Şimdi Ara

Isıtma sistemi pompası aşırı çalışma kaynaklanıyor olabilir ve

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kombiyi yeni taktırdık. Yaklaşık bir haftadır kullanıyoruz.
    Kombi markası Ariston Genus One.
    35 derecede kullanıyorum bazen 36,37,38...Henüz 40 çıkmaya ihtiyaç olmadı.
    Kombi ekranında, " Isıtma sistemi pompası aşırı çalışma" ibaresi görüyorum ara sıra.
    Bu neyden kaynaklanıyor olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Isıtma Sistemi Pompasında Aşırı Çalışma

Isıtma sisteminizdeki pompa aşırı çalışıyorsa, bu çeşitli sorunlara işaret edebilir. Bu sorunları belirleyip ele almak, sisteminizin verimli bir şekilde çalışmasını ve enerji maliyetlerinizi düşürmenizi sağlar.

Aşırı Çalışma Nedenleri

• Arızalı veya kirli pompa: Pompanın motoru veya pervanesi hasar görmüş olabilir veya birikintilerle tıkanmış olabilir.
    • Arızalı kontrol vanası: Kontrol vanası, pompaya giden su akışını düzenler. Arızalı bir vana, pompanın sürekli çalışmasına neden olabilir.
    • Hava kilitliliği: Sistemde hava kilitliliği, pompanın aşırı çalışmasına neden olabilir.
    • Yanlış boyutlandırılmış pompa: Pompa, ısıtma sisteminiz için çok büyük veya çok küçük olabilir. Bu, aşırı çalışmaya yol açabilir.
    • Sistem arızası: Diğer sistem bileşenlerindeki sorunlar, pompanın aşırı çalışmasına neden olabilir.

Aşırı Çalışmanın Belirtileri

• Pompanın normalden daha uzun süre çalışması
    • Pompadan gelen gürültü veya titreşim
    • Sistemde soğuk noktalar
    • Artan enerji faturaları

Aşırı çalışma sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Pompayı kontrol et: Pompa motorunu ve pervanesini hasar veya birikinti olup olmadığı açısından incele. Gerekirse pompayı temizle veya değiştir.
    • Kontrol vanasını kontrol et: Vana düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Gerekirse vanayı temizle veya değiştir.
    • Hava kilitliliğini kontrol et: Sistemdeki havanın alınmasını sağla.
    • Pompanın boyutunu kontrol et: Pompa, ısıtma sisteminiz için uygun boyutta olduğundan emin ol.
    • Diğer sistem bileşenlerini kontrol et: Sistemdeki diğer bileşenlerde sorun olup olmadığını kontrol et.

Aşırı çalışma sorununu kendi kendine gideremezsen, kalifiye bir teknisyenden yardım almayı düşünmelisin. Isıtma sistemindeki pompanın aşırı çalışması, sistemin verimliliğini düşürebilir ve enerji maliyetlerini artırabilir. Sorunu erken tespit edip çözmek, bu sorunların önüne geçilmesine yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayni kombiyi ben de yeni taktirdim ve ayni msj benim ekranda da görünüyor... tahminen pompa uzun süre calismada kendini dinlendirmek icin korumaya alıyor diye dusunuyorum...

• BLACKLIGHT kullanıcısına yanıt
    Sordum ve biraz daha araştırdım. Normal olduğu söyleniyor. Oda termostatı takılınca büyük ihtimalle o yazı da gelmez. Herhalde gidiş ve dönüş suyu sıcaklığı ile alakalı.

• Ariston Genus Evo Kombi. Isıtma Sistemi Pompası Aşırı Çalışma Çözümü. 1. Bataryadan Sıcak Suyunuzu açın açık kalsın 2. Kombinin altından Su Vanasını Kapatın 3. Bataryadan Sıcak suyu Kapatın 4. Kombinin altından Su Vanasını açın. Bunu o yazı daha gelmeyene kadar uygulayın ve göreceksiniz o yazı kaybolacak. Bu sorun Kombiye su verirken hava yapıyor ve buda kombiyi yanıltıyor. Isıtma Sistemi Pompası Aşırı Çalışma yazısı geliyor.

• Nehir Yapı N kullanıcısına yanıt

Alakası yok boşuna su israf etmeyin. Bu mesaj minimum ısıl güçte yanarken eğer su soğumadan geri dönüyor ise kombi kapandığı zaman verilir. Sorun yok bir bilgi yani. Hermetik 35kw olan modelde minimum 15kw güç olduğu için neredeyse sürekli bunu görürsünüz, fakat yoğuşmalı 35 de minimum güç 3.5kw yani çok düşük olduğu için bu mesaj oldukça az görülür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.