resminden zaten anlaşılıyor. Eğer kılıfın içini görme şansınız olursa anlarsınız. Borunun sayfada yer alan resmi aşağıda. Resimde beyaz boru üzerinde "oksijen bariyerli boru" ibaresi var. Açıklama linki de aşağıda.
    Fırat PEX boru açıklama linki

Kombi ve Tesisat Öneri-eski-

• boruyu inceledim ...

evde döşenmiş olan siyah kılıflı olanı , ve boru üzerini inceledigimde mavi kılıflıdaki gibi okjijen bariyerli yazmıyor...

acaba sıyah kılıflıdamı oksijen bariyerli diye sordum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

boruyu inceledim ...

evde döşenmiş olan siyah kılıflı olanı , ve boru üzerini inceledigimde mavi kılıflıdaki gibi okjijen bariyerli yazmıyor...

acaba sıyah kılıflıdamı oksijen bariyerli diye sordum ...

Boru üzerinde yazan yazıları not alın yarın Fırat Boruyu arayıp öğrenin.
  • Arkadaşlar yerden ısıtma da kombi max kaç derecede çalışmalı ben 55 C çalıştırıyorum.eğer bu sıcaklık fazla ise tesisata herhangi bir zararı
    olurmu?(Kombi buderus gb 012)
    değerli bilgilerinize şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar daha evvel yazdığım gibi proje sistemi geldi şöyle
    Classic condens 22Kw +baca uzatması+oda kumandası
    600x700 2 adet odalara
    600x800 1 adet antre
    5 x11 havlupan
    8li kollektör
    Dizayn malzeme oksijen bariyerli kılıflı boru
    Her radyatöre ayrı hat çekilmesi
    Cihazın balkona asılması
    Elektirik bağlantısı
    Gaz hattının balkona çekilmesi
    Soğuk sıcak su tesisatının yenilenmesi
    Proje çizimi
    Cihazın çalıştırılıp kullanıcıya anahtar teslimi çalıştırılması

buna ek olarak bir petek de balkona konacak bu projede yok yeni karar alındı balkonda mutfağa katılarak pimapenlenecek
    yalnız o da kollektörlerini yazmamış ve kumanda konusunda netlik yok sanırım onun analog ve dijitali var hangisi iyi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 7 Mart 2011; 12:37:31 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.