Şimdi Ara

Kombi ve tesisatta nelere dikkat etmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam ederim. Evim 110 m2 ve kuzey cepheli. Binada yalitim yok. Kombi doseteyim diyorum ve bir suredir arastitiyorum. Evin planindan dolayi kombiyi mutfaga koymak pek avantajli değil cunku cok sayida dirsek kullanmak lazim son petekler büyük ihtimalle isinmayabilir. Bu nedenle kombiyi disiplin duvara cephesi olan ortada ki bir odaya koydurayim diyorum. Güvenli olur mu bu konuda nelere dikkat etmek lazim? Kesif yapmaya gelen firma israrla airfel digifel teknik esanjorlu kombi tavsiye ediyor. Çift esanjorlu istiyorum dedim onlar söyledi boyle dedi durdu. Alüminyum folyolu borular için 5 6 sene öncesinin teknolojisi iyi değil kompozit borular daha iyi dedi. Hangi boru tipi daha iyidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kompozit borular oksijen bariyersizdir
    alüminyum folyolu borular 2 çeşittir: delikli ve deliksiz
    deliksiz alüminyum folyolu borular oksijen bariyerlidir.ama pprc boruda en iyisi dizayn oksi plus'tır. deliksiz folyolu boru daha sonra gelir
    folyolu boruda kaynak öncesi traşlama gerektirdiği için işçilik en az %20 uzar,doğalgaz esnafı bu yüzden folyolu boru sevmez
    işlerine gelmiyor.nasılsa kompozit boru ile kes yapıştır yapmak daha kolay
    korozyonu düşünen yok
    kompozit boru asla asla tercih etmeyin.tesisata oksijen sokar.ilerde radyatörlerde,kombide korozyon oluşur

pprc boruda boru çapından taviz vermeyin.kombiden itibaren boru çapını 32mm seçin.hattın ortasında 25mm'e düşürün son radyatörde boru çapını 20mm yapın
    doğalgaz esnafları 2 kuruş avanta için hattın tamamını 20mm ile yaparlar
    evin içinde zemin kırdırma imkanınız varsa pprc boru hattını merkezden götürün,sıva altında:dönüşlerde dirsekleride 1adet 90c değil 2 adet 45c şeklinde dönüş yaptırın
    radyatörde ısıl güc yüksek ve korozyona karşı dayanıklı markalar seçin: demirdöküm plus,vairad,airfel

kombide ne airfel digifel ne de airfel duo,ikisinide önermem
    airfel digifel premix alın,yoğuşmasız verimsiz kombi almayın.

kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar öneririm:danfoss ra 2000

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

kompozit borular oksijen bariyersizdir
    deliksiz alüminyum folyolu borular oksijen bariyerlidir.ama pprc boruda en iyisi dizayn oksi plus'tır. deliksiz folyolu boru daha sonra gelir
    folyolu boruda kaynak öncesi traşlama gerektirdiği için işçilik en az %20 uzar,doğalgaz esnafı bu yüzden folyolu boru sevmez
    korozyonu düşünen yok
    kompozit boru asla asla tercih etmeyin.tesisata oksijen sokar.ilerde radyatörlerde,kombide korozyon oluşur

pprc boruda boru çapından taviz vermeyin.kombiden itibaren boru çapını 32mm seçin.hattın ortasında 25mm'e düşürün son radyatörde boru çapını 20mm yapın
    evin içinde zemin kırdırma imkanınız varsa pprc boru hattını merkezden götürün,sıva altında:dönüşlerde dirsekleride 1adet 90c değil 2 adet 45c şeklinde dönüş yaptırın
    radyatörde ısıl güc yüksek ve korozyona karşı dayanıklı markalar seçin: demirdöküm plus,vairad,airfel

kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar öneririm:danfoss ra 2000

Tesekkur ederim cevabiniz için. Folyolu borular 5 6 sene öncesinin teknolojisi iyi değil falan dedi tesasatci. Dizayni aradim fabrikayi kesinlikle folyolu boru kullanin dedi. 1200-1400 arasi kombilerden neyi onerirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Omero38

quote:

korozyonu düşünen yok

Tesekkur ederim cevabiniz için. Folyolu borular 5 6 sene öncesinin teknolojisi iyi değil falan dedi tesasatci. Dizayni aradim fabrikayi kesinlikle folyolu boru kullanin dedi. 1200-1400 arasi kombilerden neyi onerirsiniz

tesisatçı yalan söylüyor
    her zaman premix yoğuşmalı kombi öneririm.1500liraya baymak falke condense öneririm.ayrıca kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000

• Yogusmali da su cikiyormus. Ben kombiyi evin ortasindaki iç odaya koydurayim diyorum. Suyu nasil tahliye ederiz.

• quote:

Yogusmali da su cikiyormus. Ben kombiyi evin ortasindaki iç odaya koydurayim diyorum. Suyu nasil tahliye ederiz.

yoğuşma tahliyesini mutfak/banyo gibi bir gidere bağlamanız gerekiyor.veya yoğuşma suyunu bir damacanada biriktirip ara ara boşaltacaksınız
  •  Kombi ve tesisatta nelere dikkat etmeli Kombi ve tesisatta nelere dikkat etmeli Kombi ve tesisatta nelere dikkat etmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 18 Ağustos 2013; 10:49:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mersinde yaşıyorum . Evim güney batı kuzey cepheli ev 217 metrekare bürüt 8 metre petek gidiyor . Kombi ile ilgili tavsiyelere ihtiyacım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mn.dede

Mersinde yaşıyorum . Evim güney batı kuzey cepheli ev 217 metrekare bürüt 8 metre petek gidiyor . Kombi ile ilgili tavsiyelere ihtiyacım var.

mersin gibi ılıman bölgede f/p premix yoğ kombi öneririm.ben izmirdeyim ılıman bölgelerde premix yoğ kombi çok uygun
    yoğ. kombide önemli olan evde kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında ısınmak.eviniz 217m2 brüt peki ısıtılacak net alan kaç m2? (salon,odalar,koridor,hol,banyo,mutfak dahil balkonlar hariç)
  • Evim 180 metrekare . Kombiden anlayan bir arkadaş Mersinde yoğunlaşmalı kombiye gerek olmadığı söyledi. Sebeb olarakta fazla soğuk olmayacağından yoğuşma gerçekleşmeyecektir dedi. Gereksiz yere para ödemenin anlamsız olacağını söyledi. Servisi yaygın olan kombiyi seçmemi tavsiye etti.

• quote:

Evim 180 metrekare . Kombiden anlayan bir arkadaş Mersinde yoğunlaşmalı kombiye gerek olmadığı söyledi. Sebeb olarakta fazla soğuk olmayacağından yoğuşma gerçekleşmeyecektir dedi. Gereksiz yere para ödemenin anlamsız olacağını söyledi. Servisi yaygın olan kombiyi seçmemi tavsiye etti.

arkadaşınızın verdiği bilgiler tamamen yanlış esas ılıman bölgelerde yoğuşmalı kombi gereklidir
    ısıtma sezonunun nerdeyse tamamında yoğuşmadan verim alırsınız.yoğuşmalı kombide önemli olan kışın en fazla 55c kazan sıcaklığında ısınmak.karasal bölgelerde bu derecede ısınmak zor,kombiyi kışın soğuk günlerde karasal iklimin etkisiyle 60c bazen 65c getirirler bu defada cihaz az yoğuşma yapar
    ama mersin gibi yerlerde 50c-55c de ısınabilirsiniz.iklim kurtarıyor
    ben izmirdeyim iklimi mersine benzer kendi evim dahil çevremdeki herkesin evine yoğuşmalı kombi öneriyorum aldırıyorum
    eviniz 180m2 ise size 28-30kw kapasitede premix yoğ kombi çok uygun olur
    ayrıca kombiye en uzak 1 radyatör ve banyodaki havlupan hariç kalan radyatörlerin hepsine kaliteli termostatik vanalar
    yoğuşmalı kombi için gereksiz para ödemezsiniz o durum eskilerde kaldı
    artık premix yoğuşmalı kombilerin fiyatları normal kombilerle aynı fiyatlara denk geldi
    eskiden 2000liradan aşağıya yoğ. kombi alamazdınız.bugün 1400liraya alabiliyorsunuz hemde tam yoğuşmalı
    bugün eli yüzü düzgün yoğuşmasız bir kombi alayım deseniz en az 1200-1300lirayı gözden çıkarmanız gerekir:örnek:dd nitron,ferroli divatech,ferroli domitech,eca confeo plus...gibi
    200lira daha verin tam yoğuşmalı alın

iyi forumlar

• Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Şimdi marka ve model seçmem lazım. Viessman 100 yağışmalı kombi forumlarda sıkıntılı olduğu söyledi. Buderus gb 012 için bayi 2100 fiyat verdi internette 1560lira yazıyor . Buderus gb 012için tam yoğaşmalı olduğu söyledi internette yarı yoğuşmalı yazıyor . Mersin ve evim için en uyun model ne olmalıdır. Şimdiden teşekkürler .

• quote:

Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Şimdi marka ve model seçmem lazım. Viessman 100 yağışmalı kombi forumlarda sıkıntılı olduğu söyledi. Buderus gb 012 için bayi 2100 fiyat verdi internette 1560lira yazıyor . Buderus gb 012için tam yoğaşmalı olduğu söyledi internette yarı yoğuşmalı yazıyor . Mersin ve evim için en uyun model ne olmalıdır. Şimdiden teşekkürler .

buderus gb12, 3 eşanjörlü modülasyon aralığı dar ve yarım yoğuşmalıdır.manisada bosch fabrikasında bosch condense 2000w yarım yoğ. kombi ile aynı bantta üretiliyor,kim tam yoğuşmalı dediyse yanlış bilgi veriyor
    28kw baymak duo tec ve baymak falke condense,30kw eca confeo premix,30kw ariston genus premium evo öneririm.hepsi tam yoğuşmalı hepsi 28-30kw hepsinin fiyatı 2000liranın altında
    24kw (20000kcal) kapasitede kombi almayın 28-30kw kapasitede kombi alın,24kw eviniz için yetersiz kalır
    hangi kombiyi alırsanız alın radyatörlerin çoğuna mutlaka trv vanalar taktırın

• quote:

Herkese selam ederim. Evim 110 m2 ve kuzey cepheli. Binada yalitim yok. Kombi doseteyim diyorum ve bir suredir arastitiyorum. Evin planindan dolayi kombiyi mutfaga koymak pek avantajli değil cunku cok sayida dirsek kullanmak lazim son petekler büyük ihtimalle isinmayabilir. Bu nedenle kombiyi disiplin duvara cephesi olan ortada ki bir odaya koydurayim diyorum. Güvenli olur mu bu konuda nelere dikkat etmek lazim? Kesif yapmaya gelen firma israrla airfel digifel teknik esanjorlu kombi tavsiye ediyor. Çift esanjorlu istiyorum dedim onlar söyledi boyle dedi durdu. Alüminyum folyolu borular için 5 6 sene öncesinin teknolojisi iyi değil kompozit borular daha iyi dedi. Hangi boru tipi daha iyidir?

Banada boru için aynısı dendi, cam alın diyorlar

Alüminyum folyolu borular için 5 6 sene öncesinin teknolojisi iyi değil kompozit borular daha iyi dedi. Hangi boru tipi daha iyidir?

• quote:

korozyonu düşünen yok

Aliminyum boruda fiyat farkı var mı, kompozit boruya göre...

• mavifatih M kullanıcısına yanıt
    Evet birim fiyatta yaklaşık %30-40 pahalı
    Doğalgaz esnafı ayrıca boru çapında da kısıyor pintilik yapıyor 32mm ve 25mm yerine 20mm kullanıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca kırmızı renkli yerleri kırdırsam maviler duvardan gitse saçma olur mu yoksa hepsi üstten oturma odasını izleyerek mi gitse

90 m2 lik eve kaç liralıkl boru gider ki yüzde 30 pahalı olsa en fazla 100 tl fılan olur sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavifatih -- 14 Ocak 2015; 19:12:43 >
    Zemini kırdırma gibi bir şansın varsa zemin altından pprc yaptır,bazı evlerde laminant parkeler yeni olduğu için mecburen sıva üstünden dirsek kullanılarak tedisat döşenir her dirsekte debi düşer sonuçta zemin altındaki gibi olmaz
    Sıva üstü veya sıva altı ne olursa olsun iyi birşey istiyorsan deliksiz folyolu boru pprc kullan,esnaflar ucuz ve montajı kolay boru severler:kompozit ve cam elyaf,folyolu boru ve 25mm tercihi topalamda %30 civarında maliyet artışı vardır ama kaliteli bir tesisat yazdığım şekilde olmalı

Doğalgaz esnaflarına göre ise kompozit,cam elyaf pprc ve en ince 20mm ve bol bol dirsek yanlış kaynak hataları ile tesisat yaparlar

"Oksijen bariyer" korozyon oluşumu...vs gibi kavramlar doğalgaz esnaflarının umurunda değildir ve ilgilenmezler

• şöyle bir olasılığım var , mutfak holl çocuk odası ve banyoyu kırdırıp yerin altına alırım, oturma odasını kırdıramam, salondada boru zaten az gözükecek,
    bu durumda sistemin birisi yatak odasında birisi salonda birisi oturma odasında son bulur bu durumda sıstemın calısması nasıl olur ?

cocuk odasından oturma odasına hat dössende nasıl olur böyle yapılırsa

Kombinin monte edileceği alan mutfak mı?
    Cocuk odasından zemin altından oturma odasına Zemin üstünden mi bağlantı yapılacak?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.