Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yeniceri

@hakan_gs06 Size yapmanız gereken şeyleri kısaca özetleyeceğim hem radyatör hemde kombi kapasitesi hakkında düşündüğünüz şeyler yanlış gereksiz hesaplar ben bir hesap çıkarıyorum siz incelersiniz.

...................................m2........bulunan radyatör.......
    salon(güneydogu),.......20 m2,....2 adet 1200x600,....... toplamda 1,80mt petek olması gerekir
    koridor,......................11 m2,....radyator yok,............ 1 mt
    oturma od.(güneybat),.16 m2,....2 adet 1200x600,....... 1,40
    oda 1 (kuzeybatı),.......10,5 m2,....1400x600,............... 1 mt
    mutfak (güney),..........16 m2,........500x600,............... 1 mt
    oda 2 (kuzeydogu),......12 m2,.......1400x600,............... 1 mt
    banyo (kuzey),............4 m2,.........500x600,............... 0,50 mt bu fazla yazılmış hali sizin dairenize uygun petek miktarı ortalama olarak böyle olması gerekir. Eğer mümkünse tesisatı yenileyin oksijen bariyerli plastik boru döşeyin. Yoğuşmalı olarak bütce uygunsa condense cihazlar yerine premix modelleri tercih. Kombi olarak 20bin kcal lık cihaz tercih edin size fazla bile ama bunun altında cihaz her markada olmadığından bunu önermek zorunda kalıyorum. Hangi markayı istiyorsanız onu tercih edin. Uyarılarımı tekrar ediyorum uygularsınız yada uygulamazsınız size kalmış
    1 – Tesisatta yenileme yapılmayacaksa yoğuşmalı cihaz almayın.
    2- Yoğuşmalı cihaz alacaksanız condense yerine premix olanları tercih ediniz
    3- Peteklerinizi dd plus, eca, ferroli,baymak, airfel bütcenize uygun olanı secebilirsiniz mümkünse dd plus ı tercih edin biraz pahalı ama toplamda vereceğiniz fark 150 tl civarındadır.
    4- Termostatik vana tercihiniz doğru isterseniz bu sistem yerine oda termostatı yada her ikisini birden kullanabilirsiniz.

Benim konuyla ilgili söyleyeceklerim bu kadar tercih size kalmış.

Sayın Yeniçeri, yoğuşmalı kombilerde de condense-premix teknoloji ile üretilenler var. Condense ile verim %103 lerde olmasına karşın, premix modellerde %107,5 a kadar(fabrika verilerine göre) çıkmaktadır. Tabi aynı markalarda bile aralarında 400 TL ye yakın farklar var.
    Bu 2 teknoloji farkını açıklarsanız, seçim kolaylaştığı gibi aydınlamış oluruz. Çünkü Bosch'ta premix model dediğiniz Classic condense modelinde fabrika verilerine göre sarfiyat daha fazla. Oysa ki premix modellerde sarfiyatın daha az olması gerekmez mi? Yukarda belirttiğim linklerde fabrika verileri var. Ben de buna dayanarak 2000w modelini önerdim.
    Ayrıca petek sistemini komple değiştirmeyecekse, diğer değişiklikleri yapmasına da bence gerek yok. Yeni binalarda hiçbir koridorda petek bulamazsınız, çok gerekli de değildir. Mutfak için ek petek çok gerekli değil. Evin en sıcak yeri mutfak olacaktır. Bu nedenle para almak için zorlamalı bir petek döşenmesi gündeme gelmiş sanırım. Yoğuşmalı için tahliye sistemi yapılması gerektiğini de bilmesi gerekir arkadaşımız. Bence olduğu gibi sistemi bıraksın, kombiyi alsın taksın. Daha sonra yetersiz gelirse petek sistemini komple yeniler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 7 Şubat 2011; 0:45:47 >

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:29:34 >
  • Veriler Bosch Firmasının Sitesindeki resmi verileri ve Sitesinden indirilen pdf'lere göre. Linkler zaten görüyorsunuz. Gerekirse Bosch Sitesine gidip öyle tıklayıp açın. Rakamlar kesin. Ben de bunu anlayamadım. Hem düşük kcal'da daha fazla yakacaksın, hem de yüksek verimli premix teknoloji deyip daha fazlaya satacaksın. Bunu anlamak zor. O bakımdan 2000w modeli avantajlı bana göre.
  • yaklaşık 30 yıldır oturdugum daireyi evlilik nedeniyle sıfırlıyorum herşey tamamen elden geçiyor ve ilk iş olarak su ve doğalgaz tesisatından başlıyorum daha önce doğalgaz tesisatı vardı evde ama sobalı idi kombi ve petek kullanılmadı o yüzden şuanki sistem tamamen değişecek su ve doğalgaz tesisatını mühendislik firması olmayan aslen su tesisatı işiyle uğraşan ama işinin ehli olduguna inandgım arkadaşıma teslim etmeyi düşünüyorum fakat konuyu bilmedigimden ve hata yapmak istemediğimden size birkaç soru sormak isterim evim 3+1 3.kat bir balkonumuz var 2 cephemiz var yaklaşık 110m2 şimdi kombiyi balkona koymak istiyorum ama mutfaga uzak kaldıgından usta oraya koyma mutfaga koyalım dedi kombinin mutfakta olması açıkcası beni rahatsız etti sizce bir tehlikesi varmıdır? tesisat döşenirken neye dikkat etmeliyim evin zemininin altından döşiycekler ama borular nasıl olmalı hiçbir fikrim yok.ayrıca yeni vanalı bir sistem varmış kombinin hemen altında her petek için vanalar olucakmış ve ben hangisini açarsam o petek ısınacakmış.açıkcası size sorum şu nelere dikkat etmeliyim kombiyi filan tesisattan sonra alıcam o konulardaki tavsiyeleri sonra alıcam ama şuanda tesisat işleri başlamamışken neleri önerirsiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: snazmi

selamlar
    arkadaşlar buyaz bir ev aldım şanssızlığım olacak ya alt katı almancı almış yani anlayacağınız ev 3 ve son katta altı boş ayrıca binaya dıştan mantolama yapılmış toplam 6 daire olan binanın sadece en alt iki dairesi ve benim oturduğum en üst kat dolu ev yaklşık 125 m2 net kombi olarak baymak luna 24 lük kombi aldım toplam petek metresi 8.5 metre dir 60 lık petektir. arkadaşlar sorumun şudurki geçen ay 300 tl fatura ödedim ancak ısınamadım salondaki iki petek kapalı idi (2 metre petek kapalı salon 20 m2) yani 6,5 m petek ile 105 m2 alanı ısıtıyorum oda sıcaklığı 18 - 19 dereceyi geçmiyor dairenin tavanında içten yalıtım var dıştan mantolama var

yakıtı düşürmek için ne yapmam gerekiyor.
    petek miktarı yeterlimidir
    kombiye oda termostatı taksam kazancım olurmu (kombi su sıcaklı ayarı 45 -50 iken 2 dk yanıp 2 dk yanmıyor yaklaşık olarak)
    vereceğiniz bilgiler için herkese çok teşekkür ederim

Eviniz yeni yani sıfır binaysa ilk yıllar biraz soğuk olur birde altve üst katın boş olmasıda ayrı bir şansızlık olmuş. Tasarrufa neden olacak şeyler yalıtım ve oda termostatı sizde yalıtım içten ve dıştan yapılmış hangi şehirde olduğunuzu yazmamışsınız ama mesala istanbulda iç ve dış mantolama yapılmış bir daire kombiyi hic yakmazsanız bile 15-17c civarında olur havalar biraz ılıman geciyor siz bu şartlarda kombi yakarak 18-19c zor gördüğünüzü söylüyorsunuz. Salon 20 m2 petek 2 metre demişsiniz siz odaları tek tek hesaplayıp petek metrajlarınıda yazarmısınız ortada anormal bir durum varmı bakalım.

yanıtınız için teşekkür ederim
    dün odaları tek tek ölçtüm buna göre

.. ....... metrekaresi.... petek boyu...... oda yönü ......... pencere sayısı
    salon...... . .26 ........ 100+120 cm...... kuzey - batı........ 2 + balkon kapısı
    o. ada...... 17,5..... . 110 cm........ .... güney - batı ..... 2 + balkon kapısı
    ç. oda...... 18...... .. 110 cm..... ....... batı ................. 1
    y. oda...... 14..... ... 110 cm........ .... kuzey................ 1
    mutfak..... 17 ..... .. 100cm...... ....... güney................ 1 + balkon kapısı
    antre....... 13.... .... 110 cm.... - ......... .................... giriş kapısı
    ....
    ayrıca bina dıştan mantolama yapılmış tavanı içten yalıtımlı bölge olarak ise ankaradır. dün deneme maksatlı kombi derecesini 50 getirip çalıştırdım yaklaşık 3 saat sonunda oda sıcaklığı 18 derece civarına geldi. akşam dış hava sıcaklığı yaklaşık -4 -6 civarı idi (not salonun iki peteği kapalı diğer yerlerin hepsi açık)
    ayrıca kullanılmayan odaların kapatılması doğrumudur. salon sürekli kapalı odanın birisini ise bazan kapatıp açtığımız oluyor. vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:36:50 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:37:14 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:45:34 >
  • araştırmalarınız yardımlarını için çok teşekkür ederim, önerilerinizden hareketle, bir düzenleme yapıldı arkadaşlar böyle düşünüyoruz, metre 12 ye filan düşcek, evde ısı yalıtımı yok, sadece pimapen cam var, o nedenle tereddütte kalıyoruz ısınmaz diye korkuyoruz, ankara çubuktayız, soguk bir bölge, bosch classic condense önerildi, üzerinde araştırma yapıyoruz.

...................................m2........bulunan radyatör.......yapılmak istenilen işlem................toplam
    salon(güneydogu),.......20 m2,....2 adet 1200x600,.......bir işlem yapılmayacak,................2400
    koridor,......................11 m2,....radyator yok,............1400x600 + 1400x600,..................2800
    oturma od.(güneybat),.16 m2,....2 adet 1200x600,.......bir işlem yapılmayacak,.................2400
    oda 1 (kuzeybatı),.......10,5 m2,....1400x600,...............bir işlem yapılmayacak,................1400
    mutfak (güney),..........16 m2,........500x600,...............1400x600 eklenecek,....................1900
    oda 2 (kuzeydogu),......12 m2,.......1400x600,...............bir işlem yapılmayacak,...............1400
    banyo (kuzey),............4 m2,.........500x600,...............bir işlem yapılmayacak,..................500

• Arkadaşlar , 1500-1800 tl civarı premix yoğuşmalı kombi tavsiye edebilirseniz sevinirim. Bu fiyat aralığında bildiğim E.c.a,demirdöküm,ariston,baymak ve buderusun yeni cihazı var,hangisi daha verimli ve kullanışlıdır? (Evim dubleks, net kullanım alanı 140-150 metrekare civarıdır,uzunluk ve sayı olarak baya fazla petek var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_gs06

araştırmalarınız yardımlarını için çok teşekkür ederim, önerilerinizden hareketle, bir düzenleme yapıldı arkadaşlar böyle düşünüyoruz, metre 12 ye filan düşcek, evde ısı yalıtımı yok, sadece pimapen cam var, o nedenle tereddütte kalıyoruz ısınmaz diye korkuyoruz, ankara çubuktayız, soguk bir bölge, bosch classic condense önerildi, üzerinde araştırma yapıyoruz.

...................................m2........bulunan radyatör.......yapılmak istenilen işlem................toplam
    salon(güneydogu),.......20 m2,....2 adet 1200x600,.......bir işlem yapılmayacak,................2400
    koridor,......................11 m2,....radyator yok,............1400x600 + 1400x600,..................2800
    oturma od.(güneybat),.16 m2,....2 adet 1200x600,.......bir işlem yapılmayacak,.................2400
    oda 1 (kuzeybatı),.......10,5 m2,....1400x600,...............bir işlem yapılmayacak,................1400
    mutfak (güney),..........16 m2,........500x600,...............1400x600 eklenecek,....................1900
    oda 2 (kuzeydogu),......12 m2,.......1400x600,...............bir işlem yapılmayacak,...............1400
    banyo (kuzey),............4 m2,.........500x600,...............bir işlem yapılmayacak,..................500

Bence ek petek koydurmadan önce sadece kombiyi alın ve faaliyete girsin. Eğer yetersiz kalırsa sadece petek ve dağıtım sistemini komple yenilersiniz. Daha önce dediğim gibi; hiçbir yeni yapı koridorunda petek yok, mutfak zaten en sıcak bölge olacaktır. Hiç acele etmeyin. SOnra yapılmaz diye bir kural yok. Yeniçeri arkadaşımızın dediği gibi sistemin komple yenilenmesinde daha yarar var. Sistem yoğuşmalı kombiye göre yapılır ve daha kullanışlı olur.
    Bosch Classic Condense yada Classic 2000 w tercihinden birini yapın. ANcak fabrika verilerine göre 2000w modeli daha optimum seçim olarak duruyor. Size ne fiyattan Classic Condense teklif etmişlerdi?
    Classic 2000w özellikler linki
    Classic Condense özellik linki

classic condense - condense 2000w
    Fiyatları 1.770 - 1.425.
    Isıl kapasite 18.700 - 22.016
    Isıl verim % 107 - % 103
    Max yükte sarf 2,8 m3 - 2,6 m3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 8 Şubat 2011; 0:44:34 >

• gülsu:

150 m2 dairemiz.camlar pimapen ,izalasyon yok.Tesisat çekili bir tek petek ve kombi lazım ... Doğalgazcı yanına sekreter olarak girdim salı günü başladım işe.. daha yeniyim yani.Buderusun şubeliğini yapıyoruz . aıerfel kiturami ve buderus markası kombileri satıyoruz sadece . Kiturami yi duydunuz mu bilmiyorum ama patronum onu al diyor. ve çok ta fazla alıcısı var :))

kendi si doğalgaz işinde olan birinin patronuna güvenmeyerek böyle yorum yapması bence çok ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi integral27 -- 8 Şubat 2011; 0:55:54 >
  • immergas star
    alırsan hem tasarruf edersin hemde rahat edersin
    bosch, eca, ariston, demirdöküm, max gaz tüketimi 2.5mküp iken immergasda max 1.9-2.1 arası bence tereddüt yaşama

quote:

Orijinalden alıntı: xelon

Arkadaşlar, yeni ev aldık ve ilk biz oturacağız. Sitede oturum çok az. Daire ara kat ve alt-üst-sağ-sol daireler boş. Dış cephe'de ytong kullanılmış, detayını bilmiyorum ama ısı yalıtımına dikkat ettiklerini söylüyorlar. Pencereler ısıcam konfor ve boyları 1.65m. Daire Doğu cephe. Kombi konulacak yerin altında kolektör bulunuyor. Oksijen bariyerli boru kullanılmış mı bilmiyorum. Odaların m2 ve petek uzunlukları şunlar:

Salon: 26.00m2 (1.20m)
    Mutfak: 8.40m2 (0.50m)
    Oda: 10.50m2 (0.50m)
    Ebeveyn: 19.50m2 (0.50m)
    Banyo: 4.50m2 (0.50m - Havlupan)
    Banyo: 2.50m2 (0.50m - Havlupan)
    Antre: 3.00m2
    Koridor: 5.00m2

Net 79.40m2 (Brüt 115m2) ve toplam petek boyu 3.70m.

Forumu inceledim ve genellikle veissmann, vaillant ve buderus önerilmiş. Buderus'un ön paneli biraz eski gibi geldi, Vaillant içinde servis şikayetleri almış yürümüş. Siz hangi kombiyi önerirsiniz? (Bütçe en fazla 2500TL)

• quote:

Orijinalden alıntı: Quaker

Arkadaşlar , 1500-1800 tl civarı premix yoğuşmalı kombi tavsiye edebilirseniz sevinirim. Bu fiyat aralığında bildiğim E.c.a,demirdöküm,ariston,baymak ve buderusun yeni cihazı var,hangisi daha verimli ve kullanışlıdır? (Evim dubleks, net kullanım alanı 140-150 metrekare civarıdır,uzunluk ve sayı olarak baya fazla petek var)

Siz de üstte önerilen Bosch Classic Condense(1.770 TL premix) yada Bosch Condense 2000w (1.425 TL consense)yada Buderus 022(premix 2.500 TL) tercihlerinden birini yapabilirsiniz. Benim önerim; condense olmasına rağmen Bosch Condense 2000w. Hem fiyat, ısıl verim ve sarfiyat olarak gayet yeterli. Eviniz 150 m2 olduğu için fazlasıyla yetecektir.
    Bu premix yada condense yoğuşmalı üzerinde durulmasının nedeni nedir? Sadece kombi tekniğinin değişmesi mi? Yoksa sarfiyatın daha az olması yada az kcal/h da daha fazla ısı sağladığına inanmanız mı? Sanırım sadece daha az doğalgaz ücreti ödeyeceğine inanmanız. Başka bir anlamı olmamalı.
    Bu konuda sadece fabrika verilerini baz almayın. Kullanıcı görüşlerinden sarfiyatlara da bakın. Bu Forumda böyle bir konu başlığı var. Oldukça değişik evlerde kombilerin sarfiyatı değerlendiriliyor. Her evde, hatta aynı yerdeki ve büyüklükteki güney-doğu, kuzey-doğu evlerde bile farklı olacaktır. Evin tesisatının yoğuşmalıya göre döşenmesi bile önemli olabilir. ANcak yine de mucize yaratacağına inanmak zor. % 5 az yakarsa şanslısınız. Hatta condense-premix farkında bu kadar da olmayabilir.
    Bu nedenle sadece az problemli, servisinin sahip çıktığı(şikayetlere bakın), size yetecek bir kombiyi seçmenizi öneririm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

selamlar
    arkadaşlar buyaz bir ev aldım şanssızlığım olacak ya alt katı almancı almış yani anlayacağınız ev 3 ve son katta altı boş ayrıca binaya dıştan mantolama yapılmış toplam 6 daire olan binanın sadece en alt iki dairesi ve benim oturduğum en üst kat dolu ev yaklşık 125 m2 net kombi olarak baymak luna 24 lük kombi aldım toplam petek metresi 8.5 metre dir 60 lık petektir. arkadaşlar sorumun şudurki geçen ay 300 tl fatura ödedim ancak ısınamadım salondaki iki petek kapalı idi (2 metre petek kapalı salon 20 m2) yani 6,5 m petek ile 105 m2 alanı ısıtıyorum oda sıcaklığı 18 - 19 dereceyi geçmiyor dairenin tavanında içten yalıtım var dıştan mantolama var

yakıtı düşürmek için ne yapmam gerekiyor.
    petek miktarı yeterlimidir
    kombiye oda termostatı taksam kazancım olurmu (kombi su sıcaklı ayarı 45 -50 iken 2 dk yanıp 2 dk yanmıyor yaklaşık olarak)
    vereceğiniz bilgiler için herkese çok teşekkür ederim

Eviniz yeni yani sıfır binaysa ilk yıllar biraz soğuk olur birde altve üst katın boş olmasıda ayrı bir şansızlık olmuş. Tasarrufa neden olacak şeyler yalıtım ve oda termostatı sizde yalıtım içten ve dıştan yapılmış hangi şehirde olduğunuzu yazmamışsınız ama mesala istanbulda iç ve dış mantolama yapılmış bir daire kombiyi hic yakmazsanız bile 15-17c civarında olur havalar biraz ılıman geciyor siz bu şartlarda kombi yakarak 18-19c zor gördüğünüzü söylüyorsunuz. Salon 20 m2 petek 2 metre demişsiniz siz odaları tek tek hesaplayıp petek metrajlarınıda yazarmısınız ortada anormal bir durum varmı bakalım.

yanıtınız için teşekkür ederim
    dün odaları tek tek ölçtüm buna göre

.. ....... metrekaresi.... petek boyu...... oda yönü ......... pencere sayısı
    salon...... . .26 ........ 100+120 cm...... kuzey - batı........ 2 + balkon kapısı
    o. ada...... 17,5..... . 110 cm........ .... güney - batı ..... 2 + balkon kapısı
    ç. oda...... 18...... .. 110 cm..... ....... batı ................. 1
    y. oda...... 14..... ... 110 cm........ .... kuzey................ 1
    mutfak..... 17 ..... .. 100cm...... ....... güney................ 1 + balkon kapısı
    antre....... 13.... .... 110 cm.... - ......... .................... giriş kapısı
    ....
    ayrıca bina dıştan mantolama yapılmış tavanı içten yalıtımlı bölge olarak ise ankaradır. dün deneme maksatlı kombi derecesini 50 getirip çalıştırdım yaklaşık 3 saat sonunda oda sıcaklığı 18 derece civarına geldi. akşam dış hava sıcaklığı yaklaşık -4 -6 civarı idi (not salonun iki peteği kapalı diğer yerlerin hepsi açık)
    ayrıca kullanılmayan odaların kapatılması doğrumudur. salon sürekli kapalı odanın birisini ise bazan kapatıp açtığımız oluyor. vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba salon petek boyu 2.40 oturma ve çalışma odasıda 1.40 olabilirdi. Yalıtım olması nedeniyle bu haliyle bile yeterli diyebiliriz. Yalıtımınız ve petek metrajınız uygun gibi ve ısınamıyorsunuz çünkü yüksek derecede çalıştıramıyorsunuz tüketim fazla. Bu durumda kombiniz çok yakıyor demekten başka birşey kalmıyor.

Ayrıca salonu kapatmak yerine alt vana tam acık üst vanalarda çeyrek tur yada yarım tur acık olsun en azından kullanmadığınız bu alanda ılıştırılmış olur bu ortamda soğuyan hava diğer ortamları olumsuz etkileyeceğinden ortam ısısının yükselmesi konusunda olumlu olacaktır. Petekleri kapatma konusuna gelince daha öncede özelden yazan arkadaşlarda test etttiler mesala 8 m peteğin 4 m sini kapatsanız tüketim yarı yarıya düşmüyor bu oran %20 civarında oluyor sizde bunu test edip günlük tüketimi kontrol edebilirsiniz.

Kombinizin gün içinde ilk çalıştırmadan sonraki zamana denk gelen bir zaman diliminde hangi derecede yakıyorsanız 40c 50c herneyse 1 saatlik tüketim değerini yazarmısınız ve kombi mesala kaç dakika çalışıp kaç dakika dinlenmeye geçiyor bunları yazarsanız kombi tüketimini görmüş oluruz.

Kombi saatinde son üc rakam küsürat bölümüdür ondan önceki rakamları yazıp virgül koyduktan sonra bu bölümü yazınız bir sonraki zaman dilimindeki tüketim değerini yine aynı şekilde yazıp bulabilirsiniz. Son üç hane küsürat hanesidir asıl belirleyici olan diğer alandaki sayılardır Bunuda bilmeyen arkadaşlar olabilir diye hatırlatmak isterim.

Selamlar

Sayın Yeniçeri tıpkı belirttiğiniz gibi bütün petekleri açtım sadece salondaki iki petek çok az açık (yarım tur) ve dün akşam değerleri kontrol ettim

kombi çalışma sıcaklığı ----40 derece
    oda sıcaklığı ----------------19 derece
    dış hava sıcaklığı -------- -4 derece
    4 saatlık gaz tüketimi ------ 3 m3
    kombi en düşük alev modunda 7 dakika çalışıp 3 dakika duruyor
    bu durumda 12 saatlik (akşam 7 sabah 7 arası) 9 m3 gaz tüketimi olmuş.

kombi ısısını 39 dereye getirdiğimde 5 dakika çalışıp 2 dk 40 sn duruyor

• Herkese slm,
    yeniceri üstad evdeki petek boyunu ölçtüm 6,00 mt petek kullanmışlar, fakat evde kesinlikle ilave peteğe yer yok, evin mantolaması var, buderus 052 (1700,00 tl) ve 062 (1900,00 Tl) modeller arasında kararsız kaldım, görüştüğüm satıcı 052 nin arıza riski eşanjörden ve üç yollu vana farkından dolayı daha azdır dedi 052 modeli önerdi.
    Acaba bu kadar para vermeme gerek yokmu diye düşünmeden edemiyorum, 1200 tl'ye de güzel kombiler var aslında ama almışken iyisi olsun başım ağrımasın diyorum, sizce bu fiyatla alakalı bir durummudur... Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler....
    İlave olarak tesisatta plastik boru kullanıldığını öğrendim, yoğuşmalı pek uymaz galiba..

Daha başarılı bir sistem daha sorunsuz ve verimli çalışması için benim önerim bu yönde olacak. Siz öğrenin daha sonra net olarak sonuca bağlarız.

Orijinalden alıntı: cetiz

Üstad verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, ben müteahhit firmayla görüşüp yalıtımını, oksijen bariyerli boruyu ve petek boyunu netleştiriyim kararımı ondan sonra veriyim o zaman. Bilinçlendirdiğin için tekrar teşekkürler...

Orijinalden alıntı: cetiz

Arkadaşlar selamlar,
    Çok şükür istanbulda küçükte olsa bir ev sahibi oldum,

Ev Giriş katı 75 m2, 2+1 , yaklaşık 5,5 metre civarında petek var, evin yalıtımı iyi gibi sıfır bina çünkü,
    Şimdi Buderus 062 de karar kıldım sayılır 1700-1800 e kadar çıkabilirim. Ne dersiniz arkadaşlar doğru seçimmidir?

Yeniceri hocam yukarıda yaklaşık aynı büyüklükte eve 042-052 modelleri önermişsiniz tercihimi bunlardan yanamı yapmalıyım
    Vaillant da aklımı çelmiyor değil aslında , biraz karışığım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetiz -- 8 Şubat 2011; 10:46:59 >

• arkadaşlar 78 m2 1 oda 1 salon evim var aslında acelem yok ama şimdiden uygun bir kombi bulursam almayı düşüyorum hermatik olmak zorunda kombi çünkü balkona koyduracağım ekonomik bir kombi tavsiyesi istiyorum.
    benim baktığım demirdöküm nevaydı ama baya bir şikayet var sanki almaya karar verince farkettim şimdilik askıya aldım

Şimdiden tşkler.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:46:28 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:47:11 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:47:35 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.