Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rasas58

Arkadaşlar yerden ısıtma da kombi max kaç derecede çalışmalı ben 55 C çalıştırıyorum.eğer bu sıcaklık fazla ise tesisata herhangi bir zararı
    olurmu?(Kombi buderus gb 012)
    değerli bilgilerinize şimdiden teşekkürler.

Sisteme zararı kesinlikle olmaz. GB012 yoğuşmalı olduğu için, yoğuşmadan azami yakıt tasarrufu amacıyla 50 derecede tutmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

arkadaşlar daha evvel yazdığım gibi proje sistemi geldi şöyle
    Classic condens 22Kw +baca uzatması+oda kumandası
    600x700 2 adet odalara
    600x800 1 adet antre
    5 x11 havlupan
    8li kollektör
    Dizayn malzeme oksijen bariyerli kılıflı boru
    Her radyatöre ayrı hat çekilmesi
    Cihazın balkona asılması
    Elektirik bağlantısı
    Gaz hattının balkona çekilmesi
    Soğuk sıcak su tesisatının yenilenmesi
    Proje çizimi
    Cihazın çalıştırılıp kullanıcıya anahtar teslimi çalıştırılması

buna ek olarak bir petek de balkona konacak bu projede yok yeni karar alındı balkonda mutfağa katılarak pimapenlenecek
    yalnız o da kollektörlerini yazmamış ve kumanda konusunda netlik yok sanırım onun analog ve dijitali var hangisi iyi bilmiyorum

**Oda termostatını, mekanik yerine Classic Condense uygun olan en azından Bosch FR10 (118 TL) olmasını isteyin. Linki aşağıda.
    Bosch fr10 linki

**Borular iyi seçim. Her radyatöre ayrı hat çekilmesi gerekli ve mantıklı. Bazen işin kolayına kaçıp, 1 yada 2 peteğe verirler. Aşağıdaki animasyonu izleyin ve boruyu gördüğünüzde tanıyın.

Dizayn PEX-b animasyon filmi

**Balkonu kapatacaksınız değil mi?
    **Oda termostatının bulunduğu oturma odasına 1 adet ECA termostatik vana(25 TL) isteyin. Oda termostatından 1 derece aşağı belirleyin termostatik vanayı.
    Kolay gelsin.

• evet balkon pimapenlenerek mutfağa katılacak, arkadaşın getirdiği termostatik vananın üzerinde bosch yazıyordu ne kadar sağlıklı eca ya göre bilemiyorumtanesi 30 lira demişti.bosch fr 10 u isteyeceğim ve sanırım bu termostatik vanadan 4 adet getirecek onu telefonla arayıp netleştireceğim bunun haricinde son durum bu sadece dün bir komşumuza gittik onlar koridora şöyle bir petek takmışlar (resimdeki petek) bu nedir şık olmuş bu ürünümü yoksa 80*60 lık demirdöküm plus mı daha iyi olur s,zce bu tip peteğe ne ad veriliyor fiyatı ve demirdökümde olup olmaması konusunda bilgi vermeniz mümkünse sevinirim.

Kombi ve Tesisat Öneri-eski-

• Arkadaşlar merhaba yeni aldığımız ev ile ilgili kombi yardımı gerekiyor.

Ev brüt olarak 170 m2 dublex ve yerden ısıtmalı. Ben kişisel araştırmalarım sonucu 26.600 kcallik iki kombi modeli üzerinde durdum. Baymak luna avant 310 fi ve Demirdöküm Sargon Condense Yoğuşmalı Kombi HK B-230CM. Ürünlerin linkleri aşağıda.

Sizlerin görüşlerini ve özellikle yerden ısıtmalı dublex bir proje için dikkat edilmesi gerek bir detay varmıdır.

http://www.hepsiburada.com/Liste/baymak-luna-avant-yogusmali -hermetik-310fi-kombi/productDetails.aspx?categoryid=17723&a mp;productid=evbaylunaav310fi

http://www.hepsiburada.com/Liste/demirdokum-sargon-condense- yogusmali-kombi-hk-b-230cm/ProductDetails.aspx?productId=evd emirsarb230cm&categoryId=17723

Yardımlarınız için şimdiden teşekküler...

• Bosch Condense kombi için 1350 TL fiyat verildi ve daha aşağı yukarı 1 yıl olmuş Bosch'un yeni ürünüymüş.

Bosch Condense yoğuşmalı kombiyi satın almak için kombitoptancısı ile görüştüm. Çarşamba günü keşif için gelecekler. Verdikleri bilgi şu yöndeydi; hermetik kombiden yoğuşmalı kombiye geçebilmek için yeniden bir proje gerekiyormuş ve İgdaş'ın bunu onaylaması 1 hafta falan sürüyormuş. Bu doğru mudur peki? Gerçi Buderus yetkili servisten daha önce gelen arkadaşlar da aynı bilgiyi vermişti ama bir de sizden bilgi almak istedim. İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkngnr -- 7 Mart 2011; 18:23:20 >
  • Arkadaşlar iyi geceler
    Dairem yeni bims tuğla üzerine yalıtımlı güney cepheli arakat Tesisatı yoğuşmalıya göre döşettireceğim.aşağıda kullanım alanlarını verdim tahmini kaç m petek gider
    Kombi olarak bütçem 1500-1800 tl Buderus GB 012 yeterli gelir mi.yada ECA Confeo Premix 26.000-DEMİRDÖKÜM Nitromix Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21264kcal/h) 24,7kw modellerinden hangisi daha sorunsuzdur..önerirmisiniz
    Salon 27,59
    yatak od. 14,14 M2
    Yatak od. 12,82 M2
    Yatak odası 17.61 M2
    oturma odası 14,48 M2
    mutfak 15.19 M2
    banyo 6 M2
    antre 15,73
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkngnr

Bosch Condense kombi için 1350 TL fiyat verildi ve daha aşağı yukarı 1 yıl olmuş Bosch'un yeni ürünüymüş.

Bosch Condense yoğuşmalı kombiyi satın almak için kombitoptancısı ile görüştüm. Çarşamba günü keşif için gelecekler. Verdikleri bilgi şu yöndeydi; hermetik kombiden yoğuşmalı kombiye geçebilmek için yeniden bir proje gerekiyormuş ve İgdaş'ın bunu onaylaması 1 hafta falan sürüyormuş. Bu doğru mudur peki? Gerçi Buderus yetkili servisten daha önce gelen arkadaşlar da aynı bilgiyi vermişti ama bir de sizden bilgi almak istedim. İyi çalışmalar.

Doğrudur. İGDAŞ böyle bir onayı şart koşar. Bu da gayet normaldir. Aslında yoğuşmalı yada yoğuşmasız kombi değişiminde takip edilen birçok aşama vardır. Siz bunlarla ilgilenmezsiniz. Öncelikle montajı "İgdaş Yetki Belgesine haiz firmalar"a yaptırmalısınız. Yetkili Servisin böyle bir belgesi varsa hiç tereddüt etmeden pazarlık yapıp onlara yaptırın, uğraşmayın.
    Eski kombinizi yenilerken, öncelikle bu işlem için doğalgaz şirketine bildirimde bulunulması gerekir(İstanbul için İgdaş ). Bu bildirim “İgdaş Yetki Belgesine haiz firmalar” tarafından yapılabilir. Montaj işlemi de ancak ve ancak yetkili firmaların yetkili teknisyenleri tarafından yapılmalıdır.Doğalgaz şartnamesindeki güncel değişiklikleri takip eden sertifikalı firmaların yaptığı montajlarda, sonradan hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. İgdaş’den yetki belgesi olmayan firma veya elemanlara yaptırılmamalıdır.

1- Doğalgaz uygunluk belgesinin alınması: Bu belgenin alınması şarttır. Bu belge olmazsa cihazınız garanti kapsamı dışında kalır.

2- Eski kombinin sökülmesi: Eski kombinizin, mevcut tesisata ve duvarlara zarar verilmeden itinalı bir şekilde sökülmesidir.

3– Yeni kombinin duvara asılması ve baca bağlantısının yapılması: Yeni cihazın montaj şarnamesine uygun olarak duvara asılması, hermetik baca bağlantısının konvansiyonel kombilerde %2 eğimle aşağı doğru, yoğuşmalı kombilerde ise %2 eğimle yukarı doğru olacak şekilde yapılmasıdır.

4- Kombinin alt bağlantı parçalarının yenilenmesi: Eski kombi bağlantısında yer alan 1/2″ soğuk su giriş vanası ve filtresi ile kalorifer tesisatına bağlanacak 3/4″ kelebek vana ve filtresi yenileri ile değiştirilmelidir. Ayrıca gaz bağlantısında da 3/4″ sarı renkli makaronlu gaz fleksi takılmalıdır. Yoğuşmalı kombilerde” drenajın pis su tesisatına bağlanması” şarttır. Yoğuşmasız eski kombinizi yoğuşmalı bir cihazla değiştirmeniz halinde, İgdaş “doğalgaz tadilat projesini” şart koşmuştur.

5-Tesisatın kontrol edilmesi: Montajın son aşamasında kombiye ve tesisata su verilerek kombi altında ve diğer odalarda kaçak olup olmadığının kontrol edilmesidir.

6- Elektrik bağlantısının yapılması: Yetkili servis tarafından cihazın elektrik bağlantısının yapılmasıdır.

7- Cihazın devreye alınması: Cihazın gaz ayarı yapılarak yetkili servis tarafından devreye alınması ve çalıştırılmasıdır. Bu aşamada muhakkak “doğalgaz uygunluk belgesinin” servise ibraz edilmesi gerekmektedir.

8- Cihazın kullanımı hakkında bilgi verilmesi: Yetkili servisin, kullanıcıya cihazı nasıl kullanacağını tarif etmesidir. Bu anlatımlarda; cihazın açılışı , kapanışı, suyu eksildiğinde su takviyesinin nereden yapılacağı, cihazın yaz ve kış devresi, sıcaklığın artırılması ve azaltılması, arıza kodlarının anlamları gibi konularda bilgiler verilmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocak60

Arkadaşlar iyi geceler
    Dairem yeni bims tuğla üzerine yalıtımlı güney cepheli arakat Tesisatı yoğuşmalıya göre döşettireceğim.aşağıda kullanım alanlarını verdim tahmini kaç m petek gider
    Kombi olarak bütçem 1500-1800 tl Buderus GB 012 yeterli gelir mi.yada ECA Confeo Premix 26.000-DEMİRDÖKÜM Nitromix Hermetik Yoğuşmalı Kombi (21264kcal/h) 24,7kw modellerinden hangisi daha sorunsuzdur..önerirmisiniz
    Salon 27,59
    yatak od. 14,14 M2
    Yatak od. 12,82 M2
    Yatak odası 17.61 M2
    oturma odası 14,48 M2
    mutfak 15.19 M2
    banyo 6 M2
    antre 15,73

Petek uzunluğu, odanın cephesine göre değişir. Az güneş alan oransal soğuk odalarda daha farklı değerlendirme yapılmalıdır. Bu değerlendirmeyi en iyi işin uzmanları yapmalıdır. Bulunduğunuz kent çok önemli ama kentin ortalama ısısı ve evinizin büyüklüğüne göre 7-9 m petek normal kabul edilir.
    Normal koşullarda, 15 m2 odaya 1 m. peteğin yeteceği hesaplanır. Ancak soğuk kentlerde pencere boyları göz önüne alınarak biraz daha arttırmak mümkündür. Bu uygulama yoğuşmadan azami verimi de arttırır.
    Buderus GB012 klasik (condense)yoğuşmalı, ECA Confeo Premix ve DD Nitromix yeni nesil premix yoğuşmalıdır. Farklı kategoridedirler.
    Bu büyüklükteki ev ve sisteme yetecek 1.800 TL kombi bütçesi için önerilerim;

1- Bosch Classic Condense 22 kW 1.650 TL peşin+ 50 TL kargoya evde ödeme. premix
    2- ECA Confeo Premix 24 kW........1.650 TL"""""""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""premix
    3- Ferroli Domicondense 25 kW.....1.430 TL """"""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""condense
    4- Bosch Condense 2000W 25kW...1.350 TL"""""""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""condense

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Bosch Condense kombi için 1350 TL fiyat verildi ve daha aşağı yukarı 1 yıl olmuş Bosch'un yeni ürünüymüş.

Doğrudur. İGDAŞ böyle bir onayı şart koşar. Bu da gayet normaldir. Aslında yoğuşmalı yada yoğuşmasız kombi değişiminde takip edilen birçok aşama vardır. Siz bunlarla ilgilenmezsiniz. Öncelikle montajı "İgdaş Yetki Belgesine haiz firmalar"a yaptırmalısınız. Yetkili Servisin böyle bir belgesi varsa hiç tereddüt etmeden pazarlık yapıp onlara yaptırın, uğraşmayın.
    Eski kombinizi yenilerken, öncelikle bu işlem için doğalgaz şirketine bildirimde bulunulması gerekir(İstanbul için İgdaş ). Bu bildirim “İgdaş Yetki Belgesine haiz firmalar” tarafından yapılabilir. Montaj işlemi de ancak ve ancak yetkili firmaların yetkili teknisyenleri tarafından yapılmalıdır.Doğalgaz şartnamesindeki güncel değişiklikleri takip eden sertifikalı firmaların yaptığı montajlarda, sonradan hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. İgdaş’den yetki belgesi olmayan firma veya elemanlara yaptırılmamalıdır.

1- Doğalgaz uygunluk belgesinin alınması: Bu belgenin alınması şarttır. Bu belge olmazsa cihazınız garanti kapsamı dışında kalır.

2- Eski kombinin sökülmesi: Eski kombinizin, mevcut tesisata ve duvarlara zarar verilmeden itinalı bir şekilde sökülmesidir.

3– Yeni kombinin duvara asılması ve baca bağlantısının yapılması: Yeni cihazın montaj şarnamesine uygun olarak duvara asılması, hermetik baca bağlantısının konvansiyonel kombilerde %2 eğimle aşağı doğru, yoğuşmalı kombilerde ise %2 eğimle yukarı doğru olacak şekilde yapılmasıdır.

4- Kombinin alt bağlantı parçalarının yenilenmesi: Eski kombi bağlantısında yer alan 1/2″ soğuk su giriş vanası ve filtresi ile kalorifer tesisatına bağlanacak 3/4″ kelebek vana ve filtresi yenileri ile değiştirilmelidir. Ayrıca gaz bağlantısında da 3/4″ sarı renkli makaronlu gaz fleksi takılmalıdır. Yoğuşmalı kombilerde” drenajın pis su tesisatına bağlanması” şarttır. Yoğuşmasız eski kombinizi yoğuşmalı bir cihazla değiştirmeniz halinde, İgdaş “doğalgaz tadilat projesini” şart koşmuştur.

5-Tesisatın kontrol edilmesi: Montajın son aşamasında kombiye ve tesisata su verilerek kombi altında ve diğer odalarda kaçak olup olmadığının kontrol edilmesidir.

6- Elektrik bağlantısının yapılması: Yetkili servis tarafından cihazın elektrik bağlantısının yapılmasıdır.

7- Cihazın devreye alınması: Cihazın gaz ayarı yapılarak yetkili servis tarafından devreye alınması ve çalıştırılmasıdır. Bu aşamada muhakkak “doğalgaz uygunluk belgesinin” servise ibraz edilmesi gerekmektedir.

8- Cihazın kullanımı hakkında bilgi verilmesi: Yetkili servisin, kullanıcıya cihazı nasıl kullanacağını tarif etmesidir. Bu anlatımlarda; cihazın açılışı , kapanışı, suyu eksildiğinde su takviyesinin nereden yapılacağı, cihazın yaz ve kış devresi, sıcaklığın artırılması ve azaltılması, arıza kodlarının anlamları gibi konularda bilgiler verilmektedir.

Çok güzel bilgiler ellerine sağlık üstad.

• Tokat'takii Dairem yeni bims tuğla üzerine yalıtımlı güney cepheli arakat Tesisatı yoğuşmalıya göre döşettireceğim.aşağıda kullanım alanlarını verdim
    Buderus GB 012 yeterli gelir mi,gelmezse hangisini önerirsiniz.
    Salon 27,59.
    yatak od. 14,14 M2
    Yatak od. 12,82 M2
    Yatak odası 17.61 M2
    oturma odası 14,48 M2
    mutfak 15.19 M2
    banyo 6 M2
    antre 15,73
  • Son olarak kafama bir soru daha takıldı biliyorum çok zahmet veriyorum sizlere. Sadece yetkili servis tarafından montaj işlemi yapılmalıdır dediniz ya; zannediyorum kombitoptancısı isimli firmanın evime göndereceği usta herhangi bir yetkili servis değil, yani Bosch ürünlerine servis sağlayan Isısan firmasına ait bir bayii değil. Dolayısıyla bunda bir sorun olur mu? Ya da İgdaş yetki belgesi olması yeterli midir? Yani Bosch kombinin yetkili servisi olmasa da İgdaş yetki belgesi varsa sanıyorum yeterli oluyor proje ve montaj işi için? Yanlış bir şey yapmak istemem. Yardımlarınızı rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak60

Tokat'takii Dairem yeni bims tuğla üzerine yalıtımlı güney cepheli arakat Tesisatı yoğuşmalıya göre döşettireceğim.aşağıda kullanım alanlarını verdim
    Buderus GB 012 yeterli gelir mi,gelmezse hangisini önerirsiniz.
    Salon 27,59.
    yatak od. 14,14 M2
    Yatak od. 12,82 M2
    Yatak odası 17.61 M2
    oturma odası 14,48 M2
    mutfak 15.19 M2
    banyo 6 M2
    antre 15,73

Eviniz 125 m2 net, yaklaşık 145-150 m2 brüt alana sahip. Bosch mühendislerine göre; 22 kW (18.750 kcal/h) gücündeki Bosch Classic Condense bile , toplam petek uzunluğu 12 m. yi geçmemek kaydıyla max 150 m2 daireyi ısıtır.
    Tokat, Ankara kadar çok soğuk bölgedir. Yalıtımlı bina, arakat, güney cephe daire ısınmada ve yakıt tasarrufunda çok önemli avantaj sağlar. Aynı binadaki, aynı büyüklükteki kuzey cephe konuta göre, aynı şartlarda (aynı oda ve kombi ısısı, aynı özellikte kombi) %10-15 daha az yakarsınız.
    Yaklaşık hesaplamayla; salona 2 m, odalara, mutfak ve antreye pencere uzunluğuna kadar uzatarak 1,2 m petek koysanız dahi en fazla toplam 9,2 m. + havlupan olmalı. Bu hesabı soğuk bölge olduğu için, en fazla 10-11 m. olarak yapmak hataya götürmez. Üstelik uzun petek, yoğuşmalıdan sağlanan verimi arttırıcı faktördür. Yalnız bunu yaparken, evin kullanım alanını kötüleştirmemek, daraltmamak ve odalarda pencere boylarıyla sınırlı kalmak önemlidir. Havlupan hariç petekler, genelde 600mm ve 22 KPPK kullanılır. Yerden yüksekliği pencere boyunu geçerse daha küçüğü (500 yada 400 mm) seçilebilir. Bu takdirde örneğin 400 mm seçilirse, salonu 2 m. değil, pencere boyuyla 2,60 m. düşünmek gerekir. Bu hesabı teknik sorumlu yapacaktır.
    Buna göre; yeni nesil premix yoğuşmalı Bosch CC 22 kW bu evi ısıtıyorsa, daha yüksek kapasiteli klasik yoğuşmalı GB012 nin rahatlıkla yetmesi gerekir. Bosch CC yeni nesil premix yoğuşmalı olduğu için ön karışımlı (hava ve doğalgazın karışıtırılarak, ideal yakıt karışımı elde edildiği) brülöre sahiptir. GB012 ye göre yaklaşık % 2-3 daha tasarruf sağlar.
    Size söyleneni söylerseniz daha yardımcı olabiliriz.

• quote:

Son olarak kafama bir soru daha takıldı biliyorum çok zahmet veriyorum sizlere. Sadece yetkili servis tarafından montaj işlemi yapılmalıdır dediniz ya; zannediyorum kombitoptancısı isimli firmanın evime göndereceği usta herhangi bir yetkili servis değil, yani Bosch ürünlerine servis sağlayan Isısan firmasına ait bir bayii değil. Dolayısıyla bunda bir sorun olur mu? Ya da İgdaş yetki belgesi olması yeterli midir? Yani Bosch kombinin yetkili servisi olmasa da İgdaş yetki belgesi varsa sanıyorum yeterli oluyor proje ve montaj işi için? Yanlış bir şey yapmak istemem. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Montaj ücreti size ait diye biliyorum. Ancak onlar bedava yapacaksa sorun yok. Ustanın yetki belgesi varsa; baca eğimini yukarı versin, yoğuşma giderini yapsın, yeter. Bunun dışında çalışmazsa sorunu onlar çözer. Yalnız montajdan sonra çalıştırmayı yetkili servisin yapması gerekir diye biliyorum.
    Bunlara montaj parası verecekseniz, Yetkili Servisine 150-200 TL verin, montajını yapsın, çalıştırsın. Daha sağlıklı olur bence.

• quote:

quote:

Son olarak kafama bir soru daha takıldı biliyorum çok zahmet veriyorum sizlere. Sadece yetkili servis tarafından montaj işlemi yapılmalıdır dediniz ya; zannediyorum kombitoptancısı isimli firmanın evime göndereceği usta herhangi bir yetkili servis değil, yani Bosch ürünlerine servis sağlayan Isısan firmasına ait bir bayii değil. Dolayısıyla bunda bir sorun olur mu? Ya da İgdaş yetki belgesi olması yeterli midir? Yani Bosch kombinin yetkili servisi olmasa da İgdaş yetki belgesi varsa sanıyorum yeterli oluyor proje ve montaj işi için? Yanlış bir şey yapmak istemem. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Montaj ücreti size ait diye biliyorum. Ancak onlar bedava yapacaksa sorun yok. Ustanın yetki belgesi varsa; baca eğimini yukarı versin, yoğuşma giderini yapsın, yeter. Bunun dışında çalışmazsa sorunu onlar çözer. Yalnız montajdan sonra çalıştırmayı yetkili servisin yapması gerekir diye biliyorum.
    Bunlara montaj parası verecekseniz, Yetkili Servisine 150-200 TL verin, montajını yapsın, çalıştırsın. Daha sağlıklı olur bence.

Haklısınız. montaj aprası alacaklar evet 150 TL bir montaj bedeli söylediler. Ancak keşif ve projelendirme için, yine mi yetkili servisi bekleyeyim? Yani keşif ve projeyi onlar yapsa, montajı yetkili servis yapsa olabiliyor mu? Ya da ben direkt kombiyi satın alsam, onları hiç işin içine karıştırmayıp yetkili servis çağırıp proje ve montaj yaptırsam? Bu durumda da mesela projenin onaylanmaması gibi bir durum olabilir mi? O zaman kombi elimde kalmasın yani :) Kafam karıştı ben şu firmayı bir arayayım en iyisi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

evet balkon pimapenlenerek mutfağa katılacak, arkadaşın getirdiği termostatik vananın üzerinde bosch yazıyordu ne kadar sağlıklı eca ya göre bilemiyorumtanesi 30 lira demişti.bosch fr 10 u isteyeceğim ve sanırım bu termostatik vanadan 4 adet getirecek onu telefonla arayıp netleştireceğim bunun haricinde son durum bu sadece dün bir komşumuza gittik onlar koridora şöyle bir petek takmışlar (resimdeki petek) bu nedir şık olmuş bu ürünümü yoksa 80*60 lık demirdöküm plus mı daha iyi olur s,zce bu tip peteğe ne ad veriliyor fiyatı ve demirdökümde olup olmaması konusunda bilgi vermeniz mümkünse sevinirim.

Kombi ve Tesisat Öneri-eski-

Sizin önerilerimi gayet iyi dinlediğinizi ve uyguladığınızı biliyorum. Bu konuda, uygun fiyatlara en iyi sistemlerden biri olmasını sağlamak için üzerinden geçelim isterseniz.

Classic condens 22Kw +baca uzatması (1.650+50 kargo=1.700)
    FR10 oda kumandası (100 TL)
    Bosch yada ECA termostatik vana 1-2 adet (50-60 TL)
    Dizayn malzeme oksijen bariyerli kılıflı boru (PEX-b olmalı, animasyondaki gibi)
    Her radyatöre ayrı hat çekilmesi
    Soğuk sıcak su tesisatının yenilenmesi

Yeni nesil premix yoğuşmalı sistem kurulacak ama benzerlerinin daha altında fiyatı olacaktır.
    Resimdeki petek koridoru küçültmemek adına 22 değil sanırım 11 tip kullanılmış. Bunlar zorunlu durumlarda bazı ihtiyaçları karşılamakla beraber, 22 tip peteğe göre yarı su alabilen 11 tip petekle ısıtma kapasitesi azaltılmamalıdır.
    Her aşamada soru sorabilirsiniz. Böylece diğer almak isteyen arkadaşlara da rehber olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Haklısınız. montaj aprası alacaklar evet 150 TL bir montaj bedeli söylediler. Ancak keşif ve projelendirme için, yine mi yetkili servisi bekleyeyim? Yani keşif ve projeyi onlar yapsa, montajı yetkili servis yapsa olabiliyor mu? Ya da ben direkt kombiyi satın alsam, onları hiç işin içine karıştırmayıp yetkili servis çağırıp proje ve montaj yaptırsam? Bu durumda da mesela projenin onaylanmaması gibi bir durum olabilir mi? O zaman kombi elimde kalmasın yani :) Kafam karıştı ben şu firmayı bir arayayım en iyisi :)

Bosch, kombisine sahip çıkar merak etmeyin. Kombi elinizde kalmaz.
    Önce Bosch Yetkili Servisi ile telefonla görüşün "internetten bir Bosch kombi aldım, yetki belgeniz varsa size montaj yaptırmak istiyorum, fiyatı ne olur?" deyin. "Biz tüm işlemleri yapar ve montajını 200 TL ye yaparız" derlerse sorun yok. Servise yaptırın.
    Kafanıza yatmazsa Site ustasına yaptırın, işletmeye Yetkili Servisi alsın. Sİteye ve Ustaya "baca eğimini yukarı vereceksiniz, yoğuşma giderini yapacaksınız değil mi?" diye onaylatın. Problem olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bosch, kombisine sahip çıkar merak etmeyin. Kombi elinizde kalmaz.
    Önce Bosch Yetkili Servisi ile telefonla görüşün "internetten bir Bosch kombi aldım, yetki belgeniz varsa size montaj yaptırmak istiyorum, fiyatı ne olur?" deyin. "Biz tüm işlemleri yapar ve montajını 200 TL ye yaparız" derlerse sorun yok. Servise yaptırın.
    Kafanıza yatmazsa Site ustasına yaptırın, işletmeye Yetkili Servisi alsın. Sİteye ve Ustaya "baca eğimini yukarı vereceksiniz, yoğuşma giderini yapacaksınız değil mi?" diye onaylatın. Problem olmaz.

Çok teşekkürler sserin kardeş. Yeterli oldu benim için bu bilgiler. İyi çalışmalar.

• Salon : 60x120 2 adet 25.64 m2
    Çocuk odası: 60x80 1 adet 8.28 m2
    Oturma Odası: 60x100 1 adet 14.16m2
    Yatak Odası : 60x100 1 adet 17.17 m2
    Banyo ve ebeveyn banyo 1er adet havlupan

Evin toplam net m2si 120 dir.4 katlı apartmanın 2.katı Kuzey cepheli.Fiyat aralığım anahtar teslimi teklif aldığım seçenekleri yazıyorum hala karar veremedim bugün sonlandıracağım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
    proje malzeme işçilik dahil
    eca confeo plus için :6.9 metretül dd plus 2 havlupan -14 adet eca vana-kombi dolabı menfez açımı .:3360 tl
    demirdökün nitron için:aynı şekilde :3260 tl
    ferroli domitech için:aynı şeklide :3360 tl
    oda termostatı ,termostatik vana ,gaz alarm cihazı dahil değil bu fiyatlara.
    8 daire kolon tesisatı fiyatı 1500 tl daire başı: 187,5 tl

ikinci firmanın teklifi:
    7.50 metre tül maktek petekler 2 havlupan ile eca vana gaz alarm cihazı hediye oda termostadı yok termostatik vana yok
    viessman vitopend 100 24 kw 3957tl
    baymak starbridge 24 kw turbo+oda termostadı :4081 tl
    vailant 242-3 24 kw 4052 tl
    vailant 202-5 20 kw 3957 tl
    bu firma kombi petek alıp daire tesisatı yaptırana apart.kolon tesisat ücreti almıyor.

birde yaşadığım ilçede immergas da tutuluyor.bununda yaklaşık fiyatı 3500-3700 civarı onun teklifini bugün alacağım. sizce hangi kombiyi tercih etmeliyim lütfen yardımcı olun neleri dikkate almalıyım.teşekkürler

• cevap yazacak kimse yok mu nerdesiniz arkadaşlar???ya teklif veren firma bilhassa baymak starbridge 24 kw de ısrarcı 300 tane taktım hiç şikayet gelmedi faturalar çok düşük turbo var falan diyo...ne yapacağımı şaşırdım valla başım ağrıyo offf ne zormuş ya.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSHrAbA

Salon : 60x120 2 adet 25.64 m2
    Çocuk odası: 60x80 1 adet 8.28 m2
    Oturma Odası: 60x100 1 adet 14.16m2
    Yatak Odası : 60x100 1 adet 17.17 m2
    Banyo ve ebeveyn banyo 1er adet havlupan

Evin toplam net m2si 120 dir.4 katlı apartmanın 2.katı Kuzey cepheli.Fiyat aralığım anahtar teslimi teklif aldığım seçenekleri yazıyorum hala karar veremedim bugün sonlandıracağım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
    proje malzeme işçilik dahil
    eca confeo plus için :6.9 metretül dd plus 2 havlupan -14 adet eca vana-kombi dolabı menfez açımı .:3360 tl
    demirdökün nitron için:aynı şekilde :3260 tl
    ferroli domitech için:aynı şeklide :3360 tl
    oda termostatı ,termostatik vana ,gaz alarm cihazı dahil değil bu fiyatlara.
    8 daire kolon tesisatı fiyatı 1500 tl daire başı: 187,5 tl

ikinci firmanın teklifi:
    7.50 metre tül maktek petekler 2 havlupan ile eca vana gaz alarm cihazı hediye oda termostadı yok termostatik vana yok
    viessman vitopend 100 24 kw 3957tl
    baymak starbridge 24 kw turbo+oda termostadı :4081 tl
    vailant 242-3 24 kw 4052 tl
    vailant 202-5 20 kw 3957 tl
    bu firma kombi petek alıp daire tesisatı yaptırana apart.kolon tesisat ücreti almıyor.

birde yaşadığım ilçede immergas da tutuluyor.bununda yaklaşık fiyatı 3500-3700 civarı onun teklifini bugün alacağım. sizce hangi kombiyi tercih etmeliyim lütfen yardımcı olun neleri dikkate almalıyım.teşekkürler

Bana göre bu teklifler içinde en mantıklısı Ferroli Domitech olanıdır. Yalnız bu Firmaya "Ferroli Domicondense 24 kW olursa teklifin ne olur?" diye sorun. Arada 300 TL fark olmalı. Eğer Domitech 3.360 ise "Domicondense ile 3.750 TL olur" derse düşünmeyin. Çünkü bu model klasik yoğuşmalı ve daha tasarrufludur. Fiyat olarak diğerlerinden çok cazip olacaktır.
    Diğerleri için birşey diyemeyeceğim. Hem daha pahalı, hem de bazıları için fazla yapısal şikayet söz konusu. Bazılarının servis hizmetlerini bence iyi araştırmalısınız.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.