Şimdi Ara

Kombiyi Ve Petek Montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir şey merak ediyorum. Umarım aranızdan yardımcı olabilecek birileri çıkar.

Sorum şudur :

Evimde doğalgaz için iç tesisatım ve gaz hattım çekili durumdadır. Ben doğalgaz firmalarına gitmeden kombimi internetten alıp, parası neyse verip servisine de montajını yaptıramaz mıyım ? Ve daha sonra peteklerimi de internetten alıp ( ebatları biliyorum ) bir sucuya bu petekleri bağlatamaz mıyım ? Benim bu doğalgaz firmalarına neden ihtiyacım var pek çözemedim. Eğer proje için diyorsanız kombi ve petekleri döşettikten sonra proje ücretini verip gelip evime bakıp projemi çizmezler mı ?

İki haftadır bir sürü doğalgaz firmasından evime geldiler fiyat aldım. Antalya da yaşıyorum. Burada doğalgaz yeni geldiği için bu sansarlar piyasayı mafetmiş durumdalar. Hesaplarıma göre ev başı bir günde 1500 TL civarı kar yapıyorlar. Ve benım bu ücreti karşılayacak durumum yok. Minimum maliyetle kendi çabamla bu işi sizce yapabilir miyim? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim..

Sevgiler

• Kirroboy K kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Montajı tesisatçınız yapar, servis yapmaz, en son servis gelip kombiyi devreye alıp garantiyi başlatır. Projeyi doğalgaz dağıtım firması ile anlaşmalı mühendislik firması çizer. Proje olmazsa doğalgaz dağıtım firması tesisatı onaylamaz, onay olmazsa servis kombiyi devreye almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 16 Ekim 2014; 10:09:41 >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Peki ben kombimi ve peteklerimi internetten alıp bır sucuya bunu daha uyguna yaptıramaz mıyım ? Çünkü kombi için ekstaradan 350 tl petekler içinde 250 tl vermem gerekiyor. sucuya atıyorum 200 liraya bunu yaptırtsam , sadece proje için doğalgaz dağıtım firmasına başvursam proje bedeli neyse versem olmaz mı ? Eğer bu şekilde yaparsam toplamda 1200 tl cıvarı kar elde ediyorum. Benden işçilik bedeli 450 tl , petekleri yonlendırme adı altında 150 tl ve gaz hatt için ise yine 150 tl istediler. Selenoid vana ve gaz alarm cıhazınına 150 tl mengez ve kombinin elektrik bağlantısına da 150 tl istediler. 1000 tl benden işçilik istiyorlar. Kombiyi içinde zaten 350 tl fazladan ödemem gerekiyor. Yani ben petekleri ve kombiyi internetten alıcam. Kafadan 500 tl kar olcak. Bunları monte ettirmek için 300 tl versem olay bitmiş oluyor zaten. Sadece proje çizimi kalıyor. Onada 300 tl versem toplamda 600 tl işçilik vermiş oluyorum. 700-800 tl ise kar olarak kalıyor. Bu riski almaya değer mi sizce ?

kombi ve petekler,menfez,kombi için sigorta kutusu dahil bütün işleri herhangi bir tesisatçı ustasına taktırabilirsiniz
    önemli olan projedir,proje ile beraber doğalgaz sayacı alınıyor ve kapınıza takılıyor
    antalyadaki proje çizmeye yetkili bir firma ile anlaşmanıza bakıyor,gidip konuşun anlaşmaya bakın,projeyi çizdirirseniz gazınız açılır ve en son servis eve gelip kombinin garantisini başlatır
    Sadece projeyi çizecek mühendislik firması bulabilirseniz olur ama genelde kombiyi onlardan almadığınızdan proje çizmeye yanaşmıyorlar. Bu arada doğalgaz dağıtım firması proje işine karışmaz sadece çizilen projenin uygunluğunu kontrol edip onaylar.
  • Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. İnanın cevaplarınız değerli şu an.

Ben evime geçen sene petek tesisatı ve gaz hatını döşettim zaten. Peki geçen sene döşettiğim firmayı arasam onlarda projem olması gerekmez mi ? Direk onlardan alıp başvurusunu yapabilir miyim ? Hatta bir kaç eksikleri vardı. Mutfak için gaz hattını yukarda bırakmışlardı onlarıda tamamlaması gerekmez mı ? Faturası filan hala duruyor.
    Elinizdeki faturaya veya teklif varsa oraya bakın ne yazıyor, proje olacak diye kural yok ama genelde doğalgaz firmaları işi alırken proje içinde oluyor.
  • Bugun araştırmalarım doğrultusunda şu kanıya vardım.

Demirdöküm çift eşanjörlü kombi almayı düşünüyorum. ECA marka 7.8 metretül 7 adet peteğimi alacağım. Kombi petek ve vanaların hepsini toptancıdan alacağım. Bir usta buldum. 350 tl ye kombi, petek ve menfezi taktıracağım. 350 tl verip selonoid vana gaz alarmı, proje çizimi ve takip ücreti ödeyeceğim. 50-100 tl cıvarı ise kombiye elektrik tesisatını çektireceğim. Yani toplamda 750 tl cıvarı işçilik vermiş oluyorum. Sizce mantıklı bir işe mi kalkışıyorum? Eğer doğal gaz dağıtım firmasına verirsem 600 tl kadar fazladan cebimden para çıkacak. Yerimde olsanız siz ne yapardınız?
    Sadece projeyi çizecek firmayı bulun önce, firmayı bulursanız gerisini düşündüğünüz gibi yapın.
  • Projeyi çizecek firmayı buldum. Şu an tek düşüncem kombi seçmek kaldı. Antalyada yaşadığımız için 3-4 ay kullanacağız. Yoğuşmalı kombi kendini 5-6 senede amorti ediyor burda. Bu sebepten ötürü yoğuşmasız kombi düşünüyorum. Fiyatları da daha cazip geliyor.

Sizden ricam şu konuda bana yardımcı olabilmeniz.
    Evimizde 2 tane duş var ve malum mutfakta sıcak su kullanacağız. Kombi seçerken suyun debisinin azalması gibi bir sorun yaşamak istemiyorum. Yani iki duşta da suyu full açtığımda ve mutfakta çeşmeyi açtığımda suyun azalmaması gerekli.

Bu talebimi doğal gaz dağıtım firmaları ile görüştüğümde bana en kötü kombi de bile sıkıntı yaşamayacağımı söyledi.
    Buna istinaden bana demirdöküm atron veya nitron modelini önerdi. Baymak falkefx veya eco5 de olabilir dedi. Bunların hepsi çift eşanjörlüymüş. Ayrıca 7,8 petek boyum var. Sizce bir bu markaların hangisini seçmem daha doğru olur? Sıcak su ve ısınmada sorun yaşayabilir miyim ?

Çok teşekkürler.

Özellikle Antalya, Adana ve Mersin gibi ılman iklime sahip yerlerde en verimli geniş modulasyon aralığına bağlı olarak Premix Yoğuşmalı kombiler çalışır. Demirdöküm Nitron yerine Baymak Falke Condense veya Demirdöküm Nitromix tercih edin emin olun Antalya'da bile aradaki 300-400 TL civarı olan fark en geç 2-3 yıl içerisinde kendini amorti eder kara geçersiniz.

Evinizde 2 banyo ve 1 mutfak olmasına rağmen muhtemelen en fazla 1 banyo ve 1 mutfak aynı anda kullanılacak o yüzden sıkıntı yaşamazsınız.

Yoğuşmasız kombilerde dar modulasyona bağlı olarak özellikle sıcak iklimde ve yaz aylarında sıcak su dalgalanması çok sık karşılaşılan bir diğer problemdir.

Bu bilgiler ışığında hala yoğuşmasız düşünüyorsanız en az sorunu Ferroli Diva (Divatech), Ferroli Domiproject ve Demirdöküm Nitron ile yaşarsınız.
  • Evim 1. kat yalıtım yok ve çift cam değil. Eski tahta pencerelerden. Ben bu sebeplerden ötürü yoğuşmalıyı hiç düşünmemiştim. Hala yoğuşmalı önerir misiniz?

Ayrıca yazın gün ısı olduğundan ötürü kombiyi kapatmayı düşünüyorum. Yani yazın sıcak suda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirroboy -- 17 Ekim 2014; 12:17:48 >
    Hala yoğuşmalı öneririm yalıtım olmasa bile yinede yoğuşmasız kombiden daha az yakar, sadece oda termostatı yerine peteklere termostatik vana taktırmanız daha iyi olur.

Sıcak suyun kalorifer devresi ile alakası yoktur, bağımsız çalışır. Soğuk iklimlerde kışın şebeke suyu çok soğuk geldiği için dalgalanma neredeyse hiç olmuyor, ama yaz gelince ve şebeke suyunun ısısı yükseldiği zaman sorun başlıyor.
  • Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Baymak falke 1.700 cıvarı internetten bulabiliyorum. Demirdökümün önerdiğiniz yoğuşmasız ise 1.100 cıvarı. Bütcemi baymak sarsacak gibi. Mecburen demirdöküme yöneleceğim. Kombimi internetten alacağım. Güvenenilebilecek önerebilceğiniz bir site varmıdır ? Veya siz bu işle uğraşıryorsanız sizden de satın alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirroboy -- 17 Ekim 2014; 12:49:12 >
    kombibu.com sitesinde Baymak Falke Condense 1.550 + 45 kargo = 1.595 TL
    http://www.kombibu.com/baymak-falke-condense-24-p92.html?ref=akakce&v=1.81.9

Nitron kargo dahil en ucuz 1.220 TL
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-demirdokum-nitron-hk-f-224-fiyati,22698.html

Fark sadece 375 TL.

Siteyi tanımıyorum ama bugüne kadar sadece bir şikayet almış o da olumlu sonuçlanıp teşekkür almış.
    https://www.sikayetvar.com/firma/detay/kombibucom

Ben bu işle uğraşmıyorum, 2 yıl önce merkezi sistemden bireysele geçerken piyasadaki vahim durumla karşı karşıya kalınca insanlara yardımcı olmaya karar verdim.

• eve geçmeden önce bir kaç mühendislik firmasından teklif aldım. epey karlı bir iş olduğu kanaatine vardım. teknik bilgi ve becerimden ötürü kendim de yapabilirim diye düşündüm. öncelikle becerikli bilgili bir ustayla malzeme listesi çıkardık. bir kaç toptancı firmadan teklif aldıktan sonra kombi, petek ve diğer malzemeleri sipariş geçtik. eksiksiz ve tertemiz bir biçimde kapıya teslim edildi. doğalgaz borularının montajı, petekler ve plastik boru montajı yapıldı. basınç testlerinden sonra. yakın bir mühendisle proje çizdikdikten sonra onay aldık, gaz açıldı. kombi servisi geldi o da onaylayıp açtı ve gitti. daha kaliteli marka ve kombi tercih etmeme rağmen toplamda yüzde 55 tasarruf etmiş oldum. üstüne elektronik oda termostatı montajı yaptım. çok daha verimli oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 17 Ekim 2014; 14:28:26 >
  • Bilgilendirdiğiniz çok teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak. Termoteknik in locig diye bir kombisini buldum. Bir bilginiz var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirroboy -- 19 Ekim 2014; 1:10:13 >
  • Bende eve keşife gelip fiyat verdikten sonra ağzım açık kaldı. Kendim enerji mühendisiyim. Tesisatı az çok biliyorum. Verdikleri fiyat bana 1850 tl kombi ile toplamda 4550 tl oldu. Bu fiyata sadece yapılcak olan ıslem 7 petek montajı kambı montajı ve proje dahildi. benden 500-600 lira kar etseler gerçekten uğraşmayacağım. Fakat en az 1500 tl kar ediyorlar. Bu yüzden kendim yapmaya karar verdim. Antalya da toptancıyı buldum. Oradan petek ve kombimi alacağım. Bir tesisatcı buldum peteklerimi kombimi 350 tl ye monte edecek. Proje içinde bir firmayla anlaştım. 350 tl de onlara vereceğim. Toplamda 800 tl cıvarı kara geçmeyı dusunuyorum. Umarım pişmam olmam. Şu an tek sorunum petek ve kombi seçmemde kaldı. Kombi içinde zebra arkdaşımın tavsiyeleri çok işime yaradı. Petek olarak da gidip en ucuzunu almayı düşünüyorum açıkcası. Haftaya salı günü toptancıya gideceğim. Gelişmeleri paylaşacağım. Bilgileriniz için teşekkürler.

Saygılar

Termoteknik Logic kullanıp memnun kalan arkadaşlarımız var tek sıkıntısı yaygın değil Antalya'da servisi varsa düşünebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.