Şimdi Ara

Kombiden gelen sıcak su neden beyazdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden? Lütfen kesin bilenler yanıtlasın hayati bir durum söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 2 Ocak 2008; 23:46:47 >

• klorlu su olabilir. su durdukça beyazlığı geçiyorsa klorludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLk

klorlu su olabilir. su durdukça beyazlığı geçiyorsa klorludur.
    kireç ya da klor olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLk

klorlu su olabilir. su durdukça beyazlığı geçiyorsa klorludur.
    Bizim kombiden gelen su gayet berrak beyaz falan değil.O beyazlık kombinin içinin çok kireçlenmesinden dolayı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Bizim kombiden gelen su gayet berrak beyaz falan değil.O beyazlık kombinin içinin çok kireçlenmesinden dolayı olabilir.

Alıntıları Göster
    sıcaklıktan dolayı kireçli olan su beyaz görünüyor bence...yani kireçli sıcak su..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nKEEPr -- 2 Ocak 2008; 23:57:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nKEEPr

sıcaklıktan dolayı kireçli olan su beyaz görünüyor bence...yani kireçli sıcak su..

Alıntıları Göster
    Beyazlık bir 10 sn sonra geçiyor. Soğuk suyu açıyorum, rengi saydam. Ama sıcak su her zaman beyaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Really

Beyazlık bir 10 sn sonra geçiyor. Soğuk suyu açıyorum, rengi saydam. Ama sıcak su her zaman beyaz?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yok mu bunu bilen?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su sebilleri neden koku yapar?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar yok mu bunu bilen?

Alıntıları Göster
    bende yanlış okumuşum kalbimden gelen sıcak su ne alaka dedim

çamaşır makinası reklamı izlemişsen rezistans çok kullanımdan kireçlenince suyuda kireçten arıtamıyor o beyaz şey kireçdir büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkorn

bende yanlış okumuşum kalbimden gelen sıcak su ne alaka dedim

çamaşır makinası reklamı izlemişsen rezistans çok kullanımdan kireçlenince suyuda kireçten arıtamıyor o beyaz şey kireçdir büyük ihtimal

Alıntıları Göster
    aynı şeyi bende çok merak ediyorum nomal suyu ısıtınca beyaz olmuyor ama kombiden gelen su beyaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _yakari_

aynı şeyi bende çok merak ediyorum nomal suyu ısıtınca beyaz olmuyor ama kombiden gelen su beyaz...

Alıntıları Göster
    ısıtma ile alaklı diil suyu basınçlı verdiginden dolayı diye düşünüyorum KANIMCA
  • quote:

Orijinalden alıntı: goztepeli_TR

ısıtma ile alaklı diil suyu basınçlı verdiginden dolayı diye düşünüyorum KANIMCA

Alıntıları Göster
    Suyun kıvamı nasıl? Koyu kıvamlı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: --duhan--

Suyun kıvamı nasıl? Koyu kıvamlı mı?

Alıntıları Göster
    kombinin pompa basıncından olabilir mi? su bazen şebekeden çok tazzikli geliyor havayla karışık. musluktan akarken bile beyaz oluyor. klorlu olmasada
  • quote:

Orijinalden alıntı: goztepeli_TR

Alıntıları Göster
    Bence ani ısınmadan dolayı buharlaşan su (gaz) su ile karışıyor ve basınçla birlikte gelince dağılmaya fırsat bulamıyor ve ışık kırılması ile su beyaz gözüküyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _yakari_

Alıntıları Göster
    Kombinin İçinde Tank Var Bir Tane İçinden Tesisattan Gelen Su Isıtılıp Çeşmelere Gönderiliyor.Uzman Değilim Ama Daha Önce O Bölümü Tamamem Su Pompasıda Dahil Babamla Sökmüşlüğüm Var.İçi Kireç Bağlamış Olabilir Suyun Isınma Süresi Eskisine Göre Daha Uzunsa Kireç Bağlamış Olabilir.Beyaz Su Gelmesinin Sebebide Bu Olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faivelley

Kombinin İçinde Tank Var Bir Tane İçinden Tesisattan Gelen Su Isıtılıp Çeşmelere Gönderiliyor.Uzman Değilim Ama Daha Önce O Bölümü Tamamem Su Pompasıda Dahil Babamla Sökmüşlüğüm Var.İçi Kireç Bağlamış Olabilir Suyun Isınma Süresi Eskisine Göre Daha Uzunsa Kireç Bağlamış Olabilir.Beyaz Su Gelmesinin Sebebide Bu Olabilir

Alıntıları Göster
    Valla kombi 5 aylık falan
  • quote:

Valla kombi 5 aylık falan

Alıntıları Göster
    hafif ısınmıs su icindeki oksijen molekulleri nedeniyle beyaz gorunur.oksijen homojen cozeltiden heterojen cozeltiye geciyor bu yuzden siz onu beyaz olarak goruyorsunuz

denemek istersniz caydanligin icine suyu koyun ısıtın bir mukdet sonra suyun hepsini seffaf bir kaba koyun.beyaz gorunecek ve asagidan yukariya dogry saydamlasmaya baslaycak.ısınan hava suyu terkedecek

• quote:

Orijinalden alıntı: EIRP

hafif ısınmıs su icindeki oksijen molekulleri nedeniyle beyaz gorunur.oksijen homojen cozeltiden heterojen cozeltiye geciyor bu yuzden siz onu beyaz olarak goruyorsunuz

denemek istersniz caydanligin icine suyu koyun ısıtın bir mukdet sonra suyun hepsini seffaf bir kaba koyun.beyaz gorunecek ve asagidan yukariya dogry saydamlasmaya baslaycak.ısınan hava suyu terkedecek

Alıntıları Göster
    o suyun beyaz şeklinde akışı genelikle suyun sıcak ve boru içinden giderken sürtünme durumlarından oluşur
    su çünkü çok hareketlive basınçlı durumda olduğu için bizim gözle göremeyeceğimiz hava kabarcıkları veya zerrecikler oluşur boru içinde...
    ve bunu muslukdan akarken beyaz su gibi görürüz....
    ve su durgunlaştığında suyun berraklığı geri gelir bir kaç saniyeden sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

o suyun beyaz şeklinde akışı genelikle suyun sıcak ve boru içinden giderken sürtünme durumlarından oluşur
    su çünkü çok hareketlive basınçlı durumda olduğu için bizim gözle göremeyeceğimiz hava kabarcıkları veya zerrecikler oluşur boru içinde...
    ve bunu muslukdan akarken beyaz su gibi görürüz....
    ve su durgunlaştığında suyun berraklığı geri gelir bir kaç saniyeden sonra

Alıntıları Göster
    ben her sene kombiye antifiriz koyarım 2 lt falan filitre girişinden hava almak için baktıgımda yağlı antifiriz renginde ama açık renk bi su gelir antifirizli su çabuk ısınıyo geç soğuyo kombiyi rahatlatıyo sistemin paslanmasını engelliyo az gaz yakıyo tıkanma falan engelliyo....eski daha önce koymayanlara önermem kaçak olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

ben her sene kombiye antifiriz koyarım 2 lt falan filitre girişinden hava almak için baktıgımda yağlı antifiriz renginde ama açık renk bi su gelir antifirizli su çabuk ısınıyo geç soğuyo kombiyi rahatlatıyo sistemin paslanmasını engelliyo az gaz yakıyo tıkanma falan engelliyo....eski daha önce koymayanlara önermem kaçak olabilir

Alıntıları Göster
    tazyikten öle oluyo hatta bi açıklaması vardı firmalar olmamasını çok istiyodu ama yapılamıyodu tam hatırlayamıyorum.şebekeden belirli bi basınçta gelen su kombinin parçaları arsında ani daralma ve genişlemeye uğradığı zaman baloncuklar oluşuyo bu baloncuklar 5-10 dk sonra patlayarak kendilerini imha ediyodu .

• quote:

Orijinalden alıntı: WeNoM

tazyikten öle oluyo hatta bi açıklaması vardı firmalar olmamasını çok istiyodu ama yapılamıyodu tam hatırlayamıyorum.şebekeden belirli bi basınçta gelen su kombinin parçaları arsında ani daralma ve genişlemeye uğradığı zaman baloncuklar oluşuyo bu baloncuklar 5-10 dk sonra patlayarak kendilerini imha ediyodu .

Alıntıları Göster
    suyun tazyikli akmasından dolayı kaynaklanıyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.