Şimdi Ara

Kominizim neden tehlikedir veya öyle görülür ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madun

quote:

Orijinalden alıntı: Katilkiller

quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Ulu Önderimiz Yüce Mustafa Kemal Atatürk Paşa, Komünizm hakkında söylediği birçok söz var. Bunlardan sadece birisini buraya aktarıyorum:

"Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız.
    Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız."

Mustafa Kemal Atatürk

Şimdi burda Komünizmi savunan dahi arkadaşlarımıza bakıyoruz hepsi kendini kemalist belleyen insanlar. Şimdi burada bir çelişki var. Ya ileri görüşlü yüce liderimiz Atatürk, komünizm hakkında hiçbir şey bilmiyordu ve komünizmi kötü olarak görüyordu. Ya da şu an burada fikirlerini beyan eden dahi kemalist arkadaşlarımız liderleri Atatürkle çelişiyor, hangisi anlayamadım ?

Benim bu zamana kadar öğrendiğim bir şey var, Atatürk ne yaptıysa ve ne dediyse doğrudur. Komünizmi de düşman olarak gördüğüne de göre ben de düşmanım.

Biz Kemalist değil Marksistiz.
    Aferin paşa ne dediyse doğru..

biz marksist değiliz anarşistiz.
    ustalar (marks engel lenin vs ) ne demişse doğru
    açıkçası marksizmin birçok şeyi doğru yorumlamasından doğru hiçbir düşünce marksizm kadar kurumsallaşıp dogmatikleşmemiştir.

Ow pardon bende eskiden anarşisttim.
    Marksizm günümüzde gerçekten dogmatikleşti çok haklısın bakuninin bu konuda çok yıkıcı iddaları var ve ve haklı olduğu noktalar çok.
    Stalin dönemide bu konuda sorgulanabilir.

• http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15001571.asp?yazarid=362

Hizmetçisini suda boğmak isteyen sonradan görme efendilerin olduğu bir sistem kadar tehlikeli değildir merak etmeyin.
  • alikuşçu insanlar ilk başta ilkel komünler halinde yaşarken daha sonra biri ortak olan toprağa el koymuş sonrada bu benim demiştir.ve bu toprağı kendi başına işleyemediğinden yanına işçi almış ve bu toprak benimdir siz çalışacaksınız ben kol emeği gerçekleştirmeyecem ben bu toprağın gelir gideriniyle uğraşacam ve aslan payınıda ben alacam.1.bu toprak onun muydu?2.başkasının emeğiyle toprağı işletmesine ne hakkı var?3. aslan payını neden o alıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madun -- 14 Haziran 2010; 14:54:28 >
  • quote:

alikuşçu insanlar ilk başta ilkel komünler halinde yaşarken daha sonra biri ortak olan toprağa el koymuş sonrada bu benim demiştir.ve bu toprağı kendi başına işleyemediğinden yanına işçi almış ve bu toprak benimdir siz çalışacaksınız ben kol emeği gerçekleştirmeyecem ben bu toprağın gelir gideriniyle uğraşacam ve aslan payınıda ben alacam.1.bu toprak onun muydu?2.başkasının emeğiyle toprağı işletmesine ne hakkı var?3. aslan payını neden o alıyor?

hiç kimse durup dururken almıyor benim babam 40 senedir yabancı ülkede kendi başına yaşayıp bir şeyler biriktiriyorsa annem 65 yaşında hayvana ve bahçeye bakıyorsa ben 16 saat çalışıyorsam kusura bakama ben sizin sistemde eşit yaşamayı kabül edemem ha bu arada hiç bir lüksüm de yok belki aynı şeyleri savunuyoruz ama farklı taraftayız

• Peki milyonlarca insan bu sistem yüzünden aç kalırken sen kendini kurtarıp bir yere geldiysen, vicdanın gerçekten rahat olabiliyor mu? Kapitalizmin en büyük silahı da zaten bu: Fakiri bile aynı şekilde paraya bağımlı kılmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

quote:

alikuşçu insanlar ilk başta ilkel komünler halinde yaşarken daha sonra biri ortak olan toprağa el koymuş sonrada bu benim demiştir.ve bu toprağı kendi başına işleyemediğinden yanına işçi almış ve bu toprak benimdir siz çalışacaksınız ben kol emeği gerçekleştirmeyecem ben bu toprağın gelir gideriniyle uğraşacam ve aslan payınıda ben alacam.1.bu toprak onun muydu?2.başkasının emeğiyle toprağı işletmesine ne hakkı var?3. aslan payını neden o alıyor?

hiç kimse durup dururken almıyor benim babam 40 senedir yabancı ülkede kendi başına yaşayıp bir şeyler biriktiriyorsa annem 65 yaşında hayvana ve bahçeye bakıyorsa ben 16 saat çalışıyorsam kusura bakama ben sizin sistemde eşit yaşamayı kabül edemem ha bu arada hiç bir lüksüm de yok belki aynı şeyleri savunuyoruz ama farklı taraftayız

durup dururken almıyor üretim araçlarına zorla sahip oluyor.2. babanız 40 yıl çalışıyor ama emeğinin tamamını almıyor,onu patrona veriyor.patrona neden veriyor patron üretim aracının sahibi olduğunu için mi?3.sizin bir işyeriniz varsa ve işçinin hakkını yani ürettiğinin tamamını ona vermezseniz babanıza yapılanları o işçiye yapmış olursunuz.zaten kimse çalıştığınızı başkasına verin demiyor çalışamayacak durumda olanlara verin diyor.birde çalışırken başkasını sömürmeden yani çalışmadan kazanmadan yaşamamanızı istiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Komünizm ister istemez yerini dikta rejimine bırakır.İdeolojik değerleri her ne kadar kulağa hoş gelsede bu güne kadar uygulanabilirliği kanıtlanmamıştır.Komünist rejimde teklonoji yeteri kadar gelişmez(tıbdan elektronik eşyalara kadar herşey) Rekabet olmaz.Sürekli kurallara göre yaşarsın özgürlüğün kısıtlıdır.vsvs..

ne alakası var.
    dikta olayı sadece komünizme mi özgü yani ?
    ne demokrasiler var diktatörlükle yönetilen.merkezi otoriteyi ikta olarak görmek ayrı bişeydir ayrıca.

sscb'nin uzay alanında nasıl iyi oldugunu biliyorsunuzdur herhalde ? kozmonotlarıyla meşurdu.
    böylece tekonoloji gelişmez tezinizi de çürütmüş durumdayız.

saglık elektronik ha keza üst seviyedeydi.google amcadan yardım isteyerek bunları görebilirsiniz.

ayrıca hangi rejimde kurallar yoktur.bütün rejimlerde sınırsız özgürlük mü vardır ?

öyle yorumlar yapıyorsunuz ki gülmemek elde degil.
    kapı gibi sscb varken nasıl bunları dile getiriyorsunuz anlamış degilim.

Bu yüzden mi SSCB yıllarında milyonlarca kişi açlıktan hastalıktan öldü.Bu kadar iyidi neden çöktü?.Ruslara bakın yaşantılarına bakın hala eski ürkek ve korkak tavırları devam eder.Devletten yönetiminden hala korkarlar.Veya turizmcilere sor anlatsınlar görgü kültür bakımından rusları..Yani diğer turistlerle karşılaştısınlar.

Ayrıca ben eninde sonunda dikta rejimine dönecektir dedim.Dikta rejimidir demedim.Kezada bu böyledir.Komüniz=Diktatörlük

Likidite ne kadar yoksa Komünistsiniz ne kadar var ise kapitalist.

Ben komünist sistemi sevmiyorum demedim.Kitaplarda yazılan tanımı gibi bir rejim oluşturmak imkansız.İnsan varolduğu sürece tüketecektir.Tüketmek için Güçsüz üzerinden güç elde edecektir, yeri gelcek başka ülkeleri sömürecek yeri gelecek savaşacaktır.Nitekim komünist ülkerde savaştan başını kaldıramamıştır.Hayatın acı gerçekleri.Sen eğer bu yarıştan geri kalırsan ezilmeye mahkum olursun.ezilmemek için ise kendini geliştirmeye bakacaksın.

Teknoloji demişsiniz.Teknonoji nasıl gelişir?.Teknoloji demek sadece uçak uzay demek değildir.Sscb sadece dünya savaş arenasında geri kalmamak adına bu alanlara yoğunlaşmıştır diğer alanlar?.Peki halk ne durumda?.Komünist sistemde herkes eşit vs. olacağı için kimse kariyer peşinde koşmaz.Devlet hangi konu üzerinde uğreşırsa yoğunlaşırsa alanda üretim gelişir.Ne eksikse o.Ama rekabetçi piyasada her alanda en iyiyi en ucuza en kaliteli biçimde sunmayı hedef eder bu sebeple ister istemez teklonoji gelişir.

Not: oktay her alıntıma cevap niteliğinde açıklama yazdırmayın beyin süzgecinden geçirin sığ düşünmeyin Gülmek yerine En azından düşünmeye anlamaya çalışın boşunada milleti yormayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 14 Haziran 2010; 16:22:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Ulu Önderimiz Yüce Mustafa Kemal Atatürk Paşa, Komünizm hakkında söylediği birçok söz var. Bunlardan sadece birisini buraya aktarıyorum:

"Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız.
    Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız."

Mustafa Kemal Atatürk

Şimdi burda Komünizmi savunan dahi arkadaşlarımıza bakıyoruz hepsi kendini kemalist belleyen insanlar. Şimdi burada bir çelişki var. Ya ileri görüşlü yüce liderimiz Atatürk, komünizm hakkında hiçbir şey bilmiyordu ve komünizmi kötü olarak görüyordu. Ya da şu an burada fikirlerini beyan eden dahi kemalist arkadaşlarımız liderleri Atatürkle çelişiyor, hangisi anlayamadım ?

Benim bu zamana kadar öğrendiğim bir şey var, Atatürk ne yaptıysa ve ne dediyse doğrudur. Komünizmi de düşman olarak gördüğüne de göre ben de düşmanım.

Sen öyle Atatürk'ün bir sözünü bulup ekleyerek Ata'nın görüşlerini anlayabileceğini ve/veya ifade edebileceğini sanıyorsan ben sana bir çırpıda Ata'nın kendi içinde çelişen 10 tane sözünü sıralarım. Buna "komunizm görüldüğü yerde ezilmelidir" gibi uydurmalarıda eklersek bu rakam iki katına çıkar. Bak sana bir köşe yazısı vereyim, bir yerden başlamış olursun.

http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=2048

Le Petit bile Kemalist çıktıya, dur bakalım daha neler göreceğiz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Komünizm ister istemez yerini dikta rejimine bırakır.İdeolojik değerleri her ne kadar kulağa hoş gelsede bu güne kadar uygulanabilirliği kanıtlanmamıştır.Komünist rejimde teklonoji yeteri kadar gelişmez(tıbdan elektronik eşyalara kadar herşey) Rekabet olmaz.Sürekli kurallara göre yaşarsın özgürlüğün kısıtlıdır.vsvs..

ne alakası var.
    dikta olayı sadece komünizme mi özgü yani ?
    ne demokrasiler var diktatörlükle yönetilen.merkezi otoriteyi ikta olarak görmek ayrı bişeydir ayrıca.

sscb'nin uzay alanında nasıl iyi oldugunu biliyorsunuzdur herhalde ? kozmonotlarıyla meşurdu.
    böylece tekonoloji gelişmez tezinizi de çürütmüş durumdayız.

saglık elektronik ha keza üst seviyedeydi.google amcadan yardım isteyerek bunları görebilirsiniz.

ayrıca hangi rejimde kurallar yoktur.bütün rejimlerde sınırsız özgürlük mü vardır ?

öyle yorumlar yapıyorsunuz ki gülmemek elde degil.
    kapı gibi sscb varken nasıl bunları dile getiriyorsunuz anlamış degilim.

Bu yüzden mi SSCB yıllarında binlerce kişi açlıktan öldü.Ruslara bakın yaşantılarına bakın hala eski ürkek ve korkak tavırları devam eder.Devletten yönetiminden hala korkarlar.Veya turizmcilere sor anlatsınlar görgü kültür bakımından rusları..Yani diğer turistlerle karşılaştısınlar.

Ayrıca ben eninde sonunda dikta rejimine dönecektir dedim.Dikta rejimidir demedim.Kezada bu böyledir.Komüniz=Diktatörlük

Likidite ne kadar yoksa Komünistsiniz ne kadar var ise kapitalist.

Ailemin durumu gayet iyi komünistim.
    Sizin söyledikleriniz sovyetlerin gücüne karşı amerikanın uydurduğu yalanlardır.
    he şu doğrudur stalin kolektivizasyona karşı stokçuluk yapan karşı devrimcileri aç bırakmıştır.

sosyalizm diktatörülük deseniz anlarım zaten sosyalizmin adı proleterya diktatörlüğüdür.
    fakat komünizmde devlet sönmülenir ve diktatörlük kalmaz

• zaten durumuz iyi olmasa savunmazsınız solculuğu savunanlar hep zengin kişiler ne yaman çelişki
  • Zenginiz demedim durumumuz iyi dedim.
    Solcu olmak için fakir veya zengin değil vicdan sahibi olmak gerekir.
    Ne yaman çelişki diyeceğine kendinden utanmayı deneyebilirsin sırf kendini düşünüyorsun ben çalıştım yaptım başkasından banane diyorsun.
  • quote:

Zenginiz demedim durumumuz iyi dedim.
    Solcu olmak için fakir veya zengin değil vicdan sahibi olmak gerekir.
    Ne yaman çelişki diyeceğine kendinden utanmayı deneyebilirsin sırf kendini düşünüyorsun ben çalıştım yaptım başkasından banane diyorsun.

boş laflara gerek yok ciddi bir cevap gelmedi daha karşı tarafın yanlışları sizin doğrunuzmu oluyor o kadar benimsiyorsan malını niye paylaşmıyorsun sen kendinden utan
  • Kemal Sunal'ın 100 numaralı adam filminde

-Baba abim diyor halk kahramanı olacam sakın Komünst olmasın
    -Töbe de deyhus ağzını kırarım

Bence toplumumuzun komünizm ile ilgili ön yargı ve düşüncelerini çok iyi anlatıyor.

Gerçktende her anlamda eşit ve demokratik bir yapı istemek sermaye sahiplerin işine gelmiyor. Toplumuda bu tür hurafelerle yönlendiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pitx1 -- 14 Haziran 2010; 16:21:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pitx1

Kemal Sunal'ın 100 numaralı adam filminde

Bence toplumumuzun komünizm ile ilgili ön yargı ve düşüncelerini çok iyi anlatıyor.

Gerçktende her anlamda eşit ve demokratik bir yapı istemek sermaye sahiplerin işine gelmiyor. Toplumuda bu tür hurafelerle yönlendiriyorlar.

Rus salatasına sovyet tehlikesine karşı amerikan salatası denen bir ülkedeyiz çok normal

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pitx1

Kemal Sunal'ın 100 numaralı adam filminde

Rus salatasına sovyet tehlikesine karşı amerikan salatası denen bir ülkedeyiz çok normal

Aynen

• quote:

zaten durumuz iyi olmasa savunmazsınız solculuğu savunanlar hep zengin kişiler ne yaman çelişki

Solculuk yanlış birşey midir neden eleştirildi.Tanıdığım çok solcu arkadaşım var hepside fakir insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

quote:

zaten durumuz iyi olmasa savunmazsınız solculuğu savunanlar hep zengin kişiler ne yaman çelişki

Solculuk yanlış birşey midir neden eleştirildi.Tanıdığım çok solcu arkadaşım var hepside fakir insanlar.

benim de aklıma hurşit güneş gibi zenginler geliyor komün sistemi savunanlar fakirlere yardım edelim deyince yan ciziyorlar çelişkide burda başlıyor
  • quote:

quote:

quote:

benim de aklıma hurşit güneş gibi zenginler geliyor komün sistemi savunanlar fakirlere yardım edelim deyince yan ciziyorlar çelişkide burda başlıyor

O onların acizliği diyelim.Bir genelleme yaparsak hata ederiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O onların acizliği diyelim.Bir genelleme yaparsak hata ederiz.

Bu arada bu konuyla ilgiliyken bir not atayım. Murat Bardakçı'nın bugünkü köşe yazısı;

http://www.haberturk.com/yazarlar/523459-68-ruhu-dedikleri

• üstad doğru yazmış kalemine sağlık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.