Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle buradaki faydalı bilgilerde emeği geçen herkeze teşekkürler..
    ankarada oturuyorum, 135 m2 3 katlı, orta kattayım. bina tek daire üzerine tüm cepelere sahibim, dogalgaz tesisatı yaptırmayı düşünüyorum, yoguşmalı baymak falke 20.000 kalorilik kombi düşünüyoruz, radyatörlerde baymak ve ayrıca termostatik vana düşünüyoruz tüm peteklere. önerilerinize ihtiyacım var.. teşekkürler şimdiden..
  • Arkadaşlar, yeni ev aldık ve ilk biz oturacağız. Sitede oturum çok az. Daire ara kat ve alt-üst-sağ-sol daireler boş. Dış cephe'de ytong kullanılmış, detayını bilmiyorum ama ısı yalıtımına dikkat ettiklerini söylüyorlar. Pencereler ısıcam konfor ve boyları 1.65m. Daire Doğu cephe. Kombi konulacak yerin altında kolektör bulunuyor. Oksijen bariyerli boru kullanılmış mı bilmiyorum. Odaların m2 ve petek uzunlukları şunlar:

Salon: 26.00m2 (1.20m)
    Mutfak: 8.40m2 (0.50m)
    Oda: 10.50m2 (0.50m)
    Ebeveyn: 19.50m2 (0.50m)
    Banyo: 4.50m2 (0.50m - Havlupan)
    Banyo: 2.50m2 (0.50m - Havlupan)
    Antre: 3.00m2
    Koridor: 5.00m2

Net 79.40m2 (Brüt 115m2) ve toplam petek boyu 3.70m.

Forumu inceledim ve genellikle veissmann, vaillant ve buderus önerilmiş. Buderus'un ön paneli biraz eski gibi geldi, Vaillant içinde servis şikayetleri almış yürümüş. Siz hangi kombiyi önerirsiniz? (Bütçe en fazla 2500TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xelon -- 5 Şubat 2011; 22:40:31 >

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:36:11 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:36:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_gs06

arkadaşlar öncelikle buradaki faydalı bilgilerde emeği geçen herkeze teşekkürler..
    ankarada oturuyorum, 135 m2 3 katlı, orta kattayım. bina tek daire üzerine tüm cepelere sahibim, dogalgaz tesisatı yaptırmayı düşünüyorum, yoguşmalı baymak falke 20.000 kalorilik kombi düşünüyoruz, radyatörlerde baymak ve ayrıca termostatik vana düşünüyoruz tüm peteklere. önerilerinize ihtiyacım var.. teşekkürler şimdiden..

Kombi şikayetleri üzerine birkaç kez yazdım ama halen bu linki incelemeden karar veren arkadaşlar var sanırım. Baymak, en fazla şikayete sahip 2. kombi markası. Bence şikyetleri ciddi bir şekilde inceleyin ondan sonra karar verin. Yeniçeri arkadaşımız bile, siz Baymak deyince daha az sorunlu bir başka modelini önermiş, sanırım.
    KOMBİ ŞİKAYETLERİ

• quote:

Orijinalden alıntı: xelon

Arkadaşlar, yeni ev aldık ve ilk biz oturacağız. Sitede oturum çok az. Daire ara kat ve alt-üst-sağ-sol daireler boş. Dış cephe'de ytong kullanılmış, detayını bilmiyorum ama ısı yalıtımına dikkat ettiklerini söylüyorlar. Pencereler ısıcam konfor ve boyları 1.65m. Daire Doğu cephe. Kombi konulacak yerin altında kolektör bulunuyor. Oksijen bariyerli boru kullanılmış mı bilmiyorum. Odaların m2 ve petek uzunlukları şunlar:

Salon: 26.00m2 (1.20m)
    Mutfak: 8.40m2 (0.50m)
    Oda: 10.50m2 (0.50m)
    Ebeveyn: 19.50m2 (0.50m)
    Banyo: 4.50m2 (0.50m - Havlupan)
    Banyo: 2.50m2 (0.50m - Havlupan)
    Antre: 3.00m2
    Koridor: 5.00m2

Net 79.40m2 (Brüt 115m2) ve toplam petek boyu 3.70m.

Forumu inceledim ve genellikle veissmann, vaillant ve buderus önerilmiş. Buderus'un ön paneli biraz eski gibi geldi, Vaillant içinde servis şikayetleri almış yürümüş. Siz hangi kombiyi önerirsiniz? (Bütçe en fazla 2500TL)

Bence Yeniçeri Buderus 022 gibi iyi bir model önermiş. Halen bu Forumda Buderus 012 kullanıcıları var. Oldukça memnunlar anlaşılan. 022, 012 modelinin daha gelişmiş bir modeli. Fiyat farkı da fazla. 012 1.600 TL, 022 2.600 TL. Bu kadar farka değer yeni özellikler neler? Green özellikler devreye giriyorsa belki ondandır. Yorumunu Yeniçeri daha iyi yapar sanırım. Alanlar da yorum yaparsa daha ayrıntılı bilgi sahibi olursunuz.
    Ancak net 80 m2 ev için bu denli komplike bir cihaz yerine daha uygun fiyatlı (sanırım yoğuşmalı olan) 042 modelini de(2.250 TL) eklemiş. Aradaki fark önemsiz diyorsanız, 022 yi tercih edin.
    Benim önerim ise yoğuşmalı olmalarına rağmen arada bu kadar fark olduğu için Buderus yoğuşmalı 012 modelini(1.600 TL) almanız. Yada illa yeni model diyorsanız Buderus 052 modeli(20.640 kcal/h, 1.590 TL) yoğuşmalı olmamasına rağmen ihtiyacınıza fazlasıyla yetecektir.

• yeniceri ve sserin arkadaşlar teşekkürler, evet baymak hakkında diger sayfada pek sıcak bakmadı, biraz araştırma yaptık premix teknolojisi iyi denilmekte, evde eski bir sistem var sıvı yakıtlı, kullnılmamakta radyatörlerini kullanacağız, eklemelerle 15metreye yakın radyatör oluyor, 20.000lik kurtarırmı??
  • arkadaşlar ilginize çok teşekkürler gerçekten; boyutları, bulunan radyatörleri, eklemeleri ve total sayıyı sizinle paylaşacağım;
    ....................................m2.........bulunan radyatör........yapılmak istenilen işlem.................toplam
    salon(güneydogu),........20 m2,.....2 adet 1200x600,.....birisi çıkarılıp yerine 2000x600,..........3200
    koridor,.......................11 m2,.....radyator yok,.............1200x600 + 2000x600,...................3200
    oturma od.(güneybat),..16 m2,.....2 adet 1200x600,........bir işlem yapılmayacak,..................2400
    oda 1 (kuzeybatı),........10,5 m2,.....1400x600,................çıkartılıp, yerine 2000x600,.............2000
    mutfak (güney),...........16 m2,.........500x600,................1400x600 eklenecek,......................2000
    oda 2 (kuzeydogu),.......12 m2,........1400x600,................bir işlem yapılmayacak,.................1400
    banyo (kuzey),.............4 m2,..........500x600,................bir işlem yapılmayacak,..................500

arkadaşlar daha öncede söylemiştim ama, bina tek daire üzerine ve tüm cephelere sahip, oda1 kuzeybatı, oda2 kuzeydogu, banyo kuzey yüzde kalmaktadır, evde yalıtım yok, orta kat, pimapen mevcut ve mutfak balkonu mutfaya ilave edilmiş(pimapenle)(m2ye bu kısımda eklenmiştir) 20.000 kcal yeterlimi? toplam 14,7m çıkıyor radyatör, premix teknolojili bir kombi düşünüyoruz önerilerini bekliyorum.

• Kombi markası konusunda tercih sizin. Bence 20.000 kcal/h fazlasıyla yeter. Yoğuşmalı da şart değil. Yoğuşmalının mucize az yakıt tüketeceğini düşünmeyin. Bunlar 1,4 turbo motora sahip arabalar gibidir. Fazla ısı isterseniz fazla yakar. Verimlilikleri de sanıldığı gibi %107-108 vs değil. %97 yi geçmez. %93 performanslı bir kombiden farkı % 5 i geçmez. Açarsanız tabi fazla yakacaktır.
    Kombiler basit cihazlardır. Belli temel parçalara sahiptir. Yeniçeri arkadaşımızın dediği gibi çok süslüsüne de itibar etmeyin. Az sorun çıkaranı alın yeter. Buderus,Bosch ve Beretta az sorun çıkaran kaliteli ürünlere sahip markalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Kombi markası konusunda tercih sizin. Bence 20.000 kcal/h fazlasıyla yeter. Yoğuşmalı da şart değil. Yoğuşmalının mucize az yakıt tüketeceğini düşünmeyin. Bunlar 1,4 turbo motora sahip arabalar gibidir. Fazla ısı isterseniz fazla yakar. Verimlilikleri de sanıldığı gibi %107-108 vs değil. %97 yi geçmez. %93 performanslı bir kombiden farkı % 5 i geçmez. Açarsanız tabi fazla yakacaktır.
    Kombiler basit cihazlardır. Belli temel parçalara sahiptir. Yeniçeri arkadaşımızın dediği gibi çok süslüsüne de itibar etmeyin. Az sorun çıkaranı alın yeter. Buderus,Bosch ve Beretta az sorun çıkaran kaliteli ürünlere sahip markalar.

teşekkürler, peki radyatör boyutları hakkında düşünceniz nedir?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 17:42:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

yeniceri ve sserin arkadaşlar teşekkürler, evet baymak hakkında diger sayfada pek sıcak bakmadı, biraz araştırma yaptık premix teknolojisi iyi denilmekte, evde eski bir sistem var sıvı yakıtlı, kullnılmamakta radyatörlerini kullanacağız, eklemelerle 15metreye yakın radyatör oluyor, 20.000lik kurtarırmı??

Dostum çok fazla zamanım yok biraz özet yazacağım yazdığım şeyleri iyi anlayın lütfen zaten sserin üstat gerekli şeyleri yazmış. Eğer baymakta ısrar ediyorsanız premix modellerini tercih edin bir sürü alt modeli olan bir marka aralarından bütcenize uygun premix yoğuşmalı modelleri seciniz ve eğer tesisatınız eski sistem ise oksijen geçirgenliği engellenmemişse yoğuşmalı cihaz önermiyorum bu benim önerim daha öncede defalarca yazdım. Ayrıca evinizin net oturum alanı 90m2 görünüyor yazmadığınız alan varmı ve 135m2 olduğunu kabul etsek bile 15m petekten bahsediyorsunuz çok alakasız bir hesap size 20000kcal lık kombi ve 8-8,5 m petek yeterli olur bunun dışında yapacağınız her ilave gereksiz olacak ve yüksek kapasiteli kombi secmek zorunda kalacaksınız.

bizim tesisatımız demir borulardan oluşuyor, eklenecek kısımları plastik boru yapmayı düşünüyoruz. oksijen geçirgenliğini tam anlamadık.. tesisatın komple degişmesimi gerekir, bahsettiğiniz boru tipi nedir??

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:26:07 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:26:38 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yeniceri ve sserin arkadaşlar teşekkürler, evet baymak hakkında diger sayfada pek sıcak bakmadı, biraz araştırma yaptık premix teknolojisi iyi denilmekte, evde eski bir sistem var sıvı yakıtlı, kullnılmamakta radyatörlerini kullanacağız, eklemelerle 15metreye yakın radyatör oluyor, 20.000lik kurtarırmı??

Dostum çok fazla zamanım yok biraz özet yazacağım yazdığım şeyleri iyi anlayın lütfen zaten sserin üstat gerekli şeyleri yazmış. Eğer baymakta ısrar ediyorsanız premix modellerini tercih edin bir sürü alt modeli olan bir marka aralarından bütcenize uygun premix yoğuşmalı modelleri seciniz ve eğer tesisatınız eski sistem ise oksijen geçirgenliği engellenmemişse yoğuşmalı cihaz önermiyorum bu benim önerim daha öncede defalarca yazdım. Ayrıca evinizin net oturum alanı 90m2 görünüyor yazmadığınız alan varmı ve 135m2 olduğunu kabul etsek bile 15m petekten bahsediyorsunuz çok alakasız bir hesap size 20000kcal lık kombi ve 8-8,5 m petek yeterli olur bunun dışında yapacağınız her ilave gereksiz olacak ve yüksek kapasiteli kombi secmek zorunda kalacaksınız.

bizim tesisatımız demir borulardan oluşuyor, eklenecek kısımları plastik boru yapmayı düşünüyoruz. oksijen geçirgenliğini tam anlamadık.. tesisatın komple degişmesimi gerekir, bahsettiğiniz boru tipi nedir??

Şu anda bir seminerdeyim aradan yararlanarak yazıyorum sizi daha sonra bilgilendiririm. Özetle şunu söyleyim ben bu tarz sistemelere yoğuşmalı önermiyorum yapılmaz uygulanmaz demiyorum ben önermiyorum konuyu araştırmak size kalmış karar sizin.

teşekkür ederim.. daha sonraki bilgilerinizi beklemekteyiz. hayırlı seminerler...:)

• @.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:28:09 >
  • quote:

@hakan_gs06 Size yapmanız gereken şeyleri kısaca özetleyeceğim hem radyatör hemde kombi kapasitesi hakkında düşündüğünüz şeyler yanlış gereksiz hesaplar ben bir hesap çıkarıyorum siz incelersiniz.

...................................m2........bulunan radyatör.......
    salon(güneydogu),.......20 m2,....2 adet 1200x600,....... toplamda 1,80mt petek olması gerekir
    koridor,......................11 m2,....radyator yok,............ 1 mt
    oturma od.(güneybat),.16 m2,....2 adet 1200x600,....... 1,40
    oda 1 (kuzeybatı),.......10,5 m2,....1400x600,............... 1 mt
    mutfak (güney),..........16 m2,........500x600,............... 1 mt
    oda 2 (kuzeydogu),......12 m2,.......1400x600,............... 1 mt
    banyo (kuzey),............4 m2,.........500x600,............... 0,50 mt bu fazla yazılmış hali sizin dairenize uygun petek miktarı ortalama olarak böyle olması gerekir. Eğer mümkünse tesisatı yenileyin oksijen bariyerli plastik boru döşeyin. Yoğuşmalı olarak bütce uygunsa condense cihazlar yerine premix modelleri tercih. Kombi olarak 20bin kcal lık cihaz tercih edin size fazla bile ama bunun altında cihaz her markada olmadığından bunu önermek zorunda kalıyorum. Hangi markayı istiyorsanız onu tercih edin. Uyarılarımı tekrar ediyorum uygularsınız yada uygulamazsınız size kalmış
    1 – Tesisatta yenileme yapılmayacaksa yoğuşmalı cihaz almayın.
    2- Yoğuşmalı cihaz alacaksanız condense yerine premix olanları tercih ediniz
    3- Peteklerinizi dd plus, eca, ferroli,baymak, airfel bütcenize uygun olanı secebilirsiniz mümkünse dd plus ı tercih edin biraz pahalı ama toplamda vereceğiniz fark 150 tl civarındadır.
    4- Termostatik vana tercihiniz doğru isterseniz bu sistem yerine oda termostatı yada her ikisini birden kullanabilirsiniz.

Benim konuyla ilgili söyleyeceklerim bu kadar tercih size kalmış.

önerileriniz için teşekkür ederim. bosch classic condense 20000kcal lik yoguşmalı önerdiler bugünde, ısısan buderus bakıyormuş servisine bu nedenle bizede cazip geldi aynı gruptan oldukları için.. %107 verimli degilmi bu cihazda premix modellerindeki gibi.?

• Bosch kombiler oldukça iyi performans sunan, az problemli modellere sahip. Classic Condence modeli yerine yakın fiyata daha güçlü olan Condence 2000W modelini tercih edin. Daha az sıkıntılı olacağı gibi yakıt sarfiyatları hemen aynı. Max ısıda Classic 2,8 m3, 2000W modeli 2,6 m3 harcıyor. Üstüne üstlük 2000w'ın biraz daha kcal/h yüksek(18.700 yerine 22.016 kcal/h). Classic modelinin daha yeni kart sistemi gibi başka bazı artıları olabilir. Yine de daha yüksek kcal/h rakamına sahip 2000W modelinin max yükte daha az doğalgaz harcaması ve ucuz fiyatı avantaj olarak görülmelidir. Classic modelinin % 107 verimine karşılık, 2000w modelinin % 103 verimine rağmen daha az sarfiyatının olması bir başka ilginç nokta.
    2000W ÖZELLİKLERİ
    CLASSIC MODEL ÖZELLİKLERİ
    Özellikle Condence yoğuşmalı 2000W modelinin fiyatı 1.426 TL . Classic modeli de başka bir Sitede 1.730 TL dir. Sanırım Classic modeli için sizden daha yüksek fiyat istemişlerdir. Güvenilir sitedir.
    BOSCH CLASSIC 2000W
    BOSCH CLASSIC CONDENCE FİYATI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 6 Şubat 2011; 23:36:40 >

• [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:28:39 >
  • [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 25 Haziran 2012; 18:29:03 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.