Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
17
Favori
377.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:30:13 >
  • [

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:30:38 >
  • konuyu yukarı alalımda cevaplar koybolup gitmesin :)
  • Sayın yeniçeri, bir arkadaşıma Beretta 35CSI yoğuşmalı kombi aldırmıştım. Aradan 2 yıl geçti ve garantiden 2 ay sonra kartı yanmış. Daha doğrusu ANkara servisi bu teşhisi koydu. Oldukça yüksek bir fiyata değiştirildi tabi. Ancak yanmış kartı geri aldık. Şimdi öğrenmek istediğim konu; yanma olayı gözle görülebilir mi? Nasıl anlaşılır? Nedenleri nelerdir? Bazı kombilerde garanti kapsamında saymadıklarını şikayetlerden okuyorum.
    Kart yanması şikayeti
    Örneğin yukardaki linkte elektrik kesilmesi nedeniyle sayılmadığı olmuş. Normalde garanti kapsamında değişmesi gerekmez mi? Başka hangi nedenlerden kart yanabilir? Kart yanması arızası tamir edilebilir mi yoksa kesinlikle kartın değişmesi mi gerekir?
    Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.

• AMan dikkat! Garantim var diye güvenmeyin. Kart yanması şikayetleri çok fazla ve çoğunlukla garanti kapsamında düşünülmüyor. Bence hangi koşulda garanti kapsamında düşünülmezi öğrenmemiz gerekir.
    Örnek 2 ECA
    ECA bu sefer kartı garanti kapsamında değişmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 3 Şubat 2011; 22:29:31 >

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:31:18 >
  • Üstad verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, ben müteahhit firmayla görüşüp yalıtımını, oksijen bariyerli boruyu ve petek boyunu netleştiriyim kararımı ondan sonra veriyim o zaman. Bilinçlendirdiğin için tekrar teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Orijinalden alıntı: cetiz

Arkadaşlar selamlar,
    Çok şükür istanbulda küçükte olsa bir ev sahibi oldum,

Ev Giriş katı 75 m2, 2+1 , yaklaşık 5,5 metre civarında petek var, evin yalıtımı iyi gibi sıfır bina çünkü,
    Şimdi Buderus 062 de karar kıldım sayılır 1700-1800 e kadar çıkabilirim. Ne dersiniz arkadaşlar doğru seçimmidir?

Yeniceri hocam yukarıda yaklaşık aynı büyüklükte eve 042-052 modelleri önermişsiniz tercihimi bunlardan yanamı yapmalıyım
    Vaillant da aklımı çelmiyor değil aslında , biraz karışığım....

Merhaba eviniz hayırlı uğurlu olsun güle güle oturunuz. Yalıtım iyi bina sıfır derken tam olarak neyi kasttetiniz yeni yapılan bir çok binada yalıtım yapılmadığını görüyorum sadece yalıtım sıvası diye bir sıvayla sıvanıp yalıtımlı diye millete satmaya çalışıyorlar bu sıva ne derece yalıtım sağlar bu konuda bilgilideğilim ama mantolama işlemi yapılmışsa işlemin durumuna kullanılan malzemeye göre belli oranda yalıtım var diyebiliriz. Cihaz seçimiyle ilgili olarak buderus u62 bana göre piyasadaki en güzel konvansiyonel kombi fakat fiyatı çok pahalı açıkcası tavsiye ederken fiyatından dolayı çokta ısrar edemiyorum. Diğer belirtmis olduğunuz u42 ve u52 de aynı kapasitede cihazlar onlarıda tercih edebilirsiniz u42 tercih edersiniz modülasyonlu termosttat ve dış hava sensörü taktıramazsınız normal zaman saati ve on/of termostat kullanabilirsiniz. Buderus u52 de başarılı bir kombi u62 biraz daha kaliteli modülasyon aralığı daha iyi bir cihaz aralarında 250 tl gibi bir fark var ikisindede modülasyonlu termostat hediye veriliyor bu konuda net konuşamamıyorum ikisinide tercih edebilirsiniz. Ben bu tercihlerinizin yanına ferroli domitech kombiyide ekliyorum oda 1200 tl gibi bir fiyata satılıyor ve hala devam ediyorsa 5 yıl garantisi var. Beklentilerinize fazlasıyla cevap verecek bir cihaz bu modeller arasından istediğniz secebilirsiniz u62 pahalı ama buderus istiyorum derseniz u52 tercih etmenizi öneririm. Eğer tesisatınız oksijen bariyerli boru ile döşenmişse petek boyunu 6.5 mt seviyesine getirip yoğuşmalı cihaz bile alabilirsiniz bunun için hiçbir engel yok isterseniz yoğuşmalıda alabilirsiniz.

• [

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:32:05 >
  • Sayın Yeniçeri, kart yanması sorunuyla ilgili verdiğiniz cevap için çok teşekkürler. Kart yanmasını tamir eden arkadaşların hangi linkte buna yanıt verdiklerini hatırlıyor musunuz? Bence aklımızda bulunsun. Belki elimizdekini tamir ettiririz ve yedek tutarız. Selamlar...
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:32:55 >
  • Link çalışıyor teşekkürler.
  • Sevgili yeniceri sorulan sorulara sabırla ve özenle cevap vermen gerçekten çok güzel ve örnek bir davranış öncelikle bunun için teşekkür etmek istiyorum.

Bende bir ev aldım ama evi kendi isteğime göre dizayn etmek için yarı kaba inşaat şeklinde aldım. Bu doğrultuda peteklerin tesisatı yapılmış ama petekler ve kombi yok, birde bu peteklerin vana yerlerini tek bi yere toplamışlar (mutfağa) oradan açılıp kapanacakmış petekler, neden diye sorunca en son sistem buymuş her petek için iki boru gidiyormuş ayrı ayrı, nedir bu sistem hocam iyimidir gerçekten? Birde borular koyu renkli teflon kaplıydı sanırım tam hatırlayamadım ama sanırım bu oksijen bariyeri alakalı olduğundan önemliymiş o yüzden bunu yarın öğrenmeye çalışacam nedir ne değildir diye.

Evimi özetliyeyim;

Isı (mantolama) ve ses yalıtımlı, Kuzey, Kuzey Batı ve Kuzey Doğu olmak üzere 3 yöne cephesi var
    Brüt 107 m2 ama neti baya bir düşük çünkü metre kare artsın diye 3 balkon yapmışlar.

Salon - 19,5 m2 - 2 adet petek için yer var
    Antre - tahminen 10 m2 - 1 adet petek için yer var
    Oda 1 - 10,5 m2 - 1 adet petek için yer var
    Oda 2 - 9 m2 - 1 adet petek için yer var
    Oda 3 - 7,5 m2 - 1 adet petek için yer var
    Banyo - 5 m2 - 1 adet petek için yer var (havlupan kullanabilirim burada)
    Mutfak - 8 m2 - 1 adet petek için yer var

Sormak istediğim bu eve hangi büyüklüklerde petek ve kombi uygun olur. Bu arada petek olayları nasıldır hocam bir incecik petekler var birde eski tip kalın olanlar, ısıtma açısından fark yoksa ince petekler daha estetik olacağından düşünüyorum tabii ısıtması az ise yine normal tip alacağım. Yoğuşmalı kombi olursa daha iyi olur sanırım, fiyatta da bir sınır yok çünkü evim sıcak olsun istiyorum.

Tekrar teşekkür ediyorum.

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:33:49 >
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum, bu petek olayında ince olanlar nasıl oluyor hocam? Tavsiye ettiğiniz demirdöküm radyatörler google'da gördüğüm kadarıyla kalın olanlardan, bunların ince olanlarıda mevcutmudur, ince olanların herhangi bir dezavantajı varmıdır?
  • selamlar
    arkadaşlar buyaz bir ev aldım şanssızlığım olacak ya alt katı almancı almış yani anlayacağınız ev 3 ve son katta altı boş ayrıca binaya dıştan mantolama yapılmış toplam 6 daire olan binanın sadece en alt iki dairesi ve benim oturduğum en üst kat dolu ev yaklşık 125 m2 net kombi olarak baymak luna 24 lük kombi aldım toplam petek metresi 8.5 metre dir 60 lık petektir. arkadaşlar sorumun şudurki geçen ay 300 tl fatura ödedim ancak ısınamadım salondaki iki petek kapalı idi (2 metre petek kapalı salon 20 m2) yani 6,5 m petek ile 105 m2 alanı ısıtıyorum oda sıcaklığı 18 - 19 dereceyi geçmiyor dairenin tavanında içten yalıtım var dıştan mantolama var

yakıtı düşürmek için ne yapmam gerekiyor.
    petek miktarı yeterlimidir
    kombiye oda termostatı taksam kazancım olurmu (kombi su sıcaklı ayarı 45 -50 iken 2 dk yanıp 2 dk yanmıyor yaklaşık olarak)
    vereceğiniz bilgiler için herkese çok teşekkür ederim

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:34:18 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:34:49 >
  • yeniceri hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
  • Selamlar,

Evim İzmirde ve apartman dubleksi, yakıtlı kat kalöriferi mevcut bunun yerine doğalgaza geçmeyi düşünüyorum. Genelde kafadan 3500-4000 tl gibi fiyatlar veriliyor,telefonda veya internette. Apartman önüne kadar doğalgaz geldi fakat henüz apartmanda kullanan yok. Abonelik için 600 tl falan isteniyor sanırım, içeri çekilmesi için ne kadar ücret istenir , peteklerde veya borularda (duvar içinden döşeli metal borular) bir değişiklik yapılır mı bunlar hakkında bilgim yok . Kombi fiyatlarını inceleyince istenen fiyatlar bana fazla gibi geldi. Konu hakkında bilgi sahibi bir arkadaşımız cevaplayabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaker -- 5 Şubat 2011; 1:51:25 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:35:19 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.